Självhäftande Film (98 Bilder): Dekorativ Självhäftande Vit Film På Väggar Och Dörrar, Färgad Wenge Och Svart Film, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Film (98 Bilder): Dekorativ Självhäftande Vit Film På Väggar Och Dörrar, Färgad Wenge Och Svart Film, Andra Alternativ

Video: Självhäftande Film (98 Bilder): Dekorativ Självhäftande Vit Film På Väggar Och Dörrar, Färgad Wenge Och Svart Film, Andra Alternativ
Video: The best techniques to install self adhesive and static d-c-fix films (European Handypeople) 2024, April
Självhäftande Film (98 Bilder): Dekorativ Självhäftande Vit Film På Väggar Och Dörrar, Färgad Wenge Och Svart Film, Andra Alternativ
Självhäftande Film (98 Bilder): Dekorativ Självhäftande Vit Film På Väggar Och Dörrar, Färgad Wenge Och Svart Film, Andra Alternativ
Anonim

För närvarande är utbudet av olika beläggningar stort. Så ett mycket populärt alternativ är en speciell självhäftande film, som är indelad i flera typer. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på detta material och ta reda på hur det händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Först måste du ta reda på vad en självhäftande film är. Det är ett material som har praktiskt taget obegränsade applikationsmöjligheter. Det används på många områden. Högkvalitativ film kan också användas i alla möjliga designidéer . De flesta produkterna är miljövänliga och säkra, hållbara och billiga. Sådana särdrag har alltid lockat köparen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet i fråga utmärks också av sin vattentäta struktur. Det kan säkert användas i rum där det är hög luftfuktighet. Hög temperatur på självhäftande papper är inte hemskt. En beläggning av hög kvalitet tål temperaturer så låga som 80 grader Celsius utan problem.

Självhäftande är gjord med hjälp av en speciell teknik. Till exempel består beläggningar som är utformade specifikt för efterbehandling av möbelstrukturer av flera lager.

  • Extern . I de flesta fall är den tillverkad av PVC, polyester eller propen. Vinyl är den vanligaste filmen. Dessa är prisvärda alternativ som har en lång livslängd.
  • Kleeva . Ett obligatoriskt lager av materialet i fråga. Krävs för att filmen ska kunna fästa på det valda substratet. Innan denna eller den där ytan avslutas med självhäftande måste den vara ordentligt förberedd.
  • Skyddande . Detta lager täcker den självhäftande delen av filmen tills den limmas på den valda platsen. Skyddsskyddet får endast tas bort innan det planerade arbetet påbörjas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande papper finns i ett brett sortiment. Konsumenterna kan hitta beläggningar i en mängd olika färger i butiken. Mycket populära och attraktiva exemplar som imiterar natursten, marmor, trä och andra dyra material. Filmen kan också dekoreras med olika tryck och mönster. Det finns till och med spegeländringar som ser särskilt originella och snygga ut.

Högkvalitativ självhäftande film av modern produktion kan enkelt och snabbt limmas på följande material:

  • naturligt trä;
  • spånskiva (spånskiva);
  • glas;
  • metall;
  • polyvinylklorid;
  • gips (gipsskivor).
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera används självhäftande filmer i olika färger oftast för att uppdatera utseendet på olika beläggningar.

Till exempel, det kan vara gamla möbler eller heminredning som behöver en uppfriskande design . Lyckligtvis är användningen av filmer mycket enkel, de passar enkelt på alla material (listade ovan), från vilka moderna möbler är gjorda. Korrekt valt självhäftande papper kan "uppdatera" nästan alla miljöer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Som nämnts ovan finns självhäftande filmer i många olika sorter. Varje typ har sina egna särdrag och egenskaper som måste beaktas före användning . Filmer delas upp enligt olika kriterier. Låt oss ta en titt på några av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

En högkvalitativ och korrekt utvald film kan användas både i och utanför hemmet. Låt oss titta närmare på vad detta opretentiösa och estetiska material oftast används till.

Toalett, badrum . Filmen kan vara en utmärkt lösning för att skydda väggar mot vatten- och tvålstänk, tvättmedel. Därefter kommer inte fläckar kvar på en sådan dekorativ beläggning, vilket indikerar dess opretentiöshet och extremt enkel vård av den.

Självhäftande film förhindrar också uppkomst och spridning av mögel, vilket är mycket viktigt för rum där hög luftfuktighet kvarstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnrum . Barn målar ofta djärvt på möbler, väggar och andra ytor. Det kan vara mycket svårt att radera färg och tuschpennor från tapeten, ofta börjar ytan från tvätten försämras och förlorar sin tidigare attraktivitet. Lösningen på detta problem blir dimensionering av "sårbara" områden i rummet med tejp. Efter noggrann ritning med en barnpenna kan sådant material enkelt bytas ut mot ett nytt, eftersom en sådan kosmetisk reparation kommer att kosta en mycket liten summa.

Bild
Bild

Vardagsrum, sovrum, hall . Filmen kan även limmas i dessa rum. Oftast används materialet i fråga här för applicering på gamla möbler, dörrar, fönsterkonstruktioner. Självhäftande tillåter inte färgen att spricka, förenklar proceduren för att ta hand om fönsterbrädor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande material används ofta inte för att skydda en eller annan bas, utan bara för att dekorera den.

För sådana ändamål väljs den mest attraktiva dekorativa filmen. Den kan limmas på tapeter eller andra inredningsdetaljer. Med en sådan komponent kan atmosfären gnistra med nya färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall används filmen i fråga för kök . Med hjälp av ett sådant material skyddas inte bara olika ytor mot oljiga fläckar och het ånga, utan även gamla möbelstrukturer dekoreras. Till exempel finns självhäftande och värmebeständiga beläggningar med en avundsvärd frekvens i förklädningsområdet i köket. Detta är den typ av arbetsyta som särskilt behöver ytterligare skydd mot kontaminering.

Bild
Bild

Förutom, ett ljust och vackert förkläde kan vara en intressant inredning . För sådana ändamål är en väl vald och attraktiv självhäftande film bäst lämpad. Men dessa beläggningar används inte bara för möbler och väggar i hemmet, utan också för golv eller tak. För sådana underlag väljs speciella typer av filmer, särskilt när det gäller golv. Oftast används de för original och billig dekoration av det befintliga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter yttyp

Självhäftande filmer som produceras idag indelas inte bara genom deras direkta applicering, utan också efter typen av yta. Detta är ett annat viktigt kriterium som konsumenten måste tänka på innan han väljer en sådan produkt. Låt oss i detalj överväga vilka typer av självhäftande filmer med olika ytor som säljs idag.

Glansig . Filmer med en sådan beläggning är bland de mest populära och mest använda. De säljs i många butiker. Beläggningarna i fråga fäster mycket lätt på olika underlag, vilket ger dem ett mer attraktivt, uppdaterat utseende. Dessutom ser den estetiska blanka glansen mycket bra ut i moderna interiörer. Dessa filmer är en utmärkt lösning för de rum där det saknas naturligt ljus.

Det är lämpligt att limma filmen i rummen på norra sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matt . Det finns också matta lamineringsfilmer. De ser snygga och snygga ut. Programmet kräver inte komplexa manipulationer eller särskild kunskap.

Matta filmer passar bäst för ganska rymliga rum med mycket ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Holografiskt . Den fullständiga motsatsen till klassiska självhäftande transparenta laminat. En holografisk beläggning kan enkelt simulera ett tredimensionellt mönster. Ofta säljs dessa föremål i ljusa, strålande färger som lockar mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transparent . De enklaste typerna av självhäftande filmer. De används för att skydda vissa ytor från alla slags mekaniska skador - flis, repor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammet . Nya texturerade filmer som framgångsrikt imiterar tyger av olika typer är mycket populära idag. Det mest intressanta är sammetprover och beläggningar som imiterar velour. Sådana produkter kommer inte bara att dekorera interiören, utan också ge anteckningar om lugn och komfort. Oftast används de i ett sovrum eller vardagsrum - här ser de så harmoniska ut som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoutskrift . Moderna självhäftande filmer ser inte mindre intressanta ut, på vars yta olika bilder avbildas, applicerade med tekniken för fotoutskrift. Det kan också vara dukar i rullar där det finns 3D -ritningar. Om du vill ta med original och kreativa anteckningar till inredningen är dessa alternativ perfekta.

Det viktigaste är att inte överdriva det med sådana filmer, så att interiören inte verkar överbelastad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegel . Mycket spektakulära filmer, lockar mycket uppmärksamhet. Lämplig för små rum där de visuellt kan utöka det tillgängliga utrymmet. Spegelfilmer är vanligare i köket eller badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer ett självhäftande material av hög kvalitet är det mycket viktigt att vara uppmärksam på vilket specifikt material det är tillverkat av. Till salu finns beläggningar baserade på olika råvaror. Detta kommer säkert att påverka den färdiga produktens prestanda.

Idag är filmer gjorda av:

  • propylen;
  • polyester;
  • polyvinylklorid (PVC).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på materialet som ligger till grund för filmen kan den vara enkel- eller dubbelsidig. Det finns också en speciell tjock aluminiumtyp av självhäftande.

Den är tillverkad av aluminiumfolie med en speciell teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpalett och design

Det nämndes redan ovan att moderna självhäftande filmer presenteras i ett brett sortiment. Köpare kan välja mellan en mängd olika färger. Bland ett stort urval skalor och paletter kan du hitta det bästa alternativet för alla ändamål och interiörer. Låt oss titta närmare på vilka filmer som är de mest populära, och i vilka designensembler de ser särskilt harmoniska ut.

Vit . Den klassiska färgen passar bra i nästan alla interiörer och miljöer. Faktum är att snövit nyanser lätt "kommer överens" i grannskapet med de flesta blommor. Till exempel kan en köksuppsättning dekoreras med sådant material, och det kommer att se väldigt lätt och elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart . Svart film fungerar också bra i olika inställningar, men det borde inte vara för mycket. Du kan klistra över en accentvägg i en ljus inredning med en mörk film med en matt struktur. Ensemblen kommer att se snygg och modern ut.

Bild
Bild

Marmorerad . Filmer som imiterar marmor är otroligt populära. En högkvalitativ och välgjord beläggning kan "fräscha upp" interiören, dekorera den effektivt. Du kan också klistra över en köksuppsättning med en liknande film, och det kommer att se väldigt presentabelt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under tegelstenen . Korrekt använd inre film för tegel kommer att bli en originaldetalj i många rum. Oftast används sådana beläggningar i interiörer i loftstil. Till exempel kan du klistra in över nischerna bakom den grå soffan med en film under tegelstenen.

Bild
Bild

Grå . Grå självhäftande är universell. Den kan användas för att uppdatera en mängd olika möbler, till exempel byråer och garderober. Det är sant att det är lämpligt att späda ut den grå färgen med andra nyanser så att det inte gör föremålet för tråkigt.

Bild
Bild

Gul . Om det inte finns tillräckligt med ljusa färger är det lämpligt att använda en gulfärgad film. Det kan limmas på olika möbeldesigner som du vill ge mer rika och rika färger. Först efter det är det lämpligt att förstärka den gula filmen med något annat, till exempel en vas med gula blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wenge . Populär och trendig nyans. Det ser estetiskt tilltalande, gediget ut. För närvarande är wenge en populär färg som används vid tillverkning av olika möbler. Till exempel, för att ge ett kök i ett ljust rum ett mer presentabelt utseende, kan du använda en film av den angivna nyansen.

Bild
Bild

Grön . Den gröna filmen ser intressant ut. Det kan användas för att klistra över köksbänkskivor eller skåpdörrar.

Grönt "känns bra" mot bakgrunden av andra lugna färger, men kontrasterande kombinationer är inte heller förbjudna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under metallen . Idag är beläggningar mycket populära inte bara för sten, utan också med en metallisk yta. Metallfilm kommer att se underbar ut i en modern eller futuristisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under skinnet . Beläggningarna, klistrade på med en filmimiterande läder i olika nyanser, ser ovanliga och snygga ut. Det är sant att med sådana texturer är det också bättre att observera måttlighet, annars kommer de att verka billiga och löjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Guld och silver . Guld- och silverfilmer ser ljusa och uttrycksfulla ut. Dessa färger ser särskilt bra ut med ett mer neutralt och avslappnat grannskap. Det är bättre att undvika ett överdrivet upplopp av färger här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange . Lämplig för interiörer som saknar rika färger. Detta färgschema ser bäst ut på en ljus och monokromatisk bakgrund, till exempel vit eller ljus beige.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blå . En blå film ser lugnande, estetiskt tilltalande och attraktiv ut i interiören. Det finns många olika nyanser av blått - rätt alternativ finns för alla ensembler. Den fuktbeständiga filmen i den aktuella färgen ser bra ut både på köksmöbler och på botten i badrummet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

En självhäftande film av hög kvalitet måste väljas medvetet för att inte misstas med ett köp. Låt oss överväga vad som är värt att uppmärksamma.

Först måste du bestämma vilken typ av självhäftande du behöver . Välj mellan matta, blanka, blanka eller transparenta alternativ. Bestäm syftet med ditt framtida köp. Så, om filmen bara behövs som ett skyddande lager, gör den vanliga transparenta versionen. Om vi pratar om en vacker inredning kan du välja en beläggning med ett mönster, vackra tryck eller färgtoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande film måste tillverkas av kvalitetsråvaror . Oftast återfinns polyvinylkloridkopior som är av mycket god kvalitet.

Bild
Bild

Bestäm volymen för det valda materialet . Filmen måste ha de optimala måtten i bredd och höjd. För att inte misstas i detta bör du först mäta basen som du planerade att klistra över med ett nytt självhäftande.

Det rekommenderas att köpa en film med minst en liten marginal för att inte möta materialbrist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hitta den perfekta filmdesignen . Färg, textur eller tryck på beläggningen ska harmoniskt passa in i den befintliga interiören, komplettera den. Om filmens design inte passar situationen kommer dess allmänna utseende att verka disharmoniskt och till och med löjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att köpa självhäftande filmer från välrenommerade tillverkare . Som regel är även märkesbeläggningar billiga, så det finns ingen anledning att vara rädd för orimliga priser. Ett brett utbud av märkesvaror finns i specialaffärer eller byggvaruhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Undersök plastfolien . Den får under inga omständigheter vara skadad eller defekt. Varorna måste vara rena, inte skrynkliga, utan sönderrivna områden eller dåligt skyddade områden.

Bild
Bild

Hur klibbar man den rätt?

Moderna limbeläggningar kan appliceras på vilken yta som helst extremt enkelt och snabbt. Du behöver bara följa en viss sekvens av åtgärder. Låt oss överväga vilka.

För limningsprocessen behöver du:

  • linjal;
  • penna;
  • sax eller en vass kniv;
  • spackel;
  • ren trasa;
  • nål.
Bild
Bild

Låt oss överväga hur rätt limning av filmen sker med exemplet med möbeldesign

Om ytan är liten, till exempel skåpets framsida, kan filmen limmas "torr"

Bild
Bild
Bild
Bild

Större baser måste förfuktas med vatten, tvålvatten

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla tillbehör måste tas bort

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste börja limma filmen ovanifrån. Det är nödvändigt att separera cirka 8-10 cm av filmen från basen och fästa den klibbiga sidan till möbelns övre zon

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sektionen är väl fixerad och noggrant utjämnad med en trasa. Rörelser bör göras från mitten till kanterna för att driva ut luftbubblor

Bild
Bild
Bild
Bild

Då måste du noggrant separera resten av filmen från den skyddande beläggningen och gå ner i möbelstrukturen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du efter avslutat arbete märker att luftbubblor finns kvar på basen, är det bäst att noggrant genomborra dem med en tunn nål, pressa ut överflödig luft lika noggrant och sedan försiktigt stryka detta område

Rekommenderad: