Spånskiva Kronospan: Färger Och Dekorer, Ark Med 16 Mm Och Andra Storlekar, "Antracit" Och "Ash Shimo Light", "Sonoma Oak" Och Andra Mönster, Recensio

Innehållsförteckning:

Video: Spånskiva Kronospan: Färger Och Dekorer, Ark Med 16 Mm Och Andra Storlekar, "Antracit" Och "Ash Shimo Light", "Sonoma Oak" Och Andra Mönster, Recensio

Video: Spånskiva Kronospan: Färger Och Dekorer, Ark Med 16 Mm Och Andra Storlekar,
Video: Masonite Byggsystem Vegg 2024, Maj
Spånskiva Kronospan: Färger Och Dekorer, Ark Med 16 Mm Och Andra Storlekar, "Antracit" Och "Ash Shimo Light", "Sonoma Oak" Och Andra Mönster, Recensio
Spånskiva Kronospan: Färger Och Dekorer, Ark Med 16 Mm Och Andra Storlekar, "Antracit" Och "Ash Shimo Light", "Sonoma Oak" Och Andra Mönster, Recensio
Anonim

Kronospan laminerad spånskiva är en produkt som uppvisar högkvalitativa egenskaper i enlighet med EU: s miljö- och säkerhetsstandard … Det är inte förvånande att detta österrikiska varumärke är bland världsmarknadsledarna inom tillverkning av träbaserade paneler för dekoration och möbelproduktion. I den här artikeln kommer vi att överväga allt om Kronospan spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ursprungsland för efterbehandlingsmaterial Kronospan - Österrike . Företaget har funnits sedan 1897, med början med ett litet sågverk i Lungets. Idag finns produktionslinjer i 23 länder runt om i världen. Alla produkter som tillverkas vid dessa företag är föremål för strikt kontroll enligt nivån på befintliga kvalitetsstandarder.

Kronospan använder den mest moderna utrustningen och tekniken i produktionen . Skivor tillverkas genom att pressa krossat trämaterial med limkomponenter under höga temperaturförhållanden.

Allt slöseri med träbearbetningsproduktion av olika trädslag används som råvara. Flis, spån och annat oanvändbart restavfall är lämpliga för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den uppenbara fördelen med sådana brädor är deras styrka, styvhet, homogena struktur, enkel bearbetning och ganska hög fuktbeständighet. Enligt följande indikatorer är Kronospan -kompositmaterial överlägsna naturligt massivt trä:

  • mindre benägenhet att fatta eld;
  • Vacker design;
  • goda isoleringsegenskaper;
  • mindre känslig för fukt.

Själva spånskivan är en laminerad panel gjord av högkvalitativa slipade spånskivor . Materialet förses med skyddande och attraktiva egenskaper genom beläggning med en polymerfilm. Detta görs i slutproduktionsstadiet, vid högt tryck och liknande temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filmen består av papper, som är impregnerat med ett speciellt melaminharts … Det finns en annan teknik som används för dyra typer av LSDP. I detta fall ersätts filmen med en speciell lack som skyddar brädet från vatten och repor. Färdiga laminerade paneler kyls, torkas och skärs till standardstorlekar. Färgschemat på panelerna lockar med en mängd, men träig är bland de mest efterfrågade.

Möbelprodukter från Kronospan laminerad spånskiva är det bästa alternativet efter dyra och tunga varor från naturligt massivt trä. Ett annat plus i "spargrisen" av laminerad spånskiva är möjligheten att använda i badrum, under förhållanden med hög luftfuktighet. Samtidigt är det laminerade materialet tillgängligt kommersiellt till ett lågt pris och är lätt att bearbeta. Det är bara nödvändigt att skära panelen och trimma kanterna, vilket avsevärt hämmar avdunstning av formaldehyd.

Viktig! Spånskiva är hållbart och fungerar bra med fästelement. Det är svårt att skada dem mekaniskt, och korrekt och enkelt underhåll garanterar ett decennium av service.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Bland fördelarna med laminerade paneler noteras också den rikaste färgpaletten, vilket är bekvämt att studera enligt Kronospans märkta färgkataloger av laminerade spånskivor. Filmbeläggningen kan visuellt kopiera vilket material som helst och passa in i vilken inre plats som helst. Kataloger över prover och foton av laminerad spånskiva, representerade av hundratals nyanser, kan visa följande paletter:

  • vanliga färger med en mjuk konsistens (elfenben, mjölk, blå);
  • vanligt med textur (imitation av titan, betong, aluminium);
  • träfärger (lönn, al, wenge, körsbär);
  • blanka och invecklade dekorer med olika mönster och mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärket Kronospan erbjuder laminerade spånskivor i ett brett utbud av dekorer och fasader, uppdelade i fyra kollektioner: Color, Standard, Contempo, Trends . Det finns olika tjocklekar och texturer på Kronospan laminerade spånskivor. Arkstorlekar är begränsade till två alternativ: 1830x2070, 2800x2620 mm. Tjockleken på kompositarket finns att välja mellan: från 8 mm till 28 mm, inklusive den mest krävda tjockleken (10, 12, 16, 18, 22, 25 mm).

Det är användbart att notera ökad efterfrågan på laminerad spånskiva 10 mm tjock , eftersom sådana plåtformat vanligtvis används för tillverkning av möbelelement som inte bär en ökad belastning, utan snarare tjänar för dekorativa ändamål (dörrar, fasader), därför inte kräver särskild styrka. För tillverkning av skåpmöbler används laminerade ark på 16 mm och 18 mm. Tjocklek brukar översättas till bänkskivor och andra möbler som utsätts för större mekanisk påfrestning. Och för tillverkning av starka och hållbara bardiskar, hyllor och bänkskivor är det optimalt att använda ark med en tjocklek på 38 mm. De tål de mest allvarliga mekaniska belastningarna utan att visa deformation.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna interiörer försöker de alltmer skapa en exklusiv miljö med hjälp av ovanliga möbler . Förutom alla de kända klassiska dekorerna " Sonoma Oak", "Ash Shimo Light" och "Apple-tree Locarno", exklusiva "Kraft White", "Gray Stone", "Cashmere" och "Ankor" är efterfrågade … Svart kol "Antracit" samexisterar framgångsrikt med inredningen "Snow" i utrymmena på kontor och vardagsrum. Inredningen "Oregon" och "Almond" kommer att förvandlas och skapa harmoni i alla rum. Varma nyanser av läckra blommor är lämpliga i rum för olika ändamål och har många alternativ som är användbara i inredning.

En så bred klassificering av kompositmaterial gör det enkelt att välja det mest lämpliga alternativet. Tack vare en rad olika färglösningar med kvalitetsegenskaper förblir laminerad spånskiva ett relevant alternativ i olika regioner. En viktig egenskap vid tillverkning av möbler och alla typer av konstruktions- och reparationsarbeten är också plattans massa. Det bestäms av dimensioner och densitet. I genomsnitt väger ett ark i intervallet från 40 till 90 kg. Låt oss säga att 1 kvadratmeter laminerad spånskiva 16 mm tjock i genomsnitt väger i intervallet 10, 36-11, 39 kg. En 18 mm tjock platta väger cirka 11, 65–12, 82 kg och 25 mm är redan lika med 14, 69 kg och ibland 16, 16 kg. Enskilda tillverkare kommer att skilja sig åt i denna indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var används den?

Kvalitativa indikatorer och egenskaper har dragit ökad uppmärksamhet till produkterna från TM Kronospan. Det används aktivt inom områden som:

  • i badrum;
  • i barnrum (dekorativa skiljeväggar, stoppade och skåpmöbler).
  • i kök (på grund av materialets motståndskraft mot ånga, vatten och betydande temperaturförändringar).
  • som en extra vägg- och takbeklädnad;
  • i form av väggpaneler;
  • vid ordning av golv, strukturer för olika golvbeläggningar;
  • för installation av avtagbar formning;
  • vid tillverkning av möbler i olika konfigurationer;
  • för paket;
  • för konstruktion av hopfällbara staket och konstruktioner;
  • för dekoration och ytbehandling.

Viktig! Laminerade ytor kombineras perfekt med glas-, spegel- och metallelement, plastpaneler, MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Kronospans högkvalitativa produkter är den mest populära bland liknande, på grund av plattornas höga kvalitet, liksom bekvämligheten och enkelheten att arbeta med detta material . Det lämpar sig lätt för sågning, borrning, limning och andra manipulationer. Material av hög kvalitet kan köpas till ett rimligt pris. Detta lockar erfarna proffs och nybörjare till möbler till produkterna.

Det är mycket bekvämt att välja inredning online utan att personligen kunna besöka utställningslokalen . På den officiella webbplatsen kan du bekanta dig med sortimentet, få ett uttömmande samråd, överväga prover av plåtmaterial. Företaget har representationskontor och produktionsanläggningar i 24 länder i världen. Spånskiva av detta märke gillas av många för sin låga brandfarlighet och utmärkta värmeisolering.

Rekommenderad: