Soyuz Skruvmejsel: Hur Väljer Jag En Nätverksmodell? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Soyuz Skruvmejsel: Hur Väljer Jag En Nätverksmodell? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Video: Soyuz Skruvmejsel: Hur Väljer Jag En Nätverksmodell? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Video: Inside with Brett Hawke: Geoff Huegill 2024, Maj
Soyuz Skruvmejsel: Hur Väljer Jag En Nätverksmodell? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Soyuz Skruvmejsel: Hur Väljer Jag En Nätverksmodell? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Anonim

Soyuz -skruvmejseln är en enhet från tillverkningsföretaget Sturm. Detta företag äger också varumärkena Hanskonner, Energomash, BauMaster. Företaget bedriver produktion av bensin och elverktyg, värmeutrustning och andra enheter . Alla varor tillverkas i Kina och levereras till Ryssland med lämpliga kvalitetscertifikat. På hemmamarknaden efterfrågas skruvmejslar av märket Soyuz. Låt oss överväga omfattningen av detta verktyg, dess funktioner, fördelar och nackdelar.

Bild
Bild

Användningsområde

Skruvmejseln är en assistent för både en hantverkare och en professionell byggare. Detta verktyg kan underlätta ägarens uppgift. Till exempel kan den användas för att snabbt skruva in en skruv i önskad plats utan mycket ansträngning. Fundera över vilka uppgifter en skruvmejsel kan utföra:

  • skruva på och skruva loss olika fästelement: självgängande skruvar, bultar, skruvar och andra;
  • dra åt pluggen eller ankaren;
  • borra snabbt mjuka och hårda träslag;
  • göra hål i metallplåtar;
  • utföra trådning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med det här verktyget kan du snabbt montera möbler, fixa gipsskivor eller metallplåtar under efterbehandlingen, installera fästelement för en hylla eller taklist och utföra annat arbete.

En skruvmejsel är ett verktyg som är användbart både i ett privat hus och i en lägenhet . Det kommer att bli en oumbärlig enhet för professionella byggare som sysslar med reparationer. Oavsett vilket arbete befälhavaren måste göra, kommer han att spara både tid och energi med en skruvmejsel.

Bild
Bild

Räckvidd

Soyuz-företaget producerar en familj av skruvmejslar-borrar. Ett sådant verktyg stöder två driftsätt. Det kan till exempel användas för att skruva eller skruva loss fästelement, samt göra ett hål i materialet. Detta är möjligt tack vare borrläget.

Utbudet av Soyuz varumärkesutrustning representeras av batteri- och nätverksmodeller . De har betydande skillnader. Laddningsbara batterier har en inbyggd strömkälla, medan elnätet måste anslutas till 220 V.

Fristående modeller har ett antal betydande fördelar jämfört med enheter med sladd. De är mindre, vilket gör dem lätta att använda. Den laddningsbara enheten kan användas även på fältet - med en laddad strömkälla kommer den att vara i drift i flera timmar. Dessutom är det bekvämt att använda det när du utför arbete på höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverksenheter är inte mobila . De fungerar bara när de är anslutna till nätspänningen. Detta är inte alltid bekvämt, eftersom ibland hantverkare måste utföra arbete borta från butiker. Nätverksskruvmejslar har dock ett antal betydande fördelar, på grund av vilka det finns köpare till sådana modeller. Deras främsta fördel är deras högre varvtal. Detta mått bestämmer enheternas prestanda. Dessutom är nätverksutrustning inte rädd för frost. Det kommer att bibehålla oavbruten funktion oavsett yttre förhållanden, medan batterimodeller inte kan användas vid temperaturer under noll. En betydande fördel med nätdrivna skruvmejslar är deras lägre kostnad (jämfört med fristående).

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Soyuz sladdlösa och sladdlösa skruvmejslar har sina fördelar och nackdelar. Fördelarna med utrustningen inkluderar dess överkomliga pris. Verktyget för andra märken (som regel mer känt) kostar 2-3 gånger mer, men skiljer sig inte åt vad gäller tekniska egenskaper.

Andra fördelar med utrustningen är dess omfattande sortiment . Företaget tillverkar nätverksmodeller och enheter med olika typer av batterier. Litiumjon- eller nickel-kadmiumbatterier används som strömkälla. Tack vare ett brett urval kommer alla att kunna köpa en lämplig modell för sig själva.

Bild
Bild

Andra fördelar med skruvmejslar inkluderar följande egenskaper

  • Pålitligt, lätt och stötsäkert hölje. Vid tillverkningen av Soyuz-verktyget använder tillverkaren högkvalitativa material, vilket ökar den mekaniska stabiliteten hos enheterna. Det har experimentellt avslöjats att utrustningen behåller sin funktionalitet när den tappas på en hård yta från en höjd av upp till två meter.
  • Förekomsten av en laddningsindikator på vissa batterimodeller. Det ger mer bekväm drift - befälhavaren kommer alltid att se den återstående avgiften och kommer att kunna planera arbetet.
  • Stöd för ytterligare funktioner. De flesta modeller stöder ett backningsalternativ, annars känt som backning. Genom att aktivera funktionen kan du snabbt skruva loss den självgängande skruven eller dra ut en fast borr. Andra viktiga alternativ inkluderar flera driftlägen, direkt chuckstopp och arbetsområdebelysning.
  • Gummierade utrustningshandtag minskar vibrationer och ger ett säkert grepp om enheten.
  • Snygg design.
  • Ett bra paket. Verktyget levereras med ett robust fodral för förvaring och transport av enheten, ett säkerhetsband och en uppsättning bitar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soyuz -skruvmejslarna gör ett utmärkt jobb med hushållssysslor . Detta bekräftas av många recensioner av ägarna. Enligt dem är verktyget känt för sin lätthet, användarvänlighet, kraft, långa batteritid. Nackdelarna med konsumenter inkluderar otillräcklig klämning av biten i patronen, dålig stabilitet hos anordningen och felaktiga avläsningar av laddningsindikatorn. Som ni ser är nackdelarna inte så stora. I allmänhet är Soyuz skruvmejslar pålitlig och hållbar utrustning som kan underlätta arbetet för en hantverkare.

Bild
Bild

Populära modeller

Under varumärket "Soyuz" skruvmejslar produceras med olika tekniska parametrar inom budgetprissegmentet.

  • DShS-3314L . En snabbskruvmejsel med ett batteri, med hjälp av vilken det är bekvämt att arbeta i trånga utrymmen. Ett extra batteri ingår i enheten. Utrustningsmotorn skyddas av ett speciellt system som skyddar den från överbelastning. Detta säkerställer att skruvmejseln fungerar smidigt under intensivt arbete. Fördelarna med enheten är dess kompakta storlek, rörlighet och omvänd funktion. Nackdel: brist på spindellås och laddningsindikator för strömförsörjning.
  • DShS-3112E . Fristående skruvmejsel utrustad med ett litiumjonbatteri. Har två hastigheter, nyckellös chuck. Den har funktionen att belysa arbetsområdet. Utrustningen är lätt och kompakt. Tillverkad av slagfast plast. Bland bristerna noterar de frånvaron av en extra strömförsörjning i satsen, ett litet bakslag i batteriet.
  • DUS-2165 . Nätverksenhet i mellansegmentet. Den har inte mycket kraft, men samtidigt är den idealisk för att lösa hushållsuppgifter. Har ett bekvämt bitbytessystem, borrläge. Nackdelarna inkluderar en kort tråd (2 meter) och obekväm åtkomst till borstarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de populära modellerna finns också skruvmejslarna DShS-3320LU, DShS-3312L, DUS-2142. Innan du går till affären för att köpa ett verktyg, bör du bekanta dig med parametrarna som du bör vara uppmärksam på innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Innan du köper måste du först och främst bestämma vilken typ av skruvmejsel du behöver - elnät eller sladdlös. Den första är lättare och mer kompakt på grund av frånvaron av ett batteri, men kan inte fungera utan uttag, den andra är mobil, men tyngre och därför inte så bekväm att använda. Om batteritypen väljs bör det optimala batteriet väljas. Soyuz-företaget producerar skruvmejslar med litiumjon- eller natriumkadmiumkällor.

De senaste batterierna används ofta i hushållsapparater . Dessa batterier har ett antal betydande nackdelar. Till exempel, de självurladdas snabbt och har en "minneeffekt". Det betyder att de bara kan laddas efter att de har laddats ur helt. Annars minskar batterikapaciteten märkbart. Nackdelarna inkluderar också hög toxicitet. Bland fördelarna med natrium-kadmiumbatterier är deras förmåga att bibehålla prestanda vid låga temperaturer och låga kostnader.

Litiumjonbatterier är känsliga för kyla . De har låg effekt. Dessa batterier är konstruerade för 3000 uppladdningar. De har ingen "minnseffekt". De är giftfria i jämförelse med natrium-kadmiumkällor och släpper praktiskt taget inte ut sig själv. De är dock dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en fristående skruvmejsel väljs är det bäst att föredra modeller med två batterier (ett av dem ingår i satsen). Med ett extra batteri är hantverkaren inte rädd för en plötslig urladdning av batteriet. Han kommer alltid att kunna ersätta den urladdade strömförsörjningen med en "full" och fortsätta arbeta.

Specifikationer

Förutom typen av strömkälla är det viktigt att uppmärksamma de tekniska parametrarna för skruvmejslar innan du köper. Detta gäller både batterimodeller och nätverksmodeller. Följande egenskaper anses särskilt viktiga.

  • Vridmoment . Denna parameter mäts i Nm. Indikatorn avgör enhetens prestanda. Om du planerar att arbeta med hårda material (till exempel tegel eller metall) bör du välja enheter med ett vridmoment på minst 20 Nm. För skruvning och skruvning av självgängande skruvar från trä är utrustning med indikatorer upp till 15 Nm lämplig.
  • Rotationshastighet . Detta är en indikator som avgör hur många varv per minut en skruvmejsel kan göra. För att lösa vardagliga uppgifter är utrustning med en rotationshastighet på upp till 1300 varv lämplig.
  • Kraft . Ju högre denna parameter, desto mindre tid och ansträngning kommer mästaren att behöva lägga ner för att få jobbet gjort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer den optimala modellen av Soyuz -skruvmejseln är det viktigt att hålla enheten i dina händer och kontrollera att knappbytet är smidigt. En smart utvald enhet kan tjäna ägaren under lång tid och inte svika honom i ett avgörande ögonblick.

Rekommenderad: