Murslev För Betong: "helikoptrar" För Slipning Av Halvtorrt Golv Och För Gips, Tvårotorbetongspackel Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Murslev För Betong: "helikoptrar" För Slipning Av Halvtorrt Golv Och För Gips, Tvårotorbetongspackel Och Andra Typer

Video: Murslev För Betong:
Video: Betong platta 2024, April
Murslev För Betong: "helikoptrar" För Slipning Av Halvtorrt Golv Och För Gips, Tvårotorbetongspackel Och Andra Typer
Murslev För Betong: "helikoptrar" För Slipning Av Halvtorrt Golv Och För Gips, Tvårotorbetongspackel Och Andra Typer
Anonim

Speciella betongspartlar används för att jämna ut betonggolvet innan ytbehandlingen läggs. De kallas också sliphelikoptrar. De finns i olika modifikationer, utrustade med en el-, bensin- eller dieselmotor. Utrustningen har olika tekniska egenskaper och driftsegenskaper som måste beaktas vid valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En betongspartel är en högspecialiserad utrustning som är utformad för att anordna en betongyta vid produktionsanläggningar, parkeringsplatser, lager, parkområden. Med dess hjälp kan du snabbt och med minimal ansträngning göra basen jämn, utan gropar, stötar och andra oegentligheter och yttre defekter.

Slipenheter används för att erhålla en slät betongyta utan ytterligare beläggning eller för en halvtorr underlag för vidare efterbehandling.

Alla manuella injekteringshelikoptrar har en liknande design. Det inkluderar:

  • en ram på vilken drivenheten med rotorer är fixerad;
  • motor;
  • ledad rörlig stång;
  • rotor;
  • skyddsring;
  • handtag med en lokaliserad enhet för att styra enheten.
Bild
Bild

Oavsett typer av enheter har de alla en liknande funktionsprincip: bladen verkar på ytan som ska behandlas med olika hastighet och kraft, på grund av vilken basen är jämn och blir helt slät . Initial slipning utförs med små rotationer av skivan, vilket gör att du kan bli av med stora brister. Efterföljande bearbetning utförs med en hög rotationshastighet för bladen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Till salu träffas professionella och hushållsenheter - pneumatiska slipmaskiner för betong, natursten eller konststen.

De senare kännetecknas av sin lilla storlek och vikt - massan på olika modeller varierar från 2 till 6 kg. Dessa miniatyrenheter är lätta att använda på grund av sin låga vikt och storlek och höga manövrerbarhet.

De används ofta för slipning av kitt på vägg- och takytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Putsmaskiner kan snabbt eliminera sparkelmärken, hängande och andra yttre brister som kan märkas efter målning. Denna kompakta utrustning är praktisk att använda för att putsa väggar i både små och rymliga rum.

Professionell utrustning kännetecknas av sina stora dimensioner, vikt, kraft och prestanda jämfört med hushållsapparater . Sådana enheter är konstruerade för arbete på stora byggarbetsplatser. De klassificeras efter antalet rotorer och motortyp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet rotorer

Enheterna är enrotor och dubbelrotor. De första är avsedda för injektering av små ytor - upp till 500 m2. Enrotormodeller, jämfört med tvårotormodeller, har lägre vikt och dimensioner . Deras vikt varierar från 43 till 103 kg.

De kännetecknas av sitt budgetpris, enkel transport till byggarbetsplatsen och ekonomi - tack vare dessa fördelar är det en stor efterfrågan på 1 rotor.

En-rotorenheter är utrustade med arbetsskivor med en diameter på 600 till 1200 mm . De flesta modeller har en bensinmotor, men det finns också elektriska enheter till salu. Elektriskt drivna enheter används oftast för inomhusdrift med otillräcklig eller ingen ventilation. De är anslutna till ett nätverk av 220 eller 380 V. Enrotor "helikoptrar" är utrustade med en elmotor med en effekt på 750-2000 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning med 1 rotor kan också utrustas med en bensinmotor (förbränningsmotor). Dessa är de mest populära modellerna av trowelling "helikoptrar". De svagaste bilarna när det gäller effekt är utrustade med en 4 liters motor. med.

Tvårotorenheter är mer effektiva, varför de rekommenderas att användas för injektering av föremål på stora områden

Sådana modeller är tillverkade i form av autonoma självgående fordon. Det är lämpligt att använda dem vid bearbetning av betonggolv med en yta på 700 m2 eller mer.

Modellerna med två rotorer är utrustade med en förarstol, som är placerad mitt i maskinen . Spakar eller joysticks finns för att ändra utrustningens rörelseriktning. Dessa bilar är utrustade med kraftfulla strålkastare placerade fram och bak. Tack vare god belysning kan enheterna drivas i dåligt ljus eller i avsaknad av det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter med 2 rotorer är stora och tunga . Beroende på modell är deras vikt 300-700 kg. På grund av sin vikt bör lastning och lossning av utrustning utföras med specialutrustning med lämplig bärförmåga. För att underlätta förflyttning av maskiner till en byggarbetsplats utrustar tillverkare "helikoptrar" med 4 hjul.

Bild
Bild

Efter motortyp

Betonggolvmaskiner är utrustade med en elektrisk, bensin- eller dieselmotor. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar.

  1. Elektriskt drivna enheter har medeleffekt . De är lämpliga för inredningsarbete. På grund av frånvaron av avgaser kan de användas i oventilerade rum. Kompaktitet och lätthet gör dessa enheter manövrerbara. Deras nackdelar är beroende av det elektriska nätet och det begränsade åtgärdsområdet av sladdens längd. Om det är nödvändigt att använda en eldriven "helikopter" i fältet, krävs en generator.
  2. Bensinbetonggolv är konstruerade för utomhusbruk . I slutna rum får de endast användas om det finns god luftventilation. Sådan utrustning har en genomsnittlig prestanda.
  3. Dieselmotorer är oftast utrustade med kraftfulla självgående enheter . Tekniken utmärks av höga indikatorer på kraft och produktivitet. Diesel injekteringsmaskiner anses vara de dyraste - detta är deras betydande nackdel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av motor beror direkt på mängden arbete som ska utföras och driftsförhållandena för "helikoptern".

Populära modeller

Murslev tillverkas av många utländska företag. Enrotor-bensinmodeller är mycket efterfrågade. De mest populära enheterna har flera alternativ.

Betongbeläggning Masalta MT36-2 . Billig, kompakt och manövrerbar utrustning tillverkad i Taiwan. Enheten är utrustad med 1 rotor, 6,6 hk Loncin -motor. Enheten väger 90 kg. Den maximala skivstorleken är 900 mm. Skiljer sig i bekväm drift på grund av placeringen av alla kontroller på handtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

MQ Whiteman J36H90H . Professionell enkelrotorutrustning som drivs av en 9 hk Honda -motor. Rotorerna har hastigheter på 90-155 rpm. Kompakt modell med 4 blad täckta med en skyddande grill. Enheten är fristående, lätt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oscar CO-170 . Utrustad med Honda 5, 5 hk bensinmotor. Maskinens vikt är 62 kg. Skivornas maximala varvtal är 136 rpm.

Bild
Bild

Norton Clipper CT601 ME . Fransk utveckling. Maskinen är utrustad med 2 typer av motorer - el och bensin Honda GX 120. Enheten kan användas på stora byggarbetsplatser. Den kännetecknas av sin ringa storlek och vikt, vilket gör den lätt att transportera, använda och förvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honker M80S . Billig tjeckisk betong "helikopter". Utrustad med 5,5 hk Sakuma SGE200 bensinmotor. Den har en förstärkt växellåda som klarar tung belastning. Utrustad med ett fällbart handtag - i monterat läge tar det lite plats, vilket gör det enkelt att transportera och förvara.

Bild
Bild

För renovering av lägenheter och små rum avgränsade av väggar, konsumenter oftast föredrar de följande modeller: Barikell Moskito 4-60, Belle Pro 600 220V, Euro Shatal ST 62E . Bland självgående varianter är den mest populära spackelutrustning Coopter Double AS90 och Samsan RPT 361.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reservdelar och komponenter

De viktigaste tilläggen för betongspartlar är skivor och blad. De finns i olika storlekar och material.

Skivorna är utformade för att fungera med färska betongbaser eller med cement-sandmurbruk. Tack vare dem är det möjligt att producera högkvalitativ primär ytbehandling, eliminera krökning, hängande.

Skivor tillverkas med en diameter på 600-1520 mm. De mest populära produkterna finns i storlekarna 710, 750, 880 och 900 mm. Varianter av skivor:

  • med fästen för 3, 4, 8 eller 10 krokar;
  • med en kant belägen i en vinkel på 45 (för jämn inriktning) och 90 grader (för bearbetning av betonggolv nära väggar).
Bild
Bild

Många tillverkare erbjuder universella skivor - de kan installeras på alla modeller av betongbatchmaskiner. För tillverkning av sådana produkter används kallvalsat stål, som kännetecknas av hög hållfasthet och slitstyrka . Tack vare materialets egenskaper tål skivorna enorma belastningar.

Murslevblad används i slutstadierna av injekteringen . De har en speciell design som gör att du kan uppnå en perfekt slät yta och eliminera ojämnheter. Höghållfast stål används för tillverkning av knivar, som kännetecknas av slitstyrka. Den genomsnittliga bladresursen är 1500 m2.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper en "helikopter" för betongfogning måste du ta hänsyn till ett antal parametrar

  1. Motortyp . Bensinfordon är manövrerbara och produktiva, de gör ett utmärkt jobb med stora arbetsmängder. De rekommenderas dock inte för inomhusbruk. Användningen av elektriska modeller är mest berättigad när du placerar en avjämning på byggarbetsplatser.
  2. Kraft . För att lösa hushållsuppgifter är maskiner med indikatorer på 4-6 hk lämpliga. Professionella modeller är utrustade med motorer från 10 till 30 hk.
  3. Typ av munstycke (en-rotor eller två-rotor modifiering) . Självgående enheter med två rotorer rekommenderas att köpas för storskaligt industriellt arbete.
  4. Skivornas rotationshastighet . Ju högre indikator, desto mer prestanda har utrustningen.
  5. Möjlighet att justera knivens lutningsvinkel . Maskiner med denna funktion är praktiska och enkla att använda. Tack vare deras snabba installation minskar de tiden för att slutföra arbetet.
  6. Bevattningssystem . Tack vare denna funktion förbättras ytfinishen avsevärt. I princip finns bevattningssystem i kraftfulla självgående enheter.
  7. Förekomsten av nödlås och strömbrytare . De gör driften av "helikoptern" säker för operatören.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en betongmassa rekommenderas det att ge företräde åt installationer från kända tillverkare, vars kvalitet har testats med tiden.

Hur fungerar man korrekt?

Betongfogning är en viktig process som kvalitén på golvet kommer att bero på. För att uppnå önskat resultat bör du använda betongskurningsutrustningen korrekt. Processen består av två steg - grov och efterbehandling. Det är nödvändigt att agera på ytan efter 4-20 timmar efter betonghällning . Fogning måste göras innan betongunderlaget är helt härdat. Annars kommer dammigheten i arbetsområdet att öka. Vid bearbetning av fullständigt härdad betong förlorar bladen sin stabilitet.

Bild
Bild

Det rekommenderas att injektera med en speciell substans - toppning. Den är avsedd för ytterligare förstärkning av betongunderlaget. Lösningen kan appliceras för hand.

Grovmalning utförs i 2 steg - den första används 2/3 av toppingen, den andra - resten. Primär injektering utförs vid låga hastigheter . Det andra tillvägagångssättet utförs vinkelrätt mot det första. Självgående fordon får flyttas i ett pass.

Efterbehandling utförs efter 10 timmar . Det rekommenderas att använda en anti-dammimpregnerande förening i detta skede. Tack vare användningen kommer betongfoten att få en fast yta och kommer inte att spricka när den är helt härdad och används.

Rekommenderad: