Glasfibertankar: Tillverkning Av Glasfibertankar, Lagringstankar För Vatten Och Andra Typer, En översikt över Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Glasfibertankar: Tillverkning Av Glasfibertankar, Lagringstankar För Vatten Och Andra Typer, En översikt över Tillverkare

Video: Glasfibertankar: Tillverkning Av Glasfibertankar, Lagringstankar För Vatten Och Andra Typer, En översikt över Tillverkare
Video: FRP Storage Tank Manufacturing in process #Filament Winding Machine 2024, April
Glasfibertankar: Tillverkning Av Glasfibertankar, Lagringstankar För Vatten Och Andra Typer, En översikt över Tillverkare
Glasfibertankar: Tillverkning Av Glasfibertankar, Lagringstankar För Vatten Och Andra Typer, En översikt över Tillverkare
Anonim

Glasfiber är en typ av kompositmaterial. Denna termoplast är mycket hållbar och lätt. Behållare av olika storlekar är gjorda av denna råvara, som används i den inhemska sfären, liksom i bygg-, olje- och andra industrier. Sådana tankar kan motstå påverkan av kemikalier, så de används ofta för att transportera eller lagra olika produkter, vare sig de är livsmedel eller frätande.

Bild
Bild

Särdrag

Glasfiber används ofta i industrisektorn. Olika produkter tillverkas av detta material och behållare används inom ett brett spektrum av områden . Tillverkning av sådana produkter är möjlig tack vare modern teknik, under vilken den impregnerade fibern passerar genom en matris, som förvärms.

De huvudsakliga egenskaperna hos glasfiberbehållare inkluderar ett antal fysiska egenskaper . Först och främst är tankarna ganska lätta, så de är lätta att transportera. Detta material har hög korrosionsbeständighet, eftersom polymeren har en låg dielektrisk konstant. Temperaturförändringar påverkar inte behållarnas integritet på grund av den låga värmeledningsförmågan. Kostnaden för tankar är överkomlig, så många företag använder just sådana produkter.

Bild
Bild

Tillverkningen av containrar sker enligt en viss teknik. Polypropylenplåtar svetsas, varefter glasfiber appliceras på dem med specialutrustning . Om tankarna är icke-standardiserade utförs lindningen med hjälp av stöd och vaggar. Utförandet kan vara vertikalt eller horisontellt, beroende på behållarnas omfattning. De har hög slitstyrka, vilket bekräftar livslängden, som kan nå 50 år. Inget behov av betong om en underjordisk installation krävs. Och det finns inget behov av att skydda behållare mot mekaniska skador.

Bild
Bild

Vyer

Glasfiberbehållare är indelade i flera sorter, som skiljer sig åt i syfte, tillgängligheten av alternativ och deras design.

Matbehållare används ofta för att transportera och lagra dricksvatten och andra vätskor som konsumeras i mat . Andra produkter kan placeras i dem. Glasfiberkonstruktioner har in- och utloppsrör, samt en hals genom vilken behållaren servas. Huvuddragen är närvaron av polypropylenark av livsmedelskvalitet, som appliceras på den inre ytan. Tillverkare kan dessutom installera en pump, nivåsensor, värme och isolering.

Brandtankar används för att lagra vattenförsörjning som tas från en vanlig källa för att släcka bränder . Designen är densamma som för matbehållare. Ytterligare funktioner inkluderar isolering, möjlighet till uppvärmning, liksom de som finns tillgängliga för alla sådana tankar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagertankar är utformade för lagring och insamling av tekniska vätskor, industriavfall och hushållsavloppsvatten - med andra ord, de är lämpliga för en avloppspumpstation. Behållaren har en överflödessensor. Tillverkare kan installera värme, pumputrustning och isolering . En sådan tank är lämplig för användning i aggressiva miljöer.

Bränsletankar används för transport och lagring av oljeprodukter och andra brännbara material . Denna design har en hals, bränsleintag, ventilation och påfyllningsrör. Tanken är resistent mot hög luftfuktighet, aggressiva ämnen och andra liknande egenskaper. Sådana behållare kan också ha olika alternativ, inklusive ett fast paket, isolering och en pump.

Kemiskt resistenta behållare behövs för förvaring av kemiska, giftiga och radioaktiva vätskor th. Fyllningen av sådana tankar görs med tillsats av kemiskt resistenta hartser, de kan ha flera fack och väggarna är flerskiktade. Tankarna har en tryckavlastningsventil, värme, en nivågivare, ett styrsystem och en pump.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta icke-standardiserade glasfiberbehållare på marknaden, men oftast tillverkas de enligt individuella parametrar på beställning. De har en rektangulär form, det finns förstyvningar inuti och gjutningen är manuell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Marknaden erbjuder ett brett urval av glasfiberbehållare, så att alla kan hitta en som uppfyller kraven och standarderna i varje fall

Ett av dessa företag är Polex , som bedriver industriell tillverkning av bulktankar av detta material och levererar dem i hela Ryssland. Katalogen innehåller ett brett utbud av tankar för alla kunders krav, dessutom uppfyller alla produkter kvalitetsstandarder. Uppsamlingsbehållarna från denna tillverkare är pålitliga, robusta och hållbara.

En annan fabrik där GRP -tankar produceras är Helyx Tank … Tillverkningsprocessen använder en kontinuerlig tvärlindningsmetod av glasfiber och hartser. Produkter kan vara av standardstorlekar, samt tillverkade enligt individuella kundförfrågningar. Tillsammans med de viktigaste produkterna kan du få ett projekt med produkter med en speciell sammansättning av kompositen, medan designen utvecklas av kvalificerade ingenjörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tankar från Helyx Tank används i stor utsträckning inom livsmedel, olja, tunga och lätta industrier, liksom i verktygsindustrin, konstruktion och andra områden. Dessa tankar är perfekta för transport och lagring av bulkprodukter och vätskor.

GK "Centerplast " erbjuder mat, eld, bränsle och lagringstankar. Kemikalieresistenta behållare tillverkas på beställning.

I sortiment Industrial Tanks Plant LLC de mest populära behållarna finns i olika storlekar.

Bland de ryska tillverkarna av glasfibertankar kan också kallas GK "Spetsgidroproekt", GK "Bioinstal", ZAO "Aquaprom " … För att välja det mest lämpliga alternativet kan du studera produktlistan, analysera dess egenskaper, hitta de nödvändiga parametrarna och först få all nödvändig information om tekniska data.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

På grund av det stora utbudet av tillverkare och sorter av glasfibertankar finns det ganska många tillämpningsområden för sådana produkter. Tekniska och operativa egenskaper gör det möjligt att införa sådana behållare för att transportera och lagra en mängd vätskor och ämnen . Samtidigt måste du först bestämma vad de är till för att hitta den önskade versionen av produkten.

Bild
Bild

Den största efterfrågan på sådana behållare är inom den kemiska och livsmedelsindustrin. Och även dessa produkter är relevanta inom bilindustrin, skeppsbyggnad, energi, arkitektoniska industrier. Räddningstjänsterna i ministeriet för nödsituationer klarar sig inte utan reservoarer - eftersom de är rymliga och lätta kan de snabbt samla vatten från lagringen och källor för att eliminera bränder.

Sammanfattningsvis är det säkert att säga det glasfiber är ett mångsidigt och efterfrågat kompositmaterial som är idealiskt för tillverkning av behållare … Och för att förbättra egenskaperna och öka behållarnas hållfasthet används ytterligare ämnen under produktionen, vilket ökar kvaliteten på de tekniska egenskaperna hos olika tankar. Efter att ha studerat hela beskrivningen kan du se till att behållarna håller länge och korrekt.

Rekommenderad: