PVC -film (53 Bilder): Vad är Det? PVC-film I Rullar Och Dess Tillverkning, Självhäftande Och Andra Filmer Med En Tjocklek På 2 Mm, Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: PVC -film (53 Bilder): Vad är Det? PVC-film I Rullar Och Dess Tillverkning, Självhäftande Och Andra Filmer Med En Tjocklek På 2 Mm, Tillverkare

Video: PVC -film (53 Bilder): Vad är Det? PVC-film I Rullar Och Dess Tillverkning, Självhäftande Och Andra Filmer Med En Tjocklek På 2 Mm, Tillverkare
Video: PVC-profil extrudering linje 2024, Mars
PVC -film (53 Bilder): Vad är Det? PVC-film I Rullar Och Dess Tillverkning, Självhäftande Och Andra Filmer Med En Tjocklek På 2 Mm, Tillverkare
PVC -film (53 Bilder): Vad är Det? PVC-film I Rullar Och Dess Tillverkning, Självhäftande Och Andra Filmer Med En Tjocklek På 2 Mm, Tillverkare
Anonim

PVC -film har blivit ett mångsidigt material som används inom olika områden. Från materialet i den här artikeln lär du dig vad det är, vad dess transkript och beskrivning är, beroende på syftet, hur du väljer det, med hänsyn till användningsomfånget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

PVC -film är en termoplastisk polyvinylklorid tillverkad på basis av granulär polymer … Under produktionen bearbetas och smälts det.

Extrusionsmetoden används vid tillverkningen. Granulära råvaror placeras i en speciell enhet, där smältning sker. Blandningen matas till en press, under vilken en film erhålls.

Bild
Bild

Det syntetiska materialet innehåller 40% eten som erhållits med en speciell teknik. En annan komponent är klor, syntetiserat från bordsalt. Under bearbetning läggs stabilisatorer till den.

Mjukgörare ändrar filmens egenskaper, gör den mjukare, hårdare, mer viskös. Valet av en eller annan stabilisator beror på syftet med att använda filmen. Till exempel kan stabiliseringsmedlet vara bly, kalcium, zink. Komponenterna gör den färdiga produkten stark, hållbar och förbättrar dess egenskaper.

Bild
Bild

För plasticitet ingår modifierare i kompositionen. Antalet komponenter kan vara upp till 10-15. Tack vare detta tar plastfilmen motståndskraft mot mekaniska och kemiska påverkan. Dessutom är den brandsäker och har ett snyggt och estetiskt utseende.

Modern polyvinylkloridfilm används inom industrin och inom olika produktionsområden . Den är lätt att hantera, stark och hållbar. Har elasticitet, motståndskraft mot deformation. Vattentät, smutsbeständig, sot, fett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på syftet har den en annan form av frisättning, konsistens, densitet, styvhet. Skiljer sig i tjocklek, tekniska egenskaper, dekorativa och driftsegenskaper.

Det är ett flexibelt korrosionsskyddande material . Eliminerar sannolikheten för mögel- och mögelbildning, kan användas inte bara i torra, utan också i fuktiga miljöer. Baserat på sorten har filmen en annan vikt och vidhäftningsnivå. Det är bioinert och ruttnar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av möbelfilmer

Möbler PVC -film har ett brett spektrum av färger. Den dekorativa beläggningen kan ha strukturen av sten, trä, gips, marmor.

Foderfilmen har en minsta tjocklek. Det är miljövänligt, inert mot fluktuationer i temperatur och luftfuktighet … Materialet är motståndskraftigt mot blekning och åldrande. Klarar olika dekorativa uppgifter och implementerar alla designlösningar.

Bild
Bild

Inom möbelindustrin används en mängd olika PVC-filmer för laminering, efterformning och laminering. Råmaterial för efterbehandling av möbelfasader har en bredd på 140 cm, en längd på 100 till 500 m. Varje teknik har sina egna egenskaper.

  • Laminering innefattar tekniken för foder genom exponering för höga temperaturer och tryck … För att göra detta, ta enskilda möbler. De täcks jämnt med en sträckt film, vilket ökar deras styrka och vattenmotstånd.
  • Skiktade råvaror används vid efterformning … För att göra detta, ta en platt plastfilm utan mönster och relief. Den placeras på en specifik möbel med mönster och står inför en press. På så sätt är köksbänkskivor inredda.
  • Lim används för laminering … Kompositionen fördelas på ytan som ska behandlas, filmen läggs ovanpå, slätas ut med en vakuumpress. Tekniken innebär användning av höga temperaturer och tryck. Det är dock mindre effektivt.
Bild
Bild

För varje metod för bearbetning av delar produceras en annan typ av polymerfilm . Varianter för membranvakuumpressning är beläggningar för efterbehandling av möbelfasader (hyllor, dörrar, bänkskivor).

För vakuumpressar produceras beläggningar med en tjocklek av 0,25-0,5 mm. Materialets färg är obegränsad. Det kan vara klassiskt vanligt (vitt, svart, orange) eller texturerat (marmorerat, trä). Färgningen kan imitera texturen av läder, siden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytan kan vara matt, blank, präglad, med metallic, hologram, patina eller kameleont effekt . Populära sorter med olika prydnader, imitation av marmorflis.

Analoger för laminering har sina egna egenskaper. Deras tjocklek är ofta minimal och uppgår till 0,2-0,3 mm. Dessa är beläggningar utformade för att fungera med spånskivor eller MDF -ytor. De används också för fönsterbrädor, dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För laminering används en film med en tjocklek av 0,5 mm för långa delar. Produktionsprocessen sker på specialutrustning. Tekniken är lämplig för bearbetning av trä, MDF, metall, plast.

Dessutom används en transparent film vid tillverkning av möbler. Det används som ett skyddande material för ytan på delar. Dess tjocklek varierar i intervallet 50-120 (upp till 200) mikron.

Bild
Bild

Den sträcker sig bra, håller de demonterade möblerna under transport . Den tjocka filmen skyddar de transporterade delarna bättre. På baksidan är det klibbigt. Samtidigt lämnar limmet inga spår när du tar bort duken.

Vid tillverkning av möbler används också en plastbeläggning för att skydda ändarna på enskilda element. Det fäster perfekt på MDF, liksom spånskiva, och har hög prestanda och dekorativa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande plastfilm används för att förlänga livslängden för köksapparater och möbler för barnrum . Förutom kemisk och fysisk beständighet är den resistent mot repor och nötning.

Variabel i val av struktur och nyanser, den har absorberande egenskaper.

Bild
Bild

Ger inte bara den klassiska klistringen av ytan, utan också flera lager med effekten av åldrande.

Det är en produkt i rullar på en halv meter och en meters bredd med en längd på flera meter eller mer. På baksidan har den en självhäftande bas och ett papperskyddande lager. Det kan vara klassiskt smidigt och texturerat.

Bild
Bild

Matfilmer

Dessa sorter används inom livsmedelsindustrin och handeln . Filmen används som engångsförpackning. För kontakt med produkter är vissa typer av märken lämpliga (till exempel PVC-klass PVC-S-5868-PZh eller polypropen).

Dessa produkter är gjorda av livsmedelsklassad plast, som kan hålla kvaliteten på nyinköpta produkter. Filmerna är inerta mot kondens och har optimal gaspermeabilitet. Ett särdrag hos produkterna är förmågan att värma förpackade produkter i mikrovågsugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära produkterna är PVC -stretchfilm . Den används för att lagra och transportera en mängd olika produkter. Kan byta ut papper, påseförpackningar. Skiljer sig i en hög grad av transparens.

Den är perfekt fixerad, går inte sönder, punkteras inte under oavsiktlig mekanisk påfrestning. Har den maximala graden av töjning, utan spänning tar de ursprungliga dimensionerna. Materialet passar tätt till den förpackade produkten i alla former.

Bild
Bild

Den levereras till hemmamarknaden i rullar med en bredd på 25, 45 och 50 cm. Beroende på längden kan vikten på en rulle variera (2, 72-5, 4 kg). Tjockleken är 8-14 mikron, densiteten är 1,25.

Dessutom finns det "twist" -alternativ till försäljning. Twist -effekten är ett materials förmåga att förbli i en given position en tid efter vridning. Detta är först och främst en film för att packa godis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet håller perfekt färgtryck . För att förbättra dess dekorativa egenskaper i produktionen utsätts filmen för laminering, metallisering och andra effekter. Valet av mönster och texturer är obegränsat.

Taktyper av film

Dessa typer av PVC -filmer kallas sträcktak .… Nästan alla (inklusive de så kallade textilsorterna) är gjorda av PVC. Skillnaden mellan produkterna ligger i struktur, bredd på paneler, färger.

Takplastfilm är ganska elastisk och motståndskraftig mot deformation. Den dras över ramen, förvärmd med en värmepistol. Den har serverats i mer än 10 år, den kan vara matt, blank, satin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Har varierande grad av reflektivitet . Andra typer av beläggningar har en spegeleffekt. Andra klassificeras som texturerade produkter. De förmedlar perfekt textur av textilier (till exempel siden, mocka), trä, målning. De ökar inte belastningen på fästelementen i strukturer.

Beläggningarna är miljövänliga, men de har olika frostbeständighet. Oftast används de i bostadslokaler

Bild
Bild

Materialet ser bra ut med omkretsbelysning samt inre belysning monterad under … Kompatibel med LED -remsa, flexibel belysning, gemensamma mittlampor, fläckar, fiberoptik.

Sådana material utmärkt vätskeretention … I en översvämning sliter de inte utan sträcker sig. Efter att ha tagit bort vattnet återgår de till sin ursprungliga form. 1 m2 stretchmaterial tål en volym vatten upp till 80-100 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lättskött, perfekt kombinerat med andra efterbehandlingsmaterial . Stretch enligt sutur och sömlös teknik. De stöder inte förbränning, men vid alltför extrema temperaturer släpper de ut gifter i luften.

De är inte allergiframkallande, de kännetecknas av dimensionsstabilitet under hela livslängden . De sjunker inte med tiden, de kan monteras på vinden, i kombination med gips.

Bild
Bild

De skiljer sig åt i olika färger och mönster. Finns i solid neutral och färgversioner. Mest populära färger: vit, beige, mjölk, grädde. Kontrasterande tonkombinationer är också populära. Stretch PVC -filmer är kompatibla med fotoutskriftsteknik.

Tack vare detta kan de dekoreras med alla mönster. I det här fallet kan trycket vara klassiskt och imitera alla slags efterbehandlingsmaterial. Täckningar med en tredimensionell effekt är också på modet.

Bild
Bild

Annat material

Den transparenta typen av PVC -film används som ett alternativ till konventionellt glas . Den täta strukturen på 700 mikron kännetecknas av hög ljustransmittans. I vardagen kallas materialet för mjukt eller flytande glas.

Det saknar nackdelarna med kvartsglas. Motståndskraftig mot mekanisk påfrestning, har en stor säkerhetsmarginal. Det används vid konstruktion av tält, markisstrukturer. De är inglasade med lusthus, terrasser, verandor, paviljonger, skjul, växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -gardiner är lätta att ta hand om och rengöra … De ändrar inte sina egenskaper under några temperaturförhållanden, kollapsar inte på grund av vind, regn, snö. Tjock polymerfilm är frostbeständig och obrännbar.

Den har UV-skydd, dess totala vikt är 730-790 g / m2. Draghållfastheten är 89-197 kg / cm, densiteten är 0,8-1,25 g / cm.

Bild
Bild

Vissa typer av material tillverkas specifikt för att skydda horisontella ytor . Oftast är det flytande glas med en tjocklek på upp till 2 mm, avsett för bordsskivor med headset, matbord. Någon använder sådant material för att skydda stationära datorer.

Till salu finns det olika typer av polymerfilmer som används som isolator för dekorativa pooler.

De används för att utrusta konstgjorda vattenfall. Till exempel, för dammar, används ett färgat material som uppdaterar färgen på vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Isolatorn har hög elasticitet, vilket gör den lätt att lägga på vilken yta som helst . Dessutom är materialet också lämpligt för att skapa dammar där man odlar fisk. Den uppfyller alla GOST -standarder, är säker för fisk och upprätthåller den optimala koncentrationen av näringsämnen i vattnet.

PVC -film används vid arrangemang av simbassänger. Det skyddar ytor från potentiella stötar. Förhindrar flytande blomning, har en dekorativ funktion, minskar risken för deformation av vattendrag, är en utmärkt vattentätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra typer av material används vid konstruktion av strukturer, lagringsanläggningar . De är vattentätningsmedel för lokaler och deponier. Det finns även varianter för att skydda elektriska kablar mot mekaniska skador.

För packning av stora föremål producera stretchtyper av polyvinylkloridfilm enligt en teknisk plan. Den är avsedd för maskinlindning. Det används främst på flygplatser, lager och fabriker.

Bild
Bild

Vissa typer av tekniska filmer används inom medicinska institutioner och jordbruk . Till exempel är det ett tätningsmedel för olika system för odling av grönsaker och bär.

Materialet har funnits tillämpning för marknadsföringsändamål . På grund av dess kompatibilitet med fotoutskriftsteknik tillämpas en mängd olika annonser (logotyper, slagord, storformatutskrift). Till exempel publiceras sådana annonser på husfasader, busshållplatser och kollektivtrafik.

Bild
Bild

Högupplöst utskrift appliceras på materialet med en storformatplotter med lösningsmedelsbaserade pigment. Lämplig för utskrift av vit, ljus, blank, matt, perforerad, texturerad film.

Dessutom kan en speciell beläggning för golvgrafik användas. Sådana material är kompatibla med självutjämnande golvteknik, kan vara klassiska och med en tredimensionell effekt.

Bild
Bild

Vissa typer av beläggningar används för golv . Med deras hjälp utförs förstärkningen av fasaderna för bostäder och bostäder. Materialet är praktiskt och kräver inga speciella förvaringsförhållanden.

Förutom stretch är plastfilmen krympbar och holografisk. Thermo-view är utformad för förpackning av varor. Den förändras när den utsätts för höga temperaturer. Den kan ha olika tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Används för att packa glasbehållare, läskflaskor av plast, juicer, CD -skivor och till och med böcker . Skyddande teknisk film tillförlitligt säljer produktblock, har en genomsnittlig grad av transparens.

Andra typer av material används vid tillverkning av transport … De skapar olika beläggningar, tätningar samt trim för interiörer, armstöd, dörrar. Detta förlänger maskinernas livslängd och minskar bränslekostnaderna.

Bild
Bild

Urvalstips

Valet av PVC -film baseras på dess syfte och lämplighet för användning inom ett visst område . Varje materialtyp har sina egna underarter, som skiljer sig åt i täthet, styvhetsgrad, dekorativitet.

Köksbänkskivor kan till exempel vara rena, klassiska eller kantade. Lättare versioner är större och är ett alternativ till dukar.

Därför produceras de i form av dukar med ritningar av olika ämnen. De kommer med en transparent bakgrund och genombrutna kanter, ogenomskinliga, eleganta, tematiska, vardagliga.

Bild
Bild

Analoger med en högre densitet, som påminner om glas, skärs till bänkskivans storlek . De fäster den som ett skyddande lock. De kan vara klassiska transparenta, mönstrade, tonade.

Filmer med lägre densitet och styvhet säljs i rullar. Dess längd och bredd är standard och beror på produkttypen. I rullform säljer de stretchmaterial, mat, film mot fasader, väggar, golv. Stela polymeranaloger produceras i form av ark med angivna storlekar.

Bild
Bild

När du väljer beläggningar för att avsluta tak måste du ta hänsyn till andra nyanser. De viktigaste är reflektivitet, panelbredd, effekt, färg och tillverkare.

PVC -tyg finns i bredderna 3, 5 och 5 m. För stora utrymmen är en större variation att föredra. Vanliga filmer är lämpliga för små rum.

Bild
Bild

Täckningar för små rum bör vara ljusa för att visuellt öka utrymmet . För små rum behövs monokromatiska beläggningar: ritningar kommer att komplicera uppfattningen, liksom glansiga strukturer med hög reflektivitet.

Du måste köpa filmen från en pålitlig tillverkare . Pålitliga leverantörer har produktcertifikat som garanterar kvalitet och säkerhet.

Bild
Bild

Dessutom måste du vara uppmärksam på färgen . Till exempel, när du dekorerar en damm, kan inte bara blå, utan också svart polymerfilm vara användbar. Materialet kan också vara delvis transparent. Vissa leverantörer har också produkter med imiterade mosaikplattor.

Skillnaden i styvhet är av särskild vikt. Filmerna som används inom läkemedel, livsmedelsbearbetning, dörrdekoration och möbeltillverkning är varierande. Hon har olika nivåer av flexibilitet och stretchförmåga.

Bild
Bild

När du väljer en polymer för gardiner måste du tänka på: ju tjockare den är, desto svårare och mer transparent . Budgetalternativ har en densitet på upp till 500 mikron, de är lämpliga för små fönsteröppningar. Tätare plastglas (650-700 mikron) anses vara mer tillförlitligt.

När de väljer material för marknadsföringsändamål försöker de ta råvaran som ger en hög grad av färgåtergivning och anständig bildljusstyrka. Till exempel kan du köpa en matt kall lamineringsfilm.

Bild
Bild

Det är inert mot fukt, nötning, mekanisk belastning och solljus. Detta kommer att öka livslängden för den tryckta bilden. Dessutom kan detta material dekorera speglar och glasmålningar.

För kommersiell information i fordon är det bättre att välja perforerad PVC . Rabatter ges ofta för grossistköp. Denna nyans specificeras med leverantören.

Bild
Bild

När du väljer en självhäftande film för självreparation av möbelfasader (köksenheter, möbler i barnrummet, dörrar), var uppmärksam på att alla rullar är från samma sats. I olika satser kan rullarnas nyanser skilja sig något.

Självhäftande skiljer sig inte bara i färg utan också i strukturell, stilistisk prestanda . Med hjälp kan du visuellt ändra dörrens design (från glasmålningar till icke-standardiserade inredningstekniker).

Rekommenderad: