Sovrumsinredning (84 Foton): Hur Man Dekorerar Och Hur Man Dekorerar En Vägg, Hur Man Gör Ett Mysigt Sovrum Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Sovrumsinredning (84 Foton): Hur Man Dekorerar Och Hur Man Dekorerar En Vägg, Hur Man Gör Ett Mysigt Sovrum Med Egna Händer

Video: Sovrumsinredning (84 Foton): Hur Man Dekorerar Och Hur Man Dekorerar En Vägg, Hur Man Gör Ett Mysigt Sovrum Med Egna Händer
Video: INREDER LÄGENHETEN!!! Massor nya fina saker! 2024, Mars
Sovrumsinredning (84 Foton): Hur Man Dekorerar Och Hur Man Dekorerar En Vägg, Hur Man Gör Ett Mysigt Sovrum Med Egna Händer
Sovrumsinredning (84 Foton): Hur Man Dekorerar Och Hur Man Dekorerar En Vägg, Hur Man Gör Ett Mysigt Sovrum Med Egna Händer
Anonim

Rätt inredning kan förvandla interiören. Utbudet av vackra och originaldelar är större än någonsin tidigare. Du kan välja lämpliga dekorativa tillägg för alla rum, vare sig det är ett vardagsrum, en plantskola, ett kök eller ett sovrum. Utformningen av den senare är värd att undersöka mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Med hjälp av en väl vald inredning kan du återuppliva även det tråkigaste rummet, gjort i mörka färger . Det finns otroligt många alternativ för inredning av bostadslokaler. Det kan vara vackra väggmålningar av olika storlekar och motiv, dekorativa vaser eller tallrikar, originalfotoramar med icke-standardiserade former, flerfärgade paneler och andra attraktiva föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dekorera ett sovrum inte bara med sådana ursprungliga element, utan också med textilier av hög kvalitet . Till exempel, om du väljer spektakulära och lyxiga gardiner, aristokratiska sängkläder och en elegant baldakin, får du en elegant och rik inredning i en vanlig genomsnittlig lägenhet. Så, med hjälp av till synes enkla komponenter som finns i varje sovrum, kan du ge atmosfären en speciell chic och glans.

Det bör också noteras att inredning finns i alla stilistiska riktningar, från klassisk till högteknologisk. Utan rätt dekorationer kan ett rum kännas oavslutat och till och med tråkigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Väggdekor

Det finns många sätt att dekorera väggarna i ett sovrum. Låt oss överväga de mest intressanta och attraktiva alternativen

  • Många ägare vänder sig till ursprungliga fresker på tomma väggar . För en vacker och harmonisk ensemble är det nödvändigt att välja en bild som passar huvudstilen i sovrumsinteriören. Denna metod kommer att kräva ytterligare förberedande arbete. Innan fresken appliceras måste väggen vara spacklad och grundad. Det kommer att ta mycket tid, kostnad och ansträngning, men slutresultatet är värt det! Med hjälp av en vacker fresko kan du ge rummet en lätt touch av sofistikering och originalitet.
  • Kan stencileras på en av väggarna i sovrummet . Men det är nödvändigt att endast applicera sådana bilder på en tidigare förberedd och väl torkad yta. Sådan inredning bör ha en kontrastfärg som sticker ut mot den allmänna bakgrunden. En stencilritning, vars nyans liknar en väggdekoration, kommer att lösa sig mot den allmänna bakgrunden och det kommer inte att vara meningsfullt i det.
  • Du kan lägga till en accentvägg i interiören . Som regel är sådana element i rummet målade i kontrastfärger. Till exempel kan en av väggarna i ett vitt sovrum dekoreras med ljuslila färg och en dubbelsäng kan placeras nära väggen. Ofta utförs rymdzon med hjälp av en så enkel teknik. Så med en kontrastvägg kan du markera ett rekreationsområde eller arbetsutrymme i sovrummet. Accentväggen kan avslutas med vacker tapet med mönstrade tryck. Denna designlösning ser väldigt snygg och fräsch ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du kan uppdatera sovrumsinredningen med dekorativt gips . Med ett sådant efterbehandlingsmaterial kan du avsluta en nisch ovanför sängen. Arbetet med dekorativt gips bör anförtros en erfaren mästare. Specialisttjänsterna är inte billiga, men slutresultatet kommer säkert att glädja dig och kommer inte att få dig att ångra onödiga utgifter.
  • För att dekorera väggarna kan du vända dig till de präglade panelerna . Dessa föremål är tillverkade av olika material, men de vanligaste är gips- och plastpaneler. Något mindre vanligt är miljövänliga växtbaserade alternativ. Sådana material installeras med lim. Deras yta kan målas i valfri färg.
  • I interiörer i modern stil ser dekorativa tegelverk spektakulära ut . Oftast vänder sig ägare till sovrum i loftstil till sådana dekorationsalternativ. Experter rekommenderar att du bara dekorerar en av väggarna på detta sätt.
  • En av väggarna kan dekoreras inte bara med tegel, utan också med dekorativ sten eller paneler av olika träslag . Sådana designtekniker ser väldigt attraktiva och moderna ut. Ofta kan installationen av sådana material göras för hand, utan mycket ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner

Gardiner skyddar inte bara utrymmet från buller, damm och aggressivt solljus och ger komfort, utan fungerar också som en dekorativ funktion . Dessa detaljer kan matcha färgen på väggen eller möblerna. Ofta spelar gardiner rollen som ljusa accenter i det inre av sovrummet och har en rik kontrastfärg. Detaljer som lambrequins, tunga tofsar, eleganta knytband och snören ser attraktiva ut i sovrummet. Med hjälp av sådana detaljer kan du bilda en aristokratisk och gedigen bild av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan uppmärksamma stora och höga fönster med lyxiga golvlånga gardiner . Sådana dekorativa element kan visuellt sträcka rummet och göra det mer rymligt. Långa gardiner kan prydas av flirtig lockig samling eller lekfull fläta. Det mest attraktiva och ljusa kommer att se mörka gardiner ut mot bakgrunden av ljusa väggar, och vice versa. Det är värt att välja lämpliga produkter baserat på dina egna smakpreferenser, liksom interiörens stil och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Andra designelement

Det finns många fler sätt att inreda ett sovrum

De mest populära dekorativa elementen är väggmålningar. Bilder på dem kan göras i neutrala eller iögonfallande färger. Idag kan du i butiker hitta ett stort utbud av målningar med en mängd olika ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

12 bilder

Bilder av blommor kommer att se harmoniska och attraktiva ut i sovrummet . Du bör vara försiktig med bilder på rovdjur. Om du ändå bestämmer dig för att dekorera rummet med sådana detaljer, rekommenderas det att välja alternativ med tystare tomter. Det kan till exempel vara vargar i ett vinterlandskap eller slumrande lejon.

Det är värt att ge upp målningar med bilder av obehagliga insekter, eftersom sådana inredningsartiklar kan orsaka negativa känslor. Kassera målningar med sorgliga och dystra bilder. Detta gäller även målningar som visar naturkatastrofer och katastrofer. Sådana dekorationsalternativ kommer att ha en negativ inverkan på det emotionella tillståndet hos ägarna till hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg- och bordsfoton kommer att se harmoniska ut i sovrummet. Det rekommenderas att lägga sådana saker i ramar, vars färg matchar möblerna i rummet. Så inrednings- och inredningselementen överlappar varandra och skapar en organisk ensemble.

Bild
Bild

Du kan dekorera sovrummet med vaser . Idag är dessa föremål tillverkade av olika material. De billigaste och lättaste är plastvaser. Sådana saker ser dock för enkla och billiga ut. Om du vill komplettera interiören med mer attraktiva och sofistikerade alternativ, bör du vända dig till vaser av keramik, målat glas, lera eller porslin. Du kan placera naturliga eller konstgjorda blommor, grenar av ovanliga former och andra liknande föremål i en vas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste dekorativa elementen i sovrummet är kuddar och sängkläder. Varje interiör kan spädas med dessa detaljer

Till exempel, mot bakgrunden av en persika accentvägg i ett ljusrosa sovrum, kan du placera en ljus dubbelsäng med en ljus lila matta. En sådan rik detalj kommer att späda de lugna tonerna och bli en ljus accent av den känsliga interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan späda persikaväggarna, det vita golvet och den vita sängen med mörka chokladbäddar och kuddar, kompletterade med kontrasterande mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet ska innehålla detaljer som mjukar upp interiören. Det här kan till exempel vara en mysig matta med hög hög. Färgen på dessa saker ska också vara lugn och känslig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningstips

  • DIY sovrumsinredning bör syfta till att skapa en välkomnande och bekväm atmosfär. Dekorera inte ett sådant rum med aggressiva och hårda detaljer.
  • Överbelasta inte utrymmet mycket inredning.
  • Om du bestämmer dig för att dekorera rummet med väggmålningar , rekommenderas att ta en av väggarna under dem. Det är bäst att välja dukar vars tomt är i harmoni med varandra.
  • Oftast hänger tavlor över sängens huvud .… Det är lämpligt att ha en stor bild på sådana områden, snarare än flera små. Ett stort antal dukar ovanför sängen kommer att se konstigt och löjligt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mobila partitioner är ett bra sätt att dekorera .… Med hjälp av dessa föremål kan du inte bara dekorera interiören, utan också utföra zonindelning i sovrummet. Det rekommenderas dock inte att använda partitioner och skärmar om rummet är litet.
  • Försök att hålla dig till mjuka texturer … De ska ses inte bara i möbler, utan också i dekorationer. Så i ett sovrum kommer en fluffig golvmatta och tillbehör som mjuka kuddar att se harmoniska ut.
  • Dekorativa föremål kan tillverkas av skrotmaterial … När du skapar intressanta och attraktiva saker är det nödvändigt att ta hänsyn till huvudstilen i sovrumsinredningen och inte gå utöver det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på sovrumsinredning

Om du gillar ljusa färger kommer du att gilla följande design sovrum design:

Dekorera en av väggarna i det vita rummet med accentrött och dekorera den med en vit stencilbild av en sakuragren . Mot den röda väggen kan du placera en röd säng med en hög beige sänggavel och sängkläder i röda och vita färger. Komplettera sängen med gräddsängbord med gula lampor. Om rummet har fönster kan de dekoreras med enkla raka gardiner i vitt med kontrasterande vinröda färger.

Bild
Bild

En mörkröd träsäng i japansk stil med vita sängkläder hittar sin plats i ett vitt sovrum mittemot en ljusblå accentvägg . Det är värt att placera sängbord gjorda av mörk mahogny bredvid. Ovanför sänggaveln ska små nischer arrangeras och vita vaser eller stora figurer placeras i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum i vår / höststil kommer en säng med mjuka gula kuddar och blåa sängkläder att hitta sin plats , dekorerad med naturliga tryck. En stor fresko som visar trädgrenar med lövverk kommer att se harmonisk ut bak de stoppade möblerna. Du kan komplettera interiören med svartvita målningar på vänster och höger sida av sängen, mjuka karamellbord och vaser med små färska blommor i ljusa nyanser.

Bild
Bild

För att späda ut ett sovrum med vita väggar och mjuka bruna golv kan du använda en säng med en mörkblå sammetgavel och sängkläder i grå och blå toner . För en sådan inredning passar kuddar med geometriska mönster i grått, svart och gult. Avsluta interiören med en stor, specialformad spegel ovanför sängen och karamellgardiner på fönstren.

Bild
Bild

Du kan lägga till glädje i en sådan inställning genom att installera långa gula taklampor med enkla runda lampor av stor storlek . En intressant och original inredning kommer att visa sig i ett litet gråbeige sovrum med en säng med en hög sänggavel i trä. En av sidoväggarna och utrymmet bakom kajen bör avslutas med dekorativt tegel eller sten. Fönster i ett sådant rum kan dekoreras med små smidesjärnskenor. Komplettera den icke-triviala interiören med korgsängbord, en mörk cirkulär taklampa och levande växter i vita krukor på fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det svarta sovrummet kan du lägga en svart blank säng med vita sängkläder och en grå pläd . Sängen bör kompletteras med vita kuddar med svarta ränder, samt svarta sängbord med stora vita lampor. Ovanför sänggavel hittar flera monokroma målningar med tunna gyllene eller silverfärgade ramar sin plats.

Rekommenderad: