Mini Skruvmejsel: Fördelarna Och Nackdelarna Med Små Modeller. Hur Väljer Jag En Kraftfull Och Miniatyrborr / Skruvmejsel?

Innehållsförteckning:

Video: Mini Skruvmejsel: Fördelarna Och Nackdelarna Med Små Modeller. Hur Väljer Jag En Kraftfull Och Miniatyrborr / Skruvmejsel?

Video: Mini Skruvmejsel: Fördelarna Och Nackdelarna Med Små Modeller. Hur Väljer Jag En Kraftfull Och Miniatyrborr / Skruvmejsel?
Video: BlackDecker CS3652LC (BDCS30C) vs Bosch IXO medium 2024, Maj
Mini Skruvmejsel: Fördelarna Och Nackdelarna Med Små Modeller. Hur Väljer Jag En Kraftfull Och Miniatyrborr / Skruvmejsel?
Mini Skruvmejsel: Fördelarna Och Nackdelarna Med Små Modeller. Hur Väljer Jag En Kraftfull Och Miniatyrborr / Skruvmejsel?
Anonim

Behovet av skruvmejslar uppstår när du behöver dra åt eller skruva loss skruvar, skruvar, skruvar. Verktyget fungerar mycket snabbare än handverktyg, samtidigt som det sparar ytan. Men för manipulationer i svåråtkomliga områden måste du välja en miniskruvmejsel, som är mindre i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett litet verktyg fungerar med skruvar och självgängande skruvar ca 4 x 16. Lite större fästelement kan också användas. Motsvarande självgängande skruvar och skruvar används främst vid montering av möbler. Designerna som presenteras av olika företag kan skilja sig avsevärt. Det gäller både utseende och praktiska egenskaper.

Vikten på en liten skruvmejsel varierar från 0,3 till 0,7 kg . Därför är verktyget bra även för gymnasieelever. Eftersom tryck knappast behövs vid arbete med små fästelement är handtaget gjort medelstort - och det passar enkelt även i en miniatyrhandflata. För ökad bekvämlighet och säkerhet används halkfria plastdynor. I form liknar enheten oftast en pistol, även om T-formade strukturer också produceras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Hur kraftfull en skruvmejsel kommer att vara indikeras av dess vridmoment. Enkelt uttryckt är detta den kraft med vilken arbetsdelen av verktyget vrider hårdvaran. Om vridmomentet är större än 5 Newtonmeter (en indikator på en stark mänsklig hand), måste du arbeta mer noggrant. Det finns en stor risk för att oavsiktligt skada materialet eller den bifogade produkten. Varvtalet varierar från 180 till 600 varv per minut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om indikatorn är nära de maximala värdena låter enheten dig tryggt arbeta med stora fästelement, skruva fast dem i fasta fundament. För att driva små skruvar och skruvar in i mjukt trä är en ännu enklare borrmaskin lämplig som ger högst 400 varv. Följaktligen är det första alternativet mer lämpligt för dem som gillar att pyssla och fixa allt, och det andra är mer lämpligt för vanliga människor .som bara behöver periodvis vrida eller demontera något. När det gäller de använda batterierna är allt enkelt - den totala drifttiden bestäms av enhetens kapacitet. Med hjälp av hushållsskruvmejslar som lagrar en laddning från 1, 2 till 1, 5 ampertimmar är det möjligt att dra åt eller lossa 60-80 medelstora skruvar. Den exakta siffran bestäms av typen av substratmaterial.

Bild
Bild

Li-ion-batterier är bra hemma, där det alltid är varmt. Men om det är planerat att utföra en liten del av arbetet utomhus på vintern, är nickel-kadmiumbatterier att föredra. Det är sant att de har en minneeffekt, vilket kräver mer noggrann hantering. Spännhylsans montering är mer tillförlitlig än att använda en magnet. Men här beror mycket också på hantverkarnas vanor, på de typer av arbeten som utförs.

Miniatyrskruvmejslar säljs sällan "snyggt ". Setet innehåller nästan alltid bilagor och bitar. Det är nödvändigt att noggrant kontrollera vilka tillbehör som ingår i satsen, om allt du behöver finns där, om du måste betala för mycket för uppenbarligen onödiga föremål. Uppmärksamhet bör ägnas åt tillverkarens rykte, hur högkvalitativ service han kan organisera. Vid köp rekommenderar finsmakare att alltid "räkna ut i handen" om det är bekvämt att använda enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan tvekan är produkter från Bosch bra. Denna tillverkare levererar miniskruvmejslar i hushåll och professionell kvalitet. Makita -märkesprodukter är av inte mindre kvalitet, där frukterna av den senaste utvecklingen ofta introduceras. Designen förbättras ständigt.

Det är användbart att uppmärksamma varumärkena:

  • Metabo;
  • AEG;
  • DeWalt;
  • Ryobi.
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Hitachi DS10DFL med en vikt på 1 kg har den ett kraftfullt batteri - i 1,5 ampere -timmar. Den laddas mycket snabbt, men kapaciteten hos ett enda batteri kanske inte räcker för intensivt arbete, särskilt eftersom vridmomentet inte alls är nöjt. Konsumenterna klagar också över dåligt utformad bakgrundsbelysning.

En annan japansk skruvmejsel - Makita DF330DWE - har ett vridmoment på 24 Newtonmeter. Viktigt är att detta inte stör laddningen av batteriet på 30 minuter, men även den utmärkta designen avbryter inte klagomål om patronens svaghet och utseendet på motreaktion. Kännare anser att Metabo PowerMaxx BS Basic är det bästa alternativet - trots vikten 0,8 kg utvecklar enheten ett vridmoment på 34 Newtonmeter. Det finns inga särskilda skäl för klagomål om märkesvaror, du bör akta dig för förfalskningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Regler och nyanser för att använda en skruvmejsel

Det första kravet som konsumenterna ofta ignorerar är grundlig insikt i instruktionerna. Det är där de viktigaste instruktionerna och rekommendationerna anges, vars efterlevnad gör att du kan arbeta bekvämt, med bästa resultat. Mycket uppmärksamhet bör ägnas åt det uppladdningsbara batteriet: beroende på den specifika typen laddas det ur eller laddas innan det laddas ur helt. Det är kategoriskt omöjligt att torka bort smuts och fläckar med en våt trasa, särskilt hällande vatten. Endast användning av torra eller lätt fuktiga svampar är tillåten.

Förvara miniskruvmejseln endast på en torr plats, där den definitivt inte kommer att falla eller krossas av andra saker . En inaktiv start hjälper till att kontrollera enhetens användbarhet innan arbetet påbörjas. Munstycket måste orienteras i enlighet med fästelementets axel. Det rekommenderas att ställa in ett något lägre hastighetsvärde än det verkar nödvändigt, annars är det stor risk för skada på spline. Du kan inte använda en skruvmejsel istället för en borr på länge - den kommer att överhettas och brytas.

Rekommenderad: