Verktygsarrangör (34 Foton): Hur Man Gör En Organisatorlåda Med Egna Händer, Väljer En Vägg Eller Dubbelsidig Arrangör

Innehållsförteckning:

Video: Verktygsarrangör (34 Foton): Hur Man Gör En Organisatorlåda Med Egna Händer, Väljer En Vägg Eller Dubbelsidig Arrangör

Video: Verktygsarrangör (34 Foton): Hur Man Gör En Organisatorlåda Med Egna Händer, Väljer En Vägg Eller Dubbelsidig Arrangör
Video: 27 CUTE WAYS TO REPURPOSE CARDBOARD BOXES 2024, April
Verktygsarrangör (34 Foton): Hur Man Gör En Organisatorlåda Med Egna Händer, Väljer En Vägg Eller Dubbelsidig Arrangör
Verktygsarrangör (34 Foton): Hur Man Gör En Organisatorlåda Med Egna Händer, Väljer En Vägg Eller Dubbelsidig Arrangör
Anonim

Att arbeta med ett stort antal arbetsverktyg innebär en svår uppgift att placera dem så att det är bekvämt att transportera och snabbt hitta allt du behöver i samband med reparation. En organisator för verktyg hjälper dig att lösa båda problemen, och du kan antingen köpa det eller göra det själv. För korrekt val eller skapande måste du ha viss kunskap om modellerna och alternativen för datalagringssystem för verktyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad?

I vardagen är vi omgiven av en hel del verktyg som måste hållas i perfekt ordning. Arrangörer, som kan ha ett annat utseende, läge och tillverkningsmaterial, gör det bästa med denna uppgift.

Lagringssystemens huvuduppgift är att organisera utrustning enligt vissa kriterier . - det kan vara syfte, storlek och så vidare. Verktyg kan förvaras i hemmet eller i garaget. I det första fallet behöver du arrangörer som rymmer allt du behöver, samtidigt som det tar minst ett utrymme, i det andra måste du rationellt fördela all utrustning runt rummet så att den kan ses och bekvämt användas i alla situationer.

En arrangör för verktyg kan vara:

  • trä;
  • plast;
  • kombinerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Deras storlek beror på innehållet - ju större instrument, desto större lagringsutrymme kan vara. Fördelen med arrangörer är att de kan göras med dina egna händer, utvalda för specifika behov och förutsättningar, vilket kommer att göra deras användning mer bekväm och rationell.

Design och typer

På grund av de olika verktygen kan designen och typerna av arrangörer vara mycket olika

  • Vägg - är ett vertikalt alternativ för placering av utrustning, för vilken en vägg- eller skåpdörr används. Oftast är det utrustat i verkstäder, där alla verktyg måste vara synliga för bekvämlighet och hastighet. Det här alternativet kan vara ensidigt när det är fäst på väggen, men dubbelsidigt, som kan placeras på golvet eller bordet, kommer att vara mer bekvämt och rymligt. Å ena sidan kan det till exempel finnas hål för borrar, å andra sidan kan alla skruvmejslar placeras.
  • Textil organisator-rulle - perfekt för en liten mängd lager med små dimensioner. Nackdelarna med detta alternativ är tygkonstruktionens lilla hållbarhet. För att göra textilorganisatören mer tillförlitlig måste den vara stängd, för vilken du kan använda ett elastiskt band, kardborreband eller göra en produkt med dragkedja. Du kan bygga textilorganisatorer som bekvämt kommer att fästas på stegen för bekvämlighet och säkerhet i arbetet. För fastsättning på utrustningen är det värt att använda metallkrokar eller speciella karbinhakar, vilket ger en pålitlig fixering.
  • Skrivbordslåda med fack för olika verktyg - avdelningar kan vara stationära eller tas ut, vilket gör det möjligt att utrusta lådan med allt du behöver. Bekvämligheten hos en sådan arrangör i rörlighet, det är möjligt att placera allt på ett ställe och använda det på olika platser, utföra reparationsarbete.
  • Stor garderob på hjul med lådor - det mest praktiska alternativet för ett garage eller verkstad, där allt arbete utförs. På grund av den massiva designen är det möjligt att placera lager av olika storlekar på ett ställe, och närvaron av hjul gör det möjligt att flytta skåpet till valfri plats i garaget för att underlätta arbetet.
  • Trädgårdsverktyg Väggpaneler - de kan köpas och ha ett specifikt syfte eller tillverkas av improviserat material, men utför klart tilldelade funktioner. Trädgårdsredskap tar ganska mycket plats, därför att systematisera det och bestämma dess plats för varje objekt kommer att göra det möjligt att öka det lediga utrymmet i rummet och göra det i ordning.
  • För förvaring av små verktyg som spik, skruvar, muttrar och bultar , är det mest praktiskt att använda små plastbehållare som är fästa på en horisontell eller vertikal yta. Du kan köpa specialiserade lådor eller använda plastmatburkar.
  • Hemmagjord arrangör som passar över hinken - alternativets bekvämlighet i sin enkelhet och praktiska. En tygram med fickor i olika storlekar är gjord för utrustningen. Det är viktigt att storleken på denna arrangör är exakt storleken på skopan du ska lägga på. Inuti skopan är det möjligt att placera större och tyngre verktyg, som bärs tillsammans till valfri plats i rummet och utanför.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Tack vare ett brett utbud av verktygsarrangörer kan du välja det bästa alternativet, med hänsyn till utrustningens storlek, transportens avstånd och användningsfrekvens.

Hur väljer man?

För att välja rätt typ av arrangör måste du tydligt förstå varför den väljs ut, för vilka behov och verktyg. Om du på jobbet måste ha med dig ett verktyg hela tiden, så skulle den bästa lösningen vara ett fodral eller en resväska med optimala mått, vikt och ett högkvalitativt och bekvämt handtag. Om verktygen är hemma hela tiden kan stationära strukturer skapas för dem med definitionen av en plats för varje objekt.

Du måste köpa eller skapa en arrangör med hänsyn till vad som exakt kommer att finnas i den . För ett stort antal små delar är en produkt med ett stort antal fack optimal, där alla tillgängliga små saker kan fördelas jämnt. För stora enheter kan du köpa eller bygga en speciell behållare avsedd för specifik utrustning.

Bild
Bild

För att kunna göra små reparationer när som helst eller hjälpa någon genom att komma till undsättning måste du ha en organisatorväska med dig, där det kommer att finnas en minsta uppsättning verktyg som kan användas i olika livssituationer. Det här alternativet är alltid värt att ha i bilen och även på arbetsplatsen, dess lilla storlek och goda rymd gör att det kan placeras så att det inte stör, men hjälper till om något händer.

När du väljer en arrangör bör du vara uppmärksam på materialet. För ofta använda mönster bör du leta efter något hållbart och pålitligt: metall eller trä av hög kvalitet, och för uppsättningar vid tillfället kan du göra med textilväskor. För stationär förvaring är plast det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

På grund av expansionen av marknaden för varor och tjänster växer antalet arrangörer för verktyg snabbt och glädjer kunderna med nytt material, former och innehåll. För att välja en bra produkt kan du utvärdera tillverkaren och dess bästa modeller.

  • Plastorganisator Intertool 9 - en liten men funktionell låda där du kan bära och transportera både små verktyg och små delar som kommer att behövas för arbete. Tack vare fack i olika storlekar kan du rationellt distribuera dess innehåll. Tack vare spärrarna är det möjligt att fixera lådan säkert och förhindra att den öppnas i fel ögonblick.
  • Organiseringslåda av plast Intertool 17 - det här är en resväska av högkvalitativ plast, med ett rymligt rymligt fack överst och lådor för små föremål, som har ett stort antal fack, till vilka du enkelt kan utöka den utrustning som behövs för arbete. Lådan är fixerad på pålitliga spärrar, vilket inte tillåter att den öppnas under transport.
  • Keter Cantilever Organizer Plastbehållare 18 - en rymlig och inte särskilt stor låda med avtagbara fack, vilket ger ökad arbetskomfort. Fördelar: hög kvalitet, användarvänlighet, pålitligt handtag. Den enda nackdelen är den stora kostnaden för utrustningen.
  • Vertikal arrangör Stanley 1-93-981 - har en liten storlek, men låter dig placera alla små föremål på ett ställe. Mängden fack gör det möjligt att dela utrustningen efter typ, storlek och syfte. Lådan har spår för installation av avdelare, men de ingår inte i satsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest populära märkena som producerar arrangörer är:

  • Biber;
  • Passa;
  • Gedore;
  • Gigant;
  • Neo;
  • Stayer;
  • Stels;
  • "Topex";
  • "Bison";
  • "Rumpa";
  • "Väl".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en har vissa egenskaper, fördelar och nackdelar, efter att ha övervägt varje alternativ separat, typen av material, konstruktionsegenskaper och dimensioner, kan en viss slutsats dras. Prisklassen, ett visst fokus på varor, konfigurationsfunktioner, allt detta gör det möjligt att hitta den perfekta arrangören för specifika behov.

Tillverkningsmaterial

Det är inte svårt att köpa en arrangör för ett verktyg, men det är svårt att hitta en som uppfyller alla krav, därför föredrar riktiga hantverkare ofta att göra dem själva. Det mest acceptabla och praktiska för detta är material som:

  • trä (plywood);
  • plast;
  • metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träversionen är den enklaste att göra, eftersom materialet är lätt att använda, och du kan bygga en produkt av vilken form och storlek som helst. Plastalternativ är mindre populära för att skapa något vackert och pålitligt, men utmärkta partitioner erhålls från detta material, vilket delar det allmänna utrymmet i vissa zoner, vilket gör det mycket lättare att hitta de nödvändiga delarna.

Metall hemlagade arrangörer ser sällan attraktiva ut, men de är hållbara och kommer att hålla ganska länge under alla förhållanden. Valet av material kan dikteras av storleken och antalet verktyg som kommer att placeras i det; för minimala behov är det lättast att klara sig med ett tygalternativ som kan sys utan stora svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

En hemgjord verktygsarrangör kan vara ett alternativ till en köpt om den endast används hemma. Innan arbetet påbörjas, det är värt att utvärdera antalet och variationen av verktyget som behöver systematiseras eller rationellt sönderdelas och besluta vilken typ av arrangör som ska väljas för ett visst fall:

  • på väggen;
  • liten bärbar trälåda;
  • stationär struktur av medelstor till stor storlek.

För att komma igång, det första du behöver göra är att rita ritningarna av det framtida projektet, beräkna alla dimensioner och kontrollera om allt du behöver passar eller om du behöver redigera. Om mätningarna gjordes korrekt kan du välja det optimala materialet, överföra markeringarna till det och klippa ut detaljerna.

Bild
Bild

Den väggmonterade versionen ska ha fästelement som den är placerad på, samt hål eller krokar som inventariet ska hängas på. En bärbar låda kan vara gjord av plywood eller trä, den ska vara lätt, men ganska stark och ha flera funktionella fack.

En stor arrangör är ofta utrustad med hjul för enkel användning, och den innehåller många lådor.

Driftsregler

För att verktygsorganisatören ska fungera länge och den inte behöver repareras eller göras en ny, Det är viktigt att kunna hantera det korrekt:

  • då och då är det nödvändigt att kontrollera strukturens allmänna tillstånd;
  • om materialet behöver periodisk bearbetning från slitage måste det utföras i tid;
  • lägg inte mer verktyg i arrangören än det belopp som det är avsett för;
  • bärbara konstruktioner måste placeras noggrant på golvet eller i bilen för att undvika deformation;
  • i närvaro av lås och spärrar är det viktigt att öppna och stänga dem långsamt och försiktigt för att inte skada dem.

Med kunskap om dessa grundläggande regler kan du använda hemlagade eller köpta arrangörer under lång tid utan att deras tillstånd skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

Förutom de grundläggande alternativen för arrangörer, som används för systematisk och bekväm placering av utrustning, finns det mer intressanta och kreativa alternativ.

En sann mästare använder lätt tillgängliga medel för att placera vissa instrument. Metallnycklar, om det inte finns så många av dem, kan hängas på en magnetremsa, för små rundade delar, borra samma hål i en trähylla och för inventering med handtag finns det möjlighet att placera dem på speciella krokar som helt enkelt skruvas fast i väggen.

Bild
Bild

Om det inte finns för många verktyg hemma kan det placeras snyggt på en vägg, efter att ha byggt sina egna hållare för varje inventering. Med hjälp av trä- och plastelement kan du göra stöd i form av utskjutande element som verktyget är placerat på, borra hål för miniatyrutrustning, göra en enkel hylla för olika användbara små saker och komplettera även arrangören med krokar eller självgängande skruvar skruvade i en träyta.

Bild
Bild

Det mest praktiska är en väggarrangör som ser ut som ett skåp med dörrar som kan öppnas. I stängt läge är allt innehåll inte synligt, och rummet verkar mycket renare och snyggare, och tack vare dörrarna finns det ett extra arbetsutrymme som kan användas rationellt genom att placera ett litet verktyg på det.

Rekommenderad: