Bort Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 18 Volts Batterimodell. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bort Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 18 Volts Batterimodell. Användarrecensioner

Video: Bort Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 18 Volts Batterimodell. Användarrecensioner
Video: Li-ion Batteries - What Drill Users Need to Know 2024, Maj
Bort Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 18 Volts Batterimodell. Användarrecensioner
Bort Skruvmejsel: Hur Väljer Jag Ett Batteri För En Skruvmejsel? Funktioner I 18 Volts Batterimodell. Användarrecensioner
Anonim

Under byggprocessen, som utför mindre eller större reparationer, krävs en uppsättning vissa verktyg, bland vilka en skruvmejsel oftast finns. Idag erbjuder många tillverkare liknande produkter, i listan över vilka Bort -varumärket intar en speciell plats. Det kännetecknas av ett brett utbud av produkter som är avsedda för användning i hushåll och professionella sfärer.

Bild
Bild

Generella egenskaper

Idag kan några verktyg som tills nyligen bara ägdes av professionella byggare ses i nästan alla hem bland de välkända hammare och tänger. Denna kategori inkluderar skruvmejslar. Produkterna har många positiva egenskaper, i ljuset av vilka de har vunnit välförtjänt popularitet . Först och främst beror detta på det användbara verktygets storlek, liksom dess effektivitet. Det underlättar kraftigt genomförandet av ett antal bygg- och reparationsuppgifter, vilket minskar tid och arbetskostnader. Och rörligheten och ljudlösheten hos nästan alla modeller av skruvmejslar gör dem till en oumbärlig hjälpare i många frågor som rör konstruktion och mindre hushållsreparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett antal Bort -märkesprodukter faller under denna kategori verktyg, som har några gemensamma egenskaper

  • De enheter som används gör det möjligt att öka volymen av utfört arbete.
  • Förutom den ökande produktiviteten har användningen av verktyget i arbetet en positiv effekt på kvaliteten på skruvarnas fästelement på den valda ytan.
  • Produktlinjen tillhör klassen konstruktionsverktyg avsedda för medelproduktivitet. Denna nyans gör det möjligt att använda enheten i vardagen och i den professionella byggbranschen.
  • Det föreslagna verktyget för varumärket är uppdelat i två huvudgrupper baserat på förhållandet effekt / vikt. Den första typen inkluderar nätverksenheter, den andra - verktyg, vars princip är baserad på närvaron av ett batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det gäller skruvmejslar som fungerar från ett uttag är deras strömförbrukning 280 W och vridmomentet varierar mellan 10, 5 - 35 Nm. Sladdlösa enheter har en lägre effekt, som är 10, 8 - 18 W, med ett vridmoment på 7 till 38 Nm.
  • Bort -varumärket ger en garanti för hela sortimentet av tillverkade skruvmejslar, som regel är det 36 månader från inköpsdatumet.
  • Verktygen har en nyckellös chuck.
  • Vid tomgång är det maximala antalet varv 550 varv / min.
  • Alla enheter har en propp.
  • Dessutom har verktygen ytterligare funktionalitet, till exempel steglös rotationskontroll.
  • Funktionen hos verktygslinjen Board är dess mångsidighet. Därför kan sladdlösa och sladdlösa skruvmejslar användas som borrverktyg. Produkter kan fungera på metall och trä.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje byggprodukt har ett antal positiva och negativa egenskaper. När det gäller Bort -skruvmejslarna bör följande styrkor markeras av verktyget.

  • Modellerna är utrustade med ett växelsystem så att du snabbt kan ändra vridmomentet. Dessutom finns det en funktion för att justera spindelhastigheten, och ett antal skruvmejslar är utrustade med ett system för att blockera dess rotation.
  • Spindlarna kan hantera redskap med en diameter på upp till 10 mm.
  • Det nätdrivna verktyget kan fungera under en spänning på 220-230 W, batterialternativ-18 volt.
  • Enheterna är utrustade med en funktion som gör att du exakt kan beräkna kontaktvinkeln med arbetsytan.
  • För att underlätta byggnadsarbetet har borr-skruvmejselbrädan en extra ficklampa på kroppen, vilket kommer att vara användbart i svagt ljus i arbetsområdet.
  • Varje verktyg av detta märke säljs tillsammans med ett fodral, komplett med ett antal tillbehör för efterföljande underhåll av verktyget och effektivt arbete med det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enligt recensioner sticker verktygen i denna serie ut för sina ergonomiska och kompakta dimensioner. Skruvmejslar är enkla att använda, förvara och transportera till en byggarbetsplats. I regel är produktens massa i sammansatt tillstånd cirka 2 kilo. För ytterligare bekvämlighet under arbetet och för att förhindra glidning har alla handtag på de föreslagna modellerna en halkskyddad yta.
  • Sladdlösa skruvmejslar har inte kablar för laddning från elnätet, vilket ökar deras rörlighet. Dessutom är dessa typer av verktyg efterfrågade för användning där det inte är möjligt att arbeta med elektriska apparater. Enligt experter kan en skruvmejsel med ett extra batteri utföra sina funktioner under hela arbetspasset.
  • Verktygets konfiguration möjliggör byte av den ena handen med en hand, även om du använder en dubbelhylsechuck.
  • På den positiva sidan kan vi känneteckna Li-Ion-batterier, som är utrustade med märkesverktyg, eftersom denna typ kännetecknas av en mycket låg självurladdning. Batteriet kräver inte regelbunden laddning under långtidsförvaring utan användning. Fördelen med sådana enheter är också frånvaron av en "minneeffekt", så att den kan laddas oavsett batteriets nuvarande tillstånd. Batteriet laddas ganska snabbt, så du kan fylla på skruvmejselns effekt även med korta avbrott i arbetet.
  • Sladdlösa verktyg har ett speciellt värmeövervakningssystem för enheten, som vid farliga situationer automatiskt stängs av.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots ovanstående positiva egenskaper hos enheten är Bort -skruvmejslar inte utan några nackdelar

  • Den befintliga extra belysningen behöver förbättras, eftersom den inte kan ge belysning av hela arbetsytan. Ficklampan börjar bara fungera när skruvmejseln är aktiverad; i de flesta fall behövs en extra ljuskälla även under installationen av verktyget i önskad vinkel.
  • Standarduppsättningen för verktygsfodralet räcker inte alltid. Detta gäller listan över tillgängliga bitar och borrar, som måste köpas i tillägg.
Bild
Bild

Serier

Det tillgängliga sortimentet av skruvmejslar representeras av följande modeller av konstruktionsverktyg.

Bild
Bild

BAB-120-P-serien

Detta alternativ är den mest budgetmässiga typen av skruvmejsel. Den tillhör batteritypen, som kompletteras med en laddare och nödvändiga reservdelar. Produkten sticker ut för närvaron av en dubbelsidig bit, vilket underlättar de flesta reparationsuppgifter. Verktyget fungerar med metall och trä. Den genomsnittliga batteriladdningstiden är 4 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Board BAV-14.4U-Lik

Verktyget är placerat som en borr- och skruvmejsel i en person. Enhetens popularitet beror på batteriets höga kvalitetsegenskaper, vilket visar utmärkt hållbarhet under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bort BAB-10.8-P

Verktyget är efterfrågat på grund av dess dimensioner, tack vare vilket det har fått berömmelse som en "fick" skruvmejsel. Produktens vikt ligger inom ett kilo, för funktionaliteten ligger indikatorerna för detta verktyg i intervallet 1,3A / h vid 10,8 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

För att välja rätt arbetsverktyg, bör styras av ett antal punkter.

  • Bestämning av tydliga mål för driften av den köpta enheten. För frekvent användning och allvarliga arbetsmängder bör du ge företräde åt professionella modeller från det erbjudna sortimentet. En sådan anordning är konstruerad för tung belastning och långvarig kontinuerlig drift. Dessutom kommer sådana verktyg att bli kraftfullare. För hushållsbehov kan du köpa en mindre kraftfull enhet, som också blir flera gånger billigare.
  • Bekvämlighet och ergonomi för produkter. Innan du köper en modell du gillar är det absolut nödvändigt att testa den - plocka upp den, känn hur bekväm den kommer att vara i arbetet. Skruvmejseln väljs individuellt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Studera de tillgängliga egenskaperna hos den modell du gillar. Detta gäller prestanda, garantivillkor. Verktyget måste fungera korrekt vid låga varvtal, så att ha en växellåda är av grundläggande betydelse. En bra sista generationens skruvmejsel ska ha elektronisk hastighetskontroll och pålitlig dubbelisolering.
  • Batteri. Ju mer dess kraft, desto tyngre blir själva enheten, liksom dess dimensioner. Det optimala effektvärdet anses vara indikatorer i intervallet 12-14 volt.
  • När det gäller vridmoment väljs denna parameter baserat på enhetens avsedda syfte. För hushållsbehov kan du begränsa dig till 10-15 Nm, som för arbetskapacitet i stora volymer, i detta fall väljs modeller med indikatorer i intervallet 90 - 130 Nm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Som regel är enheterna utrustade med enarmade patroner, som gör att du snabbt och enkelt kan byta ut munstycket. Det finns dock modeller som säljs med en dubbelkopplad version av patronen. Bland listan över reservdelar som ingår i den grundläggande konfigurationen av kortskruvmejslar bör följande detaljer noteras:

  • för laddningsbara enheter inkluderar tillverkarna ett extra batteri i satsen;
  • laddning för det elektriska nätverket;
  • munstycken;
  • hållare för munstycken;
  • bälte för att bära anordningen på bältet;
  • instruktioner för verktyget och annan garantidokumentation;
  • väska av plast eller textil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt svar från professionella byggare sticker skruvmejslar av varumärket Bort ut för ett acceptabelt förhållande mellan pris och kvalitet på de sålda produkterna. Som praktiken visar utmärks verktyg med hög effekt och enheter som används för mindre reparationer genom sin produktivitet och långa livslängd. Misslyckanden, haverier är extremt sällsynta. Tack vare regelbundna uppgraderingar kan verktygen i denna produktserie förenkla vanliga uppgifter med ytterligare funktioner som belysning, nivå och halkskydd på handtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

I arbetet positionerar skruvmejseln sig själv som en enhet som utför nödvändiga manipulationer, oavsett om det borrar eller vrider, utan onödigt arbete och påfrestning från arbetarens sida

Rekommenderad: