Självhäftande Film För Möbler (32 Bilder): Dekorativ Vinyl För Att Klistra In Bord, Självhäftande Möbelfilm För Att Klistra In Skåp Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Film För Möbler (32 Bilder): Dekorativ Vinyl För Att Klistra In Bord, Självhäftande Möbelfilm För Att Klistra In Skåp Och Andra Typer

Video: Självhäftande Film För Möbler (32 Bilder): Dekorativ Vinyl För Att Klistra In Bord, Självhäftande Möbelfilm För Att Klistra In Skåp Och Andra Typer
Video: HOW TO FABLON KITCHEN CUPBOARDS | DIY HACKS | KITCHEN MAKEOVER ON A BUDGET PART 1 2024, April
Självhäftande Film För Möbler (32 Bilder): Dekorativ Vinyl För Att Klistra In Bord, Självhäftande Möbelfilm För Att Klistra In Skåp Och Andra Typer
Självhäftande Film För Möbler (32 Bilder): Dekorativ Vinyl För Att Klistra In Bord, Självhäftande Möbelfilm För Att Klistra In Skåp Och Andra Typer
Anonim

Om du behöver uppdatera gamla möbler i en begränsad budget, rekommenderar experter att du använder en självhäftande film. Denna produkt hjälper till att förvandla interiören med en minimal investering av tid, ansträngning och pengar.

Bild
Bild

Särdrag

Självhäftande film för möbler är ett material tillverkat på en bas av polyvinylklorid, polyester, propylen i kombination med färgämnen. Duken kännetecknas av elasticitet och flexibilitet och säljs i rullar . Den självhäftande filmens framsida kan ha olika färger, alla mönster, och baksidan är täckt med lim, ovanpå vilket finns ett lager papper.

Självhäftande är inte rädd för hög luftfuktighet, därför kan värdinnan tvätta inredningsartiklar utan rädsla efter att ha dekorerat möbler med den . Användningen av detta material är möjlig inte bara i vardagsrummet och sovrummet, utan också i matsalen, liksom i badrummet.

Filmen kan organiskt passa in i barnrummet, in i kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialets egenskaper har flera fördelar

  • Vattentålighet. Folien kan användas för att limma över möbler som behöver skydd mot fukt.
  • Motståndskraftig mot höga temperaturer och temperaturfall.
  • Möjligheten att fästa på olika typer av ytor. Det kan vara trä, keramiska plattor, gips, metall, glas, plywood, gips och mycket mer.
  • Ett brett utbud av färger.
  • Enkel installation utan behov av ytterligare inköp av lim.
  • Hög prestanda.
  • Behovet av minimalt underhåll.
  • Låg kostnad. Tillgänglighet.
  • Möjligheten att demontera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom ovanstående positiva egenskaper har självhäftande filmer för möbler några nackdelar:

  • behovet av ytterligare bearbetning av ytor med oegentligheter före limning;
  • kort livslängd;
  • blockerar luftåtkomst till basen - som ett resultat, risken för mögel och mögel.

Förutom att omforma gamla möbler används självhäftande för att uppdatera dörrkonstruktioner, fönster, fönsterbrädor.

För att få interiören eller entrédörren att passa in i rummets övergripande design kan du använda en film med en karakteristisk färg och vid behov ta bort den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Filmer för möbelrestaurering är uppdelade i skyddande och dekorativa filmer. Med den första versionen av materialet kan du skydda ytor mot repor, skador och fukt. Dekorativa filmer är vanligtvis gjorda av två lager, som inkluderar PVC, akryl, propylen och tyg. En sådan komposition hjälper till att öka inredningens estetiska kvaliteter.

Tejp för dekoration tillverkas ofta med olika tekniker

  1. Formsprutningsmetod . Självhäftande som har gjorts på detta sätt används bäst i matsalen. Denna produkt kännetecknas av användarvänlighet och hållbarhet. Gjutfilm försämras inte när den utsätts för höga temperaturer, så den används ofta för skydd.
  2. Kalandrerat sätt . Vinylduk, som är tillverkad på grundval av denna teknik, kan enkelt limmas, det är ovanligt att det deformeras under påverkan av negativa miljöfaktorer. Konsumenterna märker dock att filmen efter en lång tids användning kan krympa och förlora sitt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

När de väljer en trasa för att limma möbler vill konsumenterna köpa en praktisk, hållbar trasa med låg kostnad och attraktiv design. Ovanstående egenskaper påverkas inte bara av tillverkningsegenskaper, utan också av förekomsten av vissa komponenter.

Polyvinylkloridmaterial kännetecknas av tillräcklig hållfasthet, utsätts sällan för mekanisk påfrestning, försämras inte från temperatur- och fuktförändringar . Polyvinylklorid är en del av PVC -filmer för att klistra in möbelkonstruktioner.

Om du föredrar vinyl självhäftande kan du räkna med en stark duk, som endast måste limmas på en plan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa självhäftande filmer finns det en ultraviolett stabilisator, tack vare vilken ytan inte bleknar och kollapsar. När du köper den här typen av produkter kan du säkert använda den för att limma utomhusartiklar och de som ligger i solen . Och även på marknaden kan du hitta en duk som har ett termiskt skyddande lager, den kan användas för att klistra in möbler som ligger i närheten av värmeenheter.

När du väljer ett självhäftande är det värt att överväga vilken typ av yta det ska appliceras på . Om underlaget är ojämnt och grovt, är det bättre att köpa en injektionsfilm i ett lager. Det bör inte vara några problem att välja en självhäftande design, eftersom denna produkt säljs i olika stilar och rika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Fördelarna med självhäftande möbler inkluderar en mängd olika mönster och färger. Till salu hittar du transparenta, vita, färgade filmer, samt alternativ för läder, trä, matt och glansigt. Tack vare duken kan du realistiskt återskapa ett marmor- eller stenmönster, samt imitera naturliga kakel.

Vanligt, med bilder

Självhäftande filmer för möbeldesigner finns i olika nyanser och färger, med eller utan mönster. En monokrom version av en lugn färg kan användas för sovrummet och vardagsrummet. Självhäftande med en ljus och glad design, med fotoutskrift kan användas för en plantskola.

Ofta används vanliga dukar för inredning i modern stil. Glänsande svart självhäftande film har hittat in i modern inredning.

Detta material ger möblerna ett stilrent och ovanligt utseende, men kräver underhåll. En bred färgpalett hjälper lägenhetsägare att förverkliga de mest originella idéerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matt och blank

Med matt och glansigt självhäftande i grått eller annan färg kan du göra moderna möbler av standardmöbler, som kommer att vara i harmoni med resten av inredningen. Den matta filmen kännetecknas inte av en glöd, närvaron av glans, därför föremål i många rum återställs ofta med detta material. Glansig självhäftande film är idealisk för att klistra in köksenheter . Den speglade ytan kännetecknas av utmärkt prestanda och en intressant glans. Fönster är tonade med genomskinlig och genomskinlig film.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Imiterar naturlig konsistens

Självhäftande för metallmöbler kan imitera silver, guld eller andra material. Denna produkt har vanligtvis ett intressant utseende och en ädel lyster. På marknaden kan du hitta en film som har en yttre likhet med läder, sten eller trä av olika arter, till exempel wenge eller ek.

När du väljer en limbeläggning som imiterar naturlig sammet eller velour, kännetecknas utformningen av ett sovrum eller vardagsrum av mjukhet och lugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Självhäftande folie kommer att vara ett enkelt och billigt sätt att återställa ett attraktivt utseende till ditt kök eller sovrumsmöbler. Denna duk är perfekt för att laminera ett bord, klistra in en garderob i kök, barnkammare och vardagsrum . Med hjälp av en modern produkt kommer nästan alla att kunna limma över trä-, plast-, metall- och till och med glasstrukturer hemma.

För att filmen ska hålla ut på möbler länge och se attraktiv ut måste befälhavaren utföra limningsproceduren korrekt . Innan arbetet påbörjas bör du noggrant läsa instruktionerna som följer med produkten. Därefter kan du börja rengöra ytan med tvål, avfetta och torka den. Trämöbler behöver ytterligare slipning med filt och spackling av brister. Det rekommenderas att applicera flera lager primer på en lös bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att klistra in möbelkonstruktioner blir mycket enklare om du förbereder följande inventering:

  • brevpapper kniv;
  • sax;
  • roulett;
  • alkohol;
  • vält.
Bild
Bild

Pålägg

Självhäftande för möbler har ett papperslager på baksidan, vilket är nödvändigt för att täcka limmet. Du kan se det det finns linjer på pappret, fodrade var 5 millimeter, liksom siffror . Tack vare närvaron av denna märkning kommer befälhavaren att kunna göra segment med önskad längd.

Under skärning måste filmen göras större . Beståndets storlek påverkas av ytan. När han gör ett snitt måste befälhavaren komma ihåg att han om nödvändigt inte kommer att kunna omärkligt "växa" en del av det självhäftande. Av denna anledning rekommenderar experter att alltid göra en marginal lika med några centimeter.

Om möblerna har rundade kanter, bör måtten på det självhäftande vara 4 centimeter större.

Bild
Bild

Klistrar in

För att applicera filmen på möbelstrukturer krävs särskild omsorg och tålamod. Klistring av inredningsartiklar bör utföras enligt en viss plan.

  1. Mät önskad självhäftande bit och skär ut den i delar.
  2. Separationen av pappersskiktet bör utföras från ena kanten, varefter filmen ska pressas tätt mot möblerna.
  3. Slätar ut filmen i riktning från den centrala delen till dess kanter. Du ska inte limma hela strukturen direkt, det är bättre att göra det gradvis. Papperet ska skalas av lite och plattas ut samtidigt.
  4. Torka av ytan med en mjuk trasa. När du utför denna procedur är det värt att trycka på objektet som ska klistras in så att duken sitter tätt.

Självhäftande uppvärms endast om det behövs för att limma en icke-standardkonvex struktur. I det här fallet kan du använda en konstruktion hårtork eller strykjärn. Detta förfarande hjälper till att öka filmens elasticitet och dess täta passform.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Självhäftande för möbler anses vara ett utmärkt alternativ för att uppdatera sitt utseende. Dekorativa filmer kan användas för att skapa en harmonisk inredning genom att limma innerdörrar och skåp i samma stil . Med hjälp av en målad glasduk kan du ordna glas och därigenom skapa en unik design genom att spendera ett minimibelopp.

Detta material kan också användas för att limma glasytor på möbler och innerdörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom den självhäftande filmen har höga fuktavvisande egenskaper kan den användas för att dekorera ett badrum . Tack vare denna bearbetning kan möbler i badrumsmöbler få bisarra former och bilder.

Bild
Bild

Det kan finnas många alternativ för att dekorera gamla möbler med självhäftande … Genom att välja en intressant filmdesign kommer varje lägenhetsägare att kunna dekorera och uppdatera sin interiör. Förutom möbler kan detta material användas för fönsterbrädor och dörrar för att skapa en enda intressant stil för ett rum.

Ett brett utbud av färger och utföranden av självhäftande, som är allmänt tillgängliga och billiga, kommer att hjälpa konsumenten att göra någon av sina fantasier till verklighet.

Rekommenderad: