Skruvmejsel (100 Bilder): Hur Man Väljer En Borrmaskin? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En 18 Volts Skruvmejsel Och Skruvmejsel?

Innehållsförteckning:

Video: Skruvmejsel (100 Bilder): Hur Man Väljer En Borrmaskin? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En 18 Volts Skruvmejsel Och Skruvmejsel?

Video: Skruvmejsel (100 Bilder): Hur Man Väljer En Borrmaskin? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En 18 Volts Skruvmejsel Och Skruvmejsel?
Video: Häng med till ett snörikt Umeå och titta på hur två av Trejons kunder använder deras sandspridare. 2024, April
Skruvmejsel (100 Bilder): Hur Man Väljer En Borrmaskin? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En 18 Volts Skruvmejsel Och Skruvmejsel?
Skruvmejsel (100 Bilder): Hur Man Väljer En Borrmaskin? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmet. Hur Väljer Jag En 18 Volts Skruvmejsel Och Skruvmejsel?
Anonim

På 80 -talet av förra seklet, under högkonjunkturen i bostadsbyggande, var specialister på möbelmontering, installation av fönster och dörrar, installation av hus på trä respekterade och respekterade människor. Det var omöjligt att klara sig utan dem när man byggde ett hus, en stuga, ett sommarboende. Trots detta ansågs yrket som snickare och byggare inte vara prestigefyllt, svårt och lågt betalt.

Bild
Bild

Moderna unga civilingenjörer och verkmän som gör ett individuellt projekt med möbler eller inredning på en dator på några minuter kommer inte längre att minnas de avlägsna tiderna i slutet av 1900 -talet, då professionella byggare och hantverkare utförde allt arbete utan ritningar med hjälp av en handborr, borra med en roterande skruv, mejslar, hammare, tång, skruvmejsel och en uppsättning nycklar. Enligt statistiken fick var och en av dem skruva cirka tre tusen skruvar i trä, betong eller tegel med en vanlig skruvmejsel.

Bild
Bild

Nu har en hammarborr, en skiftnyckel och en skruvmejsel hjälpt byggare och hantverkare, vilket underlättade deras hårda arbete mycket.

Bild
Bild

Egenskaper

Skruvmejseln är det mest efterfrågade verktyget efter hammarborrningen bland monteringsmontörer i stora företag och bland hantverkare. Skruvmejseln gör det möjligt för en professionell och en hantverkare att snabbt och utan större fysisk ansträngning utföra ett antal sådana arbeten: reparera bilen, fäst en gardinstång, byt inredningen i bilen, reparera en soffa eller möbeluppsättning, häng ytterdörren på gångjärn, montera ett skåp från separata delar, installera en pansardörr eller ett plastfönster, borra en liten diameter hål i en träskiva eller vägg, för att hänga upp en bild av din favoritmålare eller fixa fästet för att installera en plasmapanel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skruvmejsel används i arbetet av många proffs - installatörer, hantverkare, möbeltillverkare, snickare, installatörer av pansardörrar och plastfönster, specialister på att installera lås och servicestationsarbetare.

Mångsidigheten hos detta mångsidiga verktyg är mycket bättre än en vanlig slag- eller hammarborr. Med hjälp av en extra ansluten växellåda och utbytbara munstycken kan följande åtgärder utföras med en skruvmejsel:

  • fräsen gör det möjligt att enkelt skära trä, plåt, gips och takmaterial;
  • fläkthjulet hjälper till att blanda murbruk eller polymerförening för att hälla golvet;
  • en tvättmaskin och polermassa hjälper dig att snabbt polera vilken yta som helst till en spegelglans;
  • en excentrisk kam förvandlar en skruvmejsel till en perforator eller jackhammer med liten effekt;
  • Victory drill gör det möjligt att göra hål i en idealisk form utan sprickor i material av någon hårdhet - trä, glas, metall, betong, asfalt, granit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många modifieringar av skruvmejslar som tillverkas av olika tillverkare . De skiljer sig från varandra i kraften hos elmotorn, spindelns rotationshastighet och vridmomentets storlek. För att skruva in en skruv i ett träd räcker det med en chuckrotationsfrekvens på 400-500 rpm. Professionella hantverkare och byggare använder vanligtvis enheter med högre effekt med en hastighet på 1100 rpm eller mer. Detta gör det enkelt att borra hål för pluggar i betong, att montera och installera trä-, plastfönster, aluminiumkonstruktioner, undertak och inredningsdetaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att underlätta arbetet produceras universella skruvmejslar med en strömförsörjning från ett 220 V-nätverk och från ett inbyggt batteri.

Bild
Bild

Enhet

Skruvmejseln liknar en elektrisk borr i utseende.

Med funktion kan detta mångsidiga verktyg ersätta:

  • rycka;
  • skruvmejsel;
  • stansare;
  • en spatel för blandning av färg;
  • fräsmaskin;
  • poleringsbricka;
  • cirkelsåg;
  • rivningshammare med låg effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvmejselkretsen skiljer sig praktiskt taget inte från en elektrisk borrmaskin.

Den består av följande noder:

  • fodral (metall eller plast);
  • enfas DC-kollektormotor;
  • planetreducerare;
  • spännhylsa;
  • laddningsbart batteri.
Bild
Bild

Det finns olika driftsätt för detta elverktyg

  • Tvingad bromsning av spindeln - låter dig fördela kraften korrekt när du skruvar in skruvar. Skyddar träet från klyvning och tillåter, om det behövs, enkelt att skruva loss en inskruvad med ansträngning, övermålad och föråldrad skruv.
  • Spindellås - används för att byta ut munstycket i chucken. Gör att du kan frigöra båda händerna för att utföra byte.
  • Omvänd - uppstår på grund av en ändring i polariteten hos matningsspänningen på elmotorn. Den tänds genom att trycka på en liten knapp på handtaget bredvid avtryckaren. För att förhindra skador på verktyget vid oavsiktlig vridning av backen vid skruvmejselns höga motorvarvtal har denna knapp ett säkerhetslås med mekanisk fixering. Omvänd läge gör att du kan dra åt och skruva loss skruvarna utan att ansluta en extra växellåda.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pulsläge - uppstår när vridmomentets tangentiella komponent visas, riktad vinkelrätt mot rotationsaxeln på grund av en kraftig förändring av spindelhastigheten. Impulsläge förhindrar att skruven fastnar vid skruvning i tätt trä (ek, bok) eller klyvning av träet på grund av överdragning.
  • Effektläge - härrör från växelverkan mellan excenten och spärren i växellådshuset. Detta driftläge gör det enkelt att borra hål i sandkalksten och betong, och även att använda skruvmejseln som en liten hammare.
  • För att underlätta arbetet i smala sprickor och nischer i slutet av skruvmejselkroppen, bredvid patronen, finns en ljus glödlampa som tänds genom att trycka på en separat knapp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss bekanta oss mer med principen för drift av skruvmejseln i chockläge. För att ge skruvmejseln en fram- och återgående rörelse längs rotationsaxeln är en excentriker ansluten till växellådan. När motorn roterar fastnar den i svänghjulet på växellådans axel med en frekvens på upp till 2000 gånger per minut. Det ökande vridmomentet från den körande motorn övervinner spärrfjäderkraften, svänghjulet startar plötsligt från stillastående och tar fart. Svänghjulets tangentiella acceleration vid rotationsstart riktas längs skruvmejselns axel. Den resulterande impulsen skjuter verktygskroppen framåt och bakåt längs svänghjulets rotationsaxel med stor ansträngning.

Bild
Bild

Likheten hos en skruvmejsel när du arbetar i ett slagläge med en jackhammer är faktiskt bara extern:

  • i en hammer är källan till impulser kolvens fram- och återgående rörelse inuti cylindern under tryck av tryckluft, vars tillförsel styrs av spolar;
  • i en skruvmejsel är källan till impulser den tangentiella komponenten i centrifugalkraften, som uppstår när excentrikerna roterar snabbt på växellådans axel efter att de har befriats från fastklämning av fjäderbelastade kammar under påverkan av ökande vridmoment från motorn;
  • impulsen mot domkraften riktas längs verktygsaxeln;
  • skruvmejselns impuls på grund av centrifugalkraftens tangentiella komponent riktas vinkelrätt mot rotationsaxeln.
Bild
Bild

Impulserna följer varandra med en frekvens av cirka 2000 slag per minut, detta säkerställer ett högt slagläge och minskar rekyl på handen som håller skruvmejselkroppen. Med hjälp av impulsläget är det lätt att riva ur en rostad, hamrad, stygg skruv fylld med gammal färg eller lack, och det gör det också mycket lättare att skruva fast skruven i tätt trä (ek, bok).

Bild
Bild

Detta läge ersätter den ofta förekommande knackningen av en hammare på handtaget på en konventionell skruvmejsel när du skruvar loss en "stygg" skruv.

Olika sorter

Det finns ett stort antal typer och modeller av borrar och skruvmejslar från olika tillverkare på marknaden för konstruktionsverktyg. Beroende på vilken strömkälla som används är skruvmejslar, oavsett tillverkare:

  • elektrisk;
  • pneumatisk;
  • hydraulisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För arbete under svåra förhållanden (i en djup nisch, smala slitsar, vid installation av ett undertak, vid installation av skruvar nära elkablar, service och reparation av bilar på en servicestation) är det bekvämt att använda en vinkelskruvmejsel. Handtaget roteras 90 ° i förhållande till chuckaxeln - det gör det enkelt att skruva skruvar i hörn och i trånga utrymmen.

Bild
Bild

Nackdel: behovet av periodisk smörjning av den inbyggda växellådan.

Den pneumatiska skiftnyckeln används som huvudmonteringsverktyg på verkstaden. För att driva skruvmejseln och spraya emalj och färg installeras en stationär luftkompressor i servicestationen på servicestationen.

Fördelar: kan användas när luften innehåller propan, butan, andra explosiva blandningar och fint silikatdamm.

Brister:

  • ökat buller under drift från tryckluft som kommer ut genom ventilen;
  • svårigheten att använda i rum som innehåller flis, slipmedel eller kvartsdamm i luften;
  • behovet av att använda personlig skyddsutrustning för ögon och andningsorgan under arbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den hydrauliska slagnyckeln används endast som en stationär utrustning på grund av komplexiteten i transport och installation på en ny plats. Motoroljan komprimeras av en högtryckspump och matas genom förstärkta slangar till skruvmejseln. I stället för en elmotor är en hydraulturbin installerad inuti huset.

Fördel: möjligheten att skapa ett stort vridmoment på skruvmejselns spindel.

Brister:

  • designens komplexitet;
  • höga kostnader för reparation och underhåll av högtryckspumpen.
Bild
Bild

En typ av skruvmejsel är en skruvmejsel . Används för att dra åt och lossa bultar och muttrar. För att förhindra att trådar avlägsnas eller bryts av härdade bultar från överdriven kraft har den en inbyggd friktionskoppling. När en bult eller mutter fastnar utlöses friktionskopplingen, vilket förhindrar brott eller skada på ett dyrt verktyg.

Bild
Bild

Det finns modeller av kraftfulla professionella sladdlösa skruvmejslar med en batterispänning på 24 V. De skiljer sig från de andra i sin ökade effekt och ökade drifttid mellan laddningarna. Den höga motoreffekten gör att du enkelt kan utföra bilreparationer på servicestationen. Dessa kraftfulla skruvmejslar används för montering av trästugor, borrning av betongväggar och metallämnen. Dess höga egenvikt gör det lättare att slå hål i murverk och betong, och att skruva in och ut rostade och målade skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • tung vikt;
  • högt pris;
  • den universella nätaggregatet är inte lämpligt för laddning av batteriet;
  • det är omöjligt att ladda via adaptern från fordonets elektriska system.
Bild
Bild

Ett verktyg för industriell tillverkning - en borrskruvmejsel - har blivit utbredd bland byggare och hantverkare. Den universella borrchucken är utformad för att rymma borrar med olika skaft: fyrkantiga, avsmalnande, sexkantiga, runda, triangulära och SDS. Bland installatörer och byggare åtnjuter skruvmejslar med ett 18-volts uppladdningsbart batteri välförtjänt respekt. Den ökade matningsspänningen ger högre effekt och autonomi i 10-12 timmar från en enda laddning, detta är tillräckligt för ett arbetspass.

Fördelar:

  • lång drifttid från en enda laddning;
  • lätt uppladdningsbart batteri.
Bild
Bild

Nackdel: omöjligheten att ladda skruvmejseln direkt via adapterkontakten från bilbatteriet.

Sladdlösa skruvmejslar med 18 volts batteri har ett litiumjonbatteri med hög kapacitet . Elverktyg med detta batteri kan fungera kontinuerligt i upp till 24 timmar. Li-Ion-batteriet kan laddas när som helst utan att vänta på fullständig urladdning. Ett sådant batteri tappar inte kapacitet på grund av kränkning av laddningsurladdningsläget, det utfäller inte elektrolytkristaller och sulfatering av plattorna. Ett sådant batteri är lätt och lätt, det är motståndskraftigt mot låga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skruvmejsel med ett Li-Ion-batteri behöver inte förvaras i ett uppvärmt rum i slutet av arbetet. Den kan användas utan begränsningar på vintern i Sibirien, Yakutia och Norra fjärran. Sladdlösa skruvmejslar med 24 volts batteri kan fungera utan laddning i en vecka. Fyra laddade litiumbatterier ger kontinuerlig drift i en månad.

Bild
Bild

Jag skulle särskilt vilja notera det "tunga artilleriet" i den stora familjen av denna typ av elverktyg - sladdlös tejp och borstlösa skruvmejslar. Remskruvmejseln ser ut som ett maskingevär. En plasttejp med självgängande skruvar fixerade i den sätts in i ett speciellt hål i kroppen. En speciell mekanism i arbetet matar nästa självgängande skruv i chucken, personen behöver bara ta verktyget till rätt plats och dra i avtryckaren för att starta motorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvmejseln tillhör nollklassen skydd mot elektriska stötar. Om vatten tränger in genom kylslitsarna och när kollektorborstarna är hårt slitna kan det i sällsynta fall uppstå en matningsspänning på höljet . Den sladdlösa skruvmejseln behöver inte anslutas till det elektriska nätverket, det är mycket bekvämt för dem att arbeta i följande fall:

  • vid höghusinstallationsarbete, där det inte är möjligt att ansluta till det elektriska nätverket;
  • i hus under uppbyggnad, när spänning ännu inte appliceras på uttagen;
  • bilister, jägare och turister som behöver montera ett tält eller markis för vila och övernattning med en skruvmejsel under vandringsförhållanden, i skogen, vid ett stopp, långt från civilisationen och ett eluttag;
  • under byggandet av stugor och sommarstugor på ett betydande avstånd från stadsgränserna eller Moskvas ringväg;
  • vid installation och montering på svåråtkomliga platser-i sumpig eller tuff terräng och på platser där det inte finns någon stabil strömförsörjning.
Bild
Bild

Ytterligare element

Med hölstret kan du bekvämt bära skruvmejseln från en arbetsplats till en annan utan ett skrymmande plastfodral och hålla den ständigt redo för handling när båda händerna är upptagna - när du installerar på ställningar, hängande vaggar i kabelkanalbrunnar. Ett fabrikstillverkat hölster för en skruvmejsel har ett antal nackdelar:

  • tillverkad av mjukt material - tunt läderimitation, nylon;
  • blir snabbt smutsig under användning;
  • hölsterfickor kan rymma en liten mängd ersättningsverktyg;
  • hölstret placeras på bältet, vilket är mycket obekvämt vid montering och installationsarbete på höjd - det finns inget sätt att samtidigt sätta på ett säkerhetsbälte med en karbin och en skruvmejsel i ett hölster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver utföra en mängd olika arbeten med en skruvmejsel på avstånd från hemmet eller kontoret med hjälp av bitar, hylsnycklar och andra verktyg, är det bäst att ta med dig ett plastfodral. Om arbetet är planerat för kvällen eller natten kan du sätta borrar, en kran, en hammare, ett måttband, en markör, samt en batterilampa, en ficklampa, tvål, produkter för personlig hygien, lysande grön, ammoniak, en tourniquet, självhäftande gips och mer i fodralet tillsammans med en skruvmejsel …

Bild
Bild
Bild
Bild

Om arbetet kommer att utföras flera dagar i rad på fältet utan att återgå till basen, är det nödvändigt att ta laddade reservbatterier tillsammans med ficklampan.

Varje mästare kan enkelt göra ett hölster för en skruvmejsel av plastförpackningar för frostskyddsmedel eller bilolja. För att göra detta måste du skära av behållarens botten med en sticksåg eller en burköppnare. Behållaren med en skruvmejsel fästs på bältet med en plastklämma.

Bild
Bild

Om skruvmejseln ska användas som en borr för att borra ett stort antal hål i metall, tegel, betong under en kort tid, är det bäst att använda borrar med sexkant (sexkantigt skaft). Denna svansform fördelar kraften korrekt längs borrens skärkanter, påskyndar kraftigt och underlättar arbetet.

Bild
Bild

Tänk på ytterligare några anpassningar. En uppsättning huvuden för skruvning av skruvar i olika storlekar, samt bultar och muttrar, gör att du inte kan ta med dig skrymmande och ganska tunga uppsättningar med hylsnycklar, skruvmejslar och borrar. Nästan alla verktyg som är nödvändiga för arbete, inklusive en skruvmejsel, är placerade i ett bekvämt litet plastfodral.

Bild
Bild

I vissa modeller ingår en speciell vagn, som efter att ha bultat på skrivbordet och installerat en cirkelsåg i skruvmejselchucken, i stället för en hylsnyckel, förvandlar skruvmejseln till en cirkelsåg - arbetsplatsen för ett parkettgolv eller skåpmaskin.

Bild
Bild

Efter att ha installerat knivaxeln på skruvmejselaxeln kan den också användas för att planera brädor, skrapa golvet och bearbeta laminatets kanter. Den stora fördelen med att använda en sådan anordning när man förbereder parkett för lackering eller för att lägga laminat är möjligheten att mata verktyget direkt till arbetsplatsen.

Hur väljer man?

Bilentusiaster, låssmeder och män som gör allt med egna händer köper en elektrisk skruvmejsel för hushållsarbete i ett plastfodral med en hel uppsättning verktyg eller en universell skruvmejselborr.

Bild
Bild

Ett försök att kombinera två sorter av en skruvmejsel i en slutar som regel dåligt.

Köpt på grund av maximal ekonomi avslöjar ett billigt verktyg mycket snabbt sina brister:

  • snabb batteriladdning under drift;
  • omöjligheten att ändra patronens rotationshastighet;
  • felaktigt val av typ av lagringsbatteri;
  • köp av en orimligt hög effekt skruvmejsel;
  • fel val av patron;
  • skruvmejseln importerades olagligt till Ryssland;
  • köpa ett väl förklätt begagnat elverktyg;
  • batteriet har tappat kapacitet från långtidsförvaring utan periodisk laddning, eller har reparerats under hantverksmässiga förhållanden.
Bild
Bild

Efter att ha följt beteendestandarderna, efter en kraftfull psykologisk behandling av en försäljningschef som arbetar inom försäljningsområdet, agerar människor oftast impulsivt, blir starkt imponerade av vad de har hört och väljer en skruvmejsel baserat på ett väl memorerat tal från säljaren, på PR -kampanjer som marknadsförs på TV -skärmen. verktygets utseende, en vacker låda, rabatter och "gratis gåvor" för kampanjen.

Bild
Bild

För att inte förlora pengar och inte ha problem med att returnera varor av låg kvalitet rekommenderar vi starkt att du alltid agerar medvetet och lugnt.

Först och främst måste du vara uppmärksam på utseendet på garantikortet och förpackningen. Om det finns uppenbara tecken på en falsk, rekommenderas det inte att köpa en skruvmejsel i detta uttag. Det finns ett antal karakteristiska tecken som du ganska enkelt kan identifiera en falsk:

  • vaga eller dubbla konturer av logotypen, siffror och bokstäver;
  • suddgummi eller spår av etsad text;
  • skadat hologram eller luftbubblor under filmen, spår av ett blad eller en nål;
  • måla på kupongen utbränd i solen eller sprida sig från våta händer;
  • förekomst av inskriptioner ovanliga för varumärket;
  • användning av gamla namn eller föråldrade symboler (Gold Star istället för LG);
Bild
Bild
  • brist på tillverkarens garanticertifikat eller dess slarviga utseende;
  • uppgift om tillverkarens ofullständiga adress och telefonnummer eller fullständiga frånvaro;
  • slarvig typ av förpackning, spår av exponering för fukt, oljor, lösningsmedel;
  • ofullständig fullständighet av produkten;
  • ovanligt lågt pris och ihållande försök att”sälja två för priset av en”;
  • uppenbar förvirring eller nervositet hos säljaren i frågor om varornas ursprung och platsen för garantiservice.
Bild
Bild

Längs vägen bör du vara uppmärksam på sortimentet och visningen av varor på disken, försäljningsområdets sanitära skick och lokalerna som helhet.

Slarvig visning av varor, en uttalad lukt av insekticider, brist på luftkonditionering, platsen för butikens försäljningsområde i ett mörkt källarrum, uppenbar förvirring, förvirring eller löjliga ursäkter från säljare när de ber om att visa en specifik produkt, inga tecken med namnet på butiken och reklam vid entrén, banderoller med bilder av andras varor och tjänster, frånvaron på en iögonfallande plats av en kopia av IP -registreringen är mycket allvarliga motargument mot att köpa en skruvmejsel i denna butik. Efter att ha valt en specifik modell av en skruvmejsel måste du kontrollera fullständigheten, förekomsten av en stämpel med försäljningsdatum på garantikortet, närvaron av ett kassakvitto och kräva en kontroll av elverktygets prestanda i alla lägen.

Bild
Bild

För att spara tid, nerver och pengar, för att inte förlora kunder eller partners, för att kunna byta varor av låg kvalitet i en butik inom 14 dagar, behöver du inte köpa en skruvmejsel och andra elverktyg från en slumpmässig person.

Köpet av billiga smuggåsvaror från slumpmässiga säljare genom en annons på Internet eller i en endagsföretag är mycket riskabelt ur konsumentskyddssynpunkt: möjligheten till återbetalning eller byte av en skruvmejsel vid uppenbart bedrägeri eller upptäckt av en dold defekt under drift. Garantin för smuggelgods är i regel giltig till butikens dörr eller utträde från marknaden, och i framtiden vilar enbart på säljarens anständighet och samvete.

Bild
Bild

Materialets och färgen på fodralet, skruvmejselns driftsparametrar, dess utseende och utrustning beror på skruvmejselns märke. Dessa punkter är viktiga i arbetet, det är värt att uppmärksamma dem allvarligt.

Innan du köper en skruvmejsel för hemmabruk måste du noggrant läsa beskrivningen av den valda modellen och videomaterialet som tillverkaren erbjuder för granskning. När man bekantar sig med detta material på webbplatser för säljare av elverktyg, bör man komma ihåg att beskrivningen och videorna på dessa platser kommer att ha en uttalad "PR -konnotation" - bristerna i en viss modell kan underskattas kraftigt eller de kommer att vara tyst om dem.

Bild
Bild

För att få en objektiv bild är det bäst att använda förstahandsinformation - på tillverkarens webbplats. Om du har brister i dina kunskaper i det engelska språket kan du använda maskinöversättning, som finns på många internetportaler. Tekniska texter på webbplatser för skruvmejselproducenter innehåller som regel inte adverbiala uttryck och komplexa grammatiska konstruktioner, så "maskinslingvisten" översätter dem ganska exakt för förståelse, med undantag för egennamn (företagsnamn och efternamn).

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna och recensionerna

För att identifiera fördelarna och nackdelarna med inhemska, tyska och kinesiska skruvmejslar som presenteras på den ryska marknaden skapades en expertgrupp med deltagande av designers, utvecklare och teknologer från tillverkaren av elverktyget. Bänk och extrema tester av skruvmejslar av populära modeller från billiga, populära och professionella segment utfördes vid arbete i en tryckkammare med ogynnsamma förhållanden:

  • hög luftfuktighet - en ultraljudsspray skapad vid tester i en tryckkammare en relativ luftfuktighet på 90%;
  • låga och höga lufttemperaturer - modeller testades i temperaturintervallet från -35 ° C till + 4 ° C;
  • alla modeller arbetade i kontinuerligt läge vid 75% belastning i 12 timmar;
  • ett stresstest utfördes med imitation av att fastna i skruvmejselchucken i 6 sekunder med ett fulladdat batteri utan att stänga av strömmen till elmotorn;
  • 1, 5 tusen backväxlar utfördes, följt av att starta motorn på elverktyget tills arbetshastigheten nåddes i 10 sekunder.
Bild
Bild

Vidare gjordes en undersökning av användare som dagligen arbetar med en skruvmejsel i minst 7 timmar under ett skift. Mer än 2, 5 tusen människor i olika åldrar och olika specialiteter deltog i undersökningen:

  • skarvar och möbelmonterare;
  • bilreparationsspecialister på bensinstationer;
  • parkettgolv;
  • hantverkare;
  • höghusinstallatörer.
Bild
Bild

Enligt resultaten av extrema tester och beräkningen av resultaten från frågeformuläret för varje modell av en skruvmejsel av rysk, kinesisk och tysk produktion, tilldelade expertgruppen poäng för att ytterligare bygga ett helhetsbetyg.

I den här artikeln kommer vi att överväga skruvmejslar som har ett internationellt ISO -kvalitetscertifikat och fick mer än 80 poäng av hundra möjliga enligt stresstestresultaten. Det här är modeller av skruvmejslar som är välkända för specialister och installatörer.

  • " Varyag DA-12 / 2LP "- tillverkare Ryssland, nyckellös chuck, batteridriven, tvåväxlad, chuck - Ø10 mm, bakåt - ja, spindelfixering - ja.
  • " Interskol DA-10/14, 4M3 " - tillverkare Ryssland, nyckellös chuck, batteridriven, 20-växlad reducerare, vridmomentbegränsare, omkopplare, stort plastfodral för förvaring och bärning av skruvmejsel och ersättningsverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Makita 6261DWPE -Kinatillverkare under licens från Japan, T-handtag, hastighetsomkopplare, axellås, högeffektmotor.
  • Makita DF330DWE - tillverkad i Kina under licens från Japan, löstagbart batteri 1, 3 Ah, 10, 8 V, vikt 0,880 kg, nyckelfri chuck med en diameter på 10 mm, extra batteri, fodral.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bosch GSR 1440 - tillverkad i Tyskland, vikt 1, 3 kg, 25 steg, 1400 varv / min, nyckelfri chuck.
  • Hitachi DS14DCL - tillverkad i Kina, omvänd, elektronisk kontroll av rotationshastighet, vikt 1, 4 kg, 2 batterier ingår, nätladdare.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Elitech SHA 10.8LK2 - Tillverkare i Kina, två hastigheter, inbyggt batteri dolt i handtaget, nätladdare.
  • " Varyag DA-14/2 " - tillverkad i Ryssland, tvåväxlad skruvmejsel, nyckelfri chuck, batteri, nätladdare.
  • DeWALT DCD771C2 - Tillverkare i Kina, chockfri, 18 V, vikt 1, 6 kg, nyckellös chuck, extra batteri ingår.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användare och experter noterar följande fördelar med dessa modeller:

  • snabb laddning från nätladdaren;
  • låg vikt på reservbatteriet;
  • en uppsättning adaptrar för anslutning till alla typer av uttag;
  • fodralet med gummerade insatser är lätt att hålla i dina händer;
  • lång drifttid utan laddning;
  • ergonomiskt handtag - skruvmejseln är bekväm att hålla i handen;
  • en uppsättning utbytbara verktyg passar bekvämt in i fodralet;
  • säker installation av verktyget i chucken.
Bild
Bild

Den största nackdelen med alla respondenterna nämnde ett ganska högt pris. Alla användare av sladdlösa skruvmejslar noterar deras rörlighet, funktionalitet, användarvänlighet, låg vikt, autonomi. När man väljer en modell av en skruvmejsel för hemmabruk fokuserar lekmannen mest på tillverkarens märke, pris och recensioner på Internet.

Bild
Bild

Ett urval av de senaste skruvmejselköpen har gjorts av oberoende marknadsförare.

Enligt resultaten av provet delade tillverkarna upp platserna mellan sig enligt följande:

  • Bosch;
  • Makita;
  • DEWALT;
  • Sparky;
  • Black & Decker;
  • Fieldmann;
  • Hyundai;
  • Interskol.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En kort översikt över de skruvmejselmodeller som är vinnarna av betyget och får hundra poäng av hundra möjliga.

Bild
Bild

Bosch GSR 14, 4 V-LI Professional

Produktion - Tyskland. Reduktionsväxlarnas stålhärdade kugghjul är vakuumbelagda med bornitrid 2 mikron tjock. Denna beläggning förhindrar uppkomst av mikrosprickor från metalltrötthet och ökar kanthårdheten med 4, 5 gånger. Chuckens rotationshastighet i båda riktningarna når 1400 rpm vid maximal hastighet. Det tar 30 minuter att ladda batteriet helt och på 15 minuter laddas batteriet till 75%. Ljusstyrkan på den inbyggda lysdioden är 100 lumen (100 ljus).

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita BHP442RFE

Tillverkad i Kina under licens från Japan. Tvåväxlad planetväxellåda och 16-växlad koppling ger ett maximalt vridmoment på 44 Nm vid en chuckhastighet på 1400 rpm. Den härdade stålväxellådan har en MTBF på cirka 10 000 timmar. Förstärkt 3000mAh Li-ion-batteri laddas helt på 22 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter och professionella användare av sladdlösa skruvmejslar, baserat på pris-kvalitetskvoten, rekommenderar när du köper en skruvmejsel för att uppmärksamma hantverkare på det universella elverktyget i DeWALT, Bosch, Makita.

Expertutlåtanden bygger på jämförelse av stresstestresultat med tillverkarens angivna specifikationer. Dessutom gjorde experter en bedömning till varje skruvmejsel när de klarade testet enligt följande parametrar:

  • hur bekvämt det är att hålla verktyget med våta händer;
  • fodralets utseende för att lägga skruvmejseln och ersättningsverktyg;
  • fäst en skruvmejsel och ett löstagbart verktyg i ett fodral när du bär;
  • Batteri-liv;
  • effektiviteten av belysningen inbyggd i handtaget;
Bild
Bild
  • rekyl från verktyget när du arbetar med handen;
  • är det möjligt att byta verktyg i chucken medan du arbetar med en hand;
  • hur många skruvar kan skruvas in i en bräda med standardtjocklek på en timmes arbete;
  • nätsladdens längd, bekvämlighet när den förvaras i ett fodral;
  • möjligheten att använda, i stället för en cirkelsåg, för sågbrädor;
  • möjligheten att ansluta en plog för att förbereda golvet för lackering eller för att lägga laminat över parkett;
  • behöver inte kontakta garantiverkstaden under garantiperioden;
  • tillgänglighet i verkstaden av nödvändiga enheter och delar för reparationen.
Bild
Bild

Tillverkningslandet (Made in), som anges på skruvmejselns låda, spelar egentligen ingen roll, eftersom nästan alla tillverkare av ekonomiska skäl flyttar sin produktion till Kina. Hela processen med att montera en skruvmejsel, inklusive kvalitetskontroll på fabriker för montering och montering av utrustning i Kina, sker på helautomatiska linjer, utan mänskligt ingripande från komponenter och förbrukningsmaterial från Japan, Tyskland och andra länder.

Bild
Bild

Detta garanterar den höga kvaliteten på det monterade verktyget - datormanipulatorn som samlar skruvmejslarna utsätts inte för trötthet och stress, det är inte oroligt för skulder och andra hushållsproblem. Isoleringen av alla spänningsförande delar av skruvmejseln kontrolleras i en sektion för automatisk kvalitetskontroll (QC) genom ett nedbrytningstest under en spänning på 3000 V efter att ha hållits i två timmar i en tryckkammare vid en temperatur på + 42 ° C och en relativ luftfuktighet på 80%.

Bild
Bild

Tips för användning

Skruvarna kan dras åt med en speciell borr eller en billig spärr- och spärrskruvmejsel. Att använda detta gammaldags sätt att montera minskar produktiviteten dramatiskt och kan leda till skador.

Bild
Bild

När du använder ett professionellt verktyg av märkena Bosch, Makita, DEWalt uppstår inga mindre problem som irriterar användaren. Låt oss notera några punkter som är värda att uppmärksamma både nybörjare av en skruvmejsel och erfarna hantverkare.

Ackumulatorbatteri (lagringsbatteri)

För den avancerade hemmagjorda och professionella användaren måste du köpa ett ersättningsbatteri med standardkapacitet eller förstärkt. Detta gör att du inte kan sluta fungera på grund av ett urladdat batteri och förlänga batteriernas livslängd avsevärt: ett batteri är i drift tills det är helt urladdat, det andra laddade batteriet finns i fickan eller på ett laddningsglas. Ett användningssätt, till exempel full laddning - full urladdning, har en gynnsam effekt på batteriernas skick och livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Litiumpolymer och litiumjonbatterier har ingen minneeffekt. På plattorna inuti batteriet faller inte kristaller ur elektrolyten, som genomborrar separatorn mellan plattorna, vilket leder till en kortslutning mellan batteriplattorna. För att vara rättvis noterar vi en betydande nackdel med utformningen av litiumpolymerbatteriet. Tunna polelektroder töms snabbt ut under drift, varefter batteriet måste bytas ut omedelbart.

Bild
Bild

För att förlänga batteriets livslängd, ta ut batteriet från skruvmejseln först när det är helt urladdat.

Hastighet

Det bästa alternativet är att köpa en tvåväxlad skruvmejsel. Med reducerad hastighet kan den användas för att dra åt skruvar, med högre hastighet kan den användas för att borra eller skära metall och trä genom att installera en vagn och en cirkelsåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snurrande broms

Efter att ha släppt motorstyrknappen stannar skruvmejselchucken direkt och vänder inte för hand. Detta är mycket bekvämt när du byter bilagor och låter dig stanna vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild

Inställning av vridmomentet

Gör att du automatiskt kan stoppa skruvmejselns motor när den angivna kraften uppnås. Detta hjälper till att förhindra att skruven sjunker för djupt in i träet och förhindrar att huvudet går sönder efter skruvning.

Bild
Bild

Periodiskt underhåll

Moderna skruvmejselmodeller är utformade för att tappas från en mänsklig höjd på ett cementgolv eller betong. Låt inte vatten, sand, skräp och små föremål komma in i ventilationsöppningarna under arbetet. På sommaren, när lufttemperaturen är över + 24 ° C, varannan timme måste du ta en paus i 15 minuter. Detta förhindrar att verktyget tar över eller bryter isoleringen av motorlindningarna från överhettning.

Bild
Bild

Med förbehåll för alla regler för användning kommer skruvmejseln att fungera mycket längre än de tio år som tillverkaren deklarerat och kommer inte att skapa problem för användaren.

Trots den speciella vattentäta konstruktionen av fodralet och säker matningsspänning, förutom skruvmejslar som ansluts till ett 220 V -uttag, är det i sällsynta fall möjligt att få en liten elektrisk stöt, som, om säkerhetsregler bryts, kan leda till allvarliga skador på händerna eller falla från en höjd. Strikt efterlevnad av PTB, PUE och periodisk undersökning utesluter helt sådana fall.

Bild
Bild

Baserat på statistiken över arbetsskador som finns tillgängliga i öppna källor kommer vi också att uppmärksamma ett antal punkter

  • Innan installationsarbetet utförs med en skruvmejsel är det nödvändigt att rengöra luften i produktionsrummet från fint trä och silikatdamm, ångor från brandfarliga och explosiva ämnen.
  • För att utföra installations- och konstruktionsarbete med en skruvmejsel i rum i den första kategorin för explosion och brandfara, i enlighet med kraven i federal lag nr 123-FZ av 22.07.2008, kan endast en pneumatisk skruvmejsel användas. En kompressor som ligger utanför det brandfarliga området levererar tryckluft, som driver verktyget, genom slangar. I detta fall matas inte den elektriska spänningen till skruvmejseln, utseendet på en elektrisk gnista eller båge, som kan leda till en explosion eller brand, är helt uteslutet.

Rekommenderad: