Sandbetong För Golv: Förbrukning Per 1 M2 Golv. Det Bästa Märket Av Sandbetong För Slipning. Halvtorr Sandbetongmassa Av Expanderad Lera Och Sandbetong

Innehållsförteckning:

Video: Sandbetong För Golv: Förbrukning Per 1 M2 Golv. Det Bästa Märket Av Sandbetong För Slipning. Halvtorr Sandbetongmassa Av Expanderad Lera Och Sandbetong

Video: Sandbetong För Golv: Förbrukning Per 1 M2 Golv. Det Bästa Märket Av Sandbetong För Slipning. Halvtorr Sandbetongmassa Av Expanderad Lera Och Sandbetong
Video: PT Professional presenterar: Stenfixaren för golv 2024, April
Sandbetong För Golv: Förbrukning Per 1 M2 Golv. Det Bästa Märket Av Sandbetong För Slipning. Halvtorr Sandbetongmassa Av Expanderad Lera Och Sandbetong
Sandbetong För Golv: Förbrukning Per 1 M2 Golv. Det Bästa Märket Av Sandbetong För Slipning. Halvtorr Sandbetongmassa Av Expanderad Lera Och Sandbetong
Anonim

Nyligen har speciella torra blandningar dykt upp på marknaden för byggmaterial, som används för att skapa golvgolv. Sandbetong har blivit ett av de mest populära sådana materialen. Människor som har använt det noterar ett stort antal fördelar som skiljer det från konkurrenter. Denna blandning och hur man använder den korrekt för golvbeläggning kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Även om sandbetong för golvbeläggning tillhör de nya halvtorrblandningarna, har den redan blivit populär bland både nybörjare och byggspecialister. Detta uppnås på grund av en hel lista med fördelar som skiljer det från andra byggmaterial.

Först och främst är det värt att notera användarvänligheten .… Det är ganska enkelt att köpa det i en butik eller beställa det online. Blandningen måste spädas med vatten i enlighet med instruktionerna på förpackningen, varefter den blir helt klar för användning. På grund av sin goda sammansättning utsätts inte sandbetong för krympning.

Bild
Bild

Det bör noteras att det är resistent mot vatten . Det når snabbt ett fast tillstånd, på grund av vilket byggetiden reduceras avsevärt. Materialet är hållbart och har därför tillräckligt skydd mot kraftig frost, utsätts inte för snabbt slitage och kan även utstå de allvarligaste skadorna. Blandningen är lätt att använda både inomhus och utomhus.

Sandblandningen är annorlunda miljövänlig komposition , trots allt, tillverkare av sandbetong ser till att deras produkter är skapade endast av naturliga ingredienser. Efter avslutad första etappen av arbetet bearbetas det färdiga golvet enkelt med polymerer.

Bild
Bild

På grund av sin höga densitet har den resulterande beläggningen god värme- och ljudisolering. Kunder som köpte blandningen kommenterade också dess hållbarhet och korrosionsbeständighet.

Innan du bestämmer dig för att köpa sandbetong bör du dock komma ihåg att den, liksom alla produkter, också har vissa nackdelar . Så, sandbetong är mycket dyrare än liknande blandningar på grund av den långa och kostsamma produktionen. I detta avseende kan man inte lita på bedragare som erbjuder att köpa från dem den påstådda sandbetongen för en liten summa. Du behöver bara köpa byggmaterial från de tillverkare du kan lita på. Det är värt att notera Vanligtvis säljs sandbetong i förpackningar om 50 kilo, vilket ibland är för mycket om ett litet arbete ligger framför.

Bild
Bild

Baserat på detta är det ibland lättare och mer lönsamt att köpa en vanlig cementblandning istället för sandbetong, särskilt om en nybörjare ska göra allt på egen hand utan att behöva ta hjälp av proffs. Och det bör också noteras att under dålig kvalitetsblandning av blandningen försämras dess egenskaper. Detsamma händer när du lägger till komponenter från tredje part eller om instruktionerna för användning av blandningen inte följs korrekt. Till skillnad från liknande produkter kräver sandbetong särskild uppmärksamhet. Ändå kommer dess kvalitetsnivå fortfarande att vara mycket högre än för konventionella cementblandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket material är bättre att välja?

En av de viktigaste indikatorerna att titta efter när man köper sandbetong är i vilken utsträckning dess styrka matchar de material och komponenter som används för att skapa den . En bra tillverkare lämnar alltid all information om kompositionen direkt på förpackningen. För torr blandning är de viktigaste indikatorerna rörlighet och styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla märken av sandbetong, innan de säljs, genomgår en hel lista med tester och tester . Allt detta behövs för att säkerställa dess kvalitet och hållbarhet. Så materialets tryckhållfasthet kontrolleras direkt i laboratorierna, varefter det är den erhållna indikatorn som anges på förpackningen. Därefter testas sandbetong på en hydraulisk press. Och bara om produkten har klarat alla tester är det tillåtet att sälja.

Detta är en av indikatorerna på hur viktigt det är att välja en ansvarig och högkvalitativ tillverkare, eftersom få människor vill förstöra allt arbete med material av låg kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller blandningens sammansättning, innehåller den, som du kanske gissar av namnet, två huvudkomponenter: sand och cement . Om det första behövs som fyllmedel, måste det andra vara komponenten som binder ihop allt. Beroende på materialförhållandet används olika typer av sandbetong för olika byggarbeten. I genomsnitt bör sandbetong vara en tredjedel cement och två tredjedelar sand.

Bild
Bild

Beroende på hur hög kvalitet sandbetongen är, tilldelas ett av märkena den. Det är av dessa märken som du bör vägledas när du väljer lämplig typ av blandning. Det mest populära bland dem är märket M300 . Dess särdrag är hållbarhet, hållfasthet och frostbeständighet, på grund av vilken konstruktionsexperter rekommenderar att använda den både i lägenheter och i hus på landet. Sliparna som skapats tack vare detta märke kommer att hålla i många år.

Bild
Bild

Om du överväger alternativa alternativ bör du vara uppmärksam på följande märken:

  • M100 - god fuktpermeabilitet;
  • M150 - används under fasadarbete;
  • M200 - utformad för att utrusta ett "varmt golv" -system i huset;
  • M400 - används främst vid arbete på industriella anläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett eller annat varumärke bör tas utifrån omfattningen av arbetet framöver, och vad som ska kännetecknas av den framtida plattan. Därför är det bäst att kontakta säljaren för att förklara skillnaden mellan märkena och hjälpa kunden att välja exakt det alternativ som passar hans situation.

Dessutom kan han hjälpa till att bestämma antalet påsar baserat på skalan på golvbeläggningsarbetet.

Bild
Bild

Konsumtionsberäkning

En av de viktigaste frågorna för köpare av sandbetong är hur man korrekt beräknar mängden förbrukningsmaterial under golvgjutning . Du måste besluta om detta redan innan själva processen startar, så att du inte behöver gå till affären igen för den andra delen av blandningen. För att bestämma förbrukningen av sandbetong måste du ta hänsyn till en hel lista med faktorer. Först och främst måste du bestämma den minsta beläggningstjockleken.

Bild
Bild

Och det är också nödvändigt att avgöra om det kommer att vara golvbeläggningen eller den slutliga efterbehandlingen av golvet. Och du måste också beräkna skillnaden mellan de olika nivåerna på undergolvet.

Det finns dock färdiga riktlinjer som passar de flesta byggnadsblandningar . Så normen per kvadratmeter skrid med en tjocklek på 1 cm anses vara 20 kilo torr blandning. Så till exempel behöver du 30 förpackningar med sandbetong som väger 50 kg för golvbeläggning i ett rum med en yta på 15 kvm. m, om skridens höjd är 5 cm (20 kg x 15 m2 x 5 cm = 1500 kg). Med en tjocklek på 3 cm eller 8 cm blir hastigheten annorlunda.

Bild
Bild

Vid golvbeläggning är det nödvändigt att ta hänsyn till förhållandet mellan komponenter, eftersom det med en liten mängd cement inte kommer att finnas någon hög hållfasthet … Om det tvärtom är för mycket cement, börjar sprickor dyka upp där. För att undvika detta problem, det räcker med att köpa ett högkvalitativt märke av sandbetong, där det erforderliga materialförhållandet beräknades i förväg av tillverkaren . Efter att det nödvändiga antalet påsar har köpts räcker det med att bara blanda blandningen med den mängd vatten som krävs för att börja arbeta med avjämningen.

Bild
Bild

Hur gör man en screed?

För att korrekt utföra golvbeläggningen i rummet eller på balkongen måste du följa instruktionerna och följa alla punkter i planen noggrant och i strikt ordning. Om vissa misstag gjordes i ett av etapperna kommer de förr eller senare att avslöjas efter avslutat arbete, vilket förstör hela resultatet.

Under den inledande etappen är ytan förberedd för framtida arbete. Innan dess är det nödvändigt att bestämma nollnivån med en vattenpass. Du kan använda andra mätinstrument, men det är den här enheten som låter dig ta reda på de exakta proportionerna. För att göra detta ställs en godtycklig indikator in på ett par centimeters höjd från golvet, som senare justeras av verktyget.

Bild
Bild

För att alla beräkningar ska vara korrekta är det nödvändigt att beräkna vad höjdskillnaden blir. Du kan göra det själv . För att göra detta är det tillräckligt att fixa höjdskillnaden mellan golvet och nollnivån. Som ett resultat av dessa åtgärder bestäms förhållandet mellan maximal och minsta höjd.

Bild
Bild

Träning

Innan själva processen påbörjas är det nödvändigt att utföra rengöring på den plats där arbetet kommer . För att göra detta behöver du inte bara ta bort skräp och dammsuga, utan också att stänga alla sprickor och hål. Under inga omständigheter ska du börja göra en avjämning när betongen ska av, annars kommer det att resultera i ett antal problem i framtiden. Det är lämpligt att följa alla inledande steg exakt för att göra processen snabbare och enklare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så snart alla beräkningar har utförts och materialet har köpts är det nödvändigt att förbereda golvytan. För att göra detta är det lämpligt att placera galvaniserade lameller över golvet. De kommer att behövas för att underlätta att dra blandningen längs dem i framtiden. De måste läggas längs väggen från dörr till fönster. Experter noterar att lameller upp till 2,5 meter är bäst lämpade. Därefter kommer allt annat att anpassas till arbetsplatsens område.

Om lamellerna läggs på en gipslösning måste den få tid att torka innan själva hällningen påbörjas. Du måste lägga lamellerna gradvis och långsamt trycka in dem i fliken.

Bild
Bild

Fylla

I detta skede är det viktigt att ta dig tid och avsätta en dag för varje rum. Om du inte följer denna regel och försöker fylla i alla rum på bara en dag, finns det en sannolikhet för övergångar av leder på golvet, vilket kommer att förstöra hela resultatet.

Bild
Bild

För blandning av lösningen är en vanlig plasthink eller någon annan behållare lämplig, där en tillräcklig mängd av blandningen får plats. För att blanda kompositionen används den vanligaste perforatorn utrustad med ett munstycke. För att allt ska blanda väl är det tillräckligt att tillsätta en mängd vatten, vilket är 30% av volymen av själva sandbetongen. Till att börja med, häll bara lite vätska i hinken, och tillsätt bara vatten under omrörning tills det är tillräckligt med det. När blandningen är klar, låt det ta tid för blandningen att infunderas ordentligt innan du häller i den. Vanligtvis räcker det med 15 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva hällningsprocessen sker med utgångspunkt från den längsta änden av rummet, från väggen. Blandningen ska hällas ut så mycket som möjligt, eftersom lösningen i framtiden sträcks ut i rummet med en regel eller annan liknande anordning.

Utdrag

Så snart hällningen är klar måste du ge den tid att infunderas ordentligt . Väntetiden kan variera beroende på luftfuktighet och temperatur. I genomsnitt, enligt experter, är väntetiden cirka 48 timmar. Efter denna period kommer lösningen att torka tillräckligt så att du kan gå runt i rummet. Men rummet kommer att torka helt först efter 3-4 veckor, vilket ger tillräckligt med tid att placera golvbeläggningen. Men allt beror på själva lagret. Så, 5 centimeter lagret torkar helt i cirka tjugo dagar, men du kan gå på det mycket tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hela processen, även om den kan verka mödosam för första gången, ger inga problem och kräver inte ingripande av specialister .… Du kan göra allt detta korrekt på egen hand, om du gör allt exakt enligt instruktionerna och inte skyndar dig. Viktigast av allt, efter att hällningen är slut, är det inte nödvändigt att på något sätt behålla luftfuktigheten, eftersom sandbetong av hög kvalitet äntligen kommer att bildas av sig själv.

Rekommenderad: