P.I.T. -skruvmejsel: Hur Väljer Man 18 Volts Sladdlösa Skruvmejslar? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: P.I.T. -skruvmejsel: Hur Väljer Man 18 Volts Sladdlösa Skruvmejslar? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner

Video: P.I.T. -skruvmejsel: Hur Väljer Man 18 Volts Sladdlösa Skruvmejslar? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Video: Cordless screwdriver drill - what to look for when choosing a tool? 2024, Maj
P.I.T. -skruvmejsel: Hur Väljer Man 18 Volts Sladdlösa Skruvmejslar? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
P.I.T. -skruvmejsel: Hur Väljer Man 18 Volts Sladdlösa Skruvmejslar? Fördelar Och Nackdelar. Användarrecensioner
Anonim

Det kinesiska varumärket P. I. T. (Progressive Innovational Technology) grundades 1996 och 2009 dök företagets verktyg i ett brett sortiment upp i de ryska öppna utrymmena. År 2010 blev det ryska företaget "PIT" den officiella representanten för varumärket. Bland de tillverkade varorna finns också skruvmejslar. Låt oss försöka förstå fördelarna och nackdelarna med denna rad.

Bild
Bild

Vad är en skruvmejsel till för?

Användningen av verktyget beror på namnet: vridande (skruvade) skruvar, bultar, skruvar och andra fästelement, borrning av betong, tegel, metall, träytor. Dessutom, med användning av olika typer av redskap, utökas skruvmejselns funktionalitet: slipning, borstning (åldring), rengöring, omrörning, borrning etc.

Bild
Bild

Enhet

Enheten innehåller följande interna komponenter:

  • elektrisk motor (eller en pneumatisk motor), som säkerställer driften av enheten som helhet;
  • planetreduktor vars uppgift är att mekaniskt länka motorn och momentaxeln (spindeln);
  • koppling - en regulator intill växellådan, dess uppgift är att byta vridmoment;
  • starta och backa (omvänd rotationsprocess) som utförs av kontrollenheten;
  • kasta - hållare för alla typer av redskap i momentaxeln;
  • löstagbara batteripaket (för sladdlösa skruvmejslar) med laddare för dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Vid köpet måste du förstå vad den här enheten är till för: för hemmabruk eller industriellt bruk, för att utföra grundläggande funktioner, eller ytterligare måste beaktas. Det beror på vilken effekt enheten ska ha, vilka egenskaper den ska ha.

Huvudkriteriet är vridmoment . Det beror på hur mycket arbete som måste göras för att få jobbet gjort när verktyget sätts på. Denna knut är en indikator som visar verktygets förmåga att borra den maximala hålstorleken i vilket material som helst eller dra åt den längsta och tjockaste skruven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste instrumentet har denna indikator på nivån 10 till 28 newton per meter (N / m). Detta är tillräckligt för installation av spånskiva, fiberboard, OSB, gips, det vill säga du kan montera möbler eller lägga golv, väggar, tak, men du kommer inte längre att kunna borra genom metallen. Genomsnittliga indikatorer på detta värde är 30-60 N / m. Till exempel har nyheten - P. I. T. PSR20 -C2 slagskruvmejsel - en åtdragningskraft på 60 N / m. En professionell chockfri enhet kan ha en åtdragningskraft på upp till 100 - 140 enheter.

Det maximala vridmomentet kan vara mjukt eller hårt . eller kontinuerligt vridmoment som utvecklas under långvarig oavbruten drift av spindeln. Dessa egenskaper indikerar när batteriet är fulladdat. Reguleringskopplingen kan användas för att justera vridmomentet för att undvika för tidigt slitage som ersättningsbitar är benägna att undvika att trådar avlägsnas. Man tror att närvaron av en regulator-koppling indikerar produktens kvalitet.

Alla P. I. T. skruvmejslar från modell 12 har en hylsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra kriteriet för verktygskraft är huvudets rotationshastighet ., mätt i tomgångsvarvtal. Med en speciell omkopplare kan du öka denna frekvens från 200 varv / minut (detta räcker för att dra åt korta självskruvande skruvar) till 1500 varv / minut, vid vilken du kan borra. P. I. T. PBM 10-C1, en av de billigaste, har lägsta varvtal. I P. I. T. PSR20-C2-modellen är denna siffra 2500 enheter.

Men i genomsnitt har hela serien varv lika med 1250 - 1450.

Bild
Bild

Det tredje kriteriet är strömkällan . Det kan vara elnät, ackumulator eller pneumatisk (arbetar under lufttryck från kompressorn). Ingen pneumatisk strömförsörjning hittades bland P. I. T. -modellerna. Vissa modeller av borrar är nätverksanslutna, men vanliga skruvmejslar är sladdlösa. Naturligtvis är nätverksverktyg mer kraftfulla och kommer att hålla länge.

Men batterier gör det möjligt för DIYer att vara manövrerbar, vilket är mycket viktigt under konstruktion eller renovering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppladdningsbara batterier

Laddningsbara batterier har också sina egna parametrar

Spänning (från 3, 6 till 36 volt), på vilken elmotorns effekt, vridmomentets storlek och driftstiden beror. För en skruvmejsel är genomsnittssiffrorna som visar spänningen 10, 12, 14, 18 volt.

För instrument av märket P. I. T. liknar dessa indikatorer:

  1. PSR 18 -D1 - 18 tum;
  2. PSR 14,4 -D1 - 14,4 tum;
  3. PSR 12 -D - 12 volt.

Men det finns modeller där spänningen är 20-24 volt: borr-skruvmejslar P. I. T. PSR 20-C2 och P. I. T. PSR 24-D1. Således kan verktygsspänningen hittas från hela modellnamnet.

  • Batterikapacitet påverkar verktygets varaktighet och är 1, 3 - 6 ampere per timme (Ah).
  • Skillnad i typ: nickel-kadmium (Ni-Cd), nickel-metallhydrid (Ni-Mh), litium-jon (Li-ion). Om verktyget inte kommer att användas ofta är det vettigt att köpa Ni-Cd och Ni-Mh-batterier. Detta kommer att spara pengar och förlänga skruvmejselns livslängd. Alla P. I. T. -modeller har en modern typ av batteri - litiumjon. Låt oss prata mer detaljerat om det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Li-ion kan inte laddas ur helt, det kan inte lagras under lång tid och tolererar inte låga temperaturer. Var därför noga med att uppmärksamma produktionsdatumet när du köper ett sådant batteri. Batteriet laddas inte ur utan användning, det har en hög kapacitet. Alla dessa egenskaper har gjort en sådan kraftkälla optimal för många konsumenter.

Det andra batteriet i satsen låter dig inte vänta på att den enda källan laddas och fortsätta arbeta.

Bild
Bild

Nätverk P. I. T

Dessa enheter är så lika borrar att de ofta har det dubbla namnet "borr / skruvmejsel". Den största skillnaden är närvaron av en regulatorkoppling. Ett sådant verktyg används inte bara för hushållsarbete, utan också för professionell konstruktion. Och här uppstår det motsatta problemet: behovet av att ansluta till el på anläggningen som byggs, ledningarna från själva enheten och förlängningssladdar trasslar ihop sig under fötterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man föredra?

Valet av en sladdlös eller sladdlös skruvmejsel är en fråga om preferenser. Låt oss försöka analysera hur verktyget fungerar med en borttagbar strömkälla:

  • ett bestämt plus är rörlighet, som gör att du kan arbeta där det är svårt att sträcka sladden;
  • modellernas lätthet i jämförelse med nätverkets motsvarigheter - även batteriets vikt visar sig vara en positiv punkt, eftersom det är en motvikt och avlastar handen;
  • låg effekt, kompenserad av rörlighet;
  • oförmåga att borra fasta material som tjock metall, betong;
  • närvaron av ett andra batteri gör att du kan arbeta smidigt;
  • ökad säkerhetsnivå på grund av avsaknad av risk för elektrisk stöt;
  • efter de garanterade tre tusen cyklerna måste batteriet bytas ut;
  • underlåtenhet att ladda strömförsörjningen avbryter driften.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje tillverkare, som kännetecknar dess skruvmejslar, anger ytterligare funktioner:

  • för alla P. I. T.-modeller är detta förekomsten av en back, som gör att skruvar och självgängande skruvar kan vridas ut under demontering;
  • närvaron av en eller två hastigheter (vid den första hastigheten utförs inslagningsprocessen, vid den andra - borrning);
  • bakgrundsbelysning (vissa köpare i sina recensioner skriver att detta är överflödigt, medan andra tackar för bakgrundsbelysningen);
  • slagfunktion (finns vanligtvis i P. I. T., även om det också förekom i den nya modellen - PSR20 -C2 slagskruvmejsel) ersätter faktiskt borren vid borrning av hållbara material;
  • närvaron av ett halkfritt handtag gör att du kan hålla verktyget i vikt länge.
Bild
Bild

Recensioner av proffs och amatörer

Tillverkarens åsikt och de egenskaper som ges dem är verkligen viktiga. Ännu viktigare är åsikterna från dem som köpte och använder verktygen från märket P. I. T. Och dessa åsikter är mycket olika.

Alla köpare noterar att enheten är bekväm för sin lätthet och ergonomi, ett gummerat handtag, en rem på handtaget för ett bekvämt grepp och, viktigast av allt, bra kraft och modern design, skruvmejseln fortsätter att ladda bra. Många yrkesverksamma skriver att verktyget gör ett utmärkt jobb på byggarbetsplatser, det vill säga att det utför ett stort arbete inom 5-10 år. Och samtidigt indikerar nästan alla att priset är fullt motiverat.

Många kallar batteriernas arbete för nackdelarna . För vissa gick en eller båda nätaggregaten ur funktion efter sex månader, för andra - efter en och en halv. Om laster, felaktigt underhåll eller tillverkningsfel är skyldiga till detta är okänt. Men glöm inte att P. I. T. är en internationell kampanj som verkar i många länder i Europa och Asien. Det är möjligt att frågan finns i en specifik tillverkningsanläggning.

Alla användare av verktyget uppmanas också att se till innan du köper att det vid behov kommer att kunna returneras skruvmejseln för reparation - nätverket av servicegarantiverkstäder utvecklas fortfarande.

Rekommenderad: