Metalliserad Film: För Färgning Och Guld PET-film För Tryck, PP Självhäftande Transparent Film För Fönster Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Metalliserad Film: För Färgning Och Guld PET-film För Tryck, PP Självhäftande Transparent Film För Fönster Och Andra Typer

Video: Metalliserad Film: För Färgning Och Guld PET-film För Tryck, PP Självhäftande Transparent Film För Fönster Och Andra Typer
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 3 TIPS OCH TRICKS 2 INSYNSSKYDD 2024, April
Metalliserad Film: För Färgning Och Guld PET-film För Tryck, PP Självhäftande Transparent Film För Fönster Och Andra Typer
Metalliserad Film: För Färgning Och Guld PET-film För Tryck, PP Självhäftande Transparent Film För Fönster Och Andra Typer
Anonim

Metalliserad film används både i vardagen och i livsmedelsindustrin. Nyligen har dess popularitet ökat betydligt. Allt detta händer eftersom detta material har skyddande egenskaper som hjälper till att hålla produkterna i sitt ursprungliga skick under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och produktion

Metalliserad film är en bas på ena sidan av vilken aluminium sprutas. En mängd olika polymerfilmer kan användas som huvudmaterial. De vanligaste bland dem är polypropen, som förkortas som BOPP . Det finns också polyetentereftalatfilmer, förkortade som BOPET. Något mindre ofta används både polystyren och polyamid för tillverkning. Processen att skapa en metalliserad film är baserad på att värma aluminium till en temperatur när avdunstning börjar ske. Vanligtvis ligger det i intervallet 1600-1700 grader Celsius.

För att uppnå en sådan temperaturregim är det nödvändigt att lägga en bit aluminium på tantal och sedan placera den i en koldegel . Därefter måste en högspänningsström passeras genom den. Efter detta sker förångningsprocessen. Det mest avancerade alternativet för metallisering av ett sådant material är dock användning av sprutsystem. Den använder plasma, som hålls av ett magnetfält i specialtillverkade enheter som kallas magnetroner.

Många tillverkare använder inte bara aluminium för metallisering av filmer, utan även silver, zink och till och med guld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om egenskaperna hos metalliserade filmer, så har de en yta som något liknar aluminiumfolie. Sådana produkter har både fördelar och nackdelar. Till att börja med är det värt att notera fördelarna.

  • Först och främst är detta skyddet av förpackade produkter från exponering för ljus.
  • Förbättring av gasbarriäregenskaper.
  • Produkterna ser mer attraktiva ut.
  • Kostnaden för metalliserad filmförpackning blir billigare än folieförpackningar.
  • När det gäller den guldpläterade filmen ligger dess fördel i användningstiden.
  • Den metalliserade filmen är miljövänlig.

När det gäller bristerna har detta material praktiskt taget inte dem. Det enda som inte kan göras är att mikrovågsprodukter förpackade i en metalliserad film. Annars kommer det inte bara att gnista, utan också brinna, och detta kan leda till brandfara.

Om filmen till och med är lätt skadad fungerar inte alla dess skyddande egenskaper. Därför måste du definitivt uppmärksamma detta när du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Metallfilmer kan vara av flera sorter, som alla har sina egna egenskaper. Vissa av dem kan vara flexibla, medan andra är styva.

Flexibel

Dessa inkluderar polypropen- och BOPP -filmer. 90% av dem används i livsmedelsindustrin för förpackning av olika livsmedelsprodukter. Detta inkluderar ett paket med glass, olika mellanmål och glaserade ostmassor . 10% används för livsmedelsprodukter, till exempel fönsterbaser, för bilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hård

Deras direkta syfte anses vara tillverkning av termoformade förpackningar. Dessa inkluderar blåsor, konfektbehållare i olika former eller brickor av laminerad PET -film. Förutom, styva filmer används som dekorativa skär eller blåsor för läkemedel . PET -filmer har de bästa egenskaperna. De är inte rädda för fukt, resistenta mot ultravioletta strålar. Tillverkare producerar sådana produkter med både matt och blank yta. När det gäller huvudfärgen, då är det oftast antingen guld eller silver. Bland de nya teknikerna är det värt att notera självhäftande filmer av naturligt guld, som oftast används för gatuannonsering. Men för att arbeta med dem måste en person inte bara känna till teori, utan också ha erfarenhet.

Eftersom det inte finns någon polymerbas i en sådan film kommer effekten av en gammal spegel inte att synas i den . Dessutom är guldskiktet skyddat från föroreningar, vilket gör det möjligt att använda en sådan komposit i 14-15 år. Detta material har dock ett ganska högt pris. Man kan inte heller låta bli att notera ett annat alternativ - det här är en metalliserad laminerad nyansfilm. Med dess hjälp kan du skydda bilens glas mot ultravioletta strålar, skydda interiören från att brinna ut och förlänga livslängden för vissa element i interiören.

Vid en första anblick skapar en sådan film effekten av enkelriktad synlighet. Men om en person tittar inifrån kabinen, så verkar det transparent, eftersom hela utsikten förblir inom synhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Metalliserad tät film är efterfrågad idag och används inom olika områden. Det används för färgning av glas, för utskrift, för att skydda fönster från dagsljus, inom elektroteknik och astronautik. Många möter några produkter från detta material i sin vardag . Dessa kan vara styva foder som finns i godislådor, samt konfektyrbehållare eller brickor där snabbt förgängliga produkter förvaras. Dessutom används metalliserade filmer för att förpacka kött eller fisk som lagras under vakuum.

Förutom, vissa julgransdekorationer, liksom kransar, är också gjorda av ett enda lager metalliserad film . Det används också för att göra presentförpackningar för blommor och leksaker. Vid varmt eller kallt väder limmas sådana filmer på glas. Vissa experter använder det inom ett sådant område som produktion av kondensatorer. I tryckindustrin är vissa material gjorda av just detta material. Oftast används det för produktion av fullfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett område som konstruktion, metalliserad film läggs när man anordnar ett "varmt golv", liksom när man lägger ett vattentillförselsystem . Här fungerar det inte bara som värmeisolering, utan också som vattentätning. Ganska ofta kan materialet hittas i dekoration av kontor, utställningslokaler och till och med vanliga butiker.

Sammanfattningsvis kan vi säga det ett så enkelt material som metalliserad film är det mest använda materialet, eftersom det finns inom många verksamhetsområden . Kostnaden är inte för hög, men effekten av applikationen är enorm.

Rekommenderad: