Bakgrundsbelyst Väggklocka: LED Digital Klocka, Lyser I Mörkret. Klocklampor Med Lysande Siffror Och Pilar Och Klockmålningar På Väggen, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Bakgrundsbelyst Väggklocka: LED Digital Klocka, Lyser I Mörkret. Klocklampor Med Lysande Siffror Och Pilar Och Klockmålningar På Väggen, Andra Alternativ

Video: Bakgrundsbelyst Väggklocka: LED Digital Klocka, Lyser I Mörkret. Klocklampor Med Lysande Siffror Och Pilar Och Klockmålningar På Väggen, Andra Alternativ
Video: Digital wall clock YREAADFOOZX 3D LED 2024, Maj
Bakgrundsbelyst Väggklocka: LED Digital Klocka, Lyser I Mörkret. Klocklampor Med Lysande Siffror Och Pilar Och Klockmålningar På Väggen, Andra Alternativ
Bakgrundsbelyst Väggklocka: LED Digital Klocka, Lyser I Mörkret. Klocklampor Med Lysande Siffror Och Pilar Och Klockmålningar På Väggen, Andra Alternativ
Anonim

Trots närvaron av mobiltelefoner och andra prylar som gör att du kan hålla reda på tiden förlorar väggklockor fortfarande inte sin relevans. Tvärtom, deras efterfrågan ökar varje år. Det är alltid bekvämt, utan att gå upp från soffan, att ta reda på tiden. Dessutom blir moderna modeller inte bara en enhet för att bestämma tiden, utan också ett ovanligt dekorativt element. Således används bakgrundsbelysta väggklockor ofta i moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Mekanismen för en bakgrundsbelyst klocka skiljer sig inte från vanliga klockor, men i en sådan bit är det alltid ett element som lyser i mörkret. Belysning kan organiseras av batterier, ackumulatorer, lysrör, lysdioder och andra enheter . Detta betyder naturligtvis inte att en klocka med belysning kommer att kunna belysa ett rum på natten (om det inte är en speciell modell av en klocklampa), det gör det bara möjligt att ta reda på tiden i mörkret. Ratten och händerna kan lysa upp, eller hela enheten kan lysa.

Allt beror på modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en praktisk enhet som du kan titta på, av misstag vakna på natten och veta i förväg hur många söta timmar eller minuter sömn som är kvar. Modeller kan utrustas med ytterligare funktioner, till exempel inbyggd barometer, termometer, datumverktyg, gök, väckarklocka. Det finns till och med moderna bitar på kontrollpanelen, såväl som bakgrundsbelysta bildklockor, som mer används som inredningselement . Således presenteras bakgrundsbelysta väggklockor i ett ganska brett sortiment, bland vilka även den mest kräsna köparen kommer att kunna välja den mest lämpliga enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Kan särskiljas Det finns två huvudtyper av väggklockor:

mekanisk;

Bild
Bild

elektronisk.

Bild
Bild

Klassiska mekaniska mönster är de som anger tiden med händerna . Händerna och siffrorna, täckta med en självlysande förening som lagrar energi under dagen, gör att du enkelt kan bestämma tiden i mörkret. Utformningen av en sådan enhet passar väl in i stilen i alla interiörer. Du kan använda en sådan klocka även för ett kontorsutrymme, men det finns inget behov av bakgrundsbelysning i det här fallet. Pilarnas ljus är inte så uttalat, det förblindar inte ögonen, men det är perfekt att urskilja.

Bild
Bild

Nackdelen med klassiska klockor är deras korta glöd . Gradvis, närmare morgonen, kommer flimmern att blekna. I allmänhet kan pilarna tydligt ses endast under de första 30-40 minuterna, och då tappar ljuset sin mättnad. Urtavlan kan presenteras i olika versioner - dessa är romerska och arabiska siffror, cirklar, slag osv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniska klockor är oftast en enhet med en LCD -skärm, vilket är ett alternativ till den traditionella urtavlan. Moderna modeller låter dig ta reda på information inte bara om tiden utan även andra parametrar, till exempel väderprognosen för hela veckan. Den elektroniska enheten lyser i mörkret tack vare de ljusa elementen på urtavlan.

Nackdelen med enheten är att dess pris är högre än för en digital analog, även om enheten inte har ytterligare funktioner . Dessutom, när du använder ett sådant verktyg måste du alltid ha tillgång till elnätet - den lysande skärmen förbrukar mycket energi.

Men glöden i detta fall är väl uttalad, siffrorna är tydligt synliga under hela natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper bör du bestämma för vilket syfte klockan köps. Om produktens huvudsakliga syfte är att visa tiden, gör det vanliga klassiska budgetalternativet. Om du behöver en enhet med bred funktionalitet, ge företräde åt elektroniska modeller - de ger dock fler möjligheter att installera ytterligare tillval och kostar mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller designen beror allt på inredningsstilen och köparens personliga preferenser . En klocka av tonat trä eller metall är lämplig för en klassisk design, men en enhet i en ljus färg kommer att sticka ut från den allmänna stilen. Men modeller med fasningar, paneler och annan imitation av arkitektoniska detaljer kommer att passa bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För minimalism rekommenderas att välja en lysande klocka som varken har mönster eller siffror - närvaron av lysande händer på en tom bakgrund passar perfekt in i interiören. När du väljer en väggklocka för Provence -stil, föredra ljusa och pastellfärger ., lavendel, pistage, elfenben. Om klockan tickar, se till att ljudet inte irriterar hushållet. När du köper en enhet med en väckarklocka bör du också se till att det föreslagna ljudet är lämpligt för att vakna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Var uppmärksam på intressanta modeller av lysande väggklockor.

Jingheng JH-4622A L

Stor väggklocka med kalender och termometer. Ergonomisk, stram, no-nonsense design gör att enheten kan användas i kontors- och industriella miljöer . Sådana klockor kan ofta ses i fitnessklubbar, matserveringskök och andra platser där konstant tidskontroll är viktigt. Enheten drivs av nätverket. Om strömmen stängs av en stund, håller det inbyggda batteriet aktuell tid. Detta är den så kallade klocktavlan, vars indikatorer är synliga på ett avstånd av 5-100 m. Varje timme är markerad med ett lätt diskret ljud. Användarna uppskattar också den enkla installationen.

Bild
Bild

RST 77742

Detta är en digital klocka med en tyst kontinuerlig "flytande" rörelse från andra handen. Bakgrundsbelysningen av siffror och pilar är av en självlysande typ, det vill säga att mekanismen inte behöver laddas, den lyser på grund av den ackumulerade energin.

Den klassiska modellen är ett svart instrument med gyllene eller gröna händer och en utsökt ram, dessutom är apparaten utrustad med en barometer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plundra

Elektronisk vägglysande klocka på kontrollpanelen. Enheten har en LED -display som kan ändras beroende på belysning . Enheten förbrukar ström 0,5-2,5 W. Den har en bred funktionalitet: förutom tiden bestämmer den datum och lufttemperatur och kan användas som väckarklocka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusklocka FotonioBox

En enhet med en mycket original design. Det är snarare en klockbild som visar palmer mot bakgrund av en solig himmel. Stroken, som ersätter siffrorna i rattens cirkel, imiterar solens strålar; i mörkret ser ett sådant landskap väldigt elegant ut, fyller lägenheten med värme och positivitet . Modellens kropp är gjord av ljusspridande plast, ovanpå vilken en designaffisch är fäst. LED -bakgrundsbelysning är hållbart och ekonomiskt, och en tyst mekanism noteras också bland fördelarna. Klockans bakgrundsbelysning drivs av nätverket.

Rekommenderad: