Frostad Film (28 Bilder): Transparent Frostat På Fönsterglas Och Självhäftande Vit Genomskinlig, Andra Typer. Hur Skiljer Det Sig Från Blank Film?

Innehållsförteckning:

Video: Frostad Film (28 Bilder): Transparent Frostat På Fönsterglas Och Självhäftande Vit Genomskinlig, Andra Typer. Hur Skiljer Det Sig Från Blank Film?

Video: Frostad Film (28 Bilder): Transparent Frostat På Fönsterglas Och Självhäftande Vit Genomskinlig, Andra Typer. Hur Skiljer Det Sig Från Blank Film?
Video: Hur du enkelt får transparent bakgrund på dina bilder 2024, Maj
Frostad Film (28 Bilder): Transparent Frostat På Fönsterglas Och Självhäftande Vit Genomskinlig, Andra Typer. Hur Skiljer Det Sig Från Blank Film?
Frostad Film (28 Bilder): Transparent Frostat På Fönsterglas Och Självhäftande Vit Genomskinlig, Andra Typer. Hur Skiljer Det Sig Från Blank Film?
Anonim

Ursprungligen tonade glasfönster och skiljeväggar, vilket gör rummen bekvämare och mysigare, är ett dyrt nöje, men det finns ett enkelt sätt att uppnå denna effekt - att använda en speciell matt film. För att tillämpa det behöver du inte speciella färdigheter, så limningsprocessen kan utföras oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Självhäftande matt film är en budgettyp för färgning av olika mönster och föremål. Detta material är elastiskt och hållbart, och polyestern i produkten ger det ett matt utseende.

En sådan beläggning är miljövänlig, den är icke brandfarlig och avger inte skadliga ångor, har utmärkt ljustransmittans, samtidigt som den behåller den nödvändiga sikten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgskivor består av flera lager, inklusive en metalliserad del, som skyddar resten av lagren från de negativa effekterna av UV -strålar.

Positiva aspekter av filmen:

  • höga ljudisolerande egenskaper;
  • enkel vård;
  • om glasskivan är skadad, skydd mot fragment (de kommer inte att smula ihop);
  • förmågan att skapa en trevlig design;
  • den optimala lösningen för att bevara personligt utrymme;
  • skydd mot stekande solstrålar;
  • snabb demontering om det behövs, vilket gör att du kan ändra utformningen av alla rum;
  • ökat slitstyrka, motståndskraft mot nötande slitage;
  • enkel bearbetning, förmågan att applicera på vilken yta som helst;
  • förebyggande av utbrändhet och maskering av små defekter;
  • ingen bländning när den används på olika plan.
Bild
Bild

Det är sant att materialet har några nackdelar:

  • produkten kan inte förhindra skador orsakade av chock;
  • vid långvarig användning är filmen benägen att gulna;
  • det finns en risk att materialet vid kritiskt låga temperaturer kan spricka;
  • om färgning används utan att följa tillämpningsreglerna kan lim och bubblor vara kvar på ytorna;
  • i avsaknad av ljus genom beläggningen är det omöjligt att se vad som händer på gatan;
  • i sällsynta fall kan en spekulär effekt uppträda och filmen blir transparent.
Bild
Bild

Matte skiljer sig från en glänsande blank film genom att den kan maskera små fel.

Polerade beläggningar har inte denna förmåga, så i de flesta fall är det bättre att använda mattprodukter.

Men om vi pratar om att skapa ett fullvärdigt färgtryck är det lämpligt att välja glansiga produkter - tack vare briljansen blir bilderna och prydnaderna mer levande.

Bild
Bild

Vyer

För närvarande finns beläggningen i flera versioner:

  • mattfilm för applicering av smycken med hjälp av plotterperforering och skärning;
  • material med ett enkelt mönster, mönster, ränder - för skiljeväggar på kontor;
  • produkter för dekoration av hyllor och montrar med högupplöst tryck.
Bild
Bild
Bild
Bild

Filttyperna kan skilja sig åt vad gäller tekniska och operativa parametrar:

  • självhäftande mattprodukter kan ha en annan struktur, vilket ger ytorna en speciell lättnad eller släthet;
  • beläggningar kännetecknas av sin reflektivitet;
  • med olika tjocklekar på materialet förändras också dess förmåga att överföra ljus;
  • det finns beläggningar med enkelriktad synlighet;
  • filmer skiljer sig åt i transparens och färg.

Skyddsfilmen är utformad för att förhindra överhettning i bilens interiörer, för säkerhet vid glasskador, samt för att blockera ultraviolett strålning och utbränning av möbler.

Bild
Bild

Design

Vi listar de mest populära produkterna för att dekorera olika ytor

Vit mattfilm , med hjälp av vilken den maximala toningen uppnås. Detta alternativ används oftast för att dekorera rum i en klassisk, minimalistisk eller affärsstil.

Bild
Bild

Lila eller mörkblått material tack vare vilka glasytor praktiskt taget inte överför ljus. Produkten är idealisk för mattdusch.

Bild
Bild

Dekorativ färgad film med ornament i form av mönster, ritningar, geometriska former , blomsterarrangemang kan användas i lokaler för olika ändamål, liksom för heminredning.

Bild
Bild

För regerings- och kontorslokaler, hallar och isolerade personalhytter, diskret gråtonade produkter vilket ger glaset en vacker disig nyans.

Bild
Bild

En färglös film kan inte ändra ytans färg. En sådan beläggning är nödvändig för att bibehålla hållfasthetsegenskaper för glaset i montrar och tvåglasfönster installerade hemma eller i olika organisationer.

Ibland används en genomskinlig film som skydd mot främmande ljud. En svart klarlack appliceras främst för dekoration och för att minska genomskinligheten i fönster.

Målat glasprodukter på en självhäftande bas ger en speciell chic till glasytor . De mjukar ljusets ljusstyrka avsevärt, stärker fönstren och bibehåller samtidigt en hög transparens. Från lokalen kan du se allt som händer på gatan.

Bild
Bild

Ansökningar

Självhäftande färgfilm efterfrågas på föremål där förhållanden med minimal belysning krävs för att hitta eller arbeta. Dessa är kontor med stora lokaler, uppdelade i separata arbetsplatser för personal, sjukhus och industribyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningar har olika syften

  • Sorter i form av abstrakta bilder, blommotryck eller geometriska mönster appliceras för dekoration och skydd mot krossning, dessutom skyddar de saker i rummet från att blekna under solens strålar.
  • Glasfönsterprodukter används främst i privata hem, men kan användas för displayglas.
  • Ofta tjänar dessa beläggningar till att reflektera solljus i rum som ligger på solsidan. De reflekterar cirka 80% av ljuset, medan belysningen av området förblir på samma nivå. Med andra ord förhindrar materialet växthuseffekten, och detta bidrar till att minska energiförbrukningen av luftkonditioneringsapparater.
  • Vissa produkter är utformade för att placeras på glasmöbler och dörrar. De kan användas för garderob, byrå, headset -enheter, vilket skapar en helt ny modern bild av rummet.
  • Det finns olika typer av vandaliserade beläggningar som ökar hållfastheten hos glasytor. De är transparenta och visuellt osynliga för ögat, men har ett högt mekaniskt motstånd.
  • Fordonsprodukter är en speciell typ av beläggning. Det har flera viktiga funktioner: det ökar glasets hållfasthet, förhindrar uppvärmning av maskinens insida, skyddar det från nyfikna ögon och bevarar genomskinligheten i fönstren.
  • Arkitektonisk fönsterfilm är i sin tur av fyra typer: skyddande, solskyddsmedel, athermal för bilar, beläggning för dekorativ design. Det används främst för glas, inkluderar metalliserad (spegel) sprutning med ensidig synlighet.
  • Matt material är särskilt fördelaktigt att använda i små ytor och applicerar det på glaspartier. Mörka filmer används för jordbruksbyggnader där djur hålls. Detta hjälper till att skapa en bekväm miljö för dem under varma dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mattfilmer används ofta för mattfönster i offentliga och bostadshus.

Men När du använder materialet på egen hand bör du vara uppmärksam på att det är oönskat att klistra på insidan av redan tonade glasenheter, eftersom det finns risk för överhettning . För sådana strukturer behövs ett speciellt material appliceras på utsidan av fönstret. För att göra detta måste du ta bort glasenheten, applicera en polymerbeläggning och installera om enheten i öppningen.

Bild
Bild

Vackra exempel

Med en matt arkitektfilm kan du skapa en unik inredning:

färgad beläggning - perfekt för att dekorera glasdörrar till skjutbara garderober

Bild
Bild

med rätt användning av materialet är det möjligt att förvandla badrumets stil till oigenkännlighet

Bild
Bild

designers rekommenderar att du använder en matt film för glaspartitioner och dörrar

Bild
Bild

i ett hus på landet kan du med hjälp av detta material skapa glasmålningar av unik skönhet

Bild
Bild

med en matt yta kan du få originella designalternativ, oberoende skapa nya kombinationer och stilar för ditt hem

Bild
Bild

dekorativ film är perfekt för att dekorera fönster i sovrummet

Bild
Bild

en variant av målat glasfilm med ett frostigt mönster kan appliceras på glaset i kallt väder, och på sommaren kan det ersättas med en film med fjädermotiv - detta är inte svårt att göra, eftersom materialet lätt och snabbt avlägsnas

Bild
Bild

Matt självhäftande glasfilm är ett billigt sätt att skydda dig från sommarvärmen, skapa en mysig, avslappnad atmosfär i ditt hem och uppdatera din design.

Rekommenderad: