Siding Docke (77 Bilder): Färger Och Storlekar På Vinylpaneler I Källaren, Installationsanvisningar Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Siding Docke (77 Bilder): Färger Och Storlekar På Vinylpaneler I Källaren, Installationsanvisningar Och Recensioner

Video: Siding Docke (77 Bilder): Färger Och Storlekar På Vinylpaneler I Källaren, Installationsanvisningar Och Recensioner
Video: Abtco Vertical Installation 2024, Maj
Siding Docke (77 Bilder): Färger Och Storlekar På Vinylpaneler I Källaren, Installationsanvisningar Och Recensioner
Siding Docke (77 Bilder): Färger Och Storlekar På Vinylpaneler I Källaren, Installationsanvisningar Och Recensioner
Anonim

Det tyska företaget Docke är en av de ledande tillverkarna av olika typer av byggmaterial. Docke -sidospår är mycket efterfrågade på grund av dess tillförlitlighet, kvalitet och attraktiva utseende. Den kan användas för att skapa en snygg fasad av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Docke grundades i Tyskland, men har redan flera egna fabriker i Ryssland. Dess produkter är mycket efterfrågade bland konsumenter runt om i världen. Företaget använder innovativ teknisk utveckling, modern högklassig utrustning. Verkliga proffs arbetar med tillverkning av byggmaterial. Produkterna genomgår noggrann kontroll i varje produktionsskede, vilket indikerar utmärkt kvalitet.

Idag är Docke -företaget specialiserat på tillverkning av tre typer av sidospår: vinyl, akryl och WoodSlide. Docke vinylfasad finns som ett toppmodernt polymermaterial. Det är mycket lätt, hållbart och tål olika väderförhållanden. Den kan användas i olika klimatförhållanden. Många köpare lockas också av det överkomliga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tysk noggrannhet är tydlig inte bara i den utmärkta kvaliteten på sidospåren, utan också på hur panelerna packas. Varje detalj är snyggt insvept i en speciell film. Varje låda innehåller detaljerade installationsanvisningar. Denna respektfulla inställning gör att varje kund kan ta emot materialet utan någon form av skada.

De främsta fördelarna med Docke -sidospår:

  • perfekt kombination av utmärkt kvalitet och rimligt pris på produkter;
  • stort utbud av färger och texturer;
  • hållbarhet - företaget ger en garanti för produkter upp till 25 år;
  • bevarar ett attraktivt utseende och färgprestanda, ljusa paneler behåller sin färg upp till 7 år, mörka - upp till 3 år;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ett speciellt anti-orkanlås, som ansvarar för sidospårets styrka och tillförlitlighet, det tål mycket starka vindbyar;
  • skydd mot utseende av biologisk korrosion och svamp;
  • motståndskraft mot fukt och andra klimatfaktorer;
  • utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper;
  • förmågan att arbeta vid en lufttemperatur från -50 till +50 grader;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • brandsäkerhet - även vid mycket höga temperaturer kan sidopaneler smälta lite, men de är skyddade från eld;
  • elasticitet hjälper till att skydda produkter från mindre mekanisk påfrestning;
  • elledningsförmåga hos el;
  • miljövänligt material som inte innehåller giftiga ämnen;
  • formatnoggrannhet och lätt vikt;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • enkelhet och bekvämlighet under installationen;
  • enkel vård.

Docke -sidospår kan kallas idealiskt eftersom det inte har betydande nackdelar.

Nackdelarna med produkter inkluderar endast expansion av materialet vid uppvärmning, liksom risken för skador med kraftiga stötar. Även om företaget också erbjuder källarsidor, som kännetecknas av chockbeständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Märket Docke erbjuder tre typer av sidospår: akryl, vinyl och WoodSlide. Varje sort har olika egenskaper och egenskaper.

Siding i vinyl är den mest populära och efterfrågade. Det kan vara vertikalt eller horisontellt. Panelen kännetecknas av en utmärkt struktur och består av två lager. Det yttre lagret av sidospår, på grund av närvaron av modifierare och stabilisatorer i kompositionen, garanterar motståndskraft mot fukt, låga och höga temperaturer, solstrålar. Panelens innerskikt ansvarar för att bibehålla den korrekta formen på ramen och produktens styrka som helhet. Vinylpanelen finns i standardstorlekar. Dess bredd varierar från 23 till 26 cm, längd - från 300 till 360 cm och tjockleken är 1,1 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfasad är mer hållbar och motståndskraftig mot vittring än vinyl. Det lockar uppmärksamhet med rika och mer hållbara färgversioner. Akrylpanelen är 366 cm lång, 23,2 cm bred och 1,1 mm tjock. Denna typ representeras av formfaktorn "Ship bar". Det finns flera eleganta färger att välja mellan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siding WoodSlide lockar uppmärksamhet med sin unikhet, eftersom den är tillverkad av högkvalitativa polymerer. Det är resistent mot olika atmosfäriska förhållanden. Imiterar perfekt konsistensen av naturligt trä. Standardbredden är 24 cm, längden är 366 cm och tjockleken är 1,1 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

De karakteristiska egenskaperna hos varje sort av Docke är fasthet och elasticitet, motståndskraft mot hög luftfuktighet och skydd mot bildning av mögel och mögel. Produkterna är brandsäkra eftersom de inte har en tendens att fatta eld. Bland den erbjudna sorten kan du hitta ett brett utbud av texturer: släta eller präglade, som helst imiterar strukturen av trä, tegel, sten och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det tyska märket Docke erbjuder flera varianter av sidospår för en kvalitet och snygg heminredning. De mest populära är vinylpaneler, som inkluderar följande typer:

" Ship bar " - den klassiska versionen av Docke -sidospår, som låter dig dekorera utseendet på ett bostadshus eller uthus med minimala ekonomiska kostnader. Den finns i elva iögonfallande färger, så att du kan välja ett slående alternativ eller kombinera flera toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Yolochka " - vinylpaneler som förmedlar strukturen i ett träfoder. De kännetecknas av ett attraktivt utseende, utmärkta tekniska egenskaper och ett rimligt pris. "Herringbone" är gjord i fyra mjuka pastellfärger, som kombineras perfekt med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockera hus presenteras i form av tunna vinylbaserade paneler. Det imiterar perfekt den lyxiga konsistensen av naturligt trä. Med dessa paneler kan du ge ditt hem ett respektabelt utseende. Företagets designers erbjuder sex pastellfärger för att dekorera fasader på bostadshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal - är efterfrågat eftersom det låter dig visuellt öka byggnadens höjd. Skiljer sig i enkel installation, den kan kombineras med andra typer av sidospår. Tillverkaren erbjuder fyra ljusa nyanser för att förverkliga de mest spektakulära designlösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel - den nya Docke -linjen kännetecknas av ett reducerat format, optimerad storlek på låset och motsvarigheten. Sidosidan är gjord i sex originalfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylfasad finns i levande färgalternativ tack vare användningen av rika färgämnen. Djup konsistens i kombination med lyxiga nyanser förmedlar perfekt konsistensen av naturligt trä med sin ädla glans.

Sockelpaneler är en ekonomisk lösning för beklädnad av den nedre delen av en byggnadsfasad. De förmedlar perfekt strukturen av naturmaterial och imiterar läggning av stenplattor. På panelritningen finns sömmar mellan plattorna, men de är grunda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontpanelen tillåter inte bara att montera en pålitlig skyddande beläggning, utan också att skapa ett riktigt lås. Siding förmedlar perfekt konsistensen av natursten och tegel. Med detta material ser varje hus lyxigt, rikt och mycket imponerande ut. En mängd olika färger gör att varje kund kan bygga vidare på sina personliga preferenser.

Komponenter

Dokksidorna representeras inte bara av huvudpanelerna: en separat rad med ytterligare element erbjuds för varje typ. De låter dig skapa de mest hållbara och snygga strukturerna när du vetter mot fasader.

Bild
Bild

Huvudkomponenter:

  • startprofil (används för att komma igång, längst ner, andra element är fästa vid den);
  • hörnprofil (kan vara extern eller invändig; ansvarar för tillförlitlig fastsättning av paneler vid varandra vid väggarnas leder);
  • finishprofil (utformad för att fästa kanten på en panelskuren horisontellt, samt för att fixera den övre raden av paneler vid dekoration av fönsteröppningar);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • nära fönsterprofil (används för att dekorera fönster- och dörröppningar);
  • profil för anslutning (används om byggnadsfasaden har en längd längre än sidopanelen, och används också ofta för att förkroppsligar olika designidéer);
  • J-fasning (designad för design av front-, gesims- och frontimentskivor);
  • J-profil (lämplig för efterbehandling av öppningar av dörrar och fönster, samt för att täcka paneler från sidorna);
  • soffits (presenteras i form av massiva och perforerade dekorativa element; de används för att dekorera takfot på tak och täckta verandor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det tyska märket Docke erbjuder ytterligare element i olika färger. Varje element kännetecknas av utmärkt kvalitet och elegant utseende. De säkerställer inte bara skapandet av en vacker fasaddesign, utan är också ansvariga för styrkan och praktiken hos den färdiga beläggningen.

Färger och storlekar

Docke -sidor lockar uppmärksamhet med vackra dekorativa lösningar och naturliga nyanser med en matt glans. Panelerna imiterar olika ytor: tegel, trä stockar och balkar.

Färglösningar kan användas både som ett oberoende alternativ för att dekorera byggnadsfasader, och kan kombineras för att förkroppsliga ovanliga och originella designlösningar.

Bild
Bild

Varje samling paneler presenteras i flera färger, men alla är gjorda i standardformat.

Samling "Ship bar "har följande färger: halva, crème brulee, citron, persika, grädde, banan, cappuccino, kiwi, glass, pistagenötter och karamell. Panelen har ett format på 3660x232 mm, tjockleken är 1,1 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidospår "Yolochka " tillverkad i fyra färger: glass, pistagenötter, blåbär och halva. Panelformatet är 3050x255,75 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linje "Blockhouse " presenteras i många färger: kola, grädde, persika, citron, banan, pistagenötter. Dess mått är 3660x240 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal sidospår lockar uppmärksamhet med fyra färger: kiwi, glass, cappuccino och banan. Dess format är 3050x179,62 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siding Enkel har sex olika färger som kallas champagne, rosso, dolce, asti, brut och verde. Panelen har mått på 3050x203 mm och dess tjocklek är endast 1 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installations instruktioner

Installation av sidospår från det tyska märket Docke kan göras för hand, eftersom installationsprocessen är snabb och enkel.

  • Till att börja med bör du göra en låda under panelerna, eftersom den är ansvarig för stabiliteten och tillförlitligheten i konstruktionen av byggnadens fasad. För svarven kan du använda en metallprofil eller trästänger.
  • Först måste du rengöra och jämna ut väggarna, behandla ytan med ett antiseptiskt medel.
  • För att skapa en svarvning av trä behöver du balkar med en sektion på 5x5 cm. Längden ska vara lika med väggens höjd. Trädet måste innehålla mindre än 12% fukt. Bredden mellan ramen och väggen beror på tjockleken på isoleringen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen fästs med självgängande skruvar. Platsen är cirka 40 cm. Trälektar bör endast installeras i torrt, soligt väder.

För att skapa en metallram måste du köpa UD-profiler, profiler av CD-rack, samt kontakter och ES-fästen. För att bygga en metallram måste du börja med att installera UD -profilen, eftersom det är en styrremsa. CD -profilen är ansvarig för att fästa sidosidan på läktens övergripande struktur

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att du har skapat svarven är det nödvändigt att lägga ett lager isolering och sedan fortsätta till installationen av sidospår, vilket inkluderar följande steg

  • Arbetet bör börja från botten av fasaden. Först installeras startprofilen.
  • Efter det kan du montera hörnprofilerna. De bör installeras vertikalt. Profilen fixeras var 200-400 mm.
  • En viktig del av arbetet är att inrama fönster- och dörröppningar. För att skydda plattorna från fukt bör aluminium eller galvaniserade delar användas. Experter rekommenderar att dessutom bearbeta öppningarna med ett tätningsmedel.
Bild
Bild
  • För att utföra en solid sammanfogning av sidoraderna måste du fortsätta med installationen av H-profiler. Om det finns ett behov av att förlänga profilen måste dockningen göras med en överlappning.
  • När installationen av alla element har slutförts bör du fortsätta med installationen av vanliga paneler, till exempel använda sillbenet.
  • Först måste du fästa den första raden av sidospår till startremsan.
  • Fästning av alla efterföljande panelrader utförs från botten till toppen och från vänster till höger.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En finishremsa används för att skapa den översta raden av paneler.
  • Vid installation av horisontella paneler får anslutningen aldrig dras åt för hårt. Små luckor bör lämnas mellan fästelement och paneler. Detta förhindrar deformation av sidospåren vid plötsliga temperaturförändringar.

Recensioner om företaget

Det tyska företaget Docke är känt i många länder runt om i världen för sina utmärkta sidoskivor, sitt attraktiva utseende och överkomliga priser. Idag på nätet kan du hitta många positiva recensioner av konsumenter som har använt Dockes sidospår för att inreda sitt hem. De noterar panelernas goda kvalitet, enkel installation, ett brett utbud av texturer och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märket Docke erbjuder högkvalitativa sidospår för privata husägare. Fasadmaterialets obestridliga fördel är styrka, tillförlitlighet, motståndskraft mot påverkan av olika väderförhållanden, skydd mot mögelbildning och mögel. Kunder gillar det stora utbudet av ytterligare element, så att du kan köpa allt du behöver för att installera panelerna.

Vissa användare rapporterar att Dockes sidospår kommer att blekna snabbt i solen ., men materialen är huvudsakligen i pastellfärger, så blekning är osynlig. Bland nackdelarna noterar köpare också det faktum att om panelerna överlappar varandra kvarstår små luckor, vilket är ganska märkbart från sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på färdiga hus

Naturlig stock ser vacker och snygg ut när man inreder hus. Tack vare blockhusfasad kan du exakt förmedla utseendet på naturligt trä. Det är nästan omöjligt att skilja blockhuspaneler från träbjälkar. Kombinationen av ljusa paneler med mörk kantning av fönster- och dörröppningar ser särskilt elegant och sofistikerat ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd exteriörfärger gör det enkelt att välja det lämpligaste alternativet. Huset, dekorerat med ljusgrönt horisontellt sidospår, ser mjukt och vackert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huset med Docke-fasader ser ut som ett sagoslott, eftersom de tysktillverkade panelerna perfekt förmedlar strukturen i natursten, bevarar deras unika tryck och naturliga färglösningar. Kombinationen av ljusa och mörka ytor ser spektakulär ut.

Rekommenderad: