Varför Tvättmaskinen Tar Upp Vatten Och Tömmer Omedelbart: Orsakerna. Varför Tömmer Maskinen Ständigt Vatten Utan Att Tvätta Och Håller Inte Vatten? Hur åtgärdar Jag Problemet?

Innehållsförteckning:

Video: Varför Tvättmaskinen Tar Upp Vatten Och Tömmer Omedelbart: Orsakerna. Varför Tömmer Maskinen Ständigt Vatten Utan Att Tvätta Och Håller Inte Vatten? Hur åtgärdar Jag Problemet?

Video: Varför Tvättmaskinen Tar Upp Vatten Och Tömmer Omedelbart: Orsakerna. Varför Tömmer Maskinen Ständigt Vatten Utan Att Tvätta Och Håller Inte Vatten? Hur åtgärdar Jag Problemet?
Video: What to do if your washer won't drain (Bosch Axxis models only) 2024, April
Varför Tvättmaskinen Tar Upp Vatten Och Tömmer Omedelbart: Orsakerna. Varför Tömmer Maskinen Ständigt Vatten Utan Att Tvätta Och Håller Inte Vatten? Hur åtgärdar Jag Problemet?
Varför Tvättmaskinen Tar Upp Vatten Och Tömmer Omedelbart: Orsakerna. Varför Tömmer Maskinen Ständigt Vatten Utan Att Tvätta Och Håller Inte Vatten? Hur åtgärdar Jag Problemet?
Anonim

Korrekt tvätt i en automatisk maskin är endast möjlig när vattnet kommer in i tanken fullt ut. En otillräcklig mängd vatten avbryter arbetsprocessen eller orsakar nedbrytning av hushållsapparater, där skölj- och centrifugeringslägen inte är aktiverade. Men det händer också att maskinen tar upp vatten och tömmer det omedelbart. Materialet i denna artikel kommer att berätta för läsaren om orsakerna till felet och metoderna för att lösa det.

Beskrivning av problemet och eventuella konsekvenser

Nästan alla ägare av hushållsapparater står inför felaktig användning av en automatisk maskin. Om maskinen drar in vatten och tömmer det omedelbart utan tvätt, avbryts tvätten . I detta fall kan situationen vara annorlunda beroende på orsaken till felet.

Bild
Bild

Detta kan hända en gång eller kontinuerligt. Kontinuerligt intag och dränering ökar vattenförbrukningen många gånger . Samtidigt tvättas pulvret som hälls i brickan ut, vilket ökar både dess förbrukning och elräkningen. Situationen kan inte ignoreras, eftersom det kan leda till skador på tvättmaskinen. Så snart hushållen märker att maskinen kontinuerligt fyller och tömmer vatten utan att tvätta, ska du inte tveka, eftersom detta kommer att orsaka för tidigt slitage på maskinens komponenter. Att identifiera problemet kommer att möjliggöra korrekt reparation av strukturen.

Om den automatiska maskinen drar vatten och häller ut det omedelbart, minskar tvättkvaliteten, pumpen för tömning går sönder. I detta fall ökar risken att tanken överfylls med vatten och vätska som släpps ut på golvet. Till att börja med måste du se till att avloppsslangen på bakpanelen inte lossnar från gångjärnen. Ibland ligger orsaken till felet just i detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa att maskinen inte fungerar som den ska måste du slå på enheten, fylla tanken med vatten, tryck på dräneringsläget och pausa maskinen omedelbart. Om vattnet fortsätter att rinna av hörs ett ljud i sifonen och slangen. När orsaken är instabilt vattentryck i vattentillförselsystemet måste man vara noga med att installera tryckreglerade filter.

I grund och botten manifesterar sig detta problem om:

  • avloppsslangen är felaktigt ansluten eller installerad;
  • avloppssystemet är igensatt;
  • det finns ett fel på avloppsventilen för smutsigt vatten;
  • sensorn för närvaron och vattennivån i bilen är felaktig;
  • styrmodulen är felaktig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om orsaken är en av störningarna är det ofta nödvändigt att ta till diagnos och ringa guiden. Det finns dock tillfällen då du kan hantera problemet själv.

Felaktig installation och anslutning

Om orsaken är felaktig installation av hushållsapparater, kan detta tyda på att befälhavaren installerade slangen under den anslutningsnivå som anges i instruktionerna för en viss maskin under anslutningen till avloppsrören. Det finns ingen plugg i avloppsslangen för att hålla kvar vatten. Det är absolut nödvändigt att vid anslutning till avloppssystemet var slangen placerad på en höjd av minst 60-70 cm . Detta förhindrar att vattnet rinner ut genom gravitationen.

Om dräneringspunkten är på golvnivå måste den höjas till önskad höjd, fästas i en ögla och sedan sänkas till dräneringshålet. En naturlig luktfälla eliminerar problemet med dränering av vatten. Ofta har tvättmaskinens design ett speciellt slangfäste, som vanligtvis finns på bakpanelen. Om vattnet från maskinen dräneras i ett badkar eller handfat är det viktigt att se till att delen av avloppet löper på den höjd som krävs enligt instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockering av avlopp

Blockeringar är de vanligaste orsakerna till att apparater går sönder. Det mest effektiva sättet att eliminera problemet i detta fall är användningen av kemikalier . De innehåller syra eller alkali, som har förmågan att lösa ackumulerade avlagringar på väggarna i vattenledningar.

Problemet kan lösas helt enkelt: häll bara det köpta läkemedlet i avloppet och häll sedan 500 ml vatten där. Efter cirka 10-15 minuter är det nödvändigt att skölja avloppet med mycket vatten.

För att arbetet att rensa blockeringen ska vara effektivt måste du köpa beprövade kemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan filtren bli igensatta. Under drift blir filtren oanvändbara, skalor bildas på ytan. För att förstå att anledningen ligger just i detta kan du genom den obehagliga lukten, liksom långsamt arbete och dränering av vatten. För att rengöra inloppsfiltret, stäng av kranen som tillför vatten till maskinen. Därefter måste du agera enligt följande algoritm:

  1. koppla bort och dra ut slangen;
  2. ta ut inloppsfiltret och tvätta det under starkt vattentryck;
  3. ett rent filternät sätts tillbaka och fixeras vid kanterna;
  4. montera systemet och kontrollera om anslutningarna är tillförlitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det behövs rengör avloppsfiltret , öppna den nedre luckan, som finns på frontpanelen, och koppla bort slangen. Därefter ersätts behållaren och det återstående vattnet tappas, och sedan avlägsnas filtret och tvättas. Efter tvätt sätts filtret tillbaka på plats, slangen ansluts, maskinen kopplas till "tömning" -läge. Det är nödvändigt att rengöra tvättmaskinens filter ungefär varannan månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Felaktig tryckvakt eller avtappningsventil

Att avgöra att orsaken till felet var stängningen av tryckströmställaren är något svårare. Tryckomkopplaren bestämmer mängden vatten i tanken, den ger kommandot att fylla inloppsventilen. I detta fall bestäms trumfyllnadens tillstånd av trycket i vattenspelaren. Våg, sediment på väggarna och små skräp kan bli orsaken till tryckbrytarens nedbrytning. Om maskinen slutar fungera korrekt måste den repareras omedelbart.

Du kan förstå att vattennivåsensorn har gått sönder av flera tecken. Till exempel medan:

  • vatten pumpas kontinuerligt in i trumman;
  • vätskevolymen är för stor eller liten;
  • maskinen snurrar inte tvätten som den ska vara enligt programmet;
  • vattnet dräneras inte helt från trumman.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer att tvättmaskinen ger ett fel utan att ens starta tvättprocessen . I detta fall är det nödvändigt att kontrollera om röret inte är igensatt. Själva tryckströmställaren kan bara ha 3 lägen: tom, full tank och överflöd. Om det är felaktigt ger det ett felmeddelande "överflöd" när du slår på tvättläget. I detta fall stängs den övre delen av terminalen omedelbart och avloppet slås på.

Detta problem kan bara lösas genom att byta ut tryckkontakten. För att göra detta måste du ha lämpliga färdigheter. Det är dock viktigt att tänka på det tryckströmställaren är inte alls en universell del, varje tillverkare av hushållsapparater har sin egen . Du måste köpa sensorer för en specifik modell av ett specifikt företag, som måste kontrolleras i specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om maskinen ständigt drar vatten in i tanken kan detta tala och om en avtappningsventil som inte fungerar … I detta fall löses problemet genom att byta ut ventilen.

Innan arbetet påbörjas kopplas utrustningen från det elektriska nätet. På toppladdningsenheter är klaffen placerad längst ner, så du måste ta bort sidopanelen.

För analoger med horisontell belastning tas det övre locket bort, eftersom ventilen är placerad strax under den. Det är nödvändigt att byta ut ventilen mot en identisk del, samtidigt som du väljer klämmor som är användbara för fixering av ledningar och slangar. Utbytet utförs enligt följande algoritm:

  1. slangarna och ledningarna kopplas bort från ventilen;
  2. skruva loss de självgängande skruvarna eller fäll tillbaka spärrarna (de gör det beroende på sättet att fästa ventilen);
  3. delen vänds och tas bort;
  4. en ny ventil installeras på sin plats, sedan fixas den;
  5. anslut sedan ledningarna och slangarna, fixa dem med klämmor;
  6. den borttagna panelen återförs till sin plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer att problemet som maskinen tömmer på utan tvätt ligger i gummipackningarna eller dålig kontakt med sensorn. I detta fall kan maskinen ständigt dra och tömma vatten, inklusive i början av tvätten. Det är nödvändigt att ringa sensorn med en multimeter: om allt är i ordning med det är det värt att kontrollera tryckomkopplaren.

Problem med elektronisk modul

Om, när du sätter på tvättmaskinen, dräneringen tänds eller om utrustningen inte håller vatten i början av tvätten, kan det tyda på att den elektroniska modulen inte fungerar. I det här fallet genererar blocket felaktiga kommandon. Som regel visar displayen felkoder, som kan vara olika. Varje kod talar om en specifik systemuppdelning.

Till att börja med kan du stänga av och sedan slå på utrustningen . Om vattnet efter översvämningen lämnar av gravitationen eller dräneras under uppsättningen måste du kontakta en specialist. Han förstår felkoder, så han kommer snabbt att lösa problemet.

I detta fall rekommenderas det inte att demontera maskinen på egen hand, du kan inte fortsätta använda den om kodade fel visas på displayen.

Rekommenderad: