Elektrisk Slagnyckel: Justerbara Nätverksverktyg Med Hörn Och Vridmoment, Kraftfullt Rullande Verktyg

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Slagnyckel: Justerbara Nätverksverktyg Med Hörn Och Vridmoment, Kraftfullt Rullande Verktyg

Video: Elektrisk Slagnyckel: Justerbara Nätverksverktyg Med Hörn Och Vridmoment, Kraftfullt Rullande Verktyg
Video: Best Tool Upgrade Ever! Cordless Makita Impact Wrench! 2024, Maj
Elektrisk Slagnyckel: Justerbara Nätverksverktyg Med Hörn Och Vridmoment, Kraftfullt Rullande Verktyg
Elektrisk Slagnyckel: Justerbara Nätverksverktyg Med Hörn Och Vridmoment, Kraftfullt Rullande Verktyg
Anonim

Om du frågar en okänd person om vad en skiftnyckel behövs för, svarar nästan alla att huvudsyftet med enheten är att dra åt muttrarna. Även många proffs hävdar att en elektrisk skiftnyckel är ett av alternativen för en skruvmejsel, den enda skillnaden är i typerna av patroner. Men detta är inte helt sant. Det finns vissa likheter mellan en elektrisk skiftnyckel och en skruvmejsel med sladd. Men i själva verket är det olika verktyg, väldigt olika från varandra.

Bild
Bild

Syfte och funktionsprincip

Låt oss jämföra de två verktygen

Många slagnycklar är slaganordningar, som redan skiljer enheten från skruvmejseln. Och om i hammarborrningar utförs slaget längs pipans längd, sedan i skiftnycklar - i färdriktningen.

Det finns många slagverkstrukturer i världen. Men de fungerar alla enligt samma schema:

  • kopplingen vrider chucken tills operatören börjar utöva tryck på verktyget;
  • drivelementet slutar fungera i samband med chucken, accelererar kraftigt, men slutför inte rotation och träffar chucken (den senare gör inga rörelser);
  • på grund av det faktum att drivelementet är ganska tungt och roterar med hög hastighet uppstår ett kraftmoment längs pipan, på grund av vilket de fasta bultarna rör sig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudelementet i någon skiftnyckel är kopplingen . Det slutliga priset på enheten beror på chockkopplingen. Det är en indikator på tillförlitlighet. I budgetenheter med enheter är kopplingen inte installerad. På vissa enheter kan den stängas av - då blir enheten till en vanlig skruvmejsel. Dessa produkter är mycket dyra. Och om du behöver en enhet inte för professionella aktiviteter, men för hemmabruk, är det bättre att köpa en skruvmejsel och en skiftnyckel separat. För mångsidighet ber tillverkaren om ett mycket högt pris.

Nästa viktiga indikator på skiftnyckeln är vridmoment . Det är därför mycket kraftfulla batterier installeras i enheter av batterityp. Om du köper dessa batterier separat från instrumentet kommer de att kosta dig dyrt. På grund av detta släpper de flesta skiftnyckeltillverkare sin produkt utan batterier som standard. Alla köpare jublar över det låga priset, och efter köpet upptäcker de att det nya batteriet kostar samma som själva enheten.

Om vi jämför skruvmejslar och mutterdragare, kräver den senare i sin tur ökad strömstyrka för bekvämt arbete. Därför kommer ett sådant behov på bekostnad av batteriets livslängd. Dyra verktyg som är utformade för professionell användning räcker också mindre än en halvtimme med full batteriladdning.

Bild
Bild

Genom att sammanfatta ovanstående punkter kan du se att intervallet för riktning av slagnycklar är mycket smalare än för skruvmejslar eller borrmaskiner. Det är vettigt att köpa en pryl om du inte är ett fan av biltjänster. Med dess hjälp kan du inspektera bilen själv. Det kan vara särskilt användbart i ett garage. Bilbultar kan inte tas bort med en skiftnyckel eller justerbar skiftnyckel. Alla hantverkare stod inför en situation när muttrarna och bultarna inte hade lossats på mycket lång tid, därför är de i ett "fruset" läge. I denna situation kommer stötnyckeln också att vara oumbärlig, eftersom det är mycket svårt att skruva loss den manuellt.

Det rekommenderas inte att använda instrumentet hemma för andra ändamål . Eftersom det bara kommer att förvärra situationen på grund av bristen på en regulator. Du kan inte ta loss kopplingen här. Och vid höga varv kan enheten "riva" tråden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiftnyckeln är mycket praktisk inom det professionella området . Det är praktiskt inom underhållstjänster, däckmontering och bilhandlare. I dessa situationer är det svårt att överskatta enhetens betydelse: den är mycket kraftfull och har delvis damm- och fuktskydd.

Enheten används ofta inom området teknisk support, det är särskilt vanligt bland operatörer som är engagerade i montering och demontering av järnkonstruktioner. Enheten är populär inom industri och fabriker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Låt oss börja med enhetens viktigaste egenskap - kraftmomentet. Ju högre denna indikator, desto större muttrar kan verktyget flytta. Innan du köper en enhet måste du själv ta reda på vilka ändamål den ska användas till . Om du bestämmer dig för att skruva loss den lilla bulten med en kraftfull enhet, kommer den helt enkelt att bryta tråden. Därför rekommenderar experter att utgå från den ungefärliga diametern på muttern.

För muttrar i storlek 12 är en enhet med ett vridmoment på 100 Nm lämplig. Muttrarna i storlek 18 skruvar loss enheten väl vid 270 Nm, och storleken 20 är knuten med ett vridmoment på 600 Nm. Det är den mest kraftfulla enheten hittills.

Typ av chuck beror på storleken på muttrarna som ska lossas och verktygets vridmoment . Kvartstums hexchuck är vanligtvis installerad i mycket svaga armaturer. De fungerar parallellt med platta eller sakrala bitar (storlek 1-3) och med mutter (storlekar upp till 12). M12 -huvuden finns ofta i minihammarborrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre vanliga typer är 3/8 "och fyrkantig (0,5") chuck. Den senare är den mest populära bland M8-M12-huvuden. Den fyrkantiga versionen används tillsammans med mycket stora muttrar, som finns i reparation av lastbilar eller vid montering av stora järnkonstruktioner. Många tillverkare, förutom standardkonfigurationen, lägger flera adaptrar som en bonus på mindre populära patroner.

Verktygets prestanda kan anges med det maximala antalet varv per sekund . Denna indikator är inte särskilt efterfrågad när du arbetar hemma, men det är en mycket viktig punkt vid installation i fabriker, där verktyget nästan aldrig är avstängt. Alla andra köpare kan ignorera varvtalet. Du behöver bara veta att det är nära besläktat med antalet slag som enheten gör per sekund. Och ju högre detta nummer, desto lättare blir det för dig att arbeta med instrumentet. Eftersom inte i alla fall användaren behöver en hög varvtal, är det lämpligt att göra sitt val till förmån för de enheter som har en förinstallerad växellåda och har ett justerbart hastighetsläge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska skiftnycklar är indelade i slagfria och slagnycklar efter deras sort . Effektfunktionen kommer inte att vara användbar i alla fall. Ofta är bultarna tillräckligt strama, så om ett slag utlöses vid minsta tryck blir tråden och muttern omedelbart oanvändbara. Därför tillhandahåller tillverkaren en funktion för att stänga av stötar. Observera att rotationsstyrkan hos slagverksinstrument alltid kommer att vara högre än för icke -stressade instrument, även om effekten är lika.

Låt oss prata om att driva instrumentet . Den kan drivas från 220V kraftledningar, från inbyggd strömförsörjning för en lastbil (24 V) eller en bil (12 V), samt från en autonom strömförsörjning. Oftast är elektriska skiftnycklar mycket resurskrävande. Du kommer inte att kunna arbeta mer än en kvart på en batteriladdning. Det finns ingen garanti för att utbytbara batterier ger dig minst en halvtimmes oavbruten drift. Och att köpa ett tredje batteri är för dyrt.

Om du inte planerar att använda enheten för komplexa uppgifter köper du versioner som fungerar från nätverket. De behöver inte anslutas till ett 220V -uttag. Sladdnycklar fungerar utmärkt även på bilkraft och kan transporteras i bagagerummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du köper en uppladdningsbar enhet, kontrollera alltid satsen för att kontrollera om det finns batterier - det låga priset kan bli dyrt.

Fördelar och nackdelar med mekanismer

Tillverkaren beskriver sällan en typ av slagmekanism (endast i dyra modeller). Men det här är indikatorn som du alltid bör vara uppmärksam på. Se därför till att fråga säljaren om information om "stoppning" av verktyget. En erfaren konsult kommer alltid att informera dig. Denna information kan också hittas på tillverkarens webbplats genom att läsa recensioner om enheten.

Alla typer av slagverksmekanismer kommer att övervägas nedan

Stiftkoppling och gunghund är ett system med en lång näsa som liknar en kon. Inget av dessa system kan användas för komplexa uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pin Clutch består av små delar . Ett sådant system finns oftast i nätverksenheter. Tack vare det kan du uppnå en jämn stöt, vibrationsdämpning. Mekanismen har bra vridmoment. När du väljer rätt system bör du vara försiktig. Alla insidor måste vara hållbara och stötsäkra. Annars blir ditt verktyg oanvändbart efter ett par månaders arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rocking Dog har en mycket primitiv struktur . Här är kvaliteten på materialet från vilket mekanismen är tillverkad inte alls en indikator på tillförlitlighet. Ett sådant system är installerat i budgetrörets nutrunners. Den negativa sidan är närvaron av högt ljud under drift och bristen på vibrationsabsorberingsfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pin Less -mekanismen har också en enkel design . Men till skillnad från det ovan beskrivna systemet kan detta alternativ absorbera vibrationer. När det gäller prestandajämförelse är Pin Less mellanting mellan Rocking Dog och Pin Clutch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Låt oss överväga några alternativ.

De mest kraftfulla sladdlösa verktygsfunktionerna slagnyckel RYOBI R18IW3-120S … Tillverkaren tillhandahåller arbete med 3 hastigheter, låg hastighet, för att inte skada gängan eller bulten. Batteriet kommer som standard här. Detta batteri går bara på 18 V, men det kan till och med ta bort bultarna på en traktor. Av kundrecensioner att döma kan vi säga att enheten har ett mycket bekvämt grepp. Setet innehåller en påse för transport av enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

" ZUBR ZGUA-12-LI KNU " kommer att vara perfekt när du arbetar hemma. Det är det lättaste på marknaden och är utformat för att fungera med möbler. Verktyget väger bara 1000 g men är mycket robust. Enheten är chockad och kan i vissa fall hjälpa till där en skruvmejsel med högre effekt misslyckades. Detta lilla verktyg går på 12 volt och ett 1,5 Ah batteri. Med dessa indikatorer kommer enheten att kunna arbeta i cirka tre timmar kontinuerligt. Kunder noterar närvaron av en väska. På den negativa sidan noteras att batteriet sitter mycket snabbt när det arbetar i kylan.

Bild
Bild

AEG BSS 18C 12Z LI-402C . Tillverkaren lägger stor vikt vid batteriets kvalitet. Den särdrag hos AEG är att samma batteri och laddare passar alla verktyg från denna tillverkare. Enheten är tillräckligt kraftfull, har högt betyg och kan fungera med bultar och skruvar i alla storlekar. Om det hanteras noggrant kommer det att tjäna dig i flera år. Enheten har en nackdel - priset. I Ryssland börjar priserna på $ 300.

Bild
Bild

" ZUBR ZGUA-18-LI K " är den mest sålda produkten på den ryska marknaden för slagnycklar. För $ 100 erbjuds du 350 N * m vridmoment, fristående strömförsörjning, en väska och en laddare. Om vi överväger utländska modeller med sådana egenskaper och konfiguration, börjar deras kostnad från $ 250. Och den ryska versionen är garanterad i 5 år. Experter noterar bekvämligheten vid reparation av en bil. När du väljer rätt redskap blir verktyget till en fullvärdig skruvmejsel. Nackdelen är batteriet. Den har ofta svagare egenskaper än vad som står på produktförpackningen.

Bild
Bild

INGERSOLL RAND W5350-K2 erkänd som den bästa vinkelnyckeln. Den används på platser där konventionella enheter helt enkelt inte får plats. Lådan med enheten innehåller en laddare och två 20-volts batterier. Enheten kostar mindre än $ 100.

Bild
Bild

Bland nätverksenheterna kan man notera BORT BSR-12 … Den är lämplig för bilreparationer. Enheten är ganska liten, väger cirka 1800 g, vridmomentet är 350 N * m. Enheten, trots sin goda prestanda, kostar mindre än $ 40.

Bild
Bild

Om du behöver arbeta med stora lastbilar, demontera stora järnkonstruktioner, var uppmärksam på ögonblicket skiftnyckel Makita TW1000 … Enheten fungerar från 1300 W och är konstruerad för bultar i storlekarna 22-30. Justering av åtdragningsmomentet är möjlig. Enheten är tillverkad av slagfast plast och levereras med en väska och ett extra handtag. Detta är det bästa allroundverktyget. Men du måste betala mycket för sådana egenskaper: kostnaden i Ryssland börjar på $ 850.

Bild
Bild

" ZUBR ZGUE-350 " - en bra skiftnyckel från den kinesiska församlingen. Det kostar cirka 90 dollar. Säljaren ger 5 års garanti. Enheten är utrustad med en 5 m kabel.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Bestäm först för vilket ändamål du vill köpa enheten. Bland bilister är pneumatiska momentnycklar och elektriska rullnycklar utbredda. För bilreparationer, välj ett verktyg med ett vridmoment på 250-700 Nm och en 0,5 tums chuck. Kostnaden varierar från $ 100-500.

Om du behöver det för att arbeta på landet, montera en vingård, installera en gunga för barn, kan du välja en självdriven elektrisk mutternyckel med medelvridmoment och en fjärdedel eller en halv tum chuck. De kostar mellan $ 50 och $ 500. Det finns ett mycket stort sortiment här, så alla kan välja en enhet enligt sin ficka.

Rekommenderad: