Vad Händer Om Decembrist Inte Blommar? Varför Blommade Det Inte? Vad Behöver Du Göra För Att Det Ska Blomma Hemma? Hur Tar Man Hand Om En Blomma?

Innehållsförteckning:

Video: Vad Händer Om Decembrist Inte Blommar? Varför Blommade Det Inte? Vad Behöver Du Göra För Att Det Ska Blomma Hemma? Hur Tar Man Hand Om En Blomma?

Video: Vad Händer Om Decembrist Inte Blommar? Varför Blommade Det Inte? Vad Behöver Du Göra För Att Det Ska Blomma Hemma? Hur Tar Man Hand Om En Blomma?
Video: Nina vattnar blommor 2024, April
Vad Händer Om Decembrist Inte Blommar? Varför Blommade Det Inte? Vad Behöver Du Göra För Att Det Ska Blomma Hemma? Hur Tar Man Hand Om En Blomma?
Vad Händer Om Decembrist Inte Blommar? Varför Blommade Det Inte? Vad Behöver Du Göra För Att Det Ska Blomma Hemma? Hur Tar Man Hand Om En Blomma?
Anonim

The Decembrist, aka Christmas, Decembrina, Schlumberger, Zygocactus är en gäst från södra Brasilien, som mycket framgångsrikt har slagit rot på fönsterbrädorna i lägenheter på våra breddgrader. Denna växt av kaktusfamiljen har vunnit kärlek för sig själv inte bara med ett intressant utseende, utan också med en ovanlig blomningssäsong. Vissa ägare av denna anläggning står inför en situation när Decembrist av någon anledning inte blommar. Denna artikel kommer att diskutera dessa orsaker och lösningar på problemet.

Bild
Bild

Villkor för blomning

Under bekväma förhållanden växer Decembrist bra, blommar fantastiskt och glädjer ögat. Blomningsperioden börjar den sista veckan i november och slutar i januari . Ibland kan växten blomma igen efter det. Men detta är mer undantaget än regeln.

Det är inte svårt att uppnå blomning från Decembrist exakt i tid. Det är viktigt att ge växten en bekväm miljö där den kommer att må bra.

Dessa villkor inkluderar:

  • skydd av växten från låga temperaturer eller deras droppar;
  • en permanent plats (du bör inte flytta krukan med en växt från plats till plats, det är bättre att omedelbart bestämma var den ska bo);
  • säkerställa ett viloläge på sommaren - växtmatning, skydd mot ogynnsamma förhållanden (sol, kyla och drag), frisk luft;
  • vattning av hög kvalitet - jorden måste vara fuktig, den får inte torka ut;
  • planerad planttransplantation - försumma inte denna åtgärd, så marken i krukan kommer inte att "bli trött" och kommer inte att tömmas;
  • tillhandahålla en bekväm behållare för livet - en bred och nödvändigtvis låg kruka;
  • närvaron av bra dränering i botten av krukan;
  • förhindrar att solen faller på blomman - direktstrålar kommer att bränna växten.
Bild
Bild

Varför finns det inga blommor?

Det finns tillfällen då Decembrist blommade regelbundet och sedan plötsligt slutade, som om han inte ville. Ibland är denna ovilja att blomma försenad i flera år. Det är viktigt att ta reda på orsakerna till detta fenomen och eliminera dem. Möjliga orsaker till Decembrists vägran att blomma:

  • olämplig kruka för en växt;
  • brist på fosfor, kalium och kväve;
  • överskott eller brist på vattning;
  • bristande efterlevnad av vila och återhämtningstid;
  • överskott eller brist på ljus
  • torr inomhusluft under höst-vinterperioden;
  • sjukdomar och skadedjur.
Bild
Bild

Påverkan av säsongsmässighet på en växt

Det faktum att Decembrist föddes i avlägsna Brasilien satte sina spår. I länderna på den eurasiska kontinenten ser dess säsongsmässighet helt annorlunda och ovanligt ut för oss. Beroende på årstiden måste du ta hand om Decembrist på olika sätt. Det är viktigt att dessa skillnader följs så att Decembrist hinner återställa och samla styrka för den nya blomningssäsongen.

Blomningsperioden och den högsta aktiviteten faller på den tid då kalendern är senhöst och vinter. I denna kalla tid Decembrist kräver konstant sprutning av knopparna … Detta kommer att ge honom den nödvändiga fukten. När växten blommar behöver du inte sluta spruta. Det är viktigt att övervaka jordens fuktinnehåll och undvika torrhet. Du behöver också absolut vila för krukan och ingen matning.

I februari fäller växten blommor och slutar blomma. Om växten inte blir av med torkade blommor på egen hand, du kan hjälpa honom: riva försiktigt av de sista kronbladen och ta bort resterna av blomställningarna . Fram till april ska blomman flyttas till en svalare plats och vattnas en gång i veckan.

I april måste du göra den första toppdressingen . - en utmattad blomma behöver återställa den förbrukade styrkan. Fram till juni, en gång i månaden, måste gödsel appliceras på jorden. Den portion som krävs i detta skede är hälften av den storlek som rekommenderas av tillverkaren. Decembrist måste ge delvis skugga. Det är nödvändigt att fortsätta spruta det, då och då kan du tvätta bladen med varmt vatten.

Efter utfodring är växten redo för transplantation eller reproduktion. Sådana åtgärder bör genomföras i slutet av april eller i maj.

Bild
Bild

En ung växt behöver en transplantation varje år. Vid den här tiden växer Decembrist aktivt och "drar" allt han kan från marken. En vuxen växt behöver bara en transplantation under en femårsperiod.

I juni måste anläggningen flyttas till frisk luft. Du kan ta den utanför, eller så kan du lägga den på balkongen. Det viktigaste är att växten inte ska stå under den stekande solen. Det skulle vara bättre att placera den i en nyans eller på en plats där endast spridda, indirekta strålar kan nå den. Du måste också skydda blomman från regn.

Under denna period ändras vattnets rytm - du behöver bara vattna när jorden börjar torka ut . Matning blir också allt oftare - nu måste växten matas 2 gånger i månaden, varje gång som ger en hel portion gödselmedel. Under sådana förhållanden kommer Decembrist att leva fram till september, då hans viloperiod börjar. Denna månad måste blomman flyttas tillbaka till rummet där den kommer att leva innan blomningen.

Fram till november får rumstemperaturen inte överstiga 14 ° C och får inte sjunka under 10 ° C. Topdressing bör avbrytas och vattningen ska reduceras ännu mer. Vid denna tidpunkt kan vattningsfrekvensen vara upp till 1 gång på 2 veckor. Blomningen börjar i november . Därför, tills december, gradvis höja temperaturen till 15 ° C och återuppta mer frekvent vattning. Det viktigaste är att inte göra detta plötsligt för att inte skada blomman.

Bild
Bild

Hur hjälper jag till att blomma?

Existera folkmedicin och hemligheter för att inomhus Decembrist blommar snabbare igen. Om rummet där Decembrist bor är svalt och fuktigt kan dess blomning stimuleras av en gradvis temperaturökning. Huvudsaken är att den inte går utöver de tillåtna gränserna.

För att Decembrist ska blomma efter stagnation, det är viktigt att förnya sin jord … Om växten inte planteras om årligen kommer det att vara bra att lägga till ett saftigt substrat i jorden. Detta kommer att mätta jorden med allt som växten behöver. Du måste också mata blomman med fosfor och kalium.

Som toppdressing kan du använda asklösning (2 msk aska per 1 liter vatten), sockerlösning (2 msk socker i 1 liter vatten), citrusinfusion (häll vatten över skalen av apelsin, mandarin, citron och låt det bryggas). Passar också specialgödselmedel för kaktusar . En svag lösning av kogödsel i vatten kommer inte heller att skada. Att bekämpa ett skadedjur eller en sjukdom på en växt kan också stimulera den att blomma.

Det är viktigt att bibehålla sin hälsa och vid behov behandla den med en insekticid.

Plantera inte en växt i ditt kök. Denna del av lägenheten har den mest instabila temperaturregimen, som kan ha en dålig effekt på växten, och beröva den dess "lust" att blomma och sätta knoppar. Det är nödvändigt att ge anläggningen en tillräcklig nivå av ljus och ventilation. Även om du är intolerant mot direkt solljus, kommer ett mörkt, oventilerat skafferi att vara en dålig plats för en Decembrist att bo.

Bild
Bild

Hur ska man ta hand om det ordentligt?

Hemma är det viktigt att följa alla rekommendationer och krav för vård av växten, i det här fallet kommer det inte att finnas några problem med dess blomning. Det är nödvändigt att vattna växten om jorden torkar och inte låta den torka ut i princip. Vattna rikligt, men inte till en pöl i en kruka.

Det är viktigt att säkerställa temperaturregimen beroende på säsong, det är bra att mata Decembrist under återhämtnings- och viloperioden. Att odla en växt är viktigt i en låg kruka och inte för stort. Decembristens rötter är av en yttyp, så en kort men bred kruka med bra dränering i botten räcker för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga odlingsfel

Tillhörighet till kaktus betyder inte att vården av Decembrist kan utföras på samma sätt som för vanliga kaktusar. Vissa ägare av denna anläggning tycker att det är tillräckligt att vattna det ibland och inte längre delta i sitt liv. Detta är en stark missuppfattning.

På grund av konstant brist på fukt Decembrist kommer att bli slö och bli osannolik att blomma. Och från riklig vattning kommer växten att börja tappa lövverk. Därför är det viktigt att observera den nödvändiga vattningsregimen. En annan vanlig missuppfattning är att Decembrist växer mer aktivt i stora krukor. Denna logik fungerar med de flesta växter, men inte med Decembrist. I sin naturliga miljö har växten ett svagt utvecklat rotsystem och är fäst vid träd.

Stor kastrull stimulerar växten att utveckla ett rotsystem, men i slutändan kommer rötterna helt enkelt upp till ytan. Detta kan också vara orsaken till att man vägrar att blomma.

Djupet på en lämplig kruka kan väljas baserat på skaftets höjd. En behållare med ett djup av 3 gånger mindre än en växtstam är lämplig.

Under blomperioden bör du inte lämna blomman utan uppsikt. När du ställer in knoppar måste du se till att Decembrist inte förvärvar för många av dem. Om fyra eller fler knoppar bildas på en gren av Decembrist är det värt att ta bort några av dem. Med ett stort antal knoppar har växten helt enkelt inte tillräckligt med styrka för att blomma ., det själv kommer att börja kasta bort dem.

Rekommenderad: