Profilhandtag (31 Bilder): Mortise Och Overhead, Svart Och Vitt För Köksfasaden, Dolda Möbler Och Andra Profiler Av Mässing Och Andra Material

Innehållsförteckning:

Video: Profilhandtag (31 Bilder): Mortise Och Overhead, Svart Och Vitt För Köksfasaden, Dolda Möbler Och Andra Profiler Av Mässing Och Andra Material

Video: Profilhandtag (31 Bilder): Mortise Och Overhead, Svart Och Vitt För Köksfasaden, Dolda Möbler Och Andra Profiler Av Mässing Och Andra Material
Video: Vad händer om det kokar över på en bänkfläkt från BORA? 2024, April
Profilhandtag (31 Bilder): Mortise Och Overhead, Svart Och Vitt För Köksfasaden, Dolda Möbler Och Andra Profiler Av Mässing Och Andra Material
Profilhandtag (31 Bilder): Mortise Och Overhead, Svart Och Vitt För Köksfasaden, Dolda Möbler Och Andra Profiler Av Mässing Och Andra Material
Anonim

Utvecklare av nya möbelprojekt behöver veta allt om profilhandtag. De används lika mycket i vilken modern stil som helst: från hi-tech och minimalism till modern och loft. I mer välbekanta stilar - klassiskt, skandinaviskt och imperium - är dessa element dessutom dekorativa. Men i köket och i korridoren, när man konstruerar skjutbara garderober i små lägenheter, är möbelhandtaget inte så mycket ett inredningsmedel som ett sätt att ge ytterligare funktionalitet och förlänga tiden för fruktbar drift av möbler utan ytterligare reparationer.

Bild
Bild

Beskrivning

Profilhandtaget är en speciell anordning för att öppna dörren. Det är vanligtvis tillverkat av ett lämpligt material och fäst på huvudbanan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kravet på en modetrend och förekomsten av användning i moderna möbler ger ett stort utrymme för fantasi hos designers och tillverkare av headset och enskilda möbler

  • Det vanliga vertikala läget i förhållande till möbeln är inte det enda möjliga. Modelleraren kan använda andra alternativ: horisontell, fasad.
  • Tillverkningsmaterialet skiljer sig också i variation (även om industriutvecklare vanligtvis kallar anodiserat aluminium, är det tillåtet att använda stålelement eller tillverkade av legeringar med deltagande av lätt silvermetall). I designmöbler kan beslag göras på beställning och går utöver de vanliga råvarorna som används som standard. Kallas vanligtvis 2 typer: anodiserad och PVC -film.
  • Färgintervallet är inte begränsat, på grund av användningen av olika legeringar och PVC-beläggning kan profilhandtaget få en speciell struktur: trä, natursten, läder och mosaik. Anodiserad metall har mindre koloristiska möjligheter, men det ger ytterligare styrka och ökar livslängden för den nödvändiga möbeldelen.
  • Namnen på de erbjudna produkterna är romantiska och överensstämmer helt med egenskaperna: du hittar silver, guld och brons, champagnefärg, rökig ek och bärnstensbrun, under en viss träfärg, accepterad i möbelindustrin.
  • Designerens idé ger möjlighet att installera symmetriska och asymmetriska profiler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativa beslag kommer säkert att dekorera möblerna och ge dem ytterligare dekorativ effekt . Korrekt vald nyans och form kan inte bara markera eller ta bort visuellt strukturella detaljer. Huvudsyftet med profilhandtaget är att göra dörren lätt att öppna, jämna ut denna process och spara dyrbart utrymme i ett trångt utrymme.

När det gäller ergonomi är detta ett sätt att undvika vanliga hushållsskador, vilket är viktigt om det finns barn i familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Sortimentet förklaras av mångsidigheten i användningen och enkel installation. När allt kommer omkring används en modern och högkvalitativ handtagsprofil inte bara för rumsmöbler (även om du kan hitta uttalanden om otillräcklig hygien), utan också för garderober, byråer och till och med innerdörrar. Den nya trenden med handtagslösa möbler har äntligen vunnit första positioner i konsumenternas efterfrågan, även om olika typer av armaturer faller under denna professionella term.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Overhead, som den vanligaste varianten, fästs från utsidan med de vanliga fästelementen (skruvar och brickor) och kan organiskt passa in i alla stilalternativ.
  • Mortise är dyrare i design, tid och ansträngning, varför det är mindre vanligt. Dessutom, även om sådana beslag underlättar processen att ordna saker och bli rena, gör de möblerna betydligt dyrare. I den inhemska industrin är valet av inskurna handtag begränsat på grund av deras efterfrågan endast i vissa stilar, på släta fasader av dyrt trä.
  • Dold handtag leder rankningen på grund av dess förmåga att minimera slösat utrymme. I branschen är räls enkelt implementerade - tvärstänger med 2 ben, större och mindre, beroende på lådans dimensioner.
  • Profilhandtagets dimensioner beror inte bara på platsen. Den vertikala kan bara ta upp en del av huvudduken, och den horisontella skärs ofta till rutans bredd.
  • Slut, den vanligaste, skärs enkelt från en lång profil. I hemlagad design används pluggar för varje kant; i fabriksprodukter slipas kanterna mekaniskt.
  • Integrerad kan skäras in i fasadpanelen, då behöver du inte använda en profil. Men en sådan sak gör det svårt att upprätthålla hygienen, särskilt i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Symmetri är inte den viktigaste förutsättningen i designmöbler eller i en garderob byggd under vissa förhållanden . Symmetri kan ge möblerna ytterligare dekorativitet, även om asymmetri också kan vara en slags stilistisk anordning som används för att lägga till ett attribut till den valda stilen.

Asymmetri kan också bero på särdragen i objektets användning eller plats, det begränsade utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter modelltyp

Vanliga sorter:

  • fraktsedel;
  • tapphål;
  • slutet.

Overhead i botten är ett alternativ som länge har använts för ett väggskåp, medan i en artikel som står på golvet är en modell som är fäst överst bekvämare. Slutdörren längs hela dörrens längd är bekväm för hushåll i alla åldrar, de behöver inte böjas eller sträckas, du kan öppna dörren genom att ta tag i handtaget på en lämplig plats.

Overheadhandtag tillåter inte bara säkerheten och ergonomin vid användning av rymden, utan också att producera demokratiska uppsättningar som motsvarar modetrender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till storlek

Det finns inga särskilda begränsningar för profilhandtagets längd. Det enda som kan störa ett okonventionellt löst författarsats är längden på profilen som används för skärning . I ett köksset är den maximala rekommenderade längden på 1 skåp 1200 mm, men i skjutbara garderober kan en profil för en skjutdörr och en längre längd användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Modern teknik föreslår möjligheten att använda legeringar: mässing och brons för dyra uppsättningar, aluminium - för massproducerade föremål. Anodisering, PVC-film och krom ger inte bara dekorativa möjligheter, stilistiska egenskaper, utan också uttrycksfullhet, långsiktig drift, problemfritt underhåll av renlighet, enkelt underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Handtaget i borstat aluminium är den obestridda ledaren inom konsumenternas efterfrågan på marknaden. De som inte gillar överdriven glans väljer standard överliggande remsa. Emellertid efterfrågas även ultratunna föremål med guldutseende. Två vanliga färgvarianter:

  • svart, standard för alla färger, smuts är mindre märkbar på den;
  • vit, lätt att rengöra, tappar inte färg från användning av tvättmedel.

Bakgrundsbelysta pennor är också populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Handtagsprofilen används inte bara för köksuppsättningar, även om dess idealiska syfte utan tvekan är i köksmöbler med begränsat utrymme och specifika förhållanden. Dessa möbelbeslag, tillverkade självständigt eller i fabriksverkstäder, i produktion, kan användas för fasaden på inre skjutdörrar, garderober, för möbler som en garderob eller byrå, under bordsskivan på ett matbordskjutbord eller under glas på ett dekorativt bord.

De listade tillämpningsområdena kan beaktas när du gör egna möbler eller beställer dem från tillverkaren, på internetportaler, i specialbutiker . Utrymme för fantasi i kreativitet lämnar en mängd olika förslag på material som används, storlekar, färger och former.

De kan tillgodose de mest nyckfulla förfrågningarna och de strängaste stilbegränsningarna.

Rekommenderad: