Hur Man Gör En Hacka Med Egna Händer? Vi Gör En Ogräshack Av En Såg Eller Trimmer, Av En Spade Eller En Lie. Hur Gör Man En Kartongpolish?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör En Hacka Med Egna Händer? Vi Gör En Ogräshack Av En Såg Eller Trimmer, Av En Spade Eller En Lie. Hur Gör Man En Kartongpolish?

Video: Hur Man Gör En Hacka Med Egna Händer? Vi Gör En Ogräshack Av En Såg Eller Trimmer, Av En Spade Eller En Lie. Hur Gör Man En Kartongpolish?
Video: Såga rakt och såga snett 2024, April
Hur Man Gör En Hacka Med Egna Händer? Vi Gör En Ogräshack Av En Såg Eller Trimmer, Av En Spade Eller En Lie. Hur Gör Man En Kartongpolish?
Hur Man Gör En Hacka Med Egna Händer? Vi Gör En Ogräshack Av En Såg Eller Trimmer, Av En Spade Eller En Lie. Hur Gör Man En Kartongpolish?
Anonim

Varje professionell trädgårdsmästare och bara en amatör kommer att berätta att ingen trädgårdsäsong kan startas utan en hacka. Detta mångsidiga verktyg hjälper oss att plöja vår trädgård, bli av med ogräs och hantera våra grödor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjord hacka från en gammal såg

Det finns dock tillfällen då en gammal hacka går sönder och en ny inte har köpts ännu, och trädgårdsmästaren måste göra ett verktyg av skrotmaterial. För en hemmagjord hacka är en bågfil bäst lämpad, eftersom denna metall tål alla belastningar och inte kommer att slita ut på länge. Ett sådant verktyg tillverkat av skrotmaterial håller dig dock bara en säsong. I nästa måste du ta hand om en ny hacka.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en hacka med egna händer bör du följa följande steg:

  • först måste du såga av duken i den storlek du behöver; den bästa storleken är 25 cm;
  • vi tar en onödig gammal såg för trä och slutligen bryter den ner; likväl kommer det inte längre att vara användbart för oss i dess ursprungliga syfte;
  • med hjälp av en kvarn gör vi ett snitt i en vinkel på 45 grader mot filens tänder;
  • vidare är det nödvändigt att borra 3 hål för fastsättning, medan hålen ska vara på samma avstånd;
  • med en borrmaskin måste du göra samma antal hål i metallhörnet med hyllor;
  • nästa steg måste vi fixa hållaren-för detta tar vi ett tjockväggigt metallrör med en diameter på 25-30 mm och en längd på 25-30 cm;
  • vi hamrar ena sidan av röret med en hammare med 5 cm;
  • för att hörnet ska stå stadigt är det nödvändigt att borra ett par hål;
  • som ett resultat av allt utfört arbete får vi en färdig duk med tänder, och nu återstår bara att fixa handtaget för att använda det hemlagade verktyget för det avsedda ändamålet; du kan välja vilket träd som helst för skärningen, det viktigaste är att med detta material är det bekvämt för dig att arbeta i trädgården;
  • skär med en smärta eller en vass kniv ena kanten av skäret och sätt in det i röret;
  • så att hackets handtag är ordentligt fixerat, vi driver en spik i metall och trä;
  • då kommer vi att arbeta med den gamla sågen - det är nödvändigt att bli av med de tänder som inte behövs i hackan; För att göra detta tar vi en slipmaskin och jämnar ytan på hackan, medan tänderna kan lämnas, hävdar vissa trädgårdsmästare att hackan lossar våt jord bättre med dem.
Bild
Bild

En hackare för kål eller ogräs kan till exempel göras från en trimmer, från en fläta eller kartong. En sådan ogräs blir inte sämre än det köpta alternativet.

Bild
Bild

Hur från en gammal spade

En hacka kan tillverkas av en vanlig spade, som definitivt finns i alla områden. Det är värt att följa följande steg:

  • med en kvarn skär vi ut en tredjedel av spaden för oss själva från den vassa sidan;
  • vi tar ett tjockväggigt rör med en diameter på 2,5 cm och en tjocklek på 2 mm; vi gör ena kanten av röret plant, mäter 5 cm från det och böjer röret i en rätt vinkel;
  • i den platta delen av röret och i bladet borrar vi två hål, som drar sig tillbaka 2 cm från snittet;
  • du kan ansluta röret och bladet med en vanlig skruvmejsel, som varje ägare har;
  • det återstår bara att fästa ett trähandtag, och hackan är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Skovlar kommer att hålla mer än en säsong, eftersom de är mer hållbara.

Bild
Bild

Huvudproblemet med en köpt hack är att det snabbt kan bli dåligt. Det måste ständigt undergrävas. Utländska tillverkade hakar håller mycket längre, men priset på ett bra verktyg är lämpligt . Men många trädgårdsmästare tillverkar helt enkelt skovlar själva av skrotmaterial som lagras på deras webbplats. Till exempel kan du ta en tunn stålskiva (cirka 3 mm tjock). Det viktigaste är att skivan är gjord av väl härdat stål. Sedan kan du inte göra en, utan flera hål. För hela strukturen behöver du också ämnen från en skiva, ett metallrör och ett handtag. En del av skivan och röret måste svetsas med varandra i en liten vinkel. Skivans kant måste slipas för att hålla den skarp. Och i ett metallrör ska det borras ett hål för en skruv som håller ihop handtaget och hackan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjord hacka från en vanlig metallbit

I allmänhet är alla bitar av hållbar metall lämpliga för en hacka. En gammal spade eller såg kan inte alltid förvaras på trädgårdsmästarens webbplats, så enkel metall är också lämplig för en hacka, som säkert finns i landet. Naturligtvis är en 2 mm tjock metallplåt idealisk. Tillverkningsprocessen inkluderar följande steg:

  • det är nödvändigt att skära ut en rektangulär form av de nödvändiga måtten från arket, medan arbetsstyckets kanter ska läggas in för att inte skada sig själva om dem;
  • vidare bör ett tjockväggigt metallrör svetsas till plåten;
  • då måste du sätta in ett trähandtag i detta rör och fästa det med en skruvmejsel;
  • Slutligen kan ett DIY -verktyg målas svart, änden på hackan kan slipas och lackeras.
Bild
Bild

En skicklig ägare kommer inte att lägga mer än 4–5 timmar på allt arbete . Men ett sådant verktyg kan göras gratis. Först nu kommer en hemgjord hacka att tjäna dig perfekt under en säsong, och då måste du tänka på att köpa ett kvalitetsverktyg eller alla nödvändiga material för att göra en hacka själv igen. Många professionella trädgårdsmästare kan göra en hacka på 20 minuter. De lägger minst pengar på alla nödvändiga material (metallplåt, rör och sticklingar) och på mindre än en halvtimme får de ett färdigt verktyg. En sådan hacka gör sitt jobb lika bra. Det fungerar bra med torr och fuktig jord, tar bort ogräs och försöker försiktigt syrgas rötterna utan att skada dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Om du ändå bestämmer dig för att göra en hacka med egna händer från improviserade material, bör du inte göra den för tung, eftersom det kommer att vara svårt att arbeta med ett sådant verktyg. Och en sådan hacka kommer inte att lossa marken med hög kvalitet, och ännu mer ta bort allt ogräs med rötter.

Bild
Bild

En hacka bör förvaras i varje skjul, för ett så enkelt men oumbärligt verktyg hjälper varje trädgårdsmästare att odla en bra skörd. Hacken tar inte mycket plats på platsen. Det kräver ingen speciell förvaring. Dessutom är det här verktyget ganska enkelt att använda, det är inte tungt, så din rygg kommer inte att uppleva ytterligare stress. Dessutom kan även nybörjare som just har bestämt sig för att börja trädgårdsarbete klara av en hacka.

Rekommenderad: