Startprofil (35 Bilder): PVC-remsor För Sluttningar Och Metall, U-formade Och Andra. Hur Fäster Man Dem På Ett Plastfönster?

Innehållsförteckning:

Video: Startprofil (35 Bilder): PVC-remsor För Sluttningar Och Metall, U-formade Och Andra. Hur Fäster Man Dem På Ett Plastfönster?

Video: Startprofil (35 Bilder): PVC-remsor För Sluttningar Och Metall, U-formade Och Andra. Hur Fäster Man Dem På Ett Plastfönster?
Video: Red Ball 4 level 35 Walkthrough / Playthrough video. 2024, Maj
Startprofil (35 Bilder): PVC-remsor För Sluttningar Och Metall, U-formade Och Andra. Hur Fäster Man Dem På Ett Plastfönster?
Startprofil (35 Bilder): PVC-remsor För Sluttningar Och Metall, U-formade Och Andra. Hur Fäster Man Dem På Ett Plastfönster?
Anonim

När du installerar plastfönster, dörrar och andra strukturer måste byggare kombinera material som har olika struktur och sammansättning. Som ett resultat uppträder inre luckor och oegentligheter vid lederna.

På platser där ett fönster eller en dörröppning gränsar till väggen är det oftast nödvändigt att utföra efterbehandling . I en sådan situation är det bekvämaste sättet att eliminera sprickor att täta lederna med färdiga fönstersluttningar. I artikeln kommer vi att berätta om funktionerna i startprofilerna och deras installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Utformningen av lutningen innehåller ett antal element, varav den främsta är startprofilen. Startprofiler för fönsterlutningar ser ut som dubbla remsor i olika konfigurationer, gjorda av PVC eller metall . Vilken typ som ska användas beror på vilken typ av reparations- och efterbehandlingsarbete som utförs och gipsets densitet, konstruktionens storlek och komplexitet. Gips är ett mångsidigt material som vanligtvis används för inredning och dekoration. Det tjänar till att korrigera och forma rummets design, jämna ut ytor. Med hjälp av gips bildas skiljeväggar, undertak och välvda öppningar görs.

Stora delar av kåpan i insidan måste vara säkert fixerade och hållas mot väggen . För dessa ändamål produceras hållbara och pålitliga bärskenor. Förstärkare är fixerade på väggarna och taket, liksom runt hela omkretsen av rummet. Tunna ark med en densitet på 8-18 mm är särskilt i behov av fixering.

För att arbeta med gipsskivor av alla typer väljer hantverkare fästelement av galvaniserad metall, erhållna med kallvalsmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Profiler är gjorda av metaller och plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

PVC produceras hårt och mjukt, ett hårt utseende används för konstruktion. Produkter av alla typer är elastiska, materialet smuler inte eller spricker vid snitten, eftersom det praktiskt taget inte finns krita i kompositionen. Livslängden är från 10 till 20 år, de är inte rädda för solljus och blir inte gula. PVC -plankor är billigare, bra för dekoration och beklädnad och kan tas bort och installeras om.

Bild
Bild

Taklistar väljs från samma material under renovering . Färgade typer av golvlister produceras - vit, brun, svart. Därför är det möjligt att exakt välja önskad färg. Längden på en enhet är 300 mm. Om det inte räcker med att dekorera omkretsen fästs delarna tills önskad storlek erhålls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metalllameller tillverkas av stål och plåt med galvaniserad och aluminium. Galvaniserade produkter utsätts inte för korrosion och är inte rädda för fukt, deras livslängd är lång. En flexibel ram av aluminium- eller stålremsor gör att du kan ta hänsyn till alla nyanser i finishen, samt minska belastningen på väggar och tak.

Användningen av sådana strukturer gör att du kan minska kostnaden utan att förlora kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Profiler skiljer sig åt i tvärsnittsform och andra egenskaper och är märkta av tillverkare. Varje sort används för stabil prestanda i konstruktion och dekoration. För att fixera sluttningarna längs öppningen till väggen används speciella spärrar.

Dessa typer av plastprofiler är tillverkade

L-formad . Fästs i rät vinkel mot fönsterytan. Inkluderar tre hyllor i sektion, den stora appliceras tätt på väggen och de mindre - på fönsterkarmen och rumpfogen och stänger den. Detta överlägg säkerställer tillräcklig fogmaskning vid installation av standard 10 mm breda sluttningar.

Bild
Bild

U-formad . Liknande design till den tidigare formen. Består av två breda och en smala hyllor. På grund av mer fasta parametrar används den ursprungliga profilen för att dölja oegentligheter och betydande luckor när panelen ansluts till basen.

Bild
Bild

F-form . En vanlig typ, den består också av tre element - en lång remsa och två kortare intill den. Profilen används för beklädnad vid installation av fönster och dörrar. Avrundningen på plankan gör det möjligt att fästa den på komplexformade väggar. I slutskedet av installationen, med hjälp av en sådan profil, planas planet jämnt, ändarna formas och dekorativ efterbehandling utförs. Fönstret och väggen får ett komplett, estetiskt utseende. Den andra smala hyllan gör att du kan klara dig utan kitt och lim, helt täcka bandets fog med beklädnaden. F-profilen gör att du kan montera sluttningar både från polyvinylklorid och från kompositkompositioner med trä-, laminat- och gipsskivor.

Bild
Bild

Jag-form . Avsnittet liknar utåt denna stora bokstav i det latinska alfabetet. En långsträckt hylla placeras i mitten och en mindre på sidorna. Plankan är monterad på väggen i vilket lämpligt läge som helst, produktens speciella form låter dig välja önskat alternativ.

Bild
Bild

H-formad eller anslutande . Representerar två identiska remsor med en bygel mellan dem. Panelerna är anslutna med flexibla prover, skarvarna i ändarna och skarvarna mellan tapeten och panelerna är täckta.

Bild
Bild

Tak- eller filélister .

Bild
Bild

Metallprofiler är indelade i två typer: platt och tak. Plan tillverkas av tillverkare för fixering och förstärkning av strukturen. De är avsedda för olika ytor och är så.

För väggar . Produkterna används som de viktigaste under efterbehandlings- och ombyggnadsarbetet. Med deras hjälp upprättas partitioner. Märkning av bokstäver UW. För enkel installation är skenorna försedda med hål. Övergripande mått - 50x40 med en längd på 300 mm.

Bild
Bild

Kuggstång . De används på alla nivåer av komplexitet i konstruktionen. Lamellerna fungerar som ställ som fördelar lasten. Gör det möjligt att bilda konstgjorda väggar och skiljeväggar. Också nödvändig för väggsvarvning, ge ljudisolering genom att limma en specialtejp. De har rundade kanter och är märkta med bokstäverna CW. Produktens längd kan vara upp till 6 m. Vid basen når planken en maximal bredd på 100 mm.

Profilen installeras tillsammans med guiden i rät vinkel mot den.

Bild
Bild

Med förbättrade egenskaper . Den rullade profilen är slitstark och korrosionsbeständig och sätts in i dörröppningar och skiljeväggar.

Bild
Bild

Takremsor finns för monteringsarbete och ytförstärkning av element . CD -märkets profil är styv, med speciella spår. Metallramen som används som grundfäste är märkt med UD. Takkonstruktionens höga tillförlitlighet säkerställs genom korrugering och borrning av hål i startskenorna för att fixera dem i taket. Den flexibla ramen är lätt att böja och anpassar sig idealiskt till takets krökning. Rackmaterial av metall för att skapa välvda öppningar är flexibla, det finns konkava och konvexa typer.

Konvexa exemplar är 600 cm långa och har en bågradie på 100 cm . Bockningsradien för den konkava ramen är 50 cm med en standardlängd på 300 cm. Hörnprofiler är fixerade i ändarna, som utsätts för puts, och skyddar även strukturens hörn, hörnen är gjorda av galvaniserat stål. Hålen i hörnremsorna är fyllda med murbruk. Detta ökar tillförlitligheten för infästningen vid kontaktpunkterna med väggen.

Varningsprofilelement är utformade för att få en jämn och snygg yta. Stöd bestämmer tjockleken på gipsskiktet på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en konfiguration måste guiden beakta flera viktiga punkter. Beroende på arkets tjocklek köps profiler som passar det i storlek . Ett standardark av kartong för efterbehandling har en tjocklek på 12-12,5 mm. Materialets maximala densitet kan vara upp till 90. Ju tjockare plåt, desto större profiler behövs för fästelement. Om strukturen är skrymmande och tung, komplex i utformningen krävs ytterligare lameller i ramen. Detta ökar installationens stabilitet och tillförlitlighet.

Vid användning av komplexa strukturer ökar trycket på enskilda delar, därför är det vanligt att beräkna den maximala belastningen på ramen . Massiva föremål kan placeras på taket och väggarna, vilket ökar belastningen avsevärt. Monteringen är lättare om hål görs i elementen. Ramens styvhet ökas genom beläggningens korrugering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga tekniska egenskaper hos profiler

  • Längd - från 2, 7 till 4, 5-6 m.
  • Basbredd - minst 5, i genomsnitt 7,5 och högst 10 cm.
  • Snittform, sektionsmått - standarden är 27x28 mm.
  • Massan på en planka är i genomsnitt 600 till 900 g.
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

För att skära startprofiler i aluminium behöver hantverkaren praktiskt taget inte utöva kraft, eftersom standardlamellerna är ganska tunna, ungefär en halv millimeter tjocka. Den mekaniska metoden att ansluta ramen, utan skruvar och andra komponenter, anses vara pålitlig av byggare. Men att dra isär panelerna i framtiden, om det behövs, kommer att vara en skrämmande uppgift. Stödsystemet i ett stycke ger stabilitet i finishen och fästs med tillbehör. Används:

  • pluggar;
  • skruvar;
  • självgängande skruvar;
  • hängande delar;
  • ansluta och förlänga delar.

Dyvlar och självgängande skruvar är utformade för att fästas på planet, ansluta styrningar och ställningar till varandra. Väggens och takets ram fästs med upphängningar, raka och ankare, vilket utjämnar strukturen i höjd. Dockning av delar på tak och väggar, oavsett deras placering i förhållande till varandra, utförs med hjälp av kontakter och förlängningar. Korsformade "krabba" fästelement används ofta när skenor fästs i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Det rekommenderas att fästa profilerna på plastfönstret enligt det beprövade schemat. Den innehåller flera steg.

  • Träning . Den består i att eliminera klyftan som uppstår mellan panelen och fönsterkarmen. Spalten tätas med speciellt polyuretanskum. Det är lämpligt att inte använda vanligt, men professionellt skum. Röret har ett fäste utformat för att monteras på en pistol. Detta gör att du kan stänga gapet noggrant och i små portioner, från botten till toppen av fönstret. Resterna av det frysta skummet avlägsnas med en kniv. Gammalt kitt och primer behöver inte rengöras, detta är en annan fördel med att använda startprofiler.
  • Början av arbetet . Med hjälp av ett måttband mäter du ramens dimensioner, mäter och skär sedan plankans längder till samma längd. Ändarna är fasade i 450 vinkel så att anslutningen blir stark. Först fylls den övre delen ovanför fönstret, sedan placeras remsorna på öppningens sidor, i slutet stängs fönstrets botten. En snygg, jämn kant erhålls genom att dra en linje längs ramen längs vilken remsorna installeras.
  • Fästelement . För att säkra remsorna behöver du självgängande skruvar, flytande spikar och en borr. Självgängande skruvar skruvas längs fönsterkanten på ett avstånd av 20-25 cm. Flytande naglar appliceras i smala vågor längs en bit PVC, varefter de pressas hårt och hålls. Om lim är synligt, ta bort det med en torr trasa, eftersom det torkade materialet inte kan separeras från ramen. Inte alla experter rekommenderar att du lägger till en limkomposition. På grund av extrema temperaturer kan kemikalien flagna i fuktiga rum. Det är också oönskat att fästa F-profilen på ändarna av paneler eller gipsskivor. PVC -produkter håller perfekt, är utformade för enkel och snabb installation och byte vid renovering av ett rum.
  • Svarvning . Detta är en ram för en plastpanel. Den är gjord av träklossar eller metallstenar. Träet torkas för att förhindra att det vrider sig och går sönder. Antiseptisk behandling skyddar mot fukt under drift. Stängerna fästs vid öppningskanten med pluggar på ett avstånd av 35-40 cm.
  • Anslutning med beklädnadspaneler . Efter att ha mätt öppningen i längd och djup skärs plastpanelen i storlek. Panelen sätts in i ena änden i spåret i startprofilen. Den andra kanten fästs på svarven med hjälp av monteringslim. En stark anslutning tillhandahålls av självgängande skruvar som skruvas i en vinkel på 450 i ändarna. Plattbandet kommer att täcka deras toppar. Sedan installeras sidobackarna, sist men inte minst, inredningen. Anslutningen med profilen säkerställer täthet, eliminerar blåsning, skyddar fönstret från att frysa. Profilen förstärker ett brett fönster på husets veranda eller terrass.

Perfekt för installation av en enhet som består av ett fönster och en balkongdörr.

Rekommenderad: