Stor Väggklocka (63 Bilder): Original Invändig Klocka över Hela Väggen. Vilken Diameter Ska Man Välja En Klocka I Vardagsrummet?

Innehållsförteckning:

Video: Stor Väggklocka (63 Bilder): Original Invändig Klocka över Hela Väggen. Vilken Diameter Ska Man Välja En Klocka I Vardagsrummet?

Video: Stor Väggklocka (63 Bilder): Original Invändig Klocka över Hela Väggen. Vilken Diameter Ska Man Välja En Klocka I Vardagsrummet?
Video: DOM HÄR KLOCKORNA ÄGER VI OCH VARFÖR (2020) 2024, April
Stor Väggklocka (63 Bilder): Original Invändig Klocka över Hela Väggen. Vilken Diameter Ska Man Välja En Klocka I Vardagsrummet?
Stor Väggklocka (63 Bilder): Original Invändig Klocka över Hela Väggen. Vilken Diameter Ska Man Välja En Klocka I Vardagsrummet?
Anonim

Väggklockor är en viktig egenskap i alla hem. Nyligen utför de inte bara funktionen att spåra tid utan kompletterar också interiören i rummet perfekt. En stor klocka ser särskilt imponerande ut på väggen.

Vyer

Klassisk . Presenteras i billiga och mångsidiga modeller i form av en kvadrat, cirkel eller oval. De har inga krusiduller och några ytterligare funktioner. Ringer är enkla och opretentiösa, de kan vara analoga eller elektroniska. Drivs av ett konventionellt fingerbatteri.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör . Det viktigaste urvalskriteriet är att betona stilen i arrangemanget av rummet och ge det sofistikering. De skiljer sig åt i en stor variation, så att det är ganska enkelt att välja alternativ som matchar rummets tapeter, eller omvänt välja de som kommer att bli accent för hela rummet. Populära modeller i form av landskapsmålningar eller betonar ägarens hobbyer (i form av en fotboll etc.). De kan vara mekaniska och kvarts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modul . Dessa modeller innehåller flera element som ligger separat från varandra, men skapar en enda berättelse. Intressanta former passar enkelt in i interiören och ser väldigt attraktiva ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pendelur . En klassisk version som har förblivit relevant och modern i många århundraden. Bättre för stora rum med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du köper en snygg stor klocka för hemmet vill alla att den ska hålla så länge som möjligt och inte förlora sin attraktionskraft. När du köper ett tillbehör, var noga med att uppmärksamma vilket material urtavlan är gjord av. Oftast använder tillverkarna:

  • metall;
  • kartong;
  • trä;
  • filma;
  • keramik;
  • papper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Papper, kartong och film är lätta material, de lägger inte vikt på huvudkroppen, så den här klockan är mycket lätt att montera på väggen. Men det är värt att överväga nyansen att det är oönskat att placera dem på rummets vägg, som utsätts för direkt solljus för det mesta, eftersom det dekorativa mönstret snabbt kan blekna.

Urtavlor av metall, trä eller keramik är hållbara och pålitliga. Nackdelen är deras tunga vikt. I vissa fall krävs ett speciellt väggfäste.

Bild
Bild

Urtavlan på en klassisk väggklocka är nästan alltid täckt med glas. Du bör också vara uppmärksam på det när du köper. Det finns tre typer av glas.

  • Mineral . Det enklaste glaset. Nackdelarna är tendensen att blända när klockan är placerad på solsidan och känsligheten för repor.
  • Plast (plexiglas) . Relativt billigt material, även om det ofta används på dyra designermodeller. Mindre bländning och bättre solskydd.
  • Safir (konstgjord safir) . Har ökad styrka och repmotstånd.
  • Kombinerad . Ett lager safirbeläggning appliceras på mineralglaset från utsidan för att skydda det mot repor och skador.
  • Reflexskydd . Safir eller mineralglas är täckt med en speciell film som gör att den kan bli helt transparent. Sådant glas kan kännetecknas av sin karaktäristiska blåaktiga nyans och fullständiga genomskinlighet, liksom den ideala ljusstyrkan på urtavlan från alla vinklar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggklockornas styrka och estetik beror på deras ram. Den kan tillverkas av olika material eller kombinationer därav. Men oftast finns det vissa fall.

  • Plast . Många konsumenter är skeptiska till att köpa tillbehör av plast, eftersom det anses vara ett billigt och inte särskilt hållbart material. Men vissa märken (särskilt det japanska företaget CASIO) använder plast och rörelser av hög kvalitet, tack vare vilket klockan håller länge.
  • Metallisk . De är hållbara, har ett attraktivt utseende och är efterfrågade bland köpare. Oftast tillverkar välkända märken fodral av pålitlig metall - rostfritt stål.
  • Smidd . De kännetecknas av hög kvalitet, har en sofistikerad design av fodralet och urtavla. De ser alltid aktuella och fashionabla ut, vilket ger rummet en speciell sofistikering.
  • Speglad . De kommer att ge inre uttrycksfullhet och dekorativitet. Kroppen är gjord av speglad akryl, och när solljus träffar den ökar utstrålningen i rummet.
  • Trä . De har producerats länge, men de är mycket efterfrågade i moderna inredningsstilar. Naturmaterial förbättrar atmosfären i hemmets värme och komfort.
  • Kombinerad . Flera typer av material finns i trendiga självhäftande 3D-klockor. Deras mekanismer är gjorda av hållbar plast, akryl och stål. Vissa element har en spegelfinish, vilket skapar en tredimensionell effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Väggklockor är inte bara ett viktigt attribut för att bestämma tiden, utan fungerar också som inredning för ett rum. Det viktigaste är att de passar perfekt in i den övergripande stilen.

Till salu kan du hitta exemplar av en mängd olika konfigurationer, storlekar och typer av fästen

För vardagsrum och sovrum är klockor av geometriska former alltid vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barnrum ser klockor i form av djur, seriefigurer, sagor eller andra föremål mer attraktiva ut.

Du kan fokusera på huvudväggen i vardagsrummet eller kontoret genom att hänga en rund klocka med en diameter på 50 cm och upp till 1 meter. För stora rum kan du plocka upp enorma rektangulära bildmodeller av klockor över hela väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Väggklockor finns i ett stort antal färger, så inga problem du kan välja dem för lämplig tapetton, väggmålning eller ägarnas stämning.

Många kommer att tycka om saftiga och ljusa urtavlor (smaragd, crimson, orange, gul, blå, etc.), som kan stå i stark kontrast till väggarna i rummet.

Konservativa människor föredrar stramt och neutralt färgschema.

De klassiska svartvita urtavlorna och händerna är fortfarande efterfrågade och lockar köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

För många ägare är inredningen inredd i en specifik stil. En korrekt vald klockmodell kan bli ett accent i ett rum och ge det en speciell charm.

Provence . En antik stiliserad klocka kombineras effektivt med pikanta och samtidigt enkla dekorativa element i pastellfärger. Urtavlan matchar bäst med romerska siffror.

Bild
Bild

Ecostyle . Tillbehör av naturligt trä passar perfekt in i den naturliga dekorationen av rummet. Du kan dekorera det runda fodralet till en vanlig klassisk klocka med dekorativ pilvävning eller blommiga element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . Denna stil är mycket intressant och mångsidig. Standardversionen förutsätter en artificiellt åldrad väggklocka med läsbara siffror och en kontrast i färg på händerna och fodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Popkonst . En ovanlig och icke-standard klockform är lämplig för denna designriktning. Rattens och fodralets ljusa färgpolaritet kommer att lägga till en höjdpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett klassiskt rum utan krusiduller . Det är mer lämpligt att hänga ett neutralt runt tillbehör i ett trä- eller metallfodral på väggen. Den arabiska urtavlan kommer att se bättre ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ungdomsstil . Den populära 3D -klockan kommer perfekt att komplettera och återuppliva interiören, vars delar enkelt kan fästas på väggen separat från varandra. Enklare alternativ i ett glänsande metall- eller färgstarkt plastfodral kommer också att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av klockmodell beror till stor del på rummet där den kommer att placeras. I vardagsrummet kan de tilldelas den huvudsakliga designrollen, och deras val måste behandlas noggrant. Ett mångsidigt alternativ är en stor väggklocka som matchar rummets stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

En klocka för ett sovrum bör inte distrahera från avkoppling, därför är modeller med en klocka eller en gök oönskade . När du köper ett visst rum är det värt att kontrollera hur högt de tickar. Det bästa alternativet är en tyst väggklocka med en original men inte högljudd design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort urval av intressanta "kök" klockor till salu. Det är värt att uppmärksamma ovanliga inredningsmodeller i form av gastronomiska rätter eller bestick.

Det är värt att överväga att för placering av stora väggur är utrymmen ovanför soffan, öppen spis, bord eller på väggar fria från inredning bättre lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och naturligtvis bör du se till att kvaliteten på tillverkarna. Väggmonterade versioner av kända klockmärken Casio, Hermle, Power, Scarlett, Vostok, Granat, Salut har bevisat sig bra.

Installationsregler

Det är viktigt att fästet på stora väggtillbehör är bra. För fast fixering är 4 kontaktpunkter med väggen önskvärda. Vid försäljning av massiva modeller bifogas alltid installationsanvisningar. Installation av tunga pendelur är mer komplicerat och kräver särskilt noggrann beaktande av alla förhållanden.

I platta modeller är det viktigaste att bestämma klockans höjd och markera punkterna för borrning av fästelementen . Borra sedan hål och installera speciella fästelement i dem, fixa mekanismerna och fixa väggattributet väl.

Vid installation av lätta versioner med en diameter på högst 50 cm är det tillåtet att fästa den på 2 kontaktpunkter på väggen.

Bild
Bild

Att installera den populära 3D -klockan är enkelt. Många element (siffror, bilder) placeras på en speciell limbas (kardborreband), som enkelt kan fästas på alla slags väggar. Därefter kan de enkelt demonteras.

När du installerar dem det är nödvändigt att tydligt bestämma avståndet på vilket klistermärkeelementen kommer att placeras från mitten av huvudrörelsen … Beroende på rummets design bör det vara ett avstånd på cirka 10-20 cm mellan klockan och andra dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan måste du markera platsen på väggen för fixering av mitten av 3D -klockan. Det kan installeras på fästelement genom att borra hål, och i vissa modeller är det tillåtet att använda extra stark dubbeltejp.

Efter installation av den centrala mekanismen markeras platserna för fastsättning av nummer och andra dekorativa element med en penna . Efter att ha kontrollerat att markeringarna är korrekta kan du fästa klistermärkena och sedan ta bort skyddsfilmen från dem.

Rekommenderad: