Låghastighetsborr: Välja En Kraftfull Borrmaskin För Borrning Av En Stång

Innehållsförteckning:

Video: Låghastighetsborr: Välja En Kraftfull Borrmaskin För Borrning Av En Stång

Video: Låghastighetsborr: Välja En Kraftfull Borrmaskin För Borrning Av En Stång
Video: Unboxing Biltema HDB 18v MultiX skruvdragare 2024, Maj
Låghastighetsborr: Välja En Kraftfull Borrmaskin För Borrning Av En Stång
Låghastighetsborr: Välja En Kraftfull Borrmaskin För Borrning Av En Stång
Anonim

När du väljer ett verktyg för professionella byggare, var noga med att köpa en borr med låg hastighet. Denna enhet, på grund av minskningen i vridningshastigheten, utvecklar enorm kraft. Därför kan den användas för att blanda betong och borra stora hål i mycket hårda material.

Verktygsfunktioner

Det finns 4 huvudfall, där närvaron av ett stort vridmoment är oacceptabelt.

  • skärning av trådar på rör och andra konstruktioner;
  • blandning av olika blandningar av konstruktion, reparation och efterbehandling;
  • förberedelse av stora hål;
  • blossande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det som är bra med en borr med långsam hastighet är att den inte kommer att överhettas även när du utför betydande arbete med hög effekt. För jämförelse kan ett försök att göra detsamma med ett enkelt verktyg inte bara leda till att det stoppas, utan till och med till en sammanbrott.

Eftersom borrar med lågt vridmoment vanligtvis är tunga är de flesta utrustade med ett par handtag. Att hålla ett sådant verktyg med två händer är både enklare och säkrare. Typiska parametrar för en borrning med låg hastighet är:

  • effekt från 0,9 till 1,6 kW;
  • rotationshastighet från 400 till 650 varv per minut;
  • vikt från 3 till 4, 5 kg;
  • hål upp till 2, 8 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer en borr med låg hastighet

Först och främst bör du vara uppmärksam på hur seriöst arbete planeras. Lätta mekanismer, från 0,7 till 1 kW, har allt du behöver för att utföra mindre efterbehandlingar. Men om stora reparationer planeras, särskilt konstruktion från grunden, kommer borrar med en kapacitet på upp till 1,5 kW att krävas. En mixerborr sticker ut i en speciell grupp. Den kan samtidigt borra och blanda lösningar. En borrmixer är inte bara en kraftfull borrmaskin. Det måste ha ett modernt mikroelektroniskt system. Beror på detta system:

  • komfort på jobbet;
  • arbetstagarnas säkerhet;
  • flexibilitet i anpassningen för en specifik uppgift;
  • verktygsliv.
Bild
Bild

Förutom själva borrmaskinen måste du vara uppmärksam på valet av munstycken. Nästan alla borrar som säljs nu har standardiserade trådspindlar. De flesta av de ledande tillverkarna har uppskattat dess fördelar och försöker inte uppfinna sina fästmetoder från grunden.

Det är mycket bra om borren kompletteras med en koppling med en nyckellös klämmekanism. Både mixern och borrmaskinen för ett sådant verktyg är lätta att välja, med hänsyn tagen till kraven i den egna bruksanvisningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka tillverkare ska du lita på

Låghastighetsborrmaskinen, som levereras under varumärket Zubr, tillverkas i Kina. Men, i motsats till den populära stereotypen, är produkterna från detta märke ganska bekväma och bekväma att arbeta med. Recensioner tyder på att hon:

  • professionellt utformad;
  • lämplig för ett brett spektrum av uppgifter (du behöver bara välja rätt modell);
  • är relativt billigt.

Borrar från Makita är också ett bra val även för nybörjare och reparatörer. Det japanska företaget har lyckats skapa utmärkta verktyg som har använts under mycket lång tid. Därför uppskattas de också av proffs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett slående exempel är modifiering 6014 BR. Med en effekt på 0,85 kW:

  • utvecklar ett vridmoment på 550 Newtonmeter;
  • kompatibel med redskap upp till 1, 6 cm;
  • relativt lätt (vikt 2,5 kg).

Ganska bra recensioner från konsumenter får för produkter från det ryska företaget Interskol, inklusive modellen D-16 / 1050R. Alla övningar kommer i ett hyfsat baspaket. Det finns också många redskap och hjälphandtag. Den redan nämnda modellen är kompatibel med redskap upp till 1, 6 cm inklusive. Dess massa är 3,8 kg och strömförbrukningen är 1,05 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör definitivt titta närmare på produkterna från den kinesiska koncernen Sturm. Företaget erbjuder både billiga och dyra modifikationer. De är lättare och mindre än konkurrenternas produkter. Detta återspeglas inte i praktiska egenskaper. Så för den mest populära versionen - ID20131:

  • effekten når 1, 1 kW;
  • vridmomentet kan vara 800 Newtonmeter;
  • vikten är 3,5 kg.

Rebir IE-1206ER-A är också ett bra alternativ. Designerna har tagit hand om fullt skydd mot damm, vilket gör att du kan arbeta även under ogynnsamma förhållanden. Konsumentens ergonomi uppskattas av konsumenterna. En egenskap hos växellådan och mellanskölden är en lång driftstid. Efter avslutat arbete är det enkelt att ta bort borren tack vare omkopplaren för att backa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja en låghastighetsborr för att borra en stång

Kraftverket (med andra ord motorn) på borrmaskinen som trädet borras med måste vara tillräckligt kraftfull. Detta gör att du kan arbeta genom att skapa hål med stor diameter och märkbart djup. Detta är ett objektivt faktum: det är mycket svårt att korrekt förklara varför en höghastighetsborr inte är lämplig för samma jobb. Detta skulle kräva en kort sammanfattning av en hel del fysik här.

En annan sak är viktigare: för att genomborra en tallskiva eller panel med en vridborr med en diameter på 2,5 cm måste den sättas in i en borr med en effekt på 0,8 kW . Företräde bör ges till ett verktyg som kan arbeta med flera hastigheter. För en fullfjädrad konstruktion av ett hus från grunden är en borr med en kapacitet på 1, 3 kW lämplig. Experter rekommenderar att du väljer en modell med en trestegs växellåda. När det är planerat att arbeta på vintern, är det lämpligt att använda en borr med den tjockaste snören som är möjlig - den är den mest pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Information om den kontinuerliga driftstiden hjälper till att avgöra om ett visst verktyg tillhör yrkesklassen eller inte. Erfarna byggare behöver borren för att köra kontinuerligt i minst 1 timme. Dessutom, till skillnad från hushållssegmentet, utför sådan utrustning endast ett begränsat antal uppgifter.

Att jaga makt utan en god anledning borde inte vara det: det kommer bara att leda till köp av ett obekvämt och opraktiskt verktyg. Om du verkligen behöver hög effekt är det värt att välja mönster med en chuckklämma med en speciell nyckel, eftersom de visar sig vara mer pålitliga.

Rekommenderad: