Storleken På Vinylbeklädnad (31 Bilder): Längden Och Bredden På Plastpaneler Och Tillbehör För Utomhusarbete, Tjockleken På Beklädnaden För Efterbehandling Av Hus

Innehållsförteckning:

Video: Storleken På Vinylbeklädnad (31 Bilder): Längden Och Bredden På Plastpaneler Och Tillbehör För Utomhusarbete, Tjockleken På Beklädnaden För Efterbehandling Av Hus

Video: Storleken På Vinylbeklädnad (31 Bilder): Längden Och Bredden På Plastpaneler Och Tillbehör För Utomhusarbete, Tjockleken På Beklädnaden För Efterbehandling Av Hus
Video: How To Correctly Repair Damaged & Cracked Car Leather Seats 2024, Maj
Storleken På Vinylbeklädnad (31 Bilder): Längden Och Bredden På Plastpaneler Och Tillbehör För Utomhusarbete, Tjockleken På Beklädnaden För Efterbehandling Av Hus
Storleken På Vinylbeklädnad (31 Bilder): Längden Och Bredden På Plastpaneler Och Tillbehör För Utomhusarbete, Tjockleken På Beklädnaden För Efterbehandling Av Hus
Anonim

Vinylbeklädnad är ett praktiskt och billigt efterbehandlingsmaterial som används för ytterbeklädnad av byggnader. Det är en PVC -panel med vissa dimensioner, som ger en låg vikt på beklädnaden (ytterligare förstärkning av fundamentet krävs inte), dess fuktbeständighet och motståndskraft mot miljöpåverkan, biostabilitet. När det gäller styrkan är den ganska hög (även om den är sämre i denna indikator än metallfasad).

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudinställningar

Med hjälp av vinylfasader kan du uppnå originella stileffekter, eftersom de externa panelerna är mycket olika. Det finns alternativ som imiterar sten, trä, tegelytor. Likheten är dessutom så nära att det är möjligt att upptäcka imitation endast vid närmare undersökning.

Fästning av sidopaneler utförs på lådan , det är möjligt att använda isolering. Om väggarna är plana och inte behöver värmeisolering, är det möjligt att installera dem direkt utan svarv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader finns i form av paneler, som kan ha olika dimensioner. Det finns inga standarder för profilernas dimensioner. Varje tillverkare producerar paneler med vissa parametrar. Dessutom kan måtten bero på installationsalternativet för sidospåren (vertikalt eller horisontellt), på dess syfte (fasad eller källare).

Längd och bredd

Den genomsnittliga längden och bredden som vinylfasader kan ha är:

  • längd - från 2500 till 3750 mm;
  • bredd (arbete) - från 220 till 275 mm;
  • bredd (användbar) - från 200 till 255 mm.
Bild
Bild

Längden och bredden på plastfasad kan också bero på vilken typ av yta den simulerar

  • Paneler "skeppsbräda "har en längd på 3000-3390 mm (förkortad version) och 3660-3810 mm (standardversion). Förkortade paneler är lättare att installera, genom att foga dem kan du montera önskad längd. Bredden på panelerna för ombord varierar från 172-232 mm. Det är ibland mer rationellt att använda bredare "brädor" för att undvika behovet av att skära panelerna. Deras bredd är från 240 till 255 mm, men det finns också modeller med en bredd på 305 mm.
  • Bredd på fiskbenspaneler beror på hur många vågor det finns. I enlighet med detta särskiljas enstaka "fiskbens" (märkt med bokstaven S), dubbel (betecknad som D), trippel (beteckning - bokstav T). I genomsnitt är bredden på en våg 114,3 mm, för att ta reda på bredden på ett dubbel och trippel fiskbensben räcker det att multiplicera denna indikator med 2 och 3. När du köper ett fiskbens från USA eller Kanada kan du upptäcka att längden på en våg anges i tum. Standardbredden är 4,5 tum, vilket är lika med 114,3 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockera hus (imitation av en stockyta) är vanligtvis 240 mm bred med en längd av 3660-3810 mm. Den största bredden kännetecknas av en soffit med perforering, som används för att dekorera botten på fronten och takstaket överhäng. Dess bredd är 305 mm med en medellängd på 3050 mm. Materialets parametrar är varierande, beroende på vilket märke som producerar dem. Således producerar Alta-profilföretaget en sidospår "skeppstavla" med dimensioner 3100x230 och 3660x230 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilerna av det tyska märket Docke är 2 cm bredare. Några av de största panelerna produceras av Grande Line. Deras längd och bredd är 3000x238 mm. Vantenprodukter har minsta bredd. I tillverkarens linje finns en profil med en bredd på 178 mm, vars längd är 3040 mm.

Beroende på syftets syfte kan det vara framsida och källare. Dimensionerna på den första diskuterades ovan. För en enklare design av basen / sockeln används små rektangulära paneler. I de flesta fall är deras dimensioner tillräckligt för att fixa materialet på byggnadens källare i en bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de mest populära källarpanelerna kan man skilja på profiler med dimensioner 1140x480 mm och 1135x474 mm. Kakel tillverkas i sådana storlekar från en av de ledande tillverkarna - företaget Alta -Profil. En liten förändring i storlek är förknippad med egenskaperna hos materialets yta. Så, kollektionen "Stone" presenteras i storlekar 1135х474 mm, och kollektionen som imiterar murverk innehåller paneler av mindre storlekar - 1130х468 mm.

Det är viktigt att skilja mellan användbart och användbart sidospår . Vid beräkning av erforderlig mängd material bör endast det senare beaktas. När du undersöker en sidospanel kan du upptäcka att en del av den har perforeringar. Det är nödvändigt för att fixa efterföljande paneler och efter installationen är dold från syn, och bör därför inte beaktas i beräkningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjocklek

Dess hållfasthetsegenskaper beror till stor del på tjockleken på sidosidan. För fasadpaneler är standardtjockleken 0,6-2,0 mm. Men idag på marknaden kan du hitta paneler med en tjocklek på 0,4-0,6 mm. De är av inhemskt eller kinesiskt ursprung. Profiler från europeiska tillverkare får inte vara tunnare än 0,6 mm, eftersom denna parameter regleras av en strikt standard.

Det rekommenderas att köpa sidor med en tjocklek på minst 0,6 mm. Tunnare material kan inte garantera tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika tillverkare kan ändra tjockleken på panelerna . Till exempel har sidospår från det kanadensiska företaget Mitten en tjocklek på 1,02 till 1,2 mm, beroende på produktlinjen. Southern Beaded sidospår är 1,14 mm tjockt.

Slutligen bestäms tjockleken på sidosidan av dess syfte. De tätare panelerna kallas källarpaneler och är avsedda för efterbehandling av fasadens nedre del. Tjockleken på sådana profiler är mer än 2 mm, och ibland kan den nå 4 mm. Detta beror på att källardelen är mer mottaglig för fukt, frost, mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar på komponenter

Med tanke på panelernas dimensioner och beräkningen av deras antal är det viktigt att klargöra komponenternas dimensioner. Som regel liknar de paneler, men så är det inte alltid. J-trim-remsor har samma längd som de flesta sidopaneler, men de är inte lämpliga för installation tillsammans med Docke-paneler, eftersom de är kortare.

De yttre och inre hörnen är 3050 mm långa, bredden motsvarar panelens bredd. Start- och målremsor finns i längder på 3660 mm. Gångjärniga profiler och remsor för dekoration av fönsterramar har samma längd och nära fönsterlutningar - 3050 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur beräknar man kvantiteten?

Det finns flera alternativ för att beräkna antalet paneler som krävs för beklädnad.

Kontakta specialisterna i butiken där inköp av material för utomhusarbete sker. Som regel är chefer för specialiserade företag utbildade att göra sådana beräkningar och har nödvändiga datorprogram för detta. Det bör dock förstås att inte ens en fackman kan göra en korrekt beräkning utan att en byggnadsplan anger de specifika numeriska värdena för dess parametrar

Dessutom bör det förstås att säljaren är intresserad av att sälja så många material till beklädnaden som möjligt, därför är avrundning, ett stort lager av material, försäljning av komponenter som kan undvikas möjligt. Om oanvända (och inte skurna) paneler kan returneras till butiken, kan du säkert lita på sådana beräkningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla specialaffärer erbjuder gratis mätningstjänster när du köper material från dem. Detta alternativ är att föredra framför det första, eftersom beräkningarna kommer att göras med hänsyn till byggnadens egenskaper

Oavsett om du anser dig själv eller anförtror detta till professionella är det viktigt att förstå vad som beror på sådana beräkningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en vacker och korrekt installation måste du köpa en mängd olika komponenter

  • Själva panelerna för fasaden och sockeln.
  • Startfältet från vilken den första raden börjar. Den kan ersättas med en mer hållbar startprofil.
  • En dräneringsstång, som har en dekorativ funktion, och som också fungerar som ett slags ebbe när den placeras ovanför en sockel eller ett utskjutande element i strukturen.
  • Anslutningsremsa eller H -profil - används för att separera element eller förena flera korta profiler.
  • Inre och yttre hörn.
  • Efterbehandlingsprofilen gör att du kan slutföra installationen genom att dölja panelens övre trimmade kant.
  • J-profil med dekorativ funktion eller som fönsterram.
  • Lutningsprofilen används för att utforma öppningar.
  • Soffit - en panel avsedd för arkivering av ett cornice -snitt.
Bild
Bild

För att beräkna antalet paneler är det nödvändigt att dela upp ytan på fasaden som den användbara ytan på själva panelen ska möta. Dessutom bör lagret av paneler för skärning, skrot och lager läggas till - cirka 7% av antalet resulterande antal remsor.

Det finns två sätt att bestämma området som ska kantas

  • Multiplicera byggnadens längd och höjd. Denna metod är lämplig om en av sidorna är vänd eller om byggnaden har en enkel rektangulär struktur.
  • En mer exakt metod är att beräkna ytan på varje sida och sedan sammanfatta resultaten.

Från det resulterande området är det värt att subtrahera ytan på de ytor som inte täcks av profilen. Dessa är dörr- och fönsteröppningar.

Nyttiga råd: om det finns ett litet fönster (till exempel en damm) i husets vägg eller det finns ventilationsöppningar, är det lättare att inte beräkna deras yta, utan att inkludera dem i de allmänna beräkningarna. Resterna av panelerna kommer att vara försumbara.

Bild
Bild

Slutligen, idag på Internet kan du hitta miniräknare för att beräkna den nödvändiga manteln. Allt du behöver är att ställa in ytan på ytan som ska dekoreras och sidans användbara bredd. Beroende på kalkylatorns funktionalitet kan du omedelbart ställa in fasadytan eller instruera programmet att göra beräkningar genom att ange de linjära dimensionerna på väggarnas längd och bredd.

För att undvika fel och programfel, för att få de mest exakta resultaten kommer att tillåta användning av 2-3 oberoende räknare.

Oavsett vilken beräkningsmetod som används, kom ihåg att sidosidan är monterad på en låda, vars installation kommer att öka längden på väggarna respektive och fasadens yta kommer att öka. Vid användning av isolering och vinylpaneler ökar väggarnas längd efter svarven betydligt - med 4-6 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest exakta sättet att beräkna det material som krävs för väggdekoration är den grafiska metoden . För att göra detta måste du rita alla delar av huset som ska vara färdiga på ett pappersark. Ritningen måste innehålla alla element i byggnaden och motsvara det verkliga objektet i den valda skalan. Därefter ritas paneler ut och skärs ut i samma skala. De ska vara en miniatyrkopia av de du planerar att montera.

När dessa förberedelser är över startar du "mosaik" -spelet, det vill säga att du applicerar paneler på byggnadens väggar och skär dem om det behövs. Denna metod är bra genom att den tillåter dig att minimera mängden skrot och avslag, vilket innebär att du inte behöver köpa material med stor marginal.

För att beräkna antalet strålkastare delas takets användbara yta (gavlar och takfot) med strålkastarnas användbara område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att ta reda på hur många startplankor som krävs - du måste mäta byggnadens omkrets, subtrahera längden på öppningarna från de erhållna resultaten och sedan dividera det resulterande antalet med panelens längd. I genomsnitt kommer samma antal dräneringsstänger att behövas.

Antalet externa och inre hörn beräknas utifrån byggnadens hörn och höjd. H-profiler beräknas manuellt om det finns ett behov av att ansluta flera profiler. Fönsterrutor beräknas genom att dividera den totala omkretsen av fönstren (beräkna separat för varje fönster och lägg till värdena) med profilens längd. Små skillnader beror på hur fönstret är monterat.

Rekommenderad: