Perforerad Film: Polyeten Med Perforering För Glas Och För Tryck, Självhäftande Svart Och Andra Filmer

Innehållsförteckning:

Video: Perforerad Film: Polyeten Med Perforering För Glas Och För Tryck, Självhäftande Svart Och Andra Filmer

Video: Perforerad Film: Polyeten Med Perforering För Glas Och För Tryck, Självhäftande Svart Och Andra Filmer
Video: 300mm Mini BOPP Tape Slitting Machine With Paper Core Cutter Machine 2 in 1 Machine 2024, Maj
Perforerad Film: Polyeten Med Perforering För Glas Och För Tryck, Självhäftande Svart Och Andra Filmer
Perforerad Film: Polyeten Med Perforering För Glas Och För Tryck, Självhäftande Svart Och Andra Filmer
Anonim

Skapandet av perforerad film har gjort livet för utomhusskylttillverkare mycket enklare. På grund av materialets unika egenskaper och dess goda ljusöverföringskapacitet blev det möjligt att visa stora informationshistorier i butiker och kontors fönster, dekorera butiker och reklam- och informationsställ, samt använda klistermärken i tunnelbanan och staden kollektivtrafik.

Bild
Bild

Vad det är?

Perforerad film (perforerad film) - Detta är en självhäftande folie med 3 lager vinyl med små hål (perforeringar), jämnt gjorda över hela planet … Det är denna funktion som bestämmer namnet på beläggningen. Produkten har som regel ensidig transparens på grund av den vita utsidan och den svarta insidan. Denna typ av film har dykt upp i reklambranschen som ett alternativ till banners.

Bild
Bild

En annan egenskap hos den perforerade filmen är möjligheten att applicera alla bilder av god kvalitet, vilket ger objektet ett karakteristiskt och unikt utseende.

Den här bilden blir bara synlig i utomhusbelysning, eftersom filmen sitter vid glasets utsida . Samtidigt kommer allt som händer i rummet att vara dolt för nyfikna ögon. På kvällen riktas externa ljuskällor mot ytan för att återge bilden på ytan. När de är upplysta inomhus är det bara silhuetterna av föremål på den som syns från gatan.

Bild
Bild

De visuella effekterna som uppnås med denna film uppnås tack vare limets svarta färg och närvaron av ett lämpligt antal perforeringar . Kraftigt dagsljus utanför kontoret, butiken eller salongen gör hålen på filmen nästan osynliga och stör inte uppfattningen av bilden.

Bild
Bild

Materialfördelar:

  • enkel installation, möjligheten att använda på böjda ytor;
  • temperaturen i rummet ökar inte i starkt solljus, eftersom filmen skyddar mot strålning;
  • bilden är perfekt synlig från utsidan och hindrar samtidigt inte att solljus tränger in i det inre;
  • den färgglada bilden bedövar fantasin och väcker intresse;
  • filmen är resistent mot negativa naturliga faktorer och har hög hållfasthet.
Bild
Bild

Vyer

Perforerad film kan vara vit eller transparent. Limkompositionen är färglös eller svart. Den svarta färgen gör bilden ogenomskinlig . Produkten är tillgänglig med ensidig och dubbelsidig visning. Mest efterfrågad är stansfilm med ensidig visning. Utanför finns en bild, och inuti en byggnad eller ett fordon ser glaset ut som tonat glas. Perforerad film med dubbelsidig visning används sällan: den har dålig bildkvalitet. Det kan till exempel användas på ett kontor som är åtskilt från ett stort rum med hjälp av en glaspartition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filmperforering kan vara kall eller varm.

I den första versionen punkteras polyeten helt enkelt, vilket i regel leder till att den perforerade filmen förlorar sin styrka och integritet . Därför punkteras endast ett mycket plastmaterial: högtryckspolyeten, polyvinylkloridsträckfilmer.

Bild
Bild

Het perforering är vanligare . I detta fall bränns hål i materialet genom, vilket smälter kanterna vilket gör det möjligt att lämna filmstyrkan på den ursprungliga nivån. I vissa fall perforeras filmen med hjälp av heta nålar med parallell uppvärmning av materialet. Denna procedur utförs på specialiserade perforeringsanordningar som stöder uppvärmning. Filmen kan värmas från båda sidor.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns många tillverkare på marknaden

Mikroperforerad film Vatten Baserad på det kinesiska företaget BGS . Företaget tillverkar självhäftande perforerad vinyl med höga ljusöverföringsegenskaper. Den används för att tillämpa reklaminformation på fönstren i köpcentrum, glas med offentliga och privata fordon och andra färglösa ytor. Lämplig för tryckning med lösningsmedel, ekolösningsmedel, UV-härdbara bläck. Produktpriset är rimligt.

Bild
Bild

ORAFOL (Tyskland) . ORAFOL anses vara en av världens favoriter för innovativa självhäftande grafiska filmer och reflekterande material. Flera rader av perforerad film i Window-Graphics har släppts. Egenskaperna hos dessa produkter är ganska bra. Kostnaden för produkter är något högre än kostnaden för liknande produkter från andra märken.

Bild
Bild

One Way Vision (Amerika) . Det amerikanska företaget CLEAR FOCUS har skapat en perforerad film One Way Vision av hög kvalitet, som överför solljus med 50%. När det är svag belysning inuti byggnaden uppfattas bilden som en helhet från gatan, och inredningen syns inte från gatan. Gatan är perfekt synlig från lokalerna. Glaset verkar vara tonat.

Bild
Bild

Ansökningsmetoder

På grund av dess goda ljusöverföringsegenskaper används perforerad film ofta för limning på bak- och sidorutorna på en bil. Från gatan är produkten ett fullvärdigt reklammedium som lockar fotgängares uppmärksamhet, med information om företaget: namn, logotyp, slogan, telefonnummer, brevlåda, webbplats.

Bild
Bild

På senare tid har denna typ av tuning blivit ett av alternativen för konstnärlig bilfärgning . I jämförelse med konstfilmer gör perforering det möjligt att göra bilden helt ogenomtränglig. Vanligtvis har en film med en bild bara en kontur, och bakgrunden och nyckelelementen är delvis mörka. Detta är det enda sättet att inte förlora glasögonens funktionalitet.

Bild
Bild

Perforering löser emellertid problemet med transparens och öppnar fler perspektiv för designbilden.

Perforerad film måste lamineras före limning (helst gjuten laminat). Detta krav beror på att fukt som kommer in i hålen under regn, tvätt eller dimma avsevärt sänker genomskinligheten hos den perforerade filmen under lång tid. Lamineringen bör göras så att laminatets kanter överlappar kanterna på den stansade folien med 10 mm längs hela konturen . Detta ökar tillförlitligheten vid vidhäftning vid kanterna och skyddar mot inträngande av damm och fukt under den perforerade filmen. Laminering bör utföras med kall metod på enheter med justerbart tryck och spänning.

Bild
Bild

Perforerad film för skyltfönster, glasade väggar eller dörrar till köpcentra, stormarknader, butiker är lämplig när du inte vill blockera ljusflödet inuti och du måste använda det tillgängliga utrymmet för reklam. Filmen kan limas både utanför och inuti föremål, till exempel i shopping- eller affärscentra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klistermärken finns i olika storlekar, även från golv till tak.

Glaset som filmen ska limmas på måste tvättas väl och avfettas . Det är inte tillrådligt att använda alkoholbaserade vindrutetorkare. Limningen sker uppifrån och ner. För högkvalitativt arbete måste du placera materialet korrekt. För detta ändamål kan tejp med låg vidhäftningsgrad, såsom maskeringstejp, användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den längsgående remsan av den perforerade filmen som skalas från underlaget limmas försiktigt på glaset. Skrapan ska under tiden röra sig längs en bana från mitten till kanterna . Fortsätt sedan smidigt med att ta bort stödet, fortsätt att limma den stansade filmen, flytta skrapan uppifrån och ner och växla överlappande rörelser till ena kanten och sedan till den andra. Om det uppstod fel och rynkor eller bubblor uppträdde måste felet elimineras omedelbart. Du måste ta bort filmen delvis och klistra tillbaka den. Det är nästan omöjligt att rätta till bristerna efter en tid efter arbetets slut.

När du arbetar är det viktigaste att inte sträcka den perforerade filmen.

Ofta stöter du på fönster, vars yta överskrider rullens maximala bredd . Bilder för dessa fönster trycks på stansad film, som består av flera element. Klistermärket kan göras på två sätt: från ände till ände och överlappande. En överlappning ser bättre ut eftersom mönstret är sömlöst.

Bild
Bild

För överlappande limning ritas en prickad linje på ritningen som anger var man ska börja limma ett nytt fragment . Vid limning från ände till ände kan den stansade filmen skäras längs den streckade linjen. Bilden på remsan bakom den streckade linjen kopieras på det intilliggande fragmentet i figuren.

Rekommenderad: