Lacobel: Vitt Glas Och Svart Lacobel, En Palett Av Nyanser, Skjutdörrar Av Material Och Arkstorlekar, Matt Och Annan Lacobel

Innehållsförteckning:

Video: Lacobel: Vitt Glas Och Svart Lacobel, En Palett Av Nyanser, Skjutdörrar Av Material Och Arkstorlekar, Matt Och Annan Lacobel

Video: Lacobel: Vitt Glas Och Svart Lacobel, En Palett Av Nyanser, Skjutdörrar Av Material Och Arkstorlekar, Matt Och Annan Lacobel
Video: Skjutdörrar och garderobsförvaring (Montering) 2024, Maj
Lacobel: Vitt Glas Och Svart Lacobel, En Palett Av Nyanser, Skjutdörrar Av Material Och Arkstorlekar, Matt Och Annan Lacobel
Lacobel: Vitt Glas Och Svart Lacobel, En Palett Av Nyanser, Skjutdörrar Av Material Och Arkstorlekar, Matt Och Annan Lacobel
Anonim

Det konstiga namnet "lacobel" hänvisar till färgat dekorativt glas från vilket fasaderna på skjutbara garderober, innerdörrar, väggdekoration och element av vissa möbler är gjorda. Glas, som namnet, är knepigt. Vad det är, hur det ser ut, vad är dess fördel, kommer vi att berätta för dig i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Glas som erhålls med flottörmetoden används för tillverkning av lacobelmaterial. Detta är när en smält glasmassa läggs på ett tunt lager av lågsmältande metall.

För att göra en lacobel är ena sidan av det polerade glaset täckt med ett lager färgad emalj . Produkterna blir ogenomskinliga. Från färgningssidan ser duken blank och ljus ut, på baksidan får ytan en jämn matt nyans.

Utseendet på sådana produkter, med sin djupmättade färg och lackglans, har en signifikant skillnad från vanligt glas bearbetat med en självhäftande film (orakel).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glansglans är inte den enda egenskapen hos dessa produkter. Producera matta, glasmålningar, satinalternativ . Varje modell förvandlar interiören effektivt, gör den från standard och tråkig till modern och färgstark.

De graciösa bilderna som appliceras på den släta eller amalgamsidan av panelen ger glasmonoliten särskilt värde . Det produceras genom sandblästring på en speciell maskin, med hjälp av en tunn luftström med kvartssand, riktad under starkt tryck.

Strålen bryter glasytan och mattar den i form av ett mönster . Trycksgraden och kornstorleken på sanden regleras, därigenom uppstår fragmentariska eller kontinuerliga mattor. Djupapplikation gör det möjligt att få en bild i volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat sätt att skapa en bild. Du kan till en början överlagra en bild och sedan täcka den med färg och lackmaterial, så att bilden kan ses från den motsatta sidan av det transparenta glaset.

Det tredje alternativet låter dig få motsatt effekt . För att uppnå en bild avlägsnas ett lager färgat lack från amalgamsidan på platserna på ritningens linjer. Detta gör det möjligt att göra bilden transparent mot bakgrunden av färgat glansigt glas.

Det finns också en fjärde metod för att rita ett mönster - med metallen för metallsmältning . Processen sker med hjälp av modern innovativ teknik, medan glaspanelen inte ändrar tjocklek och slät struktur.

Optisk snedvridning sker inte, produktens reflektivitet förblir som bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att arbeta med att applicera en bild på något sätt är ganska svårt, kräver speciella tekniska medel och färdigheter, vilket avsevärt ökar kostnaden för en glaspanel. Men originaliteten och prydligheten i skåpet med ett snyggt mönster kommer helt att motivera investeringen.

Du behöver inte betala för mycket - även utan en bild förändrar lakobelpaneler dramatiskt uppfattningen av interiören och stör det naturliga perspektivet på rummet . Tack vare de ljusa reflekterande ytorna får rummet ett speciellt djup, förmedlar den ovanliga rörelsedynamiken hos människorna i den. Designets unika karaktär skapas tack vare det magiska spelet mellan ljus och skugga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med färgat glas är obestridliga:

  • perfekt jämnhet;
  • djup färgmättnad;
  • ett stort utbud av produkter som låter dig implementera vilken designlösning som helst;
  • miljösäkerhet;
  • brandmotstånd;
  • närvaron av vattenavvisande egenskaper;
  • styrka och hållbarhet;
  • UV -beständighet (bleknar inte);
  • lätt att montera;
  • vård är inte svårare än för en vanlig glasprodukt;
  • kan kombineras med alla byggnads- och möbelmaterial;
  • har ett spektakulärt utseende;
  • skapar möjlighet till en unik omvandling av interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att vara rättvis bör det noteras nackdelarna med lacobelpaneler. De är endast lämpliga för moderna designalternativ. En kall yta kan inte konkurrera med träets energivärme och glas är sämre i styrka än många byggmaterial.

Viktigaste egenskaperna

Som vi redan har fått reda på är lacobelplattan målad på ena sidan med färg och lack. Färgämnet måste fördelas över ytan med ett enhetligt glansigt lager . Produkter som levereras för inredning är kontrollerade med avseende på enhetlig färgtäckning. På amalgamsidan får materialet inte överföra ljus någonstans.

Parametrarna för plattorna ställs in av designprojektet och levereras till objektet i färdiga dimensioner. Glastjockleken är 4 eller 6 mm. Fabriksstandardprodukter kan ha ett sömlöst arkformat - 1605x2550 mm; 3200x2200 mm (beroende på företag).

Vid skapandet av lacobelprodukter används organiska, ofarliga färgämnen som inte innehåller tungmetaller och giftiga kemikalier, vilket gör det möjligt att använda produkterna även på sjukhus och dagis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som tillval har vissa typer av lacobelglas andra egenskaper

  • En speciell SAFE och SAFE + film appliceras på amalgamytan . Det skyddar glaset mot repor, och när det går sönder säkerställer det andras säkerhet, eftersom fragmenten finns kvar på filmen.
  • Lacobel AB (antibakteriellt) glas motstår svampar och bakterier . Denna typ av platta används i rum med höga sanitära standarder - sjukhus, apotek, laboratorier, liksom i pooler och badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Dekorativa glasdetaljer används för att dekorera interiören i privata lägenheter och hus, liksom kontor, skyltfönster, apotek och många andra offentliga byggnader. Glansiga paneler är ett bra alternativ för väggar och zonindelade skiljeväggar. Lokaler tjänar bara på att byta ut invändiga dörrpaneler mot lacobelytor.

Glas i olika nyanser är perfekt för att dekorera möbelfasader - skjutbara garderober, headset, stängda hyllor . På grund av dess fuktbeständiga egenskaper används produkterna i badrum, de används för att täcka bänkskivor och väggar i köket, de använder släta ytor för ett förkläde istället för kakel.

Lacobel-produkter ser attraktiva ut i glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ med ett matt mönster berikar skjutdörrarna i rum och garderober, ser underbara ut på bord och dekorerar lampor med dem. Bilder på färgat glas förbättrar utseendet på skinn och rörliga skärmar.

Den spektakulära inredningen av interiörer med glaspaneler kan ses på fotografier av rum för olika ändamål

Bild
Bild

Vardagsrum:

lacobelglas används vid utformningen av ett hörnskåp och ett litet bord, och fönstret som reflekteras i möbelfasaden expanderar visuellt utrymmet i rummet;

Bild
Bild

ljusa trefärgsskjutdörrar i den inbyggda garderoben spelar rollen som en accentplats mot bakgrunden av vardagsrummets lugna tonalitet;

Bild
Bild

glänsande designmöbler på vinden är skräddarsydda

Bild
Bild

Sovrum:

sovrummets design domineras av svarta och röda nyanser, medan golvstativet i lacobel stöder det inre temat;

Bild
Bild

garderobens fantastiska glans reflekterar rummet i skjutdörrytorna

Bild
Bild

De svartvita sovrumsmöblerna gör ett starkt intryck, som om dag och natt kombineras i ett utrymme

Bild
Bild

Barns:

en lacobel garderob med en bild av leksaker i barnens sovrum;

Bild
Bild

positivt barnrum med ljusa färgglada möbler

Bild
Bild

Skåp:

ett rymligt kontorsrum utrustat med garderober och bänkskivor i lacobel;

Bild
Bild

hemmakontor i högteknologisk stil med svart glas

Bild
Bild

Kök:

den fantastiska reflektiviteten hos minimalistiska möbler ökar rummets volym;

Bild
Bild

färgen på den ljusa luftiga grönska på arbetsförklädet fräschar upp de dystra fasaderna i köket

Bild
Bild

Matsal:

en vacker kombination av matta och glansiga dörrblad;

Bild
Bild

fasaden på lacobelskåpet med ett mönster i form av ett raffinerat nät

Bild
Bild

Hall:

ljusa nyanser i korridoren gör rummet mjukt och harmoniskt;

Bild
Bild

spegel och grå abstraktion på svart glas lägger till mystik i interiören

Bild
Bild

Badrum:

otroligt vacker dekoration av badrum med röda glasytor;

Bild
Bild

röd glans i badrummet i kombination med vitt ger intrycket av fullständig sterilitet i rummet

Bild
Bild

Balkong:

funktionella balkongskåp innehåller tonat glas på dörrarna;

Bild
Bild

vita blanka ytor skjuter gränserna för loggiens smala territorium

Bild
Bild

Lackerat glas skapar fascinerande moderna interiörer. Men tyvärr passar ljusa produkter med en glansig glans inte historiska och rustika stilar.

Färgspektrum

Färgpaletten av lacobelglas, som presenteras i katalogerna, är 20-35 toner. Varje märke har sina egna nyanser, det exakta antalet finns på specifika företags webbplatser. Alla använder grundtoner - rött, blått, grönt, gult, brunt, men deras oändliga alternativ kan skilja sig från märke till märke.

Klassiska svartvita produkter ser inte traditionella ut när det gäller lacobelpaneler . Den rena glansen av glansigt glas ökar deras värde. Svarta möbler, snygga och strama, passar ultramoderna interiörer. Den pärlvita glansen bländar med sin renhet, den verkar lysa och lösa upp allt runt omkring. I utformningen av små rum används det ofta för att suddiga gränser och få ytterligare volym.

Den beige nyansen ser mjuk och känslig ut . Kombinera den med dämpade förgyllda accenter för att skapa en elegant, elegant, modern inredning.

Bild
Bild

Om du vill uppnå maximal reflekterande effekt bör du välja en grå färg, närmare grafitens nyans. Kombinationen av möbler och sträcktak i denna ton ger en dubbel ökning av utrymmet.

Ljusa lacobelfärger tillför positiv energi och energi. Med flerfärg kan du muntra upp, känna livsglädje.

Ett särskilt tema bör noteras användningen av målat glas lacobel. En liknande teknik används för att dekorera fasader på möbler, fönster, interiörpartitioner, de används för att dekorera väggarna:

inramade glasmålningar används som målningar;

Bild
Bild

speglade ytor på garderober är idealiska för målat glas bilder dekorerade med en lacobel

Bild
Bild
Bild
Bild

fönster med raffinerade lack- och målarmönster på glaset tycks släppa in sommarträdgårdens skönhet i rummet

Bild
Bild

innerdörrar med glasmålningar blir den dominerande inredningen i rummet

Bild
Bild

blommatemat presenteras framgångsrikt på genomskinliga zonindelningar

Bild
Bild
Bild
Bild

beundrar skönheten i glasmålningstaket lacobel

Bild
Bild

ritningar gjorda av färgat lack-och-lackglas dekorerar väggarna i lokalerna

Bild
Bild

Värdet av framgångsrika färglösningar observeras inte bara i målat glasdesign.

Bilder som applicerats på lacobelglas på olika sätt blir också en unik inredning i interiören:

skåpets framsida är dekorerad med känsliga förgyllda ornament på en ljusbrun bakgrund;

Bild
Bild

en bra lösning är utformningen av matta ytor genom sandblästring

Bild
Bild

den mjölkiga beläggningen av möbeldörrar är dekorerad med ett transparent mönster som erhålls genom att ta bort fragment av färgskiktet

Bild
Bild

Vårdregler

Härliga ljusa lakobelpaneler pryder möbler, väggar, dörrar och fönster. Glöm inte att framför oss står glas, som inte tål grov slarvig hantering - skarpa slag, repor, flis.

Att sköta produkten är inte svårare än för vanliga glasartiklar . De tvättas och torkas av med en mjuk trasa. Du kan använda speciella kemikalier som inte innehåller slipande tillsatser. Försiktigheten bör vara särskilt skonsam mot lacken, utan användning av hårda borstar och metallbaserade ytrengöringsmedel.

Lacobel produceras för inomhusbruk . Produkter tål inte lång exponering för miljöförhållanden. Om fönsterdekoration av målat glas krävs, sätts glas in med en lack-och-lackbeläggning inuti rummet.

Rekommenderad: