Borr För Betong (26 Bilder): Borrmaskin För Armerad Betong För En Skruvmejsel Och För En Borrmaskin, Andra Typer. Hur Ser De Ut Och Hur är Det Bästa Sättet Att Borra Betong?

Innehållsförteckning:

Video: Borr För Betong (26 Bilder): Borrmaskin För Armerad Betong För En Skruvmejsel Och För En Borrmaskin, Andra Typer. Hur Ser De Ut Och Hur är Det Bästa Sättet Att Borra Betong?

Video: Borr För Betong (26 Bilder): Borrmaskin För Armerad Betong För En Skruvmejsel Och För En Borrmaskin, Andra Typer. Hur Ser De Ut Och Hur är Det Bästa Sättet Att Borra Betong?
Video: Borrmaskin 2024, April
Borr För Betong (26 Bilder): Borrmaskin För Armerad Betong För En Skruvmejsel Och För En Borrmaskin, Andra Typer. Hur Ser De Ut Och Hur är Det Bästa Sättet Att Borra Betong?
Borr För Betong (26 Bilder): Borrmaskin För Armerad Betong För En Skruvmejsel Och För En Borrmaskin, Andra Typer. Hur Ser De Ut Och Hur är Det Bästa Sättet Att Borra Betong?
Anonim

Styrka och hårdhet är karakteristiska för betongmaterial - detta förklarar de höga tillförlitlighetsegenskaperna under deras drift. Men om vi vill fixa någon struktur på en sådan yta kommer vi oundvikligen över det faktum att det på grund av betongens hårdhet är mycket svårt att välja ett verktyg för att borra det. En konventionell borr är inte lämplig för dessa ändamål, eftersom den snabbt slöar, men om du tar en speciell, kommer du att klara detta slitstarka material snabbt, och viktigast av allt, effektivt.

Bild
Bild

Beskrivning

Betongborr utåt ser ut som vanligt: dess konstruktion består av ett skaft, skärområde och avlägsnande av avfallsmaterial. Det är inte svårt att särskilja en borr som är avsedd för betongytor. Den är gjord av höghållfast legerat stål. Dessutom kan en sådan borr också identifieras med dess spets, som har en "T" -formad struktur. Det är spetsens form och material som gör att du kan borra i en betongvägg. Samma borr kan hantera marmor, keramik, porslinstengods och andra liknande material.

De bästa borrarna som är avsedda för borrning av hårda betongytor anses vara segrande . Vinnaren ska förstås som legeringen av kobolt och volfram som borren är gjord av. Detta material är ganska dyrt, och idag är det osannolikt att köpa en sådan borr, eftersom billigare produkter som inte på något sätt är sämre än honom i kvalitet och styrka började produceras för att ersätta vinnaren.

Förutom att vinna, hållbara borrar för betong produceras också med diamantdammning . Ett sådant verktyg har superstark prestanda. Externt ser en diamantbelagd borr ut som en krona belägen på en kärna i form av en stång. Den segrande borren liknar sin diamantbelagda motsvarighet, men i form är den ett munstycke, och i stället för en diamantbeläggning har den en hård yta på spetsen på arbetsdelen, som klarar hård betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Alla tillgängliga borranordningar, som kan användas för att borra hål i armerad betong i en monolitisk yta, klassificeras i 2 typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För borr

Denna produkt skiljer sig från analoger i det har ett cylindriskt skaft, ibland kan detta skaft också göras med ett sexkantigt skaft … En sådan hårdmetallborr kan användas inte bara för en borr, utan också för en skruvmejsel.

Dessa produkter är både tunna och ganska stora i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För borrhammare

Skaftstrukturen för denna typ av verktyg ser ut som en cylinder. För att skilja dem från analoger har dessa borrar en särskild märkning i form av bokstäverna SDS Plus eller SDS Max.

Betongborrar är indelade i trummor och utan stress . Skillnaden mellan dem är att den stötfria versionen av verktyget har en skarp skärkant som skär materialet, och borrhammaren har en speciell hårdmetallplatta på 2 sidor av arbetsdelen som bryter betong. Slagalternativet kallas också en borr för betong.

Slagborrar är av tre typer

  • Skruvborre - lång professionell borr för att göra djupa hål. Denna enhet har speciella spår, med hjälp av vilka avfallet betongmaterial tas bort.
  • Skonsam övning - den kan användas för att borra ett hål med en liten längd och diameter. Att arbeta med en sådan enhet kräver betydande fysisk ansträngning.
  • Spiralborr - borren har en stor diameter och en långsträckt arbetsdel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa versioner av betongborrverktyget har speciell skärkrona . En sådan enhet används för att borra hål för uttag eller uttag, en omkopplare, liksom i alla situationer när du behöver göra ett runt hål med stor diameter. Kärnborren är också indelad i diamant och segrande. I fallet med en segerrik borr, i stället för diamantsprutning, finns små tänder med en segerande svets vid kanterna på arbetsbiten.

Det finns också speciella borrformer, konstruerad för perforering av luftbetong . Utåt sett, när det gäller dess struktur, ser den här produkten inte ut som vare sig en diamant eller en segerrik. Enheten för luftbetong har utseendet som en sexkant, och i slutet har den en speciell design som gör att du försiktigt kan ta bort luftbetong lager för lager och skapa ett hål med erforderlig diameter i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Kvaliteten på betongborrar och deras storlek regleras GOST -standarder - det här verktyget har en markering som anger borrens längd och dess diameter. Diametern på detta verktyg kan vara från 4 till 12 mm, och dess längd är från 50 till 540 mm, men det finns borrar, vars längd är 1000 mm.

Oftast används produkter för hushållsändamål med dimensioner på 6x110 och 8x600 mm . Dessa borrar anses vara mångsidiga och används för att borra djupa hål. Om du behöver borra inte så djupt används borrar med dimensioner på 12x200 mm eller tillvalet 24x460 mm, som används för att installera en vattenförsörjning eller värmesystem.

När du väljer borrverktygets diameter och storlek måste du komma ihåg att det inte fungerar att göra ett djupt och brett hål med ett tunt verktyg, eftersom under drift kommer borren att värmas upp och bli tråkiga på grund av överbelastning på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Betyget för de mest kända tillverkarna av borrverktyg för betong inkluderar både inhemska och europeiska tillverkare. De bästa och mest populära övningarna produceras under varumärken som är världsberömda.

  • Bosch - produkter av hög kvalitet, har formen av en 4-sidig spiral i området för stångens arbetsdel. Ett sådant verktyg kräver inte betydande fysisk ansträngning vid borrning på en betongyta. På grund av dess design överhettas inte borrmaskinen och genomgår inte snabb trubbning.
  • Makita - tillverkar särskilt hållbara produkter utrustade med speciell lödning. Verktygen för detta märke är främst representerade i utrustningssegmentet för grundborrning av standardhål.
  • Diager twister - producerar slagverkande och icke-slagverkande modeller av instrumentet, kännetecknas av hög kvalitet och hållbarhet. Borrar av detta märke kan användas för att borra inte bara betong, utan också natursten och tegel.

Storleksintervallet levereras i ett brett sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta, på hyllorna i ryska byggmarknader, kan du se produkter från företag Metabo samt FIT eller Stayer . Dessa produkter har indikatorer av hög kvalitet och tillförlitlighet, men deras kostnad är inte heller billig.

Bland ryska tillverkare kan man notera högkvalitativa produkter från företagen "Enkor", "Interskol" och "Zubr". Produkterna från dessa kända märken är inte mindre pålitliga än deras europeiska motsvarigheter, men de är mycket billigare. När det gäller kinesiska produkter, alltså deras kvalitet är också på en hög nivå, även om det är fullt möjligt att stöta på en lågkvalitativ produkt.

När du väljer ett borrverktyg måste du alltid ha ett vettigt förhållningssätt till frågan om dess kostnad - en kvalitetsprodukt kan inte vara för billig.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att förbereda installationsarbetet, experter rekommenderar att du inte bara fyller på med en borr för betong, utan också med ett verktyg för att borra metall . Om det under borrningsprocessen visar sig att borrmaskinen för betong vilar mot armeringen av en armerad betongkonstruktion, måste du ändra detta verktyg genom att ta en borr för metall. Efter att förstärkningen har passerat byts borren igen och fortsätter att arbeta med ett verktyg avsett för betong.

Under borrningsprocessen måste du se till att så att borren inte överhettas … Avbrott i arbetet, som utförs var 15: e sekund av borrning, hjälper till att förhindra detta. Verktyget avlägsnas från väggen en kort tid och får svalna naturligt utan att använda vatten eller annat kylmedium.

Om verktyget träffar en sten under borrningen, borrningen tas bort och stenen krossas med ett speciellt bultstopp, fortsätter borrningen igen. När man arbetar med en bärande konstruktion rekommenderar experter att man använder en perforator, eftersom inte ens en slagborr kan klara uppgiften och borrar ett hål med erforderligt djup i en sådan vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skärpning

Efter flera arbetscykler börjar även den starkaste och mest effektiva borren gradvis bli tråkig. Slipning av verktyget hjälper till att korrigera denna situation. Det utförs på en speciell slipmaskin. Två vässade kanter utsätts för skärpning, som ligger vid borrens ände och ser ut som hyllor. Processen att slipa kanterna måste utföras för att inte kränka deras storlek, geometri och proportion. Slipningsarbetet måste utföras noggrant så att borren inte går sönder under bearbetningen på maskinens sliphjul.

Se till att borren inte värms upp vid slipning . För att göra detta avbryts processen och verktyget får tid att svalna - under slipningsprocessen rekommenderas det inte att kyla verktyget i vatten, eftersom spetsen kan spricka. Det är bäst om borrverktyget svalnar naturligt.

Att slipa ett borrverktyg kräver erfarenhet och skicklighet. Hemma är det inte alltid möjligt att göra detta korrekt, eftersom du enkelt kan förstöra skärets del av borren.

I det här fallet sker slipning med sandpapper, men det är bättre att kontakta en professionell verkstad.

Bild
Bild

Nedan kan du ta reda på hur du skär en betenborr med egna händer.

Rekommenderad: