Storlekar På PVC -paneler: Vad är Längden, Bredden Och Tjockleken På Väggpaneler I Plast, Standardstorlekar För Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På PVC -paneler: Vad är Längden, Bredden Och Tjockleken På Väggpaneler I Plast, Standardstorlekar För Väggar

Video: Storlekar På PVC -paneler: Vad är Längden, Bredden Och Tjockleken På Väggpaneler I Plast, Standardstorlekar För Väggar
Video: Hur gör snickaren - Montering av gipsskivor på vägg 2024, Maj
Storlekar På PVC -paneler: Vad är Längden, Bredden Och Tjockleken På Väggpaneler I Plast, Standardstorlekar För Väggar
Storlekar På PVC -paneler: Vad är Längden, Bredden Och Tjockleken På Väggpaneler I Plast, Standardstorlekar För Väggar
Anonim

Framstegen står inte stilla, tekniken inom byggmaterial förbättras. Som ett resultat, nyligen, för 10-12 år sedan, dök PVC-paneler upp i Ryssland för dekoration, dekoration av väggar, tak i vardagsrum och badrum, på balkonger och loggior. PVC -paneler har vunnit köparnas uppmärksamhet för sin enkelhet, enkel installation och fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper: fördelar och nackdelar

Polyvinylkloridpaneler kännetecknas av ett stort antal fördelar.

  • Utmärkt utseende bibehålls länge. Om du rengör regelbundet med rengörings- eller tvålösningar kommer kvaliteten och nyheten att glädja dig länge.
  • Godtagbart pris. Tillåtet att återuppliva lägenheten med en måttlig budget.
  • En mängd olika typer, konfigurationer, kategorier.
  • Mångsidigheten i färgpaletten hjälper till att visa alla typer av designers idéer.
  • De tolererar ökade belastningar, temperaturfall. Dessutom är de hållbara och säkra. Förbränningstemperaturen är mycket hög - över 399 ° C.
  • Motståndskraft mot fukt, många typer av svampar, mögel.
  • Lätt att tvätta och rengöra med enkla tvättmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Reparationer går snabbt och enkelt med PVC -paneler. Slutresultatet är praktiskt och snyggt. Ingen speciell kunskap krävs för att installera.
  • Inte svårt att byta ut om skador uppstår.
  • Designen är lätt och enkel att installera.
  • Skiljer sig i bra ljud- och värmeisolering.
  • Miljövänligt material. Polyvinylklorid är en termoplastisk plast tillverkad av naturgas eller olja och natriumklorid genom elektrolys. Denna inerta, hållbara kemikalie är helt ofarlig: den används vid tillverkning av barnleksaker, förpackningar för mejeriprodukter, behållare för lagring av vatten och mat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men PVC -paneler har också nackdelar:

  • bräcklighet (panelerna är ihåliga inuti, konfigurationen stöds av förstyvningsribbor);
  • utsläpp av giftiga gaser i en brand.

Plattor-PVC skiljer sig åt i syfte och metod för sammanfogning

Panelernas struktur består av två plastskivor som är fast förbundna med små längsgående broar. Motsvarande mönster appliceras på framsidan och sidokanterna är gjorda med utskott och spår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Genom design finns det två kategorier: vägg och tak.

De första kännetecknas av en lång livslängd, styrka och motståndskraft mot fukt (de tillåter inte att vatten passerar igenom även vid lederna). Deras vikt skiljer sig väsentligt från taket.

De skiljer sig åt när det gäller styrka och indelas i sin tur i flera underarter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler med 3D -effekt eller offsettryck

Perfekt 3D-ritning, märkesfärgstryck, isolerande lager av lack får dem att se ut som natursten, trä, keramiska plattor eller grafik av hög kvalitet. UV -färg som appliceras på panelerna torkar direkt, nästa lager av lack tillåter inte kemisk interaktion med luft.

Att rita teckningar, målningar, ornament, kompositioner från paneler hjälper till att göra interiören unik, original, unik.

3D -paneler är en underbar lösning på problemet när du skapar en ny, bekväm inredning i en lägenhet, kontor, butik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Termiska eller termiska överföringspaneler

Tekniken att applicera dekor på PVC -plattor kallas termotryck och överför alla typer av mönster, färger att välja mellan. En ritning visas på en polymerfilm, sedan på specialutrustning vid hög temperatur återinspelas den på panelens yta. Den resulterande framsidan av panelen är inte lackerad: den filmbelagda färgen är motståndskraftig mot slitage, fukt och ultravioletta strålar.

Enkel installation, fuktbeständighet, motståndskraft mot extrema temperaturer - allt detta gör panelerna till en erkänd ledare inom design av enskilda studior, offentliga institutioner, vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laminerade paneler

Ett sätt att tillverka laminerade PVC -paneler består i att limma en film med ett mönster och en präglad textur (förband) på plattan. En film appliceras på den främre ytan med ett specifikt lim och lindas på baksidan. Vid kanterna exfolierar inte filmen och materialet får ytterligare tekniska egenskaper: hållbarhet, praktiska egenskaper, styrka till ofrivilliga handlingar (ritningen försämras inte med tiden, det är svårt att förstöra det och till och med repa det).

Laminerade PVC -paneler används i kök, toalett eller badrum, kontorslokaler. Dessutom är detta ett utmärkt alternativ för användning på en balkong, loggia: temperaturregimen påverkar inte paneler av denna typ. Panelerna är belagda med ett speciellt antistatiskt medel, så att dammpartiklar inte sätter sig på ytan. Kvaliteten på panelerna är som regel certifierad av motsvarande certifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller PVC -takpaneler är de något tunnare än väggpaneler. De kan ha följande storlekar: bredd - 25 cm, 37 cm, 50 cm, längd - 2 m, 7 m, 3 m, 6 m; tjocklek - 4-10 mm. Genom design finns det två- och tresektioner, i färg och textur- matt och glansigt, vitt och med imitation av naturmaterial, ljusa och pastellfärger.

Takpaneler i PVC har följande positiva egenskaper:

  • vid användning utsätts de inte för mekanisk påverkan;
  • produkter kan monteras i lokaler för olika ändamål: bostäder och offentliga, kontor och detaljhandel;
  • inte benägna att bilda svamp, mögel, därför används de i rum med hög luftfuktighet;
  • ger plattan ett estetiskt utseende, plattorna gör kommunikationer osynliga för ögat: el, teknik;
  • underhåll är inte svårt: enkla tvålösningar räcker för att rengöra ytan från föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetsalternativ

När du väljer PVC -väggpaneler bör du ta hänsyn till hur de kommer att placeras: vertikalt eller horisontellt.

Panelernas storlek beror på valet av designlösningar:

  • för alternativ med 3D -effekt eller offsettryck: bredd - 25, 37, 50 cm, längd - 2, 7 eller 3 m, tjocklek - 8-10 mm;
  • för paneler med termotryck eller termisk överföring: bredd - 25 cm, längd - 2, 7, 3, 6 m, tjocklek - 8-10 mm;
  • för laminerade modeller: bredd - 25 cm, längd - 2, 7, 3 meter, tjocklek - 8-12 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningen av plattorna utförs på två sätt: de är antingen limmade på väggen eller fixerade på en förberedd låda.

I den första metoden ska väggarna ha en perfekt plan och slät yta . För att göra detta måste de förberedas i förväg: ta försiktigt bort den gamla beklädnaden, ta bort fett, smuts, fyll på sprickorna, applicera en primer och jämna ut. Måttskillnader inom 5 mm är tillåtna. Om mer, sedan efter ett tag deformeras deformationen och kan lossna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsarbeten för att fixera plattorna med lim är ojämförligt enklare och billigare: behovet av att bygga en svarvkonstruktion försvinner slutligen.

Det är inte nödvändigt att spendera mycket tid och ansträngning för att installera panelerna - alla nybörjare kommer att klara denna uppgift. Men det här alternativet har också en betydande nackdel: vid brott eller skada är det svårt att ta bort den skadade panelen från väggen och ersätta den med en ny.

Metoden för att fästa PVC -paneler med en låda har ett antal positiva punkter: bättre ljud- och värmeisolering, det finns ingen anledning att jämna ut väggarna, du kan inte ta bort gammal färg eller tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mantelstrukturer är av tre typer, beroende på vilken typ av material det är tillverkat av

  • Trä . I detta fall består strukturen av trälister och balkar, som skruvas fast på planet på lika avstånd från varandra. Avståndet mellan lamellerna för väggarna är inte mer än 30-40 cm, för taket - inte mindre än 30 cm - detta är huvudstandarden. Svarven i förhållande till panelerna fästs vinkelrätt mot väggytan. Delarna fästs med självgängande skruvar, vilket är mycket pålitligt och bekvämt.
  • Metallisk . För att bygga en metall svarv, väljs en metallprofil. Självgängande skruvar ersätts med speciella fästen som ger snabb och säker fastsättning på väggen. Kleimer är en fäste som är tillverkad av en perforerad metallplatta. Klämmor används för dold montering vid fastsättning av plastpaneler, där anslutningsdelarna är osynliga på ytan av byggnadsfinishen.

Konstruktionen av en rambas i form av en låda hjälper till att klara isoleringen på balkongen och loggia. Hålrummen i lådan är fyllda med isolering och sedan mantlade med PVC -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . För tillverkning av en plastram används en U-formad profil. Fördelarna med denna lösning: designens lätthet, absolut motståndskraft mot fukt och olika temperaturförhållanden, plasticitet vid bearbetning. Profilen fästs på basen med självgängande skruvar eller pluggar med 30 cm mellanrum.

Nackdelen med alla dessa metoder är i konstruktionen av svarv, vilket medför extra kostnader för tid, pengar och minskad bostadsyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panelalternativ

Parametrarna beror på anslutningsalternativet och olika storlekar på PVC -paneler.

Metoderna för att ansluta paneler till varandra är indelade i tre grupper

  • Sutur- eller lamelllameller kopierar fodret, som kännetecknas av en sådan anslutning. Sömmen syns tydligt och är en del av designen. Panelerna kännetecknas av hög styvhet och motståndskraft mot ofrivilliga störningar. Ser ut som vanliga finishbrädor. Standardstorlek: bredd - från 12-30 cm, längd - från 0,9-3 m, 6 m, tjocklek - 4-10 mm.
  • Sömlösa skarvar ansluts utan synlig skarv; med korrekt installation erhålls en plan yta med knappt synliga skarvar. Resultatet av installation och montering beror på materialets kvalitet. Standardstorlek: bredd - 15-50 cm, längd - 2,7 m, 3 m, tjocklek - 4-10 mm.
  • Rostversion. För att ansluta denna grupp görs en dekorativ urtagning i profilen - ett spår, som har formen av ett utskjutande, på grund av vilket en platt präglad yta erhålls.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av PVC -paneler beroende på storlek.

Kaklat

Kakelmaterialet liknar keramiska plattor. För att skapa en ovanlig inredning kan du kombinera monokroma alternativ med plattor som imiterar natursten, har ett mönster eller är dekorerade med mosaik när de läggs.

Standard storlek: 30x30 cm, 98x98 cm, 100x100 cm, tjocklek 1-5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg

Används för väggdekoration. En mängd olika nyanser, texturer, texturer erbjuder att göra interiören i huset snygg och ljus.

Standard storlek: bredd - 15-50 cm, längd - 2, 6/2, 7/3 m; tjocklek - 6-10 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lummig

De är stora i storlek. När du arbetar med denna typ av paneler täcks ett stort område - det kommer att vara ovanligt och intressant att designa.

Standard storlek: bredd - 50 -122 cm, längd - 0, 9-2, 44 m, tjocklek - 1-6 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder

Den har en slät blank yta och finns i en mängd olika färger. Anslutningen sker enligt fjädringslåssystemet, vilket möjliggör installation utan problem. Vertikal läggning av brädor gör taket visuellt högre och horisontellt - expanderar väggen.

Standard storlek: bredd - 10-30 cm, längd - 0,9-3 m, tjocklek - 4-8 mm.

Bild
Bild

Dekorativa möjligheter

Dekorativa PVC -väggpaneler blir kanske det mest populära bland efterbehandlingsmaterial i interiören. Att vända mot PVC-paneler är en enkel och dammfri efterbehandlingsmetod. Installation av PVC-paneler utförs på samma sätt som för att montera en barndesigner, så även en icke-professionell kan klara det.

Kvalitet och estetiska egenskaper hos dekorativa paneler gör att du kan implementera originaldesignidéer under förutsättningar för budgetreparationer och garantireparationer av hög kvalitet. Närvaron av 120 färger och texturer, olika former och texturer hjälper dig att utföra dessa uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper plastpaneler, var uppmärksam på att de är jämna, inte har vågor, bucklor, droppar. Det är önskvärt att de är från samma sats och inte skiljer sig åt i färg, nyans. Kvaliteten på installationen är endast vid användning av plana plattor: utan snedvridningar, skift och med osynliga skarvar.

Var uppmärksam på tillgängligheten av hygieniska och hygieniska säkerhetscertifikat, produktens överensstämmelse med tekniska specifikationer och GOST.

Du kan se installationen av PVC -paneler nedan.

Rekommenderad: