Vattentät Regnrock: En översikt över Värmebeständig, Nylon Med PVC Och Signalregnrockar För Skydd Mot Vatten, Poseidon WPL Och Andra Modeller. Hur Väljer Man? GOST

Innehållsförteckning:

Video: Vattentät Regnrock: En översikt över Värmebeständig, Nylon Med PVC Och Signalregnrockar För Skydd Mot Vatten, Poseidon WPL Och Andra Modeller. Hur Väljer Man? GOST

Video: Vattentät Regnrock: En översikt över Värmebeständig, Nylon Med PVC Och Signalregnrockar För Skydd Mot Vatten, Poseidon WPL Och Andra Modeller. Hur Väljer Man? GOST
Video: TOP 10 BEST WATERPROOF JACKETS FOR MEN 2021 2024, April
Vattentät Regnrock: En översikt över Värmebeständig, Nylon Med PVC Och Signalregnrockar För Skydd Mot Vatten, Poseidon WPL Och Andra Modeller. Hur Väljer Man? GOST
Vattentät Regnrock: En översikt över Värmebeständig, Nylon Med PVC Och Signalregnrockar För Skydd Mot Vatten, Poseidon WPL Och Andra Modeller. Hur Väljer Man? GOST
Anonim

Med början av regnperioden blir frågan om vilka kläder som ska användas i öppna produktionsområden och människor som måste vara utomhus för att skydda sig från att bli blöta relevant. I många år har konsumentens prioritet varit vattentäta regnrockar eller regnrockar, som de ofta kallas. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om detta klädattribut - dess funktioner, typer och populära modeller, tekniska krav för produkten. Vi kommer också att ge några användbara tips som hjälper dig att välja rätt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vattentät regnrock idag, som för många år sedan, är ett mycket populärt och efterfrågat attribut för kläder under regnigt väder . Den enda skillnaden är att tidigare regnrockar gjordes av tunn oljeduk, och samma oljebandsrem användes för fixering, medan moderna modeller är gjorda av högkvalitativa och hållbara material. I de flesta fall använder de för att sy en regnrock tåligt tyg, som är täckt ovanpå med ett lager av polymermaterial eller gummerad kudde.

Bild
Bild

Polymeren som används är silikon, PVC, polyuretan eller polyamid.

Dessa arbetskläder har ett antal funktioner och fördelar, bland vilka det är värt att notera följande:

  • fullständig fuktbeständighet;
  • hög skyddsnivå;
  • styrka, tillförlitlighet;
  • lång livslängd;
  • brist på sömmar;
  • den vattentäta regnrockarna är väl ventilerade;
  • moderna modeller är gjorda med fickor eller överlägg, vilket är mycket bekvämt;
  • tillgång till moderna pålitliga fästelement;
  • stort urval och sortiment av både storlekar och design. Det finns också ponchoformade modeller som är populära bland det rättvisa könet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har valt en högkvalitativ modell för dig själv kan du vara helt lugn och säker på att inte ett enda regn kan blöta dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Alla typer och modeller av regnrockar från olika tillverkare presenteras på marknaden. Kläder skiljer sig på många sätt:

  • i längd - är långa, medellånga eller korta;
  • efter färgschema;
  • med funktionerna i snittet.
Bild
Bild

Men det viktigaste kriteriet är det material som produkten är tillverkad av. Enligt denna parameter är regnrockar så här.

Duk . Denna typ av produkt används oftast av anställda i olika serviceföretag som, när de gör sitt arbete, ofta är på gatan. En sådan produkt skyddar väl mot fukt, smuts, vind. För tillverkning används en presenning, en vattenavvisande impregnering av märket SKPV, PV eller SKP, vars densitet måste vara minst 480 g / m2. Varje söm sys 2 gånger, detta ökar styrkan och vattenmotståndet.

Bild
Bild

Gummerad . En sådan regnrock är gjord av slitstarkt gummerat tyg. Det är värmebeständigt, tillåter inte att fukt passerar igenom. Den kännetecknas av limmade sömmar och en lös passform.

Bild
Bild
Bild
Bild

PVC . Nylon regnrock med PVC är en av de mest populära bland konsumenterna. Huvudtyget för sömnad är polyester (nylon), som är noggrant belagt med polyvinylklorid. Ger högsta skyddsnivå. En sådan produkt är lätt att ta hand om. Livslängden är ganska lång och omfattas av alla regler.

Bild
Bild

Vi vill också erbjuda dig några av de mest populära modellerna av vattentäta regnrockar som skyddar väl och uppfyller alla krav

Poseidon WPL blå . Tillverkningsprocessen utförs strikt i enlighet med GOST 12.4.134 - 83. Den är tillverkad av regnrockstyg, vars vattentålighet inte är mindre än 5000 mm Hg. Konst. PVC används som impregnering. Materialet är miljövänligt, säkert, överensstämmer helt med kvalitetsstandarden. Limningen av sömmarna är av hög kvalitet, själva regnrockarna är bekväma och lätta.

Bild
Bild

Membran WPL … Det kännetecknas av lätthet, styrka, vattenbeständighet, ventilationshål, ångmotstånd. Det är också värt att notera att den har justerbara ärmar och en huva.

Bild
Bild

H442 . Signal vattentät regnrock är idealisk för dem som arbetar i mörkret. En mycket populär modell, det finns manliga och kvinnliga versioner. Den är utrustad med speciella signalränder, som arbetsvästar för anställda i vägorganisationer, tack vare vilken en person kommer att vara tydligt synlig även under dåliga siktförhållanden. Ränderna ligger längs produktens hela omkrets, de kan vara horisontella och vertikala. Tillverkad av polyester och täckt med polyuretan. Det kännetecknas av en hög vattentäthet.

Bild
Bild

Det finns många andra säkerhetsregnrockmodeller av god kvalitet där ute för jobbet. Det viktigaste är att välja en produkt från en pålitlig tillverkare.

Tekniska krav

Företag vars anställda ofta arbetar utomhus i alla väder, till exempel Internetleverantörer, verktyg, byggare, måste enligt lagen tillhandahålla regnrockar. Denna skyldighet föreskrivs i arbetslagen. Det är därför tillverkningsprocessen för vattentäta regnrockar är strikt kontrollerad av GOST. I GOST 12.4.134 - 83 “Herrrockar för skydd mot vatten . Tekniska förhållanden”beskriver i detalj alla standarder och krav som måste uppfyllas av produkten klar för idrifttagning.

Bild
Bild

Enligt regleringsdokumentet:

  • alla regnrockar är gjorda i enlighet med standarden;
  • det finns en viss lista över material som är acceptabla för syprocessen från vilka regnrockar är gjorda - indikerade tyget, fodret, impregneringen, som kan användas vid sömnad i produktionen;
  • storleken på regnrock, tjockleken på fodermaterialet och mängden impregnering, närvaron av en huva, fickor eller krage också måste följa den internationella standarden .
Bild
Bild

Enligt regleringsdokumentet genomgår varje produkt, innan den kommer in på konsumentmarknaden, ett antal laboratoriestudier och tester, varefter dess överensstämmelse med kraven och tekniska parametrar bestäms.

GOST specificerar också tydligt kraven för produktmärkning. Det ska vara på varje färdig regnrock.

Märkningen anger tillverkningsdatum, material, storlek, utgångsdatum. Tillverkaren måste ange regler för användning och skötsel av produkten.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja rätt vattentät regnrock bestämmer om du håller dig torr efter att ha utsatts för ösregn. När du köper den här produkten måste du tänka på:

  • tyget av vilket regnrockarna är gjorda;
  • impregneringsmaterial;
  • designegenskaper hos produkten;
  • finns det ventilationshål;
  • möjligheten att justera huven;
  • mått;
  • storleken;
  • fysiska och tekniska parametrar;
  • färg och design;
  • tillverkare;
  • pris.
Bild
Bild

Experter rekommenderar också att be säljaren om kvalitetscertifikat för produkter. Detta dokument är en bekräftelse på att alla normer och regler observerades under produktionen av regnrock.

Rekommenderad: