En Stol På Hjul: En översikt över Mjuka Modeller För Hemmet. IKEA Och Andra Tillverkare. Valet Av Underlag För Att Skydda Golvet, Alternativ För Stolens Bas

Innehållsförteckning:

Video: En Stol På Hjul: En översikt över Mjuka Modeller För Hemmet. IKEA Och Andra Tillverkare. Valet Av Underlag För Att Skydda Golvet, Alternativ För Stolens Bas

Video: En Stol På Hjul: En översikt över Mjuka Modeller För Hemmet. IKEA Och Andra Tillverkare. Valet Av Underlag För Att Skydda Golvet, Alternativ För Stolens Bas
Video: ill grab your buttcheeks and pull out my willy 2024, April
En Stol På Hjul: En översikt över Mjuka Modeller För Hemmet. IKEA Och Andra Tillverkare. Valet Av Underlag För Att Skydda Golvet, Alternativ För Stolens Bas
En Stol På Hjul: En översikt över Mjuka Modeller För Hemmet. IKEA Och Andra Tillverkare. Valet Av Underlag För Att Skydda Golvet, Alternativ För Stolens Bas
Anonim

Numera kan inget kontor tänkas utan en datorstol, och de flesta föredrar att använda en snurrstol hemma - för arbete och underhållning. Inte bara komfort, utan också hållning beror på stolens kvalitet, så du bör noggrant närma dig valet.

Fördelar och nackdelar

Hjulstolen kan användas för heminredning eller för inredning av en arbetsplats för hem och kontor. Bland dess fördelar är:

  • olika färger och former - du kan enkelt hitta en modell som passar in i rummet;
  • rörlighet - sittande på en stol kan du flytta och vända runt axeln;
  • ryggstödsjustering och sitthöjder för individuella parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga allvarliga nackdelar med ett sådant förvärv, men flera negativa punkter kan särskiljas:

  • stolens hjul lämnar så småningom ett märke på golvet;
  • inte varje modell du kan montera själv;
  • om det används vårdslöst kan mekanismer brytas.

Var och en av de listade problemen kan lösas om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Kontorsstolar skiljer sig åt i design, mekanism, basmaterial, klädsel och invändig fyllning. Valet beror på syftet med stolen och hur lång tid den kommer att användas. Bland huvudtyperna finns:

  • för personal ( det mest budgetmässiga alternativet);
  • för chefen (premiumfåtölj);
  • för en student (måste ha ortopediska egenskaper);
  • spel (anatomiskt);
  • för full (med förstärkt struktur).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så, låt oss titta närmare på alla komponenter i en datorstol och deras egenskaper.

Tvärstycke

Tillverkad av plast, polyamid eller metall. Tvärstycket i plast är kortlivat, dessutom på grund av dess låga vikt, finns det risk för att falla av stolen. Dess fördel kan kallas ett demokratiskt pris.

Metallen är mer pålitlig och hållbar, beläggningen kan vara matt eller förkromad, ser estetiskt tilltalande ut, tål högre belastningar. Av nackdelarna kan det noteras att repor kan uppträda på ytan under driften.

Polyamidkorsstycket kommer att behålla sitt ursprungliga utseende i många år , motståndskraftig mot slitage och stress.

Ett sådant kors används vid tillverkning av fåtöljer med ökad belastning, till exempel för överviktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer

I budgetmodeller används enkla justeringsanordningar oftare. En av dem kallas piastra - en mekanism för att höja och sänka sätet; i de enklaste stolarna utan rygg är det bara det . I bekvämare förarstolar med ryggstöd finns en permanent kontaktanordning som gör att du kan justera höjden på ryggstödet, lutningsvinkeln och styvheten i böjningen.

Top-gun är en centrerad svängmekanism , som gör det möjligt att inte bara justera höjden på sätet, utan också avvika i alla riktningar, liksom att fixera positionen, justera styvheten.

För kontorsledande stolar används en multiblock oftare . Den har alla topp-pistoljusteringar, och förutom dem kan du justera graden av böjning av stolen under gungning och kan fixera ryggen i flera lägen. Det finns också en multiblock med en förskjuten axel, som säkerställer att benen kommer i kontakt med golvet under svängningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjul

Budgetmodeller använder plasthjul … De är extremt instabila, rullar inte bra på hala ytor, lämnar skav på golvet och är inte manövrerbara. Av fördelarna kan bara deras demokratiska pris noteras.

Gummihjul mer stabil och manövrerbar än plast, men de kan lämna märken på linoleum eller parkettgolv och är inte slitstarka. Sådana hjul används i modeller av mellanklass, både kontor och skola.

Det bästa alternativet, både vad gäller pris och kvalitet, är polyamidhjul . De är hållbara, har utmärkt manövrerbarhet på alla ytor, är motståndskraftiga mot stötar (både mekaniska och kemiska), är lätta att rengöra och tål höga belastningar.

Polyuretanhjul används i dyrare modeller, de har alla kvaliteter som polyamidhjul, men de sliter praktiskt taget inte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet i klädseln och stolens design är också av stor vikt vid valet, och detta är värt att nämnas separat.

Material och färger

Låt oss först titta på de grundläggande materialen, används för klädsel datorstolar:

  • konstläder - ett ekonomiskt alternativ, som är en konstläder på tygbasis, tappar snabbt sitt utseende;
  • ekoläder-en bättre och mer slitstark analog av konstläder;
  • burlap - används i budgetmodeller;
  • Tyg i JP -serien - 100% polyester, har ökad slitstyrka och ovanlig textur;
  • tyget i TW -serien är ett syntetiskt mjukt nät för budgetstolar, bekvämt för kroppen, god luftgenomsläpplighet;
  • ST -tyg - tillverkat av syntetiskt garn, hållbart, slitstarkt och blekning;
  • Tyg i BL -serien - polyestermaterial med präglad effekt, som används för exekutiva stolar;
  • mikrofiber - mjuk, tät, slitstark, behaglig för kroppen, används oftare för dyrare modeller med anatomiska egenskaper;
  • äkta läder - designat för exekutiva stolar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylnät används ofta som material för att göra ryggen, som sitter bra på ryggen, så att huden kan andas.

För förarstolar används strikta, icke-märkta färger oftast, till exempel svartgrått, brunt . Stolar för chefen, förutom de klassiska färgerna, kan vara ljusa beige toner, samt ljusa solida färger som rött, blått eller vitt.

Barn- och skolstolar har ofta ett glatt tryck eller enfärgade färger i mättade nyanser. Spelstolar kännetecknas av ljusa kontrasterande färger, till exempel röd-svart, gul-svart, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en ovanlig inredning kan du använda designerfåtöljer på hjul. Sådana modeller har ofta en snygg form och är också helt gjorda av transparent plast.

De flesta säten är vadderade med polyuretanskum . I mer budgetmodeller - riflade och i dyrare modeller - gjutna. Gjutet PU -skum är mer ergonomiskt och bekvämt - det kan anpassa sig till kroppens kurvor och upprepa dess form. För premiummodeller används 100% latex. Speciellt ofta är de fyllda med anatomiska, exekutiva och spelstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad finns det för överlägg?

Även en stol med polyamid- och polyuretanhjul kan lämna märken på ömtåliga och kräver speciella skötselytor som kakel, parkett, linoleum. För att undvika detta är det värt att köpa en speciell matta (underlag) för en datorstol. Så överväg typerna av golvskydd:

  • plast skyddar perfekt alla typer av beläggningar, ett budgetalternativ;
  • polyester är ett billigt material som är lämpligt för att skydda hårda ytor;
  • termoplast - perfekt för kakel;
  • polykarbonat - perfekt för alla beläggningar, är pålitligt och prisvärt;
  • silikon - ger bra skydd och stark vidhäftning till ytan, lämplig för laminat och parkett;
  • makrolon - har alla fördelar med polykarbonat, har en betydande livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på det inre av rummet kan du välja en matta efter färg så att den smälter ihop med golvytan eller är en ljus accent i den övergripande kompositionen.

Mattor är också:

  • enkel;
  • upprepa mönstret av laminat eller parkett;
  • transparent;
  • med fotoutskrift.

Så, när du väljer ett golvskydd för en kontorsstol, var uppmärksam på storleken (om du behöver flytta mycket på stolen, använd en matta med ett större område), färg (det ska se harmoniskt ut i det inre av rummet), material (det ska skydda golvytan väl och inte glida längs den medan du rör dig).

Genom att köpa en matta ger du ett tillförlitligt skydd för golvbeläggningen och försäkrar dig mot behovet av att byta den på grund av repor och skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en stol på hjul, först och främst, vägledas av dess syfte:

  • för ett kontor är en budgetmodell av en diskret färg med ett tvärsnitt av plast eller polyamid, en enkel lyftmekanism, plast-, gummi- eller polyamidhjul och billig klädsel lämplig;
  • det är bättre att välja en regissörstol med ett tvärstycke av metall eller polyamid, fyllning av latex eller gjutet polyuretanskum, mekanism-flerblock eller toppistol, klädsel av läder, tyg, mikrofiber, färg-valfritt enfärgad, till exempel vit, svart, brun;
  • skolelever och spelare kan välja en stol enligt samma principer som den verkställande, bara mekanismen är ganska topp-pistol, och klädseln är bättre gjord av tyg, mikrofiber eller ekoläder, designen kommer därför också att skilja sig;
  • för personer som väger mer än 80 kg bör man uppmärksamma den strukturella styrkan, det mest optimala alternativet är en stol utan armstöd med bas och hjul av polyamid och en topp-pistolanordning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också särskilda rullstolar för duschar - de är avsedda för funktionshindrade. Oftast, i sådana modeller, är hjulet placerat på varje ben, och sätet och ryggen är gjorda av metall.

I butiker kan du hitta en mängd olika modeller av kontorsstolar. Så, i Ikea -katalogen stolar på hjul med sits och rygg av blank plast med maskhål presenteras - dessa modeller är idealiska för att utrusta arbetsplatsen hemma och på kontoret.

Stort urval av exekutiva stolar på Tillverkarens ordförande och "byråkrat ", och de bästa spelstolarna när det gäller ergonomi och design finns på Vertagear och DXRacer.

Rekommenderad: