Hur Använder Jag En Skruvmejsel? Kan Den Användas Som Borr Och Borras In I En Betongvägg? Hur Arbetar Jag Med En Skruvmejsel?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Använder Jag En Skruvmejsel? Kan Den Användas Som Borr Och Borras In I En Betongvägg? Hur Arbetar Jag Med En Skruvmejsel?

Video: Hur Använder Jag En Skruvmejsel? Kan Den Användas Som Borr Och Borras In I En Betongvägg? Hur Arbetar Jag Med En Skruvmejsel?
Video: Using Power or Electric Drill as Electric Screwdriver 2024, April
Hur Använder Jag En Skruvmejsel? Kan Den Användas Som Borr Och Borras In I En Betongvägg? Hur Arbetar Jag Med En Skruvmejsel?
Hur Använder Jag En Skruvmejsel? Kan Den Användas Som Borr Och Borras In I En Betongvägg? Hur Arbetar Jag Med En Skruvmejsel?
Anonim

Många hantverkare föredrar att använda en skruvmejsel istället för en skruvmejsel. Det låter dig spara tid och få jobbet gjort snabbt och effektivt. Låt oss bekanta oss med driftsprinciperna och verktyget för detta verktyg, ta reda på omfattningen av dess tillämpning och driftsregler och ge också några användbara tips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Skruvmejseln kan användas inom olika verksamhetsområden och för olika åtgärder, till exempel i vardagen, under konstruktion, montering och demontering av möbler, i olika verkstäder och där många fästelement används. De kan borra, gänga, vrida och skruva loss fästelement. Låt oss bekanta oss med enheten och funktionsprincipen för en sådan mekanism.

Alla skruvmejslar är indelade i tre typer:

  • arbetar från ett vanligt nätverk och kallas nätverk;
  • drivs av ett laddat batteri och kallas laddningsbara batterier;
  • fungerar både från elnätet och från batteriet - ett kombinerat alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla skruvmejslar är mycket lika i både extern och intern struktur. De består av element som:

  • ram;
  • patron;
  • strömknappen;
  • vridomkopplare;
  • hastighetsregulator;
  • startknapp;
  • åtdragningskraftregulator.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har dessutom bakgrundsbelysning, och vissa saknar ett eller annat element. Så för modeller som drivs av nätverket finns det en nätsladd, medan för laddningsbara modeller finns en laddningsackumulator.

Kroppen hos ett elverktyg består av två delar och kan vara tillverkad av plast eller en legering av olika metaller, men detta är mycket mindre vanligt.

Inuti finns:

  • elektrisk motor;
  • betala;
  • kondensator;
  • reducerare;
  • koppling.

Funktionsprincipen för alla skruvmejslar liknar varandra - elmotorn sätts i roterande rörelse med hjälp av förbrukad elektricitet, som överför kraften med hjälp av växellådan och axeln från motorn till det befintliga munstycket installerat i chucken, och munstycket utför redan borrning, skruvning eller skruvning av fästelementen. I nätverksskruvmejslar använder motorn en växelspänning på 200 V och i laddningsbara - en konstant spänning på 3,5 V till 36 V.

Att byta munstycke är också ganska enkelt och enkelt. I detta fall kan skruvmejseln ha en snabbkoppling eller en nyckelfärdig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byta munstycke med en snabbkoppling:

  • först måste du välja en borr för det arbete som du planerar att utföra, eller lite, med hänsyn till huvudets storlek, typ av plats;
  • patronen skruvas loss moturs;
  • installera det valda munstycket;
  • genom att rotera patronhöljet medurs, kläms munstycket fast.

Byta munstycke med en nyckelfärdig chuck:

  • ta en nyckel och sätt in den i en speciell urtagning;
  • lossa patronen;
  • sätt in ett nytt munstycke;
  • vrid nyckeln medurs och säkra munstycket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur förbereder man sig för arbetet?

Det första du behöver göra för att komma igång är att ta bort skruvmejseln från väskan eller resväskan och kontrollera om det finns synliga skador, spån eller sprickor. Om du märker att något är fel med verktyget ska du under inga omständigheter använda det, eftersom det kan vara osäkert. Se till att skruvmejselns batteri är laddat eller att själva skruvmejseln är ansluten till elnätet. När dessa villkor är uppfyllda sätts skruvmejseln på tomgång och kontrollerar att munstyckets rotation och gängan på fästelementet överensstämmer. Om alla villkor är uppfyllda kan du säkert börja arbeta.

Var noga med att välja och fixa borr eller borr korrekt beroende på var och hur du ska arbeta. Hur vi fixar dem nämnde vi ovan när vi pratade om att byta munstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder enheten direkt måste du också följa ett antal enkla regler och krav.

Var noga med själva skruvmejseln. Det finns en speciell skala på den, genom att rotera som det är möjligt att reglera instrumentets effekt. När du vrider på ratten ställer du in det läge du behöver, med fokus på vilken typ av arbete du utför för närvarande.

Lägen:

  • vridning;
  • skruva ur;
  • blockering.

Att växla mellan dessa verktygsfunktioner är ganska enkelt och enkelt. Det är bara nödvändigt att hålla skruvmejseln i handtaget ovanför batteriet. Oftast är handtaget täckt med ett material som är gummerat. Det är därför ett sådant bearbetat handtag är säkert att arbeta med och garanterar att skruvmejseln inte kommer att falla ur din hand under arbetet. För större tillförlitlighet fästs verktyget i handen med ett band.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsfall

Korrekt användning av en skruvmejsel är dess användning enligt instruktionerna eller den etablerade dokumentationen. Enligt dessa dokument är det huvudsakliga användningsområdet direkt möjligheten att skruva in och ur olika fästelement, samt för att borra olika hål.

Beroende på möjligheterna kan en eller annan modell användas både i vardagen och inom den professionella sfären. Hushållsskruvmejslar är billigare och har låg effekt, medan professionella modeller har ökad effekt, hög prestanda och bredare funktionalitet för användning.

Men vissa användare använder en skruvmejsel, till exempel för sådana icke-standardiserade saker som att polera en bil, för att röra blandningar eller färger, för att slipa olika ytor, för att vrida trådar, binda kopplingar och till och med för att borra hål i is.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vridande trådar

En skruvmejsel med ett specifikt munstycke är utmärkt för att vrida trådarnas separerade ändar. Vanligtvis görs vridning med tång, men de som vill kan använda en skruvmejsel och använda den för detta ändamål. Det viktigaste är att korrekt utföra denna knepiga procedur.

Bild
Bild

Bandning av armeringsjärn

Skruvmejseln kan användas för att sticka armering med ståltråd. Detta är utbrett i konstruktionen, när olika armerade betongkonstruktioner av hus och fundament grundas. För att sticka, ta ett sladdlöst eller elverktyg som har en krokfäste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för borrning av betong

Som nämnts ovan kan skruvmejseln användas på olika områden och på olika sätt. Elektriska skruvmejslar kan borra trä, betong och många andra material. Läs noggrant instruktionerna för att använda en viss modell, eftersom det är där som det stavas ut vilka material som kan användas för borrning.

Mycket kraftfulla borrar används för att borra betong. Oftast fungerar sådana verktyg i chockläge, men även med en sådan enhet är det ganska problematiskt att borra en betongvägg. Därför är det i sådana fall bättre att använda en speciell diamantborr.

Bild
Bild

Kan den användas som borr?

Som nämnts ovan används i princip en skruvmejsel för sådana saker för att skruva av eller skruva något. När du använder en skruvmejsel som borr, läs noggrant igenom instruktionerna - om en sådan möjlighet finns i instruktionerna från tillverkaren.

Om det ändå är möjligt att använda en skruvmejsel som en borr för att borra och göra ett hål, till exempel i en trä- eller plastprodukt, rekommenderas det att lägga en liten och jämn träbit under den eller den objekt. Detta kommer att göra ditt hål bättre och förhindra sprickor och flisor.

Om du använder metall i ditt arbete måste du följa några enkla regler här . Innan du börjar borra måste hålet lutas för att förhindra att borren glider på metallen. Välj borrläge och börja arbeta. Men här får vi inte glömma att vid borrning efter metall kan borren gå sönder. För att förhindra detta rekommenderas det inte att trycka hårt på verktyget. Om det händer att borren fastnar, ställ sedan in skruvmejseln i skruvläget och skruva loss borren lugnt.

Men ändå rekommenderas att köpa en speciell modell av borrmaskin för dessa ändamål, som också kan vara både nät och batteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips för användning

Låt oss bekanta oss med några användbara tips för att använda både konventionella skruvmejslar och verktyg som en borrmaskin, med vilket du kan använda dina verktyg länge och effektivt:

  • om du ska ansluta eller ta bort batteriet, var noga med att stänga av skruvmejseln;
  • under arbetet, låt inte verktyget överhettas, och vid det minsta tecknet, ta pauser från arbetet;
  • om du använder en skruvmejsel i höga hastigheter, rekommenderas det sedan att rotera den på tomgång tills den svalnar;
  • om nätverket går förlorat är det nödvändigt att byta ut kabeln eller sladden på laddaren;
  • kan inte användas i regn, snö eller någon annan fuktig miljö.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder en borr / förare:

  • se till att alla delar av enheten fungerar som de ska;
  • om du inte har använt verktyget på länge rekommenderas att ladda batteriet, eftersom batteriet är urladdat även när det inte fungerar;
  • under själva borrningsförfarandet, se till att en elkabel, olika rör och så vidare inte passerar någonstans;
  • precis som när du använder en vanlig skruvmejsel, försök att undvika att få fukt på enhetens kropp;
  • vid första användning måste batteriet laddas i minst 12 timmar;
  • under direkt användning, undvik att sakta ner enheten ofta, annars kan du skada batteriet.

Glöm inte några av funktionerna i att förvara skruvmejseln. Koppla bort batteriet från enheten under lagring, det rekommenderas att förvara dessa komponenter separat. När batteriet har tagits bort måste det laddas. Tänk på att batteriet kan laddas ur när det inte används under en längre tid, så det rekommenderas att ladda det regelbundet.

Skruvmejseln har en växellåda som kräver att den smörjs. Frekvensen av denna procedur beror på vilken modell som används och hur ofta du använder den. En varning om att enheten måste smörjas är utseendet på ett karakteristiskt obehagligt rivljud eller kraftig rotation av patronen. Silikon- eller teflonfett, Litol eller Mannol är väl lämpade för smörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att läsa bruksanvisningen innan du använder skruvmejseln. Den innehåller vanligtvis driftsmodellens tekniska egenskaper, olika designfunktioner, rekommenderade användningsområden samt råd om hur man sköter, underhåller och transporterar.

Rekommenderad: