DIY Trädgård Och Konstruktion Skottkärra (34 Bilder): Hur Man Gör En Vagn Enligt Ritningarna? Storleken På Hemlagade Skottkärror. Hur Man Monterar En Tvåhjulsmodell Och En Enhjulsb

Innehållsförteckning:

Video: DIY Trädgård Och Konstruktion Skottkärra (34 Bilder): Hur Man Gör En Vagn Enligt Ritningarna? Storleken På Hemlagade Skottkärror. Hur Man Monterar En Tvåhjulsmodell Och En Enhjulsb

Video: DIY Trädgård Och Konstruktion Skottkärra (34 Bilder): Hur Man Gör En Vagn Enligt Ritningarna? Storleken På Hemlagade Skottkärror. Hur Man Monterar En Tvåhjulsmodell Och En Enhjulsb
Video: Best Wheelbarrow for Landscaping? Single, Dual Wheel, Metal, Poly? 2024, April
DIY Trädgård Och Konstruktion Skottkärra (34 Bilder): Hur Man Gör En Vagn Enligt Ritningarna? Storleken På Hemlagade Skottkärror. Hur Man Monterar En Tvåhjulsmodell Och En Enhjulsb
DIY Trädgård Och Konstruktion Skottkärra (34 Bilder): Hur Man Gör En Vagn Enligt Ritningarna? Storleken På Hemlagade Skottkärror. Hur Man Monterar En Tvåhjulsmodell Och En Enhjulsb
Anonim

När vi arbetar i trädgården eller på en byggarbetsplats måste vi ofta använda olika typer av hjälputrustning. Detta är nödvändigt för att utföra vissa typer av arbete. En av dess typer, som används i både trädgårdsarbete och konstruktion, är den vanligaste skottkärran. Nyligen kan de enkelt köpas i butiken.

Tyvärr har skottkärrorna i butiken två nackdelar. För det första är de inte alltid tillverkade av högkvalitativa och hållbara material, varför deras livslängd kan vara kort. För det andra är deras kostnad ofta för hög, vilket gör deras köp olönsamt. Idag kommer vi att prata om hur man monterar en konstruktion eller trädgårdskärra med våra egna händer från skrotmaterial.

Bild
Bild

Verktyg och material

Så, för att få en trädgård eller konstruktion skottkärra av hög kvalitet, måste du noga överväga valet av material och också ha alla nödvändiga verktyg på lager. Låt oss börja med hjulen. Varje trädgård eller byggvagn kräver en. Beroende på konstruktioner och preferenser kan de vara gjorda av plast, gummi, gjuten eller pneumatisk och ha en slitbana.

Om vi pratar om plast, är detta alternativ lämpligt för att underlätta konstruktionen. Men dess bärighet kommer att vara liten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan helt enkelt köpa hjul från specialiserade trädgårdscenter, marknader eller någon annanstans. Det bästa alternativet är att köpa massiva polyuretanhjul och högkvalitativa 4-lagers gummidäck. Mycket beror på antalet hjul. En enhjulsbil blir enklare och billigare, men dess bärighet kommer inte att vara så hög, och mer vikt kommer att falla på personens händer. En tvåhjulig har inte sådana nackdelar, men det kostar mer.

Det är också lätt att erkänna användning av hjul från någon utrustning eller cyklar. Det mest populära alternativet är att ta hjulen från en moped. Du kan komma med några exotiska alternativ. Till exempel varianten på spår.

Men här ska man komma ihåg att gjutna hjul är nästan den mest hållbara lösningen som inte deformeras även under tung belastning, och gummikammaren, inuti vilken det finns luft, har utmärkt stötdämpning och ger en mjuk körning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga komponent är materialet till karossen. Fabriksmodeller har vanligtvis en stål- eller aluminiumkropp. Samtidigt kommer en skål av aluminium att vara mer hållbar, och stålversionen måste nödvändigtvis ha en zinkbeläggning. Men det är inte allt. Andra material kan användas.

  • Plåt måste vara galvaniserad eller pulverlackerad för att förhindra att rost och korrosion utvecklas eller sprids.
  • Kroppen kan vara gjord av trä . Detta är ett ganska prisvärt material när du tittar på kostnaden. Men den måste nödvändigtvis behandlas med olika septiktankar och ämnen för att förhindra att den förstörs under påverkan av naturfenomen. Det måste också målas.
  • Plastalternativ kännetecknas av lätthet och korrosionsbeständighet. Samtidigt är den extremt mottaglig för mekanisk skada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan komma med ett enkelt alternativ - att montera en skottkärra från gamla strukturer . Till exempel i form av hälften av en fat eller en metallgavel från sängen. Om vi pratar om kroppens form kan den vara trapetsformad, med en sluttande frontdel eller den traditionella rutan.

Låt oss nu prata om handtagen. De är oftast gjorda av metall med speciella gummikuddar som är lätta och inte glider av händerna. Alla trävarianter kan utrustas med samma handtag.

Ett bra alternativ skulle också vara korrugerade munstycken gjorda av gummi eller plast, som har speciella urtag för fingrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om de material som kommer att behövas för att montera hemlagade bilar, kommer listan att vara ungefär så här:

  • roulett;
  • linjal;
  • en hammare;
  • markör;
  • hacksåg för metall eller trä;
  • svetsning;
  • vinkelslip;
  • skiftnycklar;
  • skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver måla en skottkärra eller behandla den med något, är det inte överflödigt att förbereda penslar av olika storlekar. Och det viktigaste du måste ha till hands är ritningar, där alla dimensioner kommer att anges, inklusive den faktiska längden, bredden och höjden på strukturen, vad som ska erhållas, liksom de fysiska parametrarna för olika delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemlagningsmetoder

Låt oss nu prata om metoderna för att göra en skottkärra hemma. Eftersom det är omöjligt att täcka alla alternativ för att skapa en sådan transport, kommer vi att begränsa oss till några få lösningar som anses vara de mest enkla, prisvärda och populära.

Bild
Bild

Från tunnan

För att montera en skottkärra från en fat är en behållare av vilket material som helst - plast, trä eller metall - lämplig. Här behöver du bara överväga vilken typ av gods som kommer att transporteras i den. Det kommer att vara särskilt svårt att arbeta med en träversion. Från ett vanligt fat kan du samla två bilar samtidigt, eftersom det fortfarande måste skäras i hälften. Byggordern kommer att vara mycket enkel:

  • skär det valda fatet i två i två lika delar;
  • vi gör en ram, som i sin form ska likna bokstaven "A";
  • nu är det nödvändigt att fästa stativ på ramen på sidorna, vilket fixar hälften av tunnan;
  • på den plats där toppen av bokstaven kommer att vara, det vill säga i fören, är det nödvändigt att fästa hjulet;
  • vi tar fram handtagen, för vilka cellofan och eltejp är lämpliga.

Efter det blir den hemlagade bilen klar. Som du kan se är allt enkelt och enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från cykeln

Vagnen kan också tillverkas av en cykel. Mer exakt är en speciell släpvagn gjord för cykeln, med vilken det är mycket bekvämt att gå till affären, för att shoppa. För att göra en så enkel skottkärra behöver du två hjul från en cykel av samma storlek, flera rör med ett runt eller fyrkantigt tvärsnitt. Du behöver också 4 tjocka metallplattor, muttrar, bultar, plywood eller en bräda, samt svetsning, skiftnycklar och en borr.

För att börja göra en skottkärra, först tar vi metallplattorna, gör utskärningar i dem i storlek så att hjulaxlarna passar in i dem enkelt och bra. På basen som erhållits tidigare lägger vi plywood- eller plankgolv, lägger på en låda, säte eller vad som helst, beroende på målen. För att fixa golvet på ramen måste du borra hål i ramen, och det kommer att vara möjligt att fixa det med muttrar och bultar. Detta slutför cykelvagnen. Att göra det, som du kan se, är extremt enkelt och enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en dekorativ modell?

Det ska sägas att en vagn eller skottkärra inte bara kan vara en trädgård eller en konstruktion. Hon kan fortfarande utföra en dekorativ funktion. Till exempel att placeras i trädgården och fungera som en dekorativ kruka för en blomma eller buske. Det mest intressanta är träversionen, eftersom den estetiskt är mycket trevlig och perfekt för bildandet av kompositioner. Så för att göra en dekorativ skottkärra behöver du:

  • en bit plywood;
  • ett par hjul;
  • gängad regla, som kan ersättas med en rörskärning;
  • trästänger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du göra en ram. Om det finns ett rör, böjer vi det helt enkelt till bokstaven P. Det är lätt att slå ner det från staplarna. Därefter borrar vi hål från botten av ramen, i vilken axeln sedan ska sättas in. I rollen som det kommer ett rör eller en gängad stång att användas. Axeln som sticker ut från ramen på båda sidor måste vara lika med dubbelt hjulbredd. Axeln i ramen fästs mycket tätt med självgängande skruvar eller bultar, som måste dras åt med muttrar. Efter det är det nödvändigt att sätta hjulen på axeln och säkra dem med sprintar. De kan köpas, eller de kan tas bort från någon onödig cykel. Om det inte finns några kan du själv bilda hjulet av en bit tjock plywood. För att den ska fungera så länge som möjligt är det nödvändigt:

  • först bör plywood impregneras med linolja eller en antiseptisk lösning;
  • hjulet ska träffas med en metallremsa, sätta ett däck på det och linda det i tjockt gummi;
  • lager bör installeras i hålen för landning av hjulen;
  • Smörj hjul och axel med fett.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget återstår - att forma kroppen. Det är också vanligtvis tillverkat av plywood. Först måste du klippa ut botten och fixera delen ordentligt på ramen. Om vi pratar om sidorna är olika alternativ möjliga. De monteras orörliga i förhållande till lådans botten eller med hjälp av gångjärn, varefter de kan vikas. Fästning bör göras enligt följande:

  • ena sidan ska fästas direkt i botten;
  • den andra, som ligger mittemot, är fäst via en adapter i form av en stång, dess tjocklek kommer att vara lika med sidotjockleken;
  • ändbrädet måste fästas genom övergångsstången, som måste ha en dubbel tjocklek, det vill säga vagnen i det vikta läget blir helt enkelt platt;
  • för att förhindra att sidorna faller i arbetsläge bör krokar eller spärrar installeras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsteknik

Om vi pratar om säkerhet vid tillverkning av trädgårds- och byggvagnar, bör vi prata om säkerhet när vi arbetar med verktyg - en hammare och en bågfil. Särskild uppmärksamhet bör också ägnas åt säkerheten vid arbete med vinkelslip. I det här fallet bör du komma ihåg de grundläggande reglerna för att arbeta med det här verktyget.

Och detta bör göras i skyddshandskar, liksom glasögon och specialkläder, så att någon träbit inte flyger in i en person.

Bild
Bild

Separat bör det sägas om säkerheten vid arbete med svetsning. Denna process bör uteslutande utföras i skyddsmask och handskar. Vid svetsning är det inte överflödigt att bjuda in en specialist . En annan viktig punkt kommer att vara att alla bultar ska dras åt så hårt som möjligt, glöm inte att göra detta. Och efter att skottkärran har monterats är det inte överflödigt att kontrollera alla fästelement igen. Separat ska det sägas att bilen kommer att vara utrustad med en motor. I detta fall måste säkerheten också iakttas när du arbetar med den. Det vill säga, fyll den med endast bevisat bränsle och slå försiktigt på enheten.

Om skottkärran är gjord av trä bör du vara försiktig när du arbetar med olika torkoljor och septiktankar. Applicering och impregnering av trä bör endast utföras i specialkläder, liksom en gasmask eller, bättre, ett andningsskydd. Faktum är att sådana ämnen har en extremt negativ effekt på det mänskliga andningssystemet. I allmänhet bör det sägas att att göra trädgårds- och konstruktionskärror med egna händer är en ganska enkel process som även en person som inte är för dedikerad kan utföra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att känna till principerna för att arbeta med verktyg, liksom några geometriska regler för att göra rätt mätningar, samt kompetent rita ritningar av den framtida skottkärran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om hur man gör en konstruktion skottkärra med egna händer.

Rekommenderad: