Storlekar På Gassilikatblock: Vilket är Bättre För Att Bygga Ett Hus Och Ett Garage, För Väggar Och Skiljeväggar? Standardstorlekar, Bord

Innehållsförteckning:

Storlekar På Gassilikatblock: Vilket är Bättre För Att Bygga Ett Hus Och Ett Garage, För Väggar Och Skiljeväggar? Standardstorlekar, Bord
Storlekar På Gassilikatblock: Vilket är Bättre För Att Bygga Ett Hus Och Ett Garage, För Väggar Och Skiljeväggar? Standardstorlekar, Bord
Anonim

Ett gassilikatblock av silikatbetong med en porös struktur är numera ett av de mest populära byggmaterialen. Den innehåller kvartssand och kalk. På grund av sin densitet och andra lika viktiga egenskaper används gassilikatblock för de flesta byggnadsarbeten.

Den viktigaste indikatorn som du bör vara uppmärksam på är densitet, det visar varför det blir mer rationellt att använda blocket: bärande och allvarliga konstruktioner eller mellanväggar och ställ. En viktig faktor är också värmeteknisk beräkning av blocken, som avgör var det är bättre att använda blocket: för externt eller internt arbete. Idag kommer vi att överväga lika viktiga parametrar - dimensionerna på gassilikatblocken. Detta gör att du kan förstå frågan om vilken storlek block som ska användas, beroende på vilken uppgift som finns.

Bild
Bild

Standardmått

Gassilikatprodukter kan ha olika storlekar. Men även med all denna mångfald har vissa standarder bildats som oftast används för konstruktion av vissa strukturer. Till exempel, i alla typer av tabeller på tillverkarnas webbplatser gäller följande dimensioner: 600x200x300 mm, 600x100x300 mm, 500x300x200 mm, 250x400x600 mm, 250x250x600 mm . Det finns också ganska massiva och dimensionella prover för golv.

Blocket är en rektangulär produkt vars tjocklek är något mindre än bredden. Oftast är det exemplar av en vanlig rektangulär eller kvadratisk form, med i sällsynta fall tillägg i form av serif och lås.

En speciell typ är de så kallade U-blocken, som främst används för att bygga hoppare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns standardiserade storlekar som regleras av GOST, de beror på var och hur blocken kommer att användas, med vilken teknik betongen härdar. Men som regel producerar de flesta tillverkare gassilikatblock i enlighet med TU, tack vare detta finns ett brett urval av standardstorlekar, former och dimensioner. Det finns dock en viss standard som inte tillåter att göra block mindre än de angivna storlekarna:

  • längd - från 600 eller 625 mm;
  • tjocklek - från 100 till 500 mm;
  • höjd - från 200 till 300 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad finns det mer?

Det finns många typer av gassilikatblock, men tre typer skiljer sig tydligt

  • Luftbetong . De är en konststen, där betonghål bildar slutna celler som inte vidrör varandra.
  • Skumbetong . Detta material liknar luftbetong, men här är porerna öppna och fördelas också över volymen.
  • Gassilikat . Mobilt byggmaterial. Dess komponenter är: krossad sand och kalk, aluminiumpulver med autoklavbehandling (nödvändigt för att påskynda härdningen). Särdrag hos råvarorna i fråga är låg vikt och bättre värmeledningsförmåga jämfört med ovanstående.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer också att beskriva andra typer av gassilikater

  • Rektangulär med fingerspår . Den har en liten massa och en bekväm form, lämplig för konstruktion av höga väggar utan inblandning av hjälputrustning. Fördjupningarna för händerna fungerar också som en plats för ytterligare styvhet, eftersom de i sin tur är fyllda med murbruk.
  • Partitionellt . För invändiga skiljeväggar inuti byggnaden används rektangulära block, men med en mindre tjocklek - 105–155 mm. Tillverkare erbjuder också sina egna modifieringar, så storlekarna kan vara från 75–80 mm.
  • Gasbetong med spår och ås . Denna uppfattning är ett slags lås, där leden är dold, vilket leder till att destruktiva faktorer inte påverkar den. Den monolitiska och solida konstruktionen har också ett plus, tack vare en sådan beläggning av sömmarna, är kalla broar uteslutna.
  • U-formad eller bricka . I blocket skapas ett hålrum inuti för en lösning och en förstärkt ram av förstärkning. Det visar sig en slags formning, med hjälp av sådana block görs alla slags hoppare och öppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken storlek ska jag välja?

Oftast används block för byggande av låga byggnader utanför vars täthet varierar från D300 till D600 (siffran anger ett kilogram per kubikmeter). Det varmaste alternativet är D300-blocken, men de har, jämfört med andra, lägre styrka och är därför endast lämpliga för envåningskonstruktion. Dimensionerna i detta fall är följande:

  • blockets bredd för väggkonstruktion - 200, 250, 300, 350, 375, 400, 500 mm;
  • för skiljeväggar - 100–150 mm;
  • längd - 600, 625 mm;
  • gassilikathöjd - 200, 250, 300 mm.

För att bygga väggpartier och alla typer av nischer används speciella block som har en mindre tjocklek. I de flesta fall överstiger deras tjocklek inte 100–150 mm, blockbredd - 600, 625 mm, blockhöjd - 200, 250, 300 mm.

Bild
Bild

Överliggaren har en bredd som beror på väggens tjocklek. För detta kommer prefabricerade strukturer till undsättning:

  • för en öppning på 300 mm - en överkant 300 mm bred;
  • för en öppning av 400 mm - 2 hoppare 200 + 200 mm;
  • för en öppning på 500 mm - 2 hoppare 300 + 200 mm.

För byggandet av ett garage används block på 600x300x200 mm oftast . Denna tjocklek är tillräcklig för en ouppvärmd byggnad.

Gasbetong har kommit in i det moderna livet så aktivt att helt andra strukturer kan uppföras från det, även utomhusgrillar och grillugnar. Detta material är brandbeständigt och ofarligt för människor och miljö.

Gassilikatblock är utmärkta råvaror för konstruktion på grund av deras tekniska egenskaper och flexibilitet . Också, förbise inte deras egenskaper, såsom frostbeständighet, fuktbeständighet och enkel bearbetning.

Detta material kan enkelt skäras med en vanlig bågfil, vilket gör att du kan distribuera en liten verkstad på din webbplats för tillverkning och montering av block av den storlek du behöver.

Rekommenderad: