Slipnät (39 Bilder): Slipning Av Diamantnät För Slipning Av Kitt- Och Smörjnät Med En Kornstorlek På 120-180 M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Slipnät (39 Bilder): Slipning Av Diamantnät För Slipning Av Kitt- Och Smörjnät Med En Kornstorlek På 120-180 M.fl

Video: Slipnät (39 Bilder): Slipning Av Diamantnät För Slipning Av Kitt- Och Smörjnät Med En Kornstorlek På 120-180 M.fl
Video: slipning 2024, Maj
Slipnät (39 Bilder): Slipning Av Diamantnät För Slipning Av Kitt- Och Smörjnät Med En Kornstorlek På 120-180 M.fl
Slipnät (39 Bilder): Slipning Av Diamantnät För Slipning Av Kitt- Och Smörjnät Med En Kornstorlek På 120-180 M.fl
Anonim

De nät som används för att putsa väggar och tak är olika. I materialet i denna artikel kommer vi att överväga deras egenskaper, klassificering och användningsområden. Dessutom kommer vi att visa dig de viktigaste punkterna i urval och tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Slipnät är ett alternativ till sandpapper. Detta är en glasfiberslipduk belagd på 2 sidor med slipande elektrostatiska spån. Byggmaterial för injektering av kitt kännetecknas av förekomsten av kornighet . Därför väljs det för en specifik typ av arbete.

Bild
Bild

I själva verket är detta en gitterduk på vilken slipande partiklar av olika storlekar appliceras . Cellerna själva är nästan lika stora, bara kornen skiljer sig åt. Perforerat nätmaterial säljs i specialiserade järnaffärer eller på byggmarknaden.

Under denna slipning täcker varken damm eller kitt hålen . Beroende på sorten kan maskor användas för våtfyllningsapplikationer. De är lätta att använda och praktiska. Låt det klara sig med en minimal mängd damm.

Bild
Bild

Slipnätet täpper inte, det kan ha ett annat format för olika slipstenar. Det effektiviserar arbetsflödet, även om det kostar mer än sandpapper. Den har en längre livslängd och klarar slipfunktionen bättre.

Ytan trimmad med den ser mjukare och mjukare ut än när du använder sandpapper . Materialet för rengöring av väggarna ger ytan på den bearbetade basen inte bara jämnhet, utan också enhetlighet. Slipmedlet jämnar ut oegentligheter, gropar, fördjupningar, sprickor.

Bild
Bild

Externt är nätet en liten rektangulär duk . Det finns också modifieringar i form av en cirkel som används för automatiserad ytbehandling. Materialets märkning anger kornstorlek, ursprungsland, slitstyrka, fuktbeständighet, syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskhuden surrar inte från vatten. För att rengöra det, ta bara bort trasan från rivjärnet och skaka den . Jämfört med konventionellt sandpapper kommer inte damm att spridas över hela rummet. Det vattentäta nätet har en seg och hållbar struktur som inte tappar sina funktionella egenskaper.

Bild
Bild

Översikt över arter

Slipmedel för slipning av väggar och tak kan klassificeras efter typ av slipmedel och typ av spannmål.

Efter typ av slipmedel

Det vanligaste slipmedlet för slipnätet är kiselkarbid. Men utöver detta används andra hårda naturelement också som slipmedel. Ett slipmedel kan till exempel vara:

korund

Bild
Bild

smärgel

Bild
Bild

flinta

Bild
Bild

pimpsten

Bild
Bild

diamant

Bild
Bild

Pollination av murslev kan vara öppen eller stängd. Kornen täcker ytan på banan med 40-60%. De är bra för mjuka underlag. Däremot kräver mäskning och polering av hårda underlag maskor med en kontinuerlig fyllning av slipmedel.

Bild
Bild

Av spannmål

Granularitet är det huvudsakliga tekniska kännetecknet för gipsmassnätet. Det visar partikelstorleken på det applicerade slipmedlet. Parametern anges på förpackningen eller på baksidan av arkmaterialet. Det varierar vanligtvis från 80 till 400 och 600 . De mest efterfrågade parametrarna är storlekarna 120, 150, 180, 220.

Bild
Bild

Ju högre nötningsindex desto mjukare ska det bearbetade materialet vara . Till exempel köps parametrarna 40 och 80 för bearbetning av en startyta med en grov struktur. Korn 100 respektive 120 har redan en mindre kornstorlek. Sådana galler tas för att förbereda basen för målning eller limning av tapeter.

Bild
Bild

Duken med siffran 180 och högre köps för att avsluta basen med ytterligare applicering av blank färg . Dessa maskor hjälper till att uppnå en perfekt yta, de eliminerar alla brister som återstår efter att ha arbetat med grova skinn. 280 och 320 - blad med fint slipmedel. Den minsta sorten är mesh 600. Den är nästan slät vid beröring.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna produkter indikeras maskens kornstorlek enligt GOST med märkningen "P" (till exempel P 150). Vissa tillverkare använder den gamla märkningen . I detta fall betyder bokstaven "H" att fraktionens storlek anges i tiotals mikron (8-H, 6-H). "M" betyder att storleken är i mikron. Rutnät märkta "M" kallas noll.

Bild
Bild

Dimensioner

Standardmåtten på slipduken är 115x280 mm. Materialet säljs i förpackningar om 5 och 10 stycken med samma nötningsförmåga . Dessutom säljs dukar med en storlek på 106x280 mm. De är lämpliga för smalare spatelflottor. Dessa nät är förpackade i 25 -pack. Det finns också alternativ med en bredd på 110 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn till slipmedel, tjocklek, längd markeras materialet till exempel enligt följande: P 80, 106x280, P 600, 115x280 mm . Smala nät köps ofta på beställning. Andra tillverkare erbjuder kunderna en produkt i rulle, olika i olika kornstorlekar.

Detta nätalternativ används för bulkarbete. Måtten på duken bestäms av tillverkaren, vilket innebär att längden på rullen kan vara mycket olika. Rullvyn på nätet är ett bekvämt och ekonomiskt alternativ för köpare och hantverkare som ständigt är engagerade i reparationsarbete.

Bild
Bild

Applikationsområde

Slipande maskeringsnät köps för slipning av vägg- och takunderlag av trä, gipsskivor och andra material. Den används för efterbehandling av tapeter och målning . Baserat på slipmedlet används materialet för olika gips: kitt, mjukt gips. Ytan som ska behandlas kan vara cement, sandkalk, gips.

Nätet köps för rengöring av metall, plast, betong, tegelytor . Det förbereder den putsade ytan för efterbehandling. Det slipar inte bara, utan tar också bort rost, gammal färg och kalkning från metallkroppen. Den kan användas för att slipa nästan alla typer av putsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Slipnät är inte ett mångsidigt material för ytbehandling. För att välja det korrekt måste du ta hänsyn till storleken på förbrukningsmaterialet, korrelera det med parametrarna för ett rivjärn eller ett automatiskt verktyg. Dessutom måste du ta hänsyn till de olika spannmålsnivåerna:

om du behöver slipa det torkade lagret av startspackel, medan du tar bort defekter, ta ett paket dukar med en bråkdel av 40-80

Bild
Bild

när du behöver städa upp en nästan jämn startbeläggning köper de material med en korn på 120, 150, 180

Bild
Bild

nät med fint slipmedel (220, 240, 280) är lämpligt för arbete med efterbehandlingsmaterial applicerade i tunna lager

Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja nät med hänsyn till det specifika materialet: grovt spannmål kommer helt enkelt att gåta det silkeslen efterbehandlingsgipset. Det kommer att lämna spårspår på ytan.

Om väggen förbereds för limning av tapeter, var uppmärksam på dess tjocklek . Ju tunnare tapet, desto bättre och mjukare ska väggen vara, och följaktligen desto finare är slipmedlets storlek. Exempelvis är meshväv nr 220 eller högre lämpligt.

Bild
Bild

Att välja rätt slipmedel kommer att minska förbrukningen av maskhud med flera gånger. Tvärtom, om du köper ett alternativ med ett mjukt slipmedel för en grov yta, måste dukarna bytas nästan var 1-1,5 m.

När det gäller dukens bredd måste du ta sådana nät, vars bredd sammanfaller med rivstångens bredd . Annars bildas ränder på sidorna under arbetet. Nätet ska inte vara bredare än stången eller tvärtom smalare.

Bild
Bild

När det gäller kvaliteten kan du utvärdera det direkt i butiken. Högkvalitativt nät skärs i rektangulära dukar med parallella sammanfall av kanter. Kanterna på den dåliga produkten skärs av med en avfasning.

Dessutom, med ett bra material, faller inte slipmedlet av gallersockeln. Om det finns spridda sädeskorn i förpackningen är en sådan produkt inte värd att köpa . Under ytbehandling kan partiklar pressas in i mjuka plåster, vilket är oacceptabelt vid ytbehandlingen av underlag för en topplack.

Bild
Bild

Slipnätet för slipmaskiner är anpassat till maskinsulan. De fästs enkelt på enheten och väljs på samma sätt som konventionella motsvarigheter.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Eftersom det inte kommer att vara möjligt att helt undvika damm i arbetet måste du täcka alla möjliga platser och möbler med skyddande plastfolie. Detta eliminerar behovet av en lång och tråkig rengöring av föremål efter slipning . Innan du slipar ytan måste du också stänga sprickorna i dörrkarmen (till exempel med tejp eller en våt handduk).

Det finns många sätt att använda ett slipande nät . Den klassiska metoden innebär att man använder en speciell hållflotta med klämmor för att fixera duken. Tack vare skumdynan passar slipbandet tätt mot ytan.

Bild
Bild

Tyget fästs med endera sidan på rivjärnet, kläms fast på sidorna och ligger exakt i mitten på rivjärnets arbetssida . Därefter fästs rivjärnet på basen och i en cirkelrörelse med en förskjutning slipas ytan med jämnt tryck. Rörelsen liknar den kontinuerliga skrivningen av versalerna "e".

Bild
Bild

Ytan slipas efter att gipsmaterialet har torkat. Detta görs innan grundning, för annars blir arbetet svårare. Enligt säkerhetsåtgärder måste du arbeta i skyddshandskar och andningsskydd.

Arbetstekniken är ungefär följande:

  • utföra en visuell inspektion av ytan för fullständig torkning och förekomst av tomrum;
  • sätt på skyddsutrustning (andningsskydd, skyddsglasögon, handskar);
  • en bärbar lampa placeras för att visualisera beläggningsdefekter;
  • testa slipmedlet i arbete på ett oansenligt område;
  • börja slipa från toppen av väggen;
  • gradvis flytta ner, utan för mycket tryck på rivjärnet.
Bild
Bild

Vid behov kan rörelser, förutom cirkulära rörelser, vara "upp-ned", "höger-vänster". Om slipmedlet är grovt kan det dock finnas ränder kvar.

  • efter avslutad huvuddel slipas hörn och svåråtkomliga områden;
  • är engagerade i kvalitetskontroll, riktar en ljusstråle mot en vägg i en spetsig vinkel (en skugga kommer att synas på platser med oegentligheter);
  • vid behov avlägsnas nätet från basen, appliceras på väggen och ytan är jämn, håller den knappt med handflatan;
  • kontrollera arbetet för utelämnande av defekter, trim om det behövs.
Bild
Bild

Därefter grundas ytan, får torka, sedan kittas med ett lager finish. Vänta tills det tunna skiktet har torkat och fortsätt slipa ytan:

  • är engagerade i att avsluta slipning med ett nät med ett fint slipmedel (tangentiella rörelser);
  • ta bort skräp, grunda ytan (grunda inte mjuka plåster).

Du kan arbeta med nätet manuellt med stänger och en slipmaskin. Den senare metoden anses vara professionell, samtidigt som den sparar mycket tid, och kvaliteten skiljer sig märkbart från manuellt arbete.

Bild
Bild

Så snart ena sidan är sliten kan du ta bort bladet från flottören, vända till den andra sidan och fortsätta slipa ytan . Trots nätets vattenresistens bör den dock inte användas i vatten. Inte bara kommer nätet att förlora sina prestandaegenskaper, det kommer också att förstöra ytan som ska behandlas.

Om mastern använder en ytslip, placeras nätet direkt på den. Faktum är att nätskivan, när den är ansluten till nätverket, utför rotationsrörelser, genom vilka specialisten utför slipning av gipsmaterialet. Det är bekvämt och snabbt att arbeta med maskinen.

Bild
Bild

En maskin med ett runt nät används för att slipa gips över stora ytor. Men i detta fall måste hörnen bearbetas manuellt. När du arbetar med en kvarn tas en 60 eller 80 mesh för att börja strippa . Slipmedel 100 är tillräckligt för att avsluta injekteringen.

Kvarnens rörelser är cirkulära . Inledningsvis elimineras stora ytfel. Efter det blir de av med damm, byggskräp och inspekterar ytan för eventuella kvarvarande brister. Om de är det, justera med en spatel. Efter det är de engagerade i att avsluta slipning.

När det gäller arbete på svåråtkomliga platser, används ett speciellt hörn här, eller hantverkarna skär av en liten bit duk, lindar det runt ett finger och polerar sedan hörnen, dörren eller takbjälkarna och platsen för radiatorerna. Maskens elasticitet ändras inte, tack vare vilken det är möjligt att avsluta efterbehandlingen med hög kvalitet.

Det är inte svårt att förstå att nätet har förfallit. Kvaliteten och hastigheten på det bearbetade området minskar, rivjärnet glider praktiskt taget över ytan utan att rengöra oegentligheter.

Rekommenderad: