Hur Lindar Man Släp På En Tråd? I Vilken Riktning Ska Sanitetslinet Lindas På Vattenrörets Gängade Anslutning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Lindar Man Släp På En Tråd? I Vilken Riktning Ska Sanitetslinet Lindas På Vattenrörets Gängade Anslutning?

Video: Hur Lindar Man Släp På En Tråd? I Vilken Riktning Ska Sanitetslinet Lindas På Vattenrörets Gängade Anslutning?
Video: Undvik fastfrusna bromsar på släpvagnen 2024, Maj
Hur Lindar Man Släp På En Tråd? I Vilken Riktning Ska Sanitetslinet Lindas På Vattenrörets Gängade Anslutning?
Hur Lindar Man Släp På En Tråd? I Vilken Riktning Ska Sanitetslinet Lindas På Vattenrörets Gängade Anslutning?
Anonim

Det mest efterfrågade och populära tätningsmedlet är bogsering. Låg kostnad, tillgänglighet och effektivitet skiljer denna rulle från analoger. Vem som helst kan göra en försegling med släp, även en person utan erfarenhet av VVS. Oakum är bra för tillfälliga förbindelser och de som syns. Varje läcka kan repareras på bara ett par minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

I kombination med sanitetslin används pasta. Det gör anslutningen mer pålitlig och hållbar. Enkel dragkraft tål temperaturer upp till 70 ° C. Material av högre kvalitet i kombination med ytterligare tätning ökar indikatorn till 120-140 ° C . I detta fall kan bogseringen lindas även på värmeledningens gängade anslutning.

Innan arbetet påbörjas bör du förbereda tråden och bestämma erforderlig mängd lin . Beslaget ska skruvas fast på röret utan att lindas. Detta gör att du kan uppskatta ledigt utrymme och förstå hur mycket bogsering som kommer att behövas. Sådan manipulation tar bara ett par sekunder, men kommer att förenkla det fortsatta arbetet avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid fabriksklippning är trådarna ofta jämna och släta. I det här fallet kommer släpet inte att hålla bra, så det är nödvändigt att applicera hack på lockarna. Processen är ganska enkel, du kan använda en skiftnyckel, en trihedral eller bara en tång . Ett grunt snitt ska göras över tråden. Som ett resultat kommer dragaren att fastna vid trådarna och glida inte av under drift.

Det är viktigt att göra hacket för djupt . Enkel förberedelse gör att bogseringen kan lindas så effektivt som möjligt, vilket påverkar tätningens tillförlitlighet. Bogsan kan lindas på ett nytt rör eller ett som har börjat läcka.

Beredningsmetoden ändras inte från detta, men själva processen beror på vissa nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

Ganska ofta lindas släpet på en ny tråd. Du kan göra en kran eller rörtätning. Många moderna tillverkare gör beslag redan med skåror för drag, vilket förenklar förberedelserna mycket. Annars måste du göra dem själv så att lin inte rullar in i en boll. För korrekt trådning, följ instruktionerna.

  1. Separera en tråd från en hel dragkedja. I det här fallet bör du ta den optimala mängden fiber. Upprullningen ska inte vara för tunn eller tät. Den optimala tjockleken blir 1-2 matchningar. Om det finns klumpar eller fin hög i bogsersträngen, bör du bli av med dem innan du använder.

  2. Själva överlägget kan göras på flera sätt. Vrid släpet i ett knippe eller väv en lös fläta och lägg den sedan på tråden. Du kan bara lägga materialet som det är, löst.
  3. I detta skede appliceras ytterligare material. Du kan inledningsvis smörja trådarna, stänga dragskiktet och sedan applicera igen ovanifrån. Ibland impregneras själva linfrön med ytterligare ett medel för att förbättra dess egenskaper. Båda alternativen är giltiga och utbytbara.
  4. Bogsering kan lindas längs tråden eller i motsatt riktning. Spelar ingen roll. Nyp änden utanför tråden med fingrarna och vänd den tvärs. Detta låser materialet på plats.
  5. Tätt, utan luckor, linda släpet på futorki.
  6. VVS -pasta eller liknande material för att förbättra tätningen. För detta appliceras kompositionen med roterande rörelser över lin.
  7. Ta den andra änden av släpet något åt sidan, limma den nära trådkanten med samma tätningsmedel.
  8. Innan du vrider, se till att rörhålet inte är igensatt av sanitetslinne. I detta fall bör twist göras med måttlig ansträngning. Om muttern rör sig för snabbt och enkelt, bör mer släp lindas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lindningen för vatten och för uppvärmning är något annorlunda. I det senare fallet kan du göra det lite svagare. Vid uppvärmning kommer metallen att expandera och fylla utrymmet. Överdriven återspolning leder till skador.

Det händer att det är nödvändigt att försegla en ekoplastisk produkt. Materialet kan spricka, så var försiktig. Dragkroppen ska spridas jämnt. En pasta appliceras ovanpå och sedan kan beslagen vridas. I det här fallet bör det göras ett halvt varv mindre än vid anslutning utan drag.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller plaströr är det bättre att föredra investeringspasta framför tätningsmedel. En sådan komposition visar sig mycket bättre. Om delarna går för hårt när de vrids, bör du genast demontera strukturen och minska mängden bogsering . Det är inte nödvändigt att dra åt beslagen för mycket, annars kan plasten helt enkelt spricka.

Det händer att man måste jobba med gamla rör och anslutningar. Vanligtvis är orsaken en plötslig läcka eller någon annan defekt som upptäcks vid inspektion av gängan. Monterande mamma ska rengöras från ackumulerat skräp . Det är bekvämt att göra detta med en vass kniv.

Allt innehåll i den andra kopplingen måste också rengöras. Det är också viktigt att skära av resterna av den gamla lindningen och tätningsmedlet. Du kan rengöra trådarna till en glans med en stålborste. Det hjälper till att ta bort all smuts och rost i svåråtkomliga svängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det är inte svårt att använda drag, men det finns nyanser när man arbetar med olika material. Om ett järnrör och en stålkoppling används, kommer det överflödiga linet helt enkelt att krypa ur kopplingen . Detta beror på kraften. Men mässingsanslutningar, särskilt moderna, kommer helt enkelt att sprängas av för högt tryck.

Om du gör lindningen för svag, måste du mycket snabbt möta en läcka . Överdriven dragning leder alltid till allvarligare konsekvenser. Vid förhöjda temperaturer kan lindningen brista. Som ett resultat måste du göra en komplett ersättning.

Släpet efter läggningen måste smörjas med en specialpasta eller motsvarande . Produkten appliceras alltid i en cirkelrörelse. Det är viktigt att agera så försiktigt som möjligt så att tätningsmedlet inte kommer in i röret eller utanför bogsan. Ibland kan du smörja in själva tråden med pasta. I det här fallet kommer dragaren att hålla fast vid materialet och glida inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med lindning av hög kvalitet, efter vridning, är detaljerna i sanitetslinet inte synliga. Om släpet fortfarande är märkbart är det för mycket av det och materialet skjuter ut det. I det här fallet, var noga med att varva ner allt och minska antalet fibrer. När du vrider måste du anstränga dig, men inte för mycket. Annars är det stor risk för skador på fästelementen.

Bogsering kan inte användas på gasanslutningar . Materialet är organiskt och kommer att brytas ned ganska snabbt. Detsamma gäller silikon, vilket också bör uteslutas i detta fall. Lin används endast för vatten. Tätningsmedlet fungerar bra i vatten, kranar och värmeanslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men med heta rör är allt inte så enkelt. Pastan ska appliceras inte bara på släpet utan också på röret. Detta förhindrar överhettning av fibrerna. Och även i detta fall är endast lin lämplig som tål temperaturer över 100 ° C.

VVS -linne kan svälla när det utsätts för fukt . Detta är en mycket bra lösning för att täta en läcka. Materialet blir helt enkelt blött, expanderar i volym och förhindrar att vatten rinner ut. Det organiska materialet är dock benäget att ruttna. Dessutom bör man komma ihåg att den ökade volymen också kommer att påverka det inre trycket.

Rekommenderad: