Målat Glasfilm: Filmmålat Glas Med Ett Mönster På Glas Och Dekorativa Matta Filmer På Fönster, Transparenta Självhäftande Filmer Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Målat Glasfilm: Filmmålat Glas Med Ett Mönster På Glas Och Dekorativa Matta Filmer På Fönster, Transparenta Självhäftande Filmer Och Andra Typer

Video: Målat Glasfilm: Filmmålat Glas Med Ett Mönster På Glas Och Dekorativa Matta Filmer På Fönster, Transparenta Självhäftande Filmer Och Andra Typer
Video: Machines for making decorative glass. Cutting any glass. Film stained-glass window. 2024, April
Målat Glasfilm: Filmmålat Glas Med Ett Mönster På Glas Och Dekorativa Matta Filmer På Fönster, Transparenta Självhäftande Filmer Och Andra Typer
Målat Glasfilm: Filmmålat Glas Med Ett Mönster På Glas Och Dekorativa Matta Filmer På Fönster, Transparenta Självhäftande Filmer Och Andra Typer
Anonim

När du skapar en originalinredning används en mängd olika material. Många lockas särskilt av målat glasfilm (på ett annat sätt kallas det "dacron", "lavsan", "sterilt") . Köpare älskar det för dess värde och inveckling. Genom att applicera en ljus fönsterbeläggning som efterliknar färgat glas kan du skapa en fantastisk, original design som förvandlar interiören som helhet.

Vart i du kan vara säker på att produkten kommer att hålla länge, eftersom denna beläggning är polyamid, den torkar snabbt, är hållbar, gnuggar inte . Idag finns det ett brett urval av sådana dukar, villkorligt indelade i typer. Allt beskrivs i detalj i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Målat glasfilm är ett ganska intressant material som lätt appliceras på glas: på speglar, på lampor, på fönster och andra liknande föremål. Materialet hjälper till att blockera strålarna från den brännande solen, vilket ofta orsakar trötthet och uppvärmning av rummet. Filmmålat glas ger rummet en skugga och tar bort synligheten genom glaset . Efter applicering på ytan förändras rummets utseende avsevärt, dessutom ökar livslängden för fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under produktionen läggs lim till filmen, så det blir inga problem vid limning. Utbudet av målade glasprodukter öppnar ett brett användningsområde.

Huvudsakliga sorter

Resultatet beror på vilken typ av film som användes i dekorations- eller efterbehandling. Det finns flera alternativ som du behöver göra dig grundlig insikt i.

Bild
Bild

Vinyl

Vinylprodukter är specialfilmer tillverkade av högkvalitativ syntetisk polymer - polyvinylklorid. Detta alternativ anses vara det mest budgetmässiga. Plast används överallt: det används för att göra kroppsdekorativa klistermärken på en bil, skapa tapeter med bilder och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • pris - vinyl är ett mycket billigt och populärt alternativ;
  • utseende - köparen erbjuds ett brett urval, vinylfilmen ser otroligt vacker ut och finns i alla varianter, med olika mönster, till exempel med blommor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • bräcklighet - efter några år måste produkten ändras eftersom den förlorar sitt ursprungliga utseende;
  • distorsion - vinyl gör att utsikten från fönstret förvrängs;
  • komplexitet av underhåll - speciella skonsamma medel krävs för vinyl;
  • svårigheter att limma - filmen är lätt, så det är ganska svårt att klistra över något med den, och det finns ofta bubblor kvar.
Bild
Bild

Polyester

Polyestermaterial är supertransparenta, mycket hållbara, men de har dåliga glidegenskaper. Plast är utbredd i konstruktionen; tyger, fyllmedel och mer tillverkas av det . Samtidigt är kvaliteten på polyesterfilm bättre än vinyl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • stabilitet - produkten är resistent mot extrema temperaturer, dessutom är det nästan omöjligt att riva den;
  • hållbarhet - många tillverkare lovar att filmen kommer att hålla minst 25 år;
  • utseende - polyesterfilm är ljus, den innehåller olika nyanser, dessutom syns bilden genom glas utan förvrängning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

pris - polyesterfilm är dyrare än budgetvinyl

Bild
Bild

Solskydd

Som du kanske gissar av namnet är en solskyddsmedel utformad för att skydda rummet från den stekande solen. Det är särskilt viktigt i värmen och för de lägenheter med fönster i söderläge. Denna film är populär eftersom den bekämpar värme effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • skyddar mot solen - en solskyddsmedel hindrar solens strålar från att komma in i rummet, så att du kan klara dig utan gardiner;
  • snabb reparation - om du följer instruktionerna kan produkten limmas på fönstret snabbt och utan bubblor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • utbrändhet - produkten brinner ut med tiden;
  • bubblor - för att de inte ska visas måste du försöka hårt när du klistrar in fönster.
Bild
Bild

Självhäftande

Självhäftande tejp innehåller vinyl eller annan plastfolie med dekorativa mönster som blommor, mönster. Detta material har hållbarhet, liksom obegränsade möjligheter: förverkligandet av designfantasier, ett brett spektrum av applikationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • mångsidighet - självhäftande produkter kan användas på nästan vilken yta som helst, plast, glas, spegel, något annat;
  • stort urval - tillverkare erbjuder en mängd olika filmalternativ som är lämpliga för att skapa mys i huset, för att klistra in fönster, möbler och andra föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • limningens komplexitet - innan arbetet påbörjas måste du noggrant förbereda ytan, medan inte alla klarar detta steg;
  • begränsad användningstid - efter 3 år måste produkten ändras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Materialet kan tillverkas i form av en imitation av ett färgat glasmålningsfönster eller vara ljust och ha ett öppet mönster - allt beror på den avsedda stilen. Tack vare den speciella Mylar -polyeten fäster filmen bra på ytan, därför används den ofta för glasmålningseffekten och skapar en verkligt magnifik inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många typer av duk, och designers råder att använda var och en av dem på ett klokt sätt . En matt film är till exempel perfekt för dörrar av glas. Färgade och mönstrade - de ser attraktiva ut på fönster. Lätta filmer med ett diskret tryck kan förvandla tråkiga speglar och göra dem till riktiga inredningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasmålningsfilm med ett mönster som fladdrar på är som regel vattentätt, så det används lätt i badrummet, medan en ljusfärgad beläggning ser bra ut på dörrarna till duschkabiner. Designers gillar att dekorera trädörrar med dekorativ film - denna design låter dig skapa en kompositionsstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaic är en av de ljusaste representanterna för filmen . Den består av miniatyr rektanglar, ovaler eller rhombuses. En mängd olika former, färger öppnar möjligheter för en person att flyga fantasi samtidigt som den skapar en unik inredning. När det gäller den transparenta filmen är den huvudsakligen limmad på bordet för att hålla ytan i perfekt skick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är praktiskt taget osynligt, döljer inte ytans färg och mönster.

Hur väljer man?

Innan du köper en budgetbeläggning för glasytor är det lämpligt att förstå produktens egenskaper, fördelar och nackdelar (det har redan skrivits om dem ovan), och det är också värt att överväga några nyanser

  • Filmkvalitet - vid köp måste köparen ha möjlighet att inspektera produkten. Alla fläckar, tråkig färg, särskilt närvaron av bubblor, indikerar en produkt av dålig kvalitet.
  • Kvalitetssäkring - Ett certifikat som bevisar kvalitet måste finnas tillgängligt. Om de vägrar att visa det finns det en chans att köpa en dålig produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu har alla mobiltelefoner till hands, medan de är i butiken är det nödvändigt att studera konsumentrecensioner om den produkt du gillar - det hjälper dig att inte göra ett misstag när du väljer. Dessutom kan du titta på fotografier av redan klistrade filmer för att uppskatta om produkten passar in i interiören.

Filttyperna bör väljas i enlighet med hemmets stil

Genomskinligt glasmålningsfönster . Den uppfyller kraven i tre stilar på en gång: skandinavisk, barock och minimalism. Det kan finnas bilder på filmen, vilket gör den ännu mer intressant. Geometriska mönster är lämpliga för skandinavisk stil, bleka toner för minimalism och mönstrad film kommer att se bra ut i barockstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frostat glasmålningsfönster . En sådan produkt passar perfekt in i minimalismen eller kitschstilen. Mattfilm har en mängd olika val: den innehåller olika färger och i regel intressanta mönster. Efter att ha limt det blir glaset mycket starkare. Om du väljer en matt finish med ett mönster, kommer det att tillföra charm till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monokromatiska glasmålningar . Det ser lämpligt ut i stil med minimalism, men det kan se ointressant ut om det inte finns några ljusa element i interiören. En monokromatisk film passar harmoniskt in om den passar konceptet. Allt beror på rätt tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus genomskinlig nyans släpper inte bara solens strålar och det är osannolikt att det kommer att ge upphov till blickar.

Målat glas med bild . Denna metod efterliknar bäst ett målat glasfönster utan att skada fönsterytan. Ritningen kan vara väldigt annorlunda: klassisk, geometrisk, barnslig (till exempel med djur), med ett växttema, abstrakt. Det finns många stilar för vilka målat glas med ett mönster är lämpligt: boho, eco, loft, klassicism, engelska klassiker och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa områden kräver en viss design: till exempel är en bild av löv lämplig för eko, och röda och gula färger för klassikerna.

Hur man limar?

I allmänhet är processen att klibba en film enkel, men den har ett antal nyanser som du bör bekanta dig med. Det viktigaste är ytbehandlingen innan limning. Vanligtvis, filmerna säljs med ett limskikt, så det finns inget behov av att använda ytterligare lim.

Bild
Bild

Låt oss titta på instruktionerna steg för steg

  1. Ytorengöring . Det är bra om ytan som du planerar att applicera produkten på är plan. I det här fallet behöver det bara rengöras från smuts och damm genom att gå med en fuktig trasa. Ojämna ytor behöver slipas, spacklas och grundas. Det är värt att notera att filmen inte kommer att dölja alla oegentligheter och brister, utan tvärtom kommer att betona.
  2. Mätningar . Nästa steg blir att mäta ytan på vilken filmen planeras att appliceras: vare sig det är en vägg, en dörr eller ett fönster. Det rekommenderas att markera platsen för att klistra in med prickar, göra dem med en penna. Med denna metod kommer produkten att limas exakt jämnt.
  3. Filmförberedelse . Det är nödvändigt att ta en filmrulle och klippa av den nödvändiga mängden från den, samtidigt som du lämnar en marginal på 2-3 cm. Som regel finns det ett fint nät på produktens baksida - det möjliggör jämn skärning.
  4. Klistermärke . Många gör ett stort misstag när de klistrar in ytan och riv omedelbart av filmen. Du behöver inte göra det här. Först separeras endast en del av filmen från rullen, limmas försiktigt mot ytan, slätas ut och sedan flyttas vidare. Det fungerar enligt ett enkelt schema - filmen limmas uppifrån och ner, gradvis slätas den ut så att det inte bildas bubblor.
Bild
Bild

Råd! Om det uppstår bubblor på filmen, var inte upprörd. Problemet kan lösas på det gamla, beprövade sättet - genomborra bubblorna med en nål och släta ut filmen över ytan. Detta brukar fungera.

Vackra exempel

Målat glas är ett budget och roligt sätt att förvandla ett utrymme. Vackra exempel bevisar detta.

Målat glas är lämpligt i nästan alla sovrum, så länge det matchar rummets stil . En beläggning som imiterar ett målat fönster är en höjdpunkt och dekoration i alla rum. Det kan vara transparent, ljust, mönstrat och många andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resultatet är alltid fantastiskt - titta bara på de spektakulära bilderna för att förstå det . Ett brett urval av paletter och texturer är den största fördelen med en glasmålningsprodukt. Dessutom är materialet av hög kvalitet och behöver inte ytterligare underhåll efter klistring. Med hjälp av metalliserad film skapas visuella effekter: spegel, 3D-ritning, målat glas, som ser makalöst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att rummets koncept är viktigt - det beror på hur filmen passar in i det omgivande rummet . Om filmen limmas ojämnt är det möjligt att skala bort den och limma om den (det är inte mer än 12 timmar för detta efter klistring, om produkten är av hög kvalitet). Klistra in tar inte mer än 30 minuter, och det är alltid bättre när två personer arbetar - en håller rullen, i den andra limmar produkten jämnt.

Rekommenderad: