Cirkelsåg "Interskol": Hur Väljer Man En Cirkelsåg Och En Styrstång? Funktioner För Dränkbara Och Elektriska Modeller. Cirkulär Drift

Innehållsförteckning:

Video: Cirkelsåg "Interskol": Hur Väljer Man En Cirkelsåg Och En Styrstång? Funktioner För Dränkbara Och Elektriska Modeller. Cirkulär Drift

Video: Cirkelsåg
Video: Restricted MARA Open (RMO) 2020 - Quarterfinals 2024, April
Cirkelsåg "Interskol": Hur Väljer Man En Cirkelsåg Och En Styrstång? Funktioner För Dränkbara Och Elektriska Modeller. Cirkulär Drift
Cirkelsåg "Interskol": Hur Väljer Man En Cirkelsåg Och En Styrstång? Funktioner För Dränkbara Och Elektriska Modeller. Cirkulär Drift
Anonim

För närvarande är en cirkelsåg ett oumbärligt verktyg i vardagen, och inom professionell träbearbetning är det huvudutrustningen. Nu på marknaden finns det ett stort antal olika cirkelsågar från alla tillverkare av elverktyg. Cirkelsågar är indelade i två huvudtyper - stationära cirkelsågar monterade på en permanent säng och handhållna modeller. Denna artikel kommer att fokusera på bärbara handverktyg. Överraskande, men i motsats till den allmänna tendensen att minska effekten med en kompakt enhet, är cirkelsågar inte känsliga för detta - manuella modeller har inte på något sätt sämre effekt än sina stationära motsvarigheter, utom i skärbladets diameter.

Bild
Bild

Idag kommer våra ögon att riktas mot produkterna från Interskol -företaget . Detta är en inhemsk tillverkare vars verktyg kännetecknas av utmärkt kvalitet och överkomliga priser. På grund av detta växer företagets nisch på marknaden för byggverktyg ständigt och fylls på med nya modeller.

Bild
Bild

Interskol cirkulära elektriska sågar presenteras i ett brett utbud av modeller med ett stort prisklass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En cirkelsåg tillverkad av Interskol är konstruerad för längsgående och tvärsnitt av trä, trämaterial (plywood, spånskiva, MDF, OSB), olika kompositmaterial, samt plast och vissa icke-järnmetaller. För att skära icke-järnhaltig metall (till exempel aluminiumprofil) behöver du en speciell hårdmetallskiva, som enkelt kan köpas i en järnaffär.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss först överväga fördelarna med Interskol cirkelsågar. Cirkelsågar är ett oumbärligt verktyg inom träbearbetningsindustrin, konstruktion, möbelproduktion, fönster- och dörrtillverkning. Sågar "Interskol" är en utmärkt inhemsk analog av utländska modeller, de klarar perfekt de uppgifter som tilldelats dem.

Bild
Bild

De viktigaste fördelarna jämfört med konkurrenterna:

  • enkel användning;
  • låg vikt på sågar;
  • ergonomisk design, vilket gör det lättare att arbeta med sågen och ger den bra stabilitet under arbetet;
  • spindelblockering, möjligheten att smidigt starta utan överbelastning av elnätet;
  • enkelhet i underhåll, tillgänglighet och utbytbarhet av komponenter;
  • möjligheten att snabbt byta skivbladet;
  • utmärkt prispolicy;
  • brett produktsortiment.
Bild
Bild

Men det är också möjligt att markera möjligheten hos vissa modeller att ansluta en dammsugare för att avlägsna sågspån och tillgängligheten till ett brett utbud av extra tillbehör, till exempel gummikuddar och en excentrisk spakklämma, vilket ger en mycket exakt justering av skärningen längd. Sortimentet har alltid ett stort urval av skivblad tillverkade av högkvalitativa supernova-legeringar till utmärkta priser.

Bild
Bild

Nackdelarna med Interskol -sågen inkluderar den låga effektiviteten hos sågspånrengöringssystemet i snittet, växellådans bullriga drift och lägre kvalitet på gummiinlägg på handtagen än hos konkurrenter.

Populära modeller

Ett brett utbud av Interskols elektriska cirkelsågar gör att du kan välja och köpa verktyg för alla smaker och fickor, från modeller för hushållsbruk till professionella verktyg.

Låt oss överväga flera populära modeller

I början av prissegmentet finns en cirkulär handsåg Modellerna DP-140/800 , ganska billigt, bra för hemmabruk. Kännetecken för denna modell är alla möjliga säkerhetssystem som tillhandahålls av regleringsdokument, en ganska kraftfull motor för denna prisklass, stabilitet under långsiktig drift, hög prestanda, en bekväm och höghållfast stödplattform av aluminiumlegering, den enklaste justering av vinkel och skärdjup. Setet innehåller ett hårdmetallblad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga egenskaper inkluderar:

  • motoreffekt 800 W;
  • spindelvarvtal vid tomgång 4500 rpm;
  • skivbladstorlek (max / min) 140/130 mm;
  • maximalt klippdjup (90? / 45?) 45/30 mm.
Bild
Bild

Av bristerna kan frånvaron noteras:

  • smidig start;
  • hastighetsjustering;
  • skydd mot omstart, överhettning, störning.
Bild
Bild

Denna modell har en utmärkt ergonomisk design, en acceptabel vikt på 3,2 kg och en 4 m nätsladd.

Den mellersta länken i modellområdet kan kallas en cirkelsågsmodell DP-190 / 1600M med en kraftfullare motor och ökad spindelhastighet, samt en ökad maximal diameter på skivbladet.

Bild
Bild

Denna modell är redan närmare det professionella segmentet av cirkelsågar. Bland de särskiljande egenskaperna hos denna modell kan man särskilja hög prestanda, driftstid utan överhettning på grund av det moderniserade motorkylsystemet, en stödplattform av höghållfast aluminium, ett överlägg på plattformen för att installera ett specialdäck, bekvämt justering av lutning och skärdjup, ökad skivdiameter upp till 210 mm, möjlighet att ansluta en dammsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga passegenskaper:

  • motoreffekt 1600 W;
  • rotationsfrekvens för spindlar upp till 4800 rpm;
  • skivbladets diameter (max / min) 190/175 mm;
  • maximalt klippdjup (90? / 45?) 65/45 mm.
Bild
Bild

De främsta fördelarna är ökad effekt, skärdjup, stor variation av tillgängliga skivblad, närvaron av en speciell linjal i satsen, en sladdlängd på 4 m.

Bland nackdelarna är:

  • brist på mjuk start och motorvarvtalsreglering;
  • brist på de flesta skyddande funktioner;
  • tung vikt 5, 5 kg.
Bild
Bild

Verktyget levereras med ett omfattande utbud av valfria tillbehör, 24 månaders garanti.

Flaggskeppet i serien tillverkade av cirkelsågar Interskol är modellen DP-235 / 2050EM , är detta verktyg helt inriktat på professionell användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen är utrustad med alla funktioner i ett professionellt verktyg: mångsidighet i användning, en kraftfull motor som gör det möjligt att säkerställa stabil drift vid maximal belastning under en lång period, ett pålitligt kylsystem, minimerad risk för att sågspån kommer in i motorn, en mjukstartfunktion för att minska belastningen på elnätet, en bred gjuten plattform gjord av höghållfast aluminium med möjlighet till snabbt byte, möjlighet att snabbt ansluta en dammsugare, snabb och bekväm åtkomst till borstarna, bekväm justering av skärdjup och vinkel.

Denna modell har följande egenskaper:

  • motoreffekt 2000 W;
  • spindelhastighet 2200-4500 rpm;
  • den maximala storleken på skivbladet är 235 mm;
  • maximalt klippdjup (90? / 45?) 85/60 mm.
Bild
Bild

De främsta fördelarna med denna modell är närvaron av en smidig start, möjligheten att justera motorvarvtalet, strömkabellängden är minst 3 m, utmärkt ergonomisk design, låg vibrationsnivå och tillgången på förbrukningsmaterial.

Bland bristerna kan man peka ut bristen på skydd mot omstart, fastkörning, överhettning, det finns ingen begränsning av startströmmen, det finns ingen fastsättning på bordet, en stor vikt - 6, 93 kg.

Den senaste modellen presenterad av företaget Interskol - nedstansad cirkelsåg PP-165 / 1300EM.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sticksågar är en högspecialiserad modifiering av cirkelsågar för skärning i mitten av materialet, så att du kan göra både ett genomgående och ett djupt snitt-den här funktionen skiljer utstanssågar från konventionella cirkelsågar. Helt professionellt verktyg, krävs endast i produktionsverkstäder för träbearbetning, därför är det inte särskilt varierat.

Bild
Bild

Denna modell är utrustad med en effektiv motor för att säkerställa smidig drift och ett bra kylsystem, ett mjukstartsystem som minskar belastningen på motorn och bekväm hastighetskontroll för att behålla den erforderliga effekten vid bearbetning av svåra material. Den bekväma och ergonomiska designen ger ett bekvämt grepp under arbetet och reducerar vibrationer som överförs till föraren. Ett brett utbud av skivblad finns för denna modell för att fungera med praktiskt taget vilket material som helst. Och även denna modell är utrustad med en speciell sula, som är anpassad till förändringen i däckfästets vinkel för att hantera ojämna ytor och smyckens noggrannhet vid snitt. Olika däck finns som tillval för att ändra snittets storlek och djup.

Tekniska egenskaper hos modeller:

  • motoreffekt 1300 W;
  • spindelhastighet 2000-5000 rpm;
  • skärdjup (90 / / 45)) 55/38 mm;
  • elektroniskt motorskydd.
Bild
Bild

Bland fördelarna med denna modell kan man också lyfta fram dess relativt låga vikt - 4,5 kg, strömkabelns längd är 4 m, alla typer av skydd, inklusive elektroniskt motorskydd, skydd mot störningar, möjligheten att ansluta en dammsugare.

Delar och tillbehör

Det finns inte så många tillbehör för cirkelsågar, men deras användbarhet kan inte överskattas - detta är en styrskena, gummikuddar, en excentriker för att justera snittets exakta längd. Det är ingen mening att prata om de två sista i detalj, men vi kommer att berätta mer om bussen.

Bild
Bild

Varje erfaren snickare vet: hur mycket du än försöker är det nästan omöjligt att få ett helt rakt snitt, sågen strävar ständigt efter att avvika från den markerade banan på grund av vibrationer. Och då kommer en banal enhet som kallas en styrskena till undsättning. Det gör att den handhållna cirkelsågen kan följa den avsedda banan utan avvikelser. För stationära cirkelsågar tillverkas däck genom att fästa ett par klämmor, men för en manuell modell är detta omöjligt.

Bild
Bild

När du använder en specialskena behöver du bara fästa den med speciella fästelement på sågbladets ram, och du kan börja arbeta. Avståndet från skivbladet till däckets kant är högst 20 mm. Till skillnad från regeln behöver du inte övervaka den möjliga rörelsen eller kraften att pressa regeln mot materialet, eftersom bräckliga material kan klämmas eller brytas - med ett däck behöver du bara styra sågen smidigt längs skärlinjen. Märkesdäcken är utformade exakt enligt de typiska måtten på en cirkelsåg, så däckets kant berör praktiskt taget skärskivan, på specialdäck finns limmade remsor av mjukt material för bättre glidning på materialet.

Bild
Bild

Det finns ett stort antal tillbehör för cirkelsågar på marknaden - lager, statorer, rotorer, motorarmatur. Dessa element i cirkelsågen är mest mottagliga för skador och slitage, du kan försöka byta ut den trasiga delen själv, men glöm inte att garantin för verktyget i detta fall kommer att upphävas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi rekommenderar att du använder garantireparationstjänsterna på specialiserade servicecenter. Men även om garantiperioden för ditt verktyg löper ut kommer specialister i toppklass alltid att hjälpa dig i service, och du kommer att vara säker på att ditt verktyg kommer att repareras i enlighet med alla regler och rekommendationer från tillverkaren.

Subtletter av val

Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer en handcirkelsåg.

Egenskaper - denna information är tillgänglig för köparen när han väljer. Detta är snittets lutningsvinkel, spindelhastigheten, motoreffekten, förekomsten av olika typer av skydd och funktioner: mjukstart, hastighetskontroll, möjligheten att ansluta ytterligare utrustning, en laserpekare.

Bild
Bild
  • Utnämning - för hemmabruk, halvprofessionellt eller professionellt verktyg. Det finns absolut inget behov av att köpa ett professionellt verktyg, om du behöver klippa flera MDF- eller spånskivdukar i landet - en såg av det ursprungliga prissegmentet är perfekt för dig.
  • Prisklass . Ett lägre pris för en viss modell av ett verktyg betyder inte alls att det är sämre gjort. Nu finns det ett stort antal tillverkare på marknaden för konstruktionsverktyg, konkurrensen tvingar dem att göra högkvalitativ utrustning till överkomliga priser. Ofta betyder ingångsnivåprissegmentet ett verktyg avsett för användning i vardagen, det har en mer blygsam uppsättning funktioner och mindre kraft. Ett professionellt verktyg kostar mycket mer på grund av dess kraft, produktivitet, många ytterligare funktioner, förstärkta kraftenheter, många skydd och är konstruerat för kontinuerlig användning.
Bild
Bild
  • Bearbetningsmaterial - en ganska viktig aspekt, för för bearbetning av trä av olika tjocklekar måste du ta hänsyn till verktygets möjligheter. Det är samma sak med icke-järnmetaller och kompositmaterial: har denna modell ett speciellt skivblad för bearbetning av detta eller det materialet.
  • Verktygets underhållbarhet . Vissa tillverkare gör sina produkter så att säga "engångs". Jämför alltid modeller inte bara när det gäller tekniska parametrar, utan läs också recensioner om dem, rådfråga en säljkonsult.
Bild
Bild

Användarmanual

Komplett med handhållna cirkelsågar, en komplett bruksanvisning medföljer. Låt oss beskriva de grundläggande reglerna.

Bild
Bild

Innan du sätter på sågen är det alltid nödvändigt att kontrollera nätkabelns integritet med avseende på skador och kinks, om muttern som säkrar sågbladet är tillräckligt åtdragen, korrekt funktion av skyddsmekanismen, om din modell har den rörlig.

När du slår på tomgång, lyssna på motorn efter eventuella främmande ljud och sprakande, vilket indikerar ett fel på motorn, och om gnistor eller en brinnande lukt plötsligt uppstår ska du genast koppla ur sågen.

Om ditt verktyg inte är i det professionella segmentet, ge det vila ibland medan du arbetar, se till att använda ett lämpligt skivblad för materialet.

När du arbetar med en handhållen cirkelsåg, använd skyddsglasögon och en speciell klänning för att skydda dig från flygande sågspån eller gnistor (vid skärning av metall), försök att hålla munstycket från vilket sågspån flyger, inte i din riktning, eller anslut en speciell dammsugare.

Bild
Bild

Byte av skivbladet:

  • operationen utförs med en nyckel i en uppsättning med en såg;
  • kläm fast låsspindeln för att fixera sågen;
  • efter det kan du börja vrida muttern som håller skivan;
  • ta bort muttern och flänsen, sedan kan du ta bort skivan;
  • var noga med att rengöra remskivan, det övre och nedre skyddet mot sågspån och damm som samlats där;
  • efter det kan du sätta ett nytt blad på remskivan;
  • starta monteringsproceduren i omvänd ordning.

Starta aldrig sågen om du inte är säker på att fästbulten sitter tillräckligt hårt.

Bild
Bild

Var noga med att inte vara lat för att läsa bruksanvisningen för din modell, det kommer att bli mer och mer detaljerade beskrivningar.

Rekommenderad: