Hur Tar Man Hand Om Blomman "manlig Lycka" Så Att Den Blommar? 22 Foton Varför Släpper Anthurium Bara Löv? Hur Får Man Det Att Blomma Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Man Hand Om Blomman "manlig Lycka" Så Att Den Blommar? 22 Foton Varför Släpper Anthurium Bara Löv? Hur Får Man Det Att Blomma Hemma?

Video: Hur Tar Man Hand Om Blomman
Video: SEE How I SAVED a DYING Anthurium Plant? 2024, April
Hur Tar Man Hand Om Blomman "manlig Lycka" Så Att Den Blommar? 22 Foton Varför Släpper Anthurium Bara Löv? Hur Får Man Det Att Blomma Hemma?
Hur Tar Man Hand Om Blomman "manlig Lycka" Så Att Den Blommar? 22 Foton Varför Släpper Anthurium Bara Löv? Hur Får Man Det Att Blomma Hemma?
Anonim

Blomman "manlig lycka" är en av de mest populära inomhusväxterna. Många undrar om hemvård är svårt, vilka knep av trädgårdsmästare att använda för att få växten att blomma, hur man korrekt matar den med gödningsmedel. Experter är enhälliga i sin uppfattning: det är ganska lätt att ta hand om en växt och även en nybörjare kan odla det. Växtens officiella namn är anthurium, förutom "manlig lycka" kallas det "eldig tunga" och "flamingoblomma". Med dessa namn kan man föreställa sig ljusstyrkan och nådan av anthuriumblomningen, som är en blank rödaktig blomställning.

Bild
Bild

Varför kallas det så?

Enligt legenden symboliserade "manlig lycka" en lyxig förtrollad tjej. En indisk ledare, ond och grym, ville gifta sig med henne, trots att flickan älskade en annan och var av all kraft mot detta äktenskap. För att rädda sig själv från det hatade äktenskapet tog skönheten på sig en röd bröllopsklänning och brände sig i en brasa. Men gudarna i himlen bestämde att detta var för grymt straff för henne och tillät henne inte att försvinna från jordens yta. De förvandlade henne till en underbar skarlakansblomma.

Kanske var denna vackra legend orsaken till uppkomsten av olika vidskepelser i samband med "manlig lycka". Enligt tecken kan denna blomma ge män oöverträffad andlig styrka ., hjälper till att hitta harmoni med dig själv och världen runt dig, för att få självförtroende. Det är därför en blomma ofta ges till män, särskilt eftersom de magiska egenskaperna hos en blomma ökar om den accepteras som en gåva.

Bild
Bild

Detta betyder inte att du inte kan ge den till kvinnor, tvärtom, det kan hjälpa dig att hitta personlig lycka och ingå ett framgångsrikt äktenskap.

Enligt legenden har blomman dessutom följande egenskaper:

  • förbättrar hälsan, därför rekommenderas att starta anthurium i ett hus där det finns kärnor;
  • lockar till sig positiv energi som hjälper till att förbättra familjemedlemmarnas ekonomiska situation, men i det här fallet är det nödvändigt att starta flera anläggningar samtidigt och noggrant ta hand om dem;
  • harmoniserar relationer, gör aura i huset gynnsamma, relationer stabila, starka, och för att förbättra denna effekt, para med "manlig lycka" spathiphyllum, som per definition är en "kvinnlig blomma".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Anthurium är infödd i Sydamerika, där det blommar i sin naturliga miljö. Trots sin termofilitet rotar det i vårt land mycket väl som en hemflora. Det lockar blomsterodlare genom att det inte är nödvändigt att göra komplexa procedurer, det är lätt att få det att blomma. Det finns praktiskt taget inga fall där anthurium bara släpper ut löv eller växer dåligt med rätt vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna underbara blomma är mycket vacker och uttrycksfull . Utbudet av färger i den naturliga miljön är rikt: från rosa till vin nyanser. Anthurium har cirka 28 sorter och mer än 70 hybrider. I Ryssland, den vanligaste växten med röda blomställningar, som är hjärtformade. Lövverket är grönt, långsträckt och är flera tiotals centimeter.

Bild
Bild

Detta vackra husdjur blommar under större delen av året, upp till 8 månader, oftast varierar blomningstiden från mars till november.

Bild
Bild

Vårdfunktioner

För att en inomhusblomma ska känna sig bekväm och blomma är det nödvändigt att ge den enkel men regelbunden vård. Det finns regler som vet att även en person som inte har någon erfarenhet av blomsterodling kan odla ett lyxigt anthurium.

  • Återfuktande . Eftersom krukväxten är infödd till tropikerna behöver den sällsynt fukt, men den måste vara riklig. Vattning är optimal 2 gånger i veckan. Det är nödvändigt att övervaka pallens tillstånd, omedelbart bli av med stillastående vatten, annars leder det till ruttnande av rotsystemet och blommans död.
  • Vintervattning . Under denna period, minska vattningen med 2 gånger, men du kan ordna en dusch för honom under varmt vatten eller sprutning. Kom ihåg att regelbundet ta bort dammig smuts från lövverket.
  • Gödselmedel . Denna blomma behöver särskilt extra utfodring under växande perioden. Gödselmedel av organiska och mineraltyper är lämpliga för honom. Med aktiv tillväxt upp till 2 gånger i månaden kan du göra toppdressing.
  • En plats . För att växten ska känna sig bekväm är det nödvändigt att placera den korrekt. Den optimala temperaturen är inte lägre än +20 och inte högre än +25 C, eftersom blomman är ganska termofil, men en liten minskning av lufttemperaturen är tillåten på vintern. Minsta indikator är +18 C. Du bör inte placera växten där drag är möjliga, medan blomman behöver luft.
  • Belysning . Solens naturliga ljus passar bäst, men diffust, inte direkt, annars är lövskador och brännskador möjliga. På sommaren kommer blomman att vara bra på fönsterbrädan från väst och öster, på vintern - från söder. Otillräcklig belysning kallas ofta för orsaken till långsam tillväxt och brist på blomning, så var särskilt uppmärksam på detta objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till bristen på blomning

Om husdjuret inte har blommat i mars-april, det betyder att de grundläggande vårdreglerna kränktes:

  • transplantationsfel, när rotsystemet är fritt placerat i krukan och växer in i roten, och inte till färg;
  • ett fel i valet av jord, koden är att köpa fel jord eller blanda fel, proportionerna av den universella jorden och barrträdet kränks;
  • otillräcklig belysning eller överskott av direktstrålar, detta är lätt att märka av gulnat lövverk;
  • kränkning av temperaturregimen eller plötsliga förändringar;
  • felaktig fukt: oregelbunden vattning, oavbrutet vatten, överflödig fukt, så det är värt att kontrollera nivån genom att placera fingret i marken (jorden ska vara våt cirka en centimeter);
  • ett fel vid sprutning: det är omöjligt att spruta vatten på blommor, bara på lövverket, att inte tvätta alls och att inte spraya lövverket är också felaktigt;
  • drag: dåliga fönster genom vilka vinden går kan skada blomman i kallt väder;
  • felaktig näring: toppdressing på vintern, överskott eller brist på gödselmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Florister skiljer olika reproduktionsmetoder, du kan välja vilken som helst som verkar mest bekväm.

Sticklingar . Detta är en enkel och populär metod, den består i att toppen av moderplantan är avskuret minst 15 och högst 20 cm stor. Helst bör det finnas en liten mängd lövverk överst. Anthurium läggs i en skål med vermikulit till ett djup av cirka 5 cm. Du bör vänta ungefär en månad innan rötterna dyker upp, varefter blomman planteras i en permanent kruka.

Bild
Bild

Uppdelning av dotterstammen . Starkare skott väljs ut på hanblommans sidor, skärs försiktigt och läggs i en separat skål.

Bild
Bild

Fortplantning med frön . Detta är den sällsynta typen av reproduktion, ganska mödosam och tidskrävande. Det är endast lämpligt för erfarna blomsterhandlare. Först utförs pollinering genom att överföra pollen från blommorna med en bomullspinne, detta kommer att leda till bildandet av ett fruktfrö. Efter mognad, vilket tar upp till 8 månader, separeras den noggrant. Sedan avlägsnas fröet från frukten, tvättas i en speciell lösning. Sedan sås fröet i jorden, tidigare lossnat, helst måste du skapa växthusförhållanden för snabb tillväxt. Efter uppkomsten av skott bör du vänta på lövverket och dyka dem. Den odlade blomman planteras i en rymlig kruka.

Bild
Bild

Överföra

Den ideala tiden på året för denna åtgärd är våren. Denna växt transplanteras i en rymlig behållare, låg, men bred med ett dräneringssystem. Det är bättre att inte överväga alltför omfattande krukor, annars kan du inte vänta på blomning. Jorden köps i specialaffärer eller bereds självständigt. Det rekommenderas att blanda i lika stora proportioner:

  • träskmossa;
  • lövjord;
  • torvmark.
Bild
Bild

Denna blandning är utmärkt för anthurium, eftersom den liknar sin naturliga jord i sin naturliga miljö. Det är nödvändigt att lossa jorden väl för att säkerställa luftens rörelse i rotsystemets område.

Det är viktigt att gräva upp och placera blomman så noggrant som möjligt, eftersom skador på rötterna leder till en kränkning av växtens utveckling.

Under transplantationen bör rotsystemet täckas med jord och lövverket ska vara fritt. Kraftig tillväxt resulterar ofta i att rötter dyker upp på ytan. I detta fall rekommenderar experter att täcka dem med mossa och återfukta dem regelbundet.

Bild
Bild

Transplantationer bör inte vara för frekventa, eftersom anthurium inte växer snabbt . Det räcker med att fräscha upp jorden en gång vartannat år eller mindre ofta. Annars kommer växten att ge all sin styrka åt utvecklingen av lövverk och rötter, vilket tar den bort från blomningen. Efter att ha köpt en blomma i en butik, ge den tid att anpassa sig till nya förhållanden, du bör inte omedelbart delta i transplantation.

Rekommenderad: