Hur Skriver Man Ut På Båda Sidor Av Skrivaren? Hur Konfigurerar Jag Dubbelsidig Utskrift På Min Skrivare? Hur Skriver Jag Ut En Dubbelsidig Broschyr Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skriver Man Ut På Båda Sidor Av Skrivaren? Hur Konfigurerar Jag Dubbelsidig Utskrift På Min Skrivare? Hur Skriver Jag Ut En Dubbelsidig Broschyr Korrekt?

Video: Hur Skriver Man Ut På Båda Sidor Av Skrivaren? Hur Konfigurerar Jag Dubbelsidig Utskrift På Min Skrivare? Hur Skriver Jag Ut En Dubbelsidig Broschyr Korrekt?
Video: skriv ut från ordbehandlingsprogram 2024, Maj
Hur Skriver Man Ut På Båda Sidor Av Skrivaren? Hur Konfigurerar Jag Dubbelsidig Utskrift På Min Skrivare? Hur Skriver Jag Ut En Dubbelsidig Broschyr Korrekt?
Hur Skriver Man Ut På Båda Sidor Av Skrivaren? Hur Konfigurerar Jag Dubbelsidig Utskrift På Min Skrivare? Hur Skriver Jag Ut En Dubbelsidig Broschyr Korrekt?
Anonim

Användare vet inte alltid hur de ska skriva ut ark på skrivaren på båda sidor i automatiskt läge. Dubbelsidig utskrift sparar papper och ger en bekväm textlayout när du skapar bok- eller tidningstexter. Du kan förbereda en broschyr på detta sätt. Att veta hur du ställer in din skrivare för automatisk dubbelsidig utskrift kan förbättra enhetens funktionalitet, använda din tid effektivt och spara på tomt papper . Det spelar ingen roll om det är en färgskrivare eller en svartvit.

I den här artikeln kommer vi att berätta om alla metoder för dubbelsidig utskrift och programinställningar för detta ändamål, samt lära oss hur du aktiverar och inaktiverar denna funktion.

Bild
Bild

Duplexutskriftsmetoder

Bland de vanliga utskriftsenheterna som kan anslutas till en dator finns det inte många skrivarmodeller som har en automatisk dubbelsidig funktion. Förutom vissa modeller av laser- och bläckstråleskrivare har denna funktion i automatiskt läge MFP: er, som ger möjlighet till dubbelsidig kopiering på skannern. Det finns flera metoder för sådan manipulation som du bör vara medveten om för att kunna använda dem om det behövs. Du kan skicka nödvändig information till tvåvägsutmatningen på olika sätt:

  • från en textredigerare i Word -format;
  • i PDF -format.

Denna funktion kan vara:

  • automatisk;
  • halvautomatisk;
  • manuell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda en textredigerare

Ofta, när du arbetar i Word, måste du skriva ut en text som du själv skrivit på papper eller ett färdigt "Word" -dokument som överförts till din dator med ett USB-minne eller laddas ner från Internet. För att visa information på två sidor av arket bör du använda speciella textredigeringsverktyg . Med deras hjälp kan du konfigurera rätt duplex i automatiskt läge om skrivaren har den här funktionen. Dubbelsidig behandling kan krävas för att skriva ut en stor mängd information. I det här fallet är det bättre att använda en snabb skrivare. Med dess hjälp blir det möjligt att använda papper mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta måste du utföra ett antal åtgärder

  1. Öppna önskat dokument i Word och öppna sedan textredigeringsmenyn, som visas på bilden.
  2. Välj alternativet "Skriv ut" i programmenyn.
  3. I fönstret som öppnas väljer du den enhet som är ansluten till datorn till vilken det öppna "Word" -dokumentet kommer att skickas (eftersom det är möjligt att ansluta flera skrivare till en dator).
  4. Aktivera sedan alternativet "Dubbelsidig utskrift", där pappersarket automatiskt vänds i skrivaren efter att texten skrivits ut på ena sidan och matas tillbaka till skrivaren med den tomma sidan. För att göra detta, markera rutan mittemot fönstret med inskriptionen "Dubbelsidig utskrift".
  5. Om du behöver ange ytterligare utskriftsparametrar i fönstret måste du fylla i alla fält och klicka sedan på "OK" -knappen, som aktiverar utskriftsenheten.
  6. Om din skrivare stöder automatisk dubbelsidig utskrift måste du göra en manuell testutskrift innan du skickar hela flersidiga dokumentet. Detta hjälper dig att förstå hur du staplar arken i pallen så att utskriften appliceras på den tomma sidan och inte på den redan tryckta texten. Efter testet måste du ta bort utkasten och du kan starta automatisk dubbelsidig utskrift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Duplex i skrivaren är ordnad enligt principen att skriva ut en bok. Först överför utskriftsenheten texten till den udda sidan och sedan, efter att ha vänt på de färdiga sidorna, skriver den ut en fortsättning av texten på den tomma (jämna) sidan. I detta fall kommer informationen att läggas på papper enligt principen för ett bokblad.

Skriv ut PDF -dokument

Om dokumentet inte skapades i Word, utan i PDF -format, fungerar det inte på vanligt sätt att skicka det för utskrift i en textredigerare. För att arbeta med det måste du använda speciella applikationer som låter dig arbeta med det här formatet . Det kan vara Adobe Reader DC eller Adobe Acrobat DC. För att använda den eller den programvaran måste du ha den på din dator. Om det inte finns där, bör du först installera ett sådant program och sedan börja skriva ut.

Efter att ha startat Adobe Acrobat DC eller Adobe Reader DC måste du öppna PDF -filen med den information du vill skriva ut. Efter det:

  • klicka på den med musen och välj utskriftsfunktionen i fönstret som öppnas;
  • välj sedan skrivaren som är ansluten till datorn;
  • sätt i fönstret "Udda eller jämna sidor" alternativet "udda";
  • klicka på "OK" -knappen för att starta skrivaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När alla tomma ark från skrivarens pall skrivs ut på ena sidan måste du vända bunten med utskrivna ark bakåt, ställa in alternativet "jämnt" ark på datorn - och börja skriva ut igen. Vänta tills skrivaren slutar skriva ut.

Om PDF -programmet har ett alternativ för dubbelsidig utskrift måste du aktivera det och inte manuellt välja jämna och udda sidor . Om det inte finns där måste du välja det manuellt. I det här fallet bör du först skriva ut ett ark för att se till att papperet sitter korrekt i pallen och att det kommer att skrivas ut på den tomma sidan av arket.

Manuell dubbelsidig utskrift

Om skrivaren inte har något alternativ för automatisk dubbelsidig utskrift, måste du använda manuell utskrift på båda sidor och ställa in önskade åtgärder i programmet.

Som redan nämnts, för detta När du har öppnat motsvarande fönster måste du först ange de udda sidorna i programinställningarna och börja skriva ut … När alla udda sidor har skrivits ut vänds arken över på den andra sidan av skrivarpallen, instrueras att skriva ut jämna sidor och utmatningen utlöses.

Bild
Bild

Anpassning

Duplexinställningen kan variera beroende på modell och märke av skrivare. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du konfigurerar de mest kända märkena för skrivare.

Canons skrivare

Inställningen görs via kontrollpanelen på Canon My Printer -enheten. Följande parametrar anges i den:

  • papperstjocklek;
  • bladformat;
  • avstånd för vaddering längs kanterna.

Detta är de grundläggande inställningsalternativen för alla utskriftsmetoder. Utan dem är skrivarfunktionen inaktiv.

Efter den grundläggande installationen öppnas filen som måste skrivas ut. Alternativet "Skriv ut" väljs i textredigeraren. På den här fliken bör du välja lämpliga alternativ.

Canons skrivarserie innehåller modeller med automatisk dubbelsidig utskrift. De måste ha ett duplex -alternativ, mot vilket en bock markeras, varefter dokumentet skickas till utskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP -skrivare

Först öppnas filen, den väljer "Skriv ut" och dess "Egenskaper". I egenskaperna måste du aktivera layoutalternativet i det - funktionen att skriva ut på båda sidor Skriv ut på båda sidor. Därefter måste du ange sidens format eller hur informationen ska visas på den.

Alternativet Bindande sida låter dig ordna information som i en bok . Alternativet Bindning på toppen gör texten på baksidan av arket i motsatt riktning, som i en avrivningskalender. Först efter att du valt utskriftsform kan du klicka på knappen "Skriv ut".

Bild
Bild
Bild
Bild

Kyocera skrivare

När du anger skrivaregenskaperna för den här modellen måste du välja Manuell dubbelsidig utskrift och ange vilken sida som ska bindas. Sedan kan du börja skriva ut. När alla ark har skrivits ut på ena sidan viks de ut med den tryckta sidan nedåt och utskriften på den andra sidan fortsätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur lägger jag papperet korrekt?

För varje skrivarmodell måste du lägga A4 -ark i pallen annorlunda. Innan du påbörjar operationen på den andra sidan, bör du köra ett testutskrift av ett ark för att placera arken korrekt.

Du kan göra ett märke på ett ark med en enkel penna, föra det genom skrivaren och sedan se var märket kommer att finnas . Vändningen av arken beror också på var märket är placerat. Om märket förblir ovanpå måste arkbunten vändas i pallen och ändra positionen för topp- och bottenkanterna. Om märket finns längst ner efter att du har skrivit ut arket behöver du inte vända arken.

För korrekt utskrift på den andra sidan ska arket med märket läggas så att märket ligger längst ner efter utskriften.

Rekommenderad: