Självhäftande Film För Kylskåpet: Hur Lims Kylskåpet Med Magnettejp? Vinyl Och Andra Filmer För Att Klistra In Med Och Utan Fotoutskrift

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Film För Kylskåpet: Hur Lims Kylskåpet Med Magnettejp? Vinyl Och Andra Filmer För Att Klistra In Med Och Utan Fotoutskrift

Video: Självhäftande Film För Kylskåpet: Hur Lims Kylskåpet Med Magnettejp? Vinyl Och Andra Filmer För Att Klistra In Med Och Utan Fotoutskrift
Video: Gumball | Darwin's Potato Diet | The Potato | Cartoon Network 2024, April
Självhäftande Film För Kylskåpet: Hur Lims Kylskåpet Med Magnettejp? Vinyl Och Andra Filmer För Att Klistra In Med Och Utan Fotoutskrift
Självhäftande Film För Kylskåpet: Hur Lims Kylskåpet Med Magnettejp? Vinyl Och Andra Filmer För Att Klistra In Med Och Utan Fotoutskrift
Anonim

Med tiden förlorar kylskåpet sitt ursprungliga attraktiva utseende, eftersom beläggningen på fasaden kan skadas på grund av konstant användning. Naturligtvis kan du köpa en ny sak, men en sådan enhet är inte billig. Dessutom, om utrustningen fungerar utan fel, är det synd att kasta den eller flytta den till dacha. Men det finns en väg ut - detta klistras in med en speciell självhäftande film avsedd för möbler, hushållsapparater och andra inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Film för att klistra in är ett material som kan användas för att förvandla utseendet på ett gammalt kylskåp, för att göra det till en ljus accent i det inre av köket. Detta är utan tvekan det bästa designalternativet för köksmöbler, inklusive paneler för hushållsapparater, dörrar och andra föremål.

Inredning med hjälp av självhäftande mot bakgrunden av andra designlösningar för att optimera köksutrymmet är i allmänhet att föredra, särskilt om du inte vill använda betaltjänster eller byta driftsutrustning till nytt bara på grund av förlusten av dess visuella dragningskraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med dekorativa ytor har gjort dem till en populär, eftertraktad produkt.

Detta är:

  • ljusstyrka och olika färger och bilder;
  • fuktbeständighet och hög värmebeständighet;
  • enkel underhåll och limning;
  • lågt pris.
Bild
Bild

Det finns olika typer av självhäftande film för kylskåpet beroende på dess sammansättning:

  • baserad på polypropen;
  • tillverkad av polyester;
  • polyvinylklorid (PVC).
Bild
Bild
Bild
Bild

Och enskikts- och tvåskiktsprodukter skiljer sig åt, medan de senare har en ökad densitet.

Efter färg kan självhäftande vara av standardtyp i form av tyg, kakel, gobeläng med fototryck och andra liknande . Men vissa produkter tillverkas i form av imitationer av trä, metall, ovanliga texturer.

Ett intressant alternativ för restaurering av kylskåpets fasad är en magnetisk panel. Det är en unik produkt med en tjocklek på endast 0,5 mm, tillverkad av ett hållbart och flexibelt material som inte kan bilda bubblor . Dessutom har sådana ark ökat skydd mot fukt, och de kan rengöras med en fuktig trasa utan rädsla för att skada prydnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Idag kan du köpa filmer av hög kvalitet för alla smaker i olika storlekar och med hög utskriftskvalitet.

Ett av dessa alternativ för dekorativ film med en annan typ av yta kan fräscha upp kylaggregatets utseende:

  • matt, så att du kan fokusera på leken och skuggan i rummet;
  • färglös (transparent) för design av glasytor;
  • spegel, vilket hjälper till att öka utrymmet i ett litet område;
  • glänsande, effektivt i rum med brist på naturligt ljus;
  • film med stereoeffekt (holografisk), lämplig för absolut alla ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasaden kan klistras över med ett vanligt, tvåfärgat eller ljust mångfärgat material, som täcks i form av velour och sammet, trä, läder eller marmor . Glänsande eller speglade produkter får köket att se större och mer omfattande ut. En extraordinär lösning kommer att vara en panoramabild, men här är det viktigt att inte avvika från stilen och tonen i vilken kökets inredning är gjord.

Bild
Bild

Du kan välja vilket tema som helst för att dekorera kylskåpet, men designers råder dig att sluta uppmärksamma på att dekorera med abstrakta utskrifter, texturerade produkter, landskap och panoramautsikt, makrofotografier, ornament och mönster som matchar rummets övergripande inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur klistrar man över?

Oavsett vilken produkt som valts, förbereds ytan på kylskåpet först

  • Alla produkter tas ut ur den. Det rekommenderas att avfrosta i förväg för att rengöra enheten från föroreningar.
  • Innan du klistrar in måste tekniken vara torr och helt ren.
  • Dessutom måste alla löstagbara delar och beslag avlägsnas tillfälligt. Detta kommer att göra det lättare att hålla fast och hjälpa till att undvika rynkfel.
  • Helst bör dörren också tas bort, och med den packningarna.
  • Apparaten kan rengöras med tvålvatten. Detta hjälper till att avfetta ytan.
  • Därefter bör även de minsta fläckarna tas bort från det, vilket kan märkas genom den tunnaste filmen.
  • Platser med skalande färg kan försiktigt repareras med gips.
Bild
Bild

Det andra steget i arbetet är själva limningen av filmen

  • En film med önskad storlek, med hänsyn till vikningarna, måste förberedas i förväg på samma sätt som markeringarna på kylskåpets yta. För att säkerställa konsistensen kan du prova på materialet genom att placera det på ytan.
  • Först skalas ett av produktens övre hörn av och dras ner, sedan limmas den klibbiga delen, strykas med en mjuk trasa eller gummispatel.
  • Det dekorativa lagret placeras och fixeras och glider gradvis nedåt när den klibbiga sidan separerar från det översta lagret. Om det är nödvändigt är det viktigt att omedelbart rikta in filmen och övervaka enhetligheten i distributionen längs fasadens bas, undvika att det bildas veck.
  • Eftersom materialet tas med en marginal är det logiskt att i slutet av installationen kommer filmens kanter att förbli i botten, men i framtiden kan de lätt döljas bakom tätningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också använda den våta metoden för att applicera den självhäftande produkten. För att göra detta behöver du en sprayflaska, fönsterputs, alkohol eller diskmedel.

Enhetens yta förbereds på samma sätt . Vatten hälls in i sprutanordningen med några droppar alkohol eller tvättmedel och sprutas sedan på duken på enheten. Underlaget avlägsnas helt från filmen. Filmen måste appliceras på kylskåpet, placeras korrekt, samtidigt som den slätas ut från de resulterande veck och bubblor. Eftersom limning i detta fall inte sker omedelbart, om resultatet är otillfredsställande, kan hela processen upprepas. I slutet återgår tätningen, handtagen och dörrarna till sina platser.

Bild
Bild

Beläggningen kommer att visa sig vara idealisk om du tar dig tid och uppfyller alla listade krav.

Vackra exempel

Återställa ett kylskåp med självhäftande tejp är ett enkelt förfarande. Rullmaterial med olika texturer, färger och mönster uppdateras inte bara utan gör också hushållsapparaters utseende mer modernt.

Här är några aktuella och oväntade lösningar för hur du kan optimera din köksinredning

Den ljusa designen på kylskåpets fasad kommer att se vacker ut mot bakgrunden av en svartvit inredning i svartvita och gråtoner

Bild
Bild

Hushållsapparatens färger och mönster kan matchas med golv, textilier och dekorativa element i köket

Bild
Bild

Var inte rädd för att tänka kreativt - resultatet kan överträffa alla förväntningar. Som ett resultat blir kylskåpet till en telefonkiosk

Bild
Bild

Panoramautsikt över städer och gator kommer att krydda bilden av ditt kök

Bild
Bild

Det finns många typer av film att välja mellan, men vinyl är det bästa valet. Även om det är dyrare jämfört med andra material, är dess kvalitet och utseende mer imponerande och livslängden mycket längre.

Rekommenderad: