Gör-det-själv Manuell Cirkelsågning: Hur Man Gör En Cirkelsåg Av En Cirkelsåg Enligt Ritningarna?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Manuell Cirkelsågning: Hur Man Gör En Cirkelsåg Av En Cirkelsåg Enligt Ritningarna?

Video: Gör-det-själv Manuell Cirkelsågning: Hur Man Gör En Cirkelsåg Av En Cirkelsåg Enligt Ritningarna?
Video: Vill du veta hur du använder en CIRKELSÅG som ett proffs? 2024, Maj
Gör-det-själv Manuell Cirkelsågning: Hur Man Gör En Cirkelsåg Av En Cirkelsåg Enligt Ritningarna?
Gör-det-själv Manuell Cirkelsågning: Hur Man Gör En Cirkelsåg Av En Cirkelsåg Enligt Ritningarna?
Anonim

En geringssåg är en enhet som varje byggare behöver ta "i bruk". Det är dock ingen hemlighet att ett professionellt verktyg av hög kvalitet på byggmarknaden är ganska dyrt. Det är därför de som vill spara materiella resurser, samt visa sina färdigheter, bör försöka göra en geringssåg med egna händer. Utgångsmaterialet för detta kommer att vara en cirkelsåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av geringssågar

Det finns flera typer av geringssågar (i folkmun även kallade”geringssågar”). Låt oss bekanta oss med dessa sorter.

Bild
Bild

Pendel

Den grundläggande delen av en sådan såg är sängen. Ett bord är fäst vid sängen, som måste ha en svängmekanism utrustad med en linjal. Det är denna mekanism som gör att skärprocessen kan utföras i en viss vinkel och anpassa den till varje användares specifika behov. Dessutom kan denna vinkel ändras genom att flytta skrivbordet direkt i förhållande till sängen.

Bild
Bild

När det gäller själva sågen är den fixerad i denna enhet med hjälp av en spak och är också fjäderbelastad med hjälp av ett gångjärn. Tack vare pendeln, som gav namnet på denna typ av geringssåg, rör sig sågen upp eller ner.

Bild
Bild

Kombinerad

Vid användning av en kombisåg kan skärvinkeln ändras i 2 riktningar. Enheten, liksom den tidigare versionen, innehåller ett extra gångjärn. För att ändra skärvinkeln måste den justeras och dras tillbaka till sidan motsatt platsen där drivenheten är monterad.

Bild
Bild

Med en brosch

Denna enhet anses vara den mest mångsidiga, eftersom sågen kan förskjutas inte bara runt axeln, utan också längs snittet i en rak linje.

Bild
Bild

Hur man gör en cirkulär trimmer?

Om du inte har förmågan eller lusten att köpa en färdig geringssåg, kan en sådan enhet göras själv. Det kommer dock inte att fungera att göra det helt från grunden. Den ursprungliga designen bör vara en handhållen cirkelsåg och ritningar.

Bild
Bild

Så, för att göra en trimning med dina egna händer hemma, du måste göra en låda som fungerar som en bas … Som råvara för tillverkning av lådan kan du använda spånskiva (spånskiva).

Bild
Bild

I processen att piska och montera lådan rekommenderar experter att använda bekräftelser bestående av 1 element - de är i sig vanliga band för att ansluta trädelar. Den sista rutan för basen för trimning måste ha formen av bokstaven "P".

Bild
Bild

När du gör en låda är det viktigt att se till att den inte rör sig . Det fästs ofta på arbetsbordet med hjälp av speciella klämmor (verktyget som används för att fixa det). Ovanpå hyllan måste du skruva den tillverkade basen under sågen.

Bild
Bild

Viktigt: När du fäster basen måste du behålla en 90 graders vinkel, annars kommer du inte att kunna justera bladsålen.

På båda sidor, med hjälp av självgängande skruvar, är det nödvändigt att fixa små bitar av spånskiva. Tack vare denna manipulation kommer du att justera positionen för instrumentets sula. Nästa steg i att transformera cirkuläret är att fixa det. Dessutom bör detta göras med samma klämmor, och du kan också använda vingklämmor.

Bild
Bild

Därefter bör du fortsätta med installationen av den så kallade tabellen . Det bör fixeras nära botten av bordet. Tänk emellertid på att när du utför denna aktivitet minskar du skärningen på djupet med 1,5 centimeter, så försök att placera profilen så nära som möjligt i förhållande till sågelementet.

Bild
Bild

Efter att ha utfört ovan beskrivna manipulationer kan du gå vidare till testskärningen - du bör få en skärlinje baserad på stoppet. I så fall gjorde du allt rätt.

Bild
Bild

Som du kan se är det fullt möjligt att göra ett geringsverktyg av en cirkulär handsåg . Det viktigaste i detta är att strikt följa instruktionerna och rekommendationerna, samt göra en liten ansträngning och ha tålamod.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med en hemlagad enhet

Liksom alla andra enheter har en hemlagad geringssåg som härrör från en handhållen cirkelsåg sina egna egenskaper och egenskaper. Några av dem är positiva, medan andra är negativt färgade. På ett eller annat sätt är det nödvändigt att ta hänsyn till både dessa och andra tecken.

Bild
Bild

Fördelar

Den första och viktigaste fördelen med en hemlagad geringssåg är de betydande ekonomiska besparingarna. Så att köpa ett färdigt verktyg kostar dig ganska mycket (den genomsnittliga kostnaden för en enhet är 10 000 rubel), och att göra ett verktyg med dina egna händer ur en materiell synvinkel är tillgänglig för nästan alla

Bild
Bild

En annan fördel med en handgjord enhet är det faktum att alla parametrar för sågen (till exempel klippdjup, hastighet, effekt, längd och bredd på basen) väljs individuellt. Således kommer denna enhet att vara mer effektiv för personligt arbete än en köpt enhet

Bild
Bild

När du dessutom har gjort en såg på egen hand kommer du att vara väl bekant med alla delar som ingår, vilket i sin tur innebär att du vid eventuella haverier och funktionsstörningar enkelt kan reparera verktyget

Bild
Bild

Minus

Ofta används de tillgängliga verktygen på gården som utgångsmaterial för att göra en geringssåg med egna händer. Det bör noteras att sådana material inte alltid håller hög kvalitet. Det är därför livslängden och servicekvaliteten för en hemlagad enhet kan vara mycket kort och låg

Bild
Bild

För att skapa en enhet måste du ha åtminstone minimal teknisk kunskap och färdigheter. En nybörjare kommer inte att klara en sådan uppgift

Bild
Bild

Hemmagjord trimning är inte lämplig för jobb som kräver sågar med hög effekt. Om du bara behöver en sådan enhet behöver du professionella delar, omfattande kunskap och ganska lång tid för tillverkningen. Således är det lättare att köpa en färdig enhet

Rekommenderad: