Bordsklocka Med Bakgrundsbelysning: LED Med Lysande Siffror I Mörkret, Batteridriven Och Inkopplad, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Bordsklocka Med Bakgrundsbelysning: LED Med Lysande Siffror I Mörkret, Batteridriven Och Inkopplad, Andra

Video: Bordsklocka Med Bakgrundsbelysning: LED Med Lysande Siffror I Mörkret, Batteridriven Och Inkopplad, Andra
Video: CREATIVE LED MIRROR DIGITAL TABLE CLOCK 2024, April
Bordsklocka Med Bakgrundsbelysning: LED Med Lysande Siffror I Mörkret, Batteridriven Och Inkopplad, Andra
Bordsklocka Med Bakgrundsbelysning: LED Med Lysande Siffror I Mörkret, Batteridriven Och Inkopplad, Andra
Anonim

Bordsklockor är inte mindre relevanta än vägg- eller armbandsur. Men att använda sina vanliga alternativ i mörker eller bara i svagt ljus är nästan omöjligt. Modeller med belysning kommer till undsättning, och det är viktigt att kunna välja det bästa alternativet bland dem, ta hänsyn till alla finesser och jämföra alla designlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det kan tyckas att under 2010 -talet har skrivbordsklockor med lysande siffror blivit en anakronism - trots allt har nästan alla smartphones, surfplattor eller åtminstone enkla telefoner. Men allt är inte så enkelt. Många människor, på grund av långvarig vana eller allmän konservatism, värderar mekanismer av traditionell typ mer. Och de har inte så fel när man tänker efter.

En modern bakgrundsbelyst klocka låter dig veta tiden i mörkret och en riktig smartphone . Och när det gäller antalet ytterligare funktioner överträffar de långt tidigare modeller av samma slag, som användes för 30 år sedan och tidigare. Det finns många originella stilistiska lösningar, och du kan välja storlek själv.

I vilken bordsklocka som helst, med sällsynta undantag, använder de nu inte glas utan hållbar plast. Det viktigaste valet måste göras mellan pekarändringar och versioner med elektronisk tidsindikering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är möjligt att utvärdera fördelar och nackdelar med en bordsklocka med belysning endast på exemplet med specifika modeller. Låt oss ta en titt på några av dem.

Fans av LED -enheter kommer säkert att passa Led trä väckarklocka … De är utrustade med 3 larm samtidigt. Väckningsläget kan alltid stängas av i förväg på helgerna. Det finns 3 nivåer av glödintensitet. Information visas på displayen efter att du har klappat händerna.

Men man bör komma ihåg att siffror bara kan målas vita. Designen ser bra ut i rum med ultramoderna och minimalistiska stilar.

Även om designen verkar för vissa människor för enkel, men detta är till viss del motiverat av de blygsamma dimensionerna. Designen är idealisk för dem som värdesätter svartvit design.

Bild
Bild

Alternativt kan du överväga BVItech BV-412G … Denna klocka är utrustad med ett LED -bakgrundsbelysningssystem som avger ett trevligt grönt ljus. Det finns ett snooze -alternativ. Ägare kan ansluta en sådan modell till elnätet eller använda batterier. Glödets ljusstyrka regleras efter eget gottfinnande.

Ett annat plus är klockans relativt små storlek. Det är dock osannolikt att de passar dem som inte är vana att bara använda 24-timmars tidsformat. I recensionerna noterar de en ganska hög volym av väckarklockan. Det finns inga extra, uppenbarligen onödiga alternativ. Byggkvaliteten är högt betygsatt.

Bild
Bild

En annan värdig modell - " Spektrum SK 1010-Ch-K " … Den här klockan ser snygg ut och är formad som en cirkel. Bakgrundsbelysningen är i rött. Det finns larm- och temperaturmätningsfunktioner. Enheten fungerar från elnätet, batterierna används endast i nödläge. Användare kan välja att visa tiden i 12- eller 24 -timmarsformat.

Bild
Bild

Sorter och design

Exemplet på den precis demonterade klockan visar att skillnaden mellan dem främst är relaterad till strömkällan. Nätdrivna modeller är mindre mobila än batteridrivna konstruktioner. Dessutom kommer de vilse under strömavbrott. Men det finns ingen anledning att ständigt köpa nya batterier. Oavsett denna finess kan alla bakgrundsbelysta klockor ha en mängd olika mönster:

  • med dekorativa strass;
  • skildrar naturen;
  • med bilder på bilar, motorcyklar;
  • föreställande Eiffeltornet och andra världsmärken;
  • med olika symboler för exotiska kulturer;
  • med dekorativa figurer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men experter uppmärksammar alltid inte bara denna subtilitet. De måste ta hänsyn till vilken typ av mekanism som används. Elektroniska klockor är utrustade med bekväma digitala displayer. Förutom tid visas även annan information där (beroende på designens avsikt och inställningar).

Du kan använda en elektronisk klocka i nästan alla interiörer, men i en klassisk miljö kommer den att se ut på sin plats . Men en mekanisk klocka passar perfekt in i den. De är ganska dyra och håller länge. Du behöver inte byta batterier eller ansluta enheten till elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall används dyra dekorationsmaterial för tillverkning av mekaniska klockor, därför betonar sådana konstruktioner positivt det interiörets eleganta utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som främst förväntar sig att använda bordslarmläget är en kvartsur mer lämplig. De är bekväma nog och orsakar inga speciella klagomål. Batterierna måste dock bytas ut med jämna mellanrum. Men billiga sådana modeller motiverar denna olägenhet. MEN om du inte behöver spara pengar kan du välja en enhet med ett glas eller till och med en marmorkropp istället för en plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Tekniska detaljer åt sidan, det viktigaste kravet är att klockan ska gillas. Och de gillade det inte bara själva, utan i inställningen för ett visst rum. Därför är det bättre att anförtro köpet till en familjemedlem med den mest utvecklade estetiska smaken.

Den näst viktigaste punkten är hur bekvämt det är att använda klockan . Tekniskt avancerade och design invecklade som de är, huvudfunktionen måste utföras felfritt. Därför bör siffrorna på resultattavlan visas tydligt och levande. Om valet bestäms på en mekanisk eller kvartsversion måste du kontrollera om siffrorna på urtavlan är för små.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fallmaterialet kan inte bedömas endast ur estetisk synvinkel, eftersom det direkt påverkar klockans vikt. En stor trä-, marmor- eller stålmodell kan skjuta igenom en vägghylla som inte är avsedd för denna last. Glasskivan fungerar inte bra om det finns barn eller djur hemma.

Mekaniska och kvarts klockor anses i allmänhet "lugnare och fredligare " - men även här är det inte så enkelt. Det högt tickande av pilar i nattens tystnad kan vara väldigt irriterande, så alla modeller är inte lämpliga för sovrummet. Det är särskilt viktigt att kontrollera att det inte finns någon stridsfunktion eller att den åtminstone är inaktiverad.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som arbetar i köket, för dem som är förtjusta i olika hantverk och helt enkelt för ordensälskare är en klocka med en timer idealisk … Det spelar ingen roll om soppan förbereds, limet väntar på att limmet ska torka, cementet stelnar och liknande - det rätta ögonblicket kommer inte att missas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att köpa en bra bordsklocka är möjlig på nästan alla försäljningsställen, även på marknaden eller på hushållsapparater. Men du bör undvika butiker med mycket låga priser och de som ligger "i utkanten" (längst ut i staden, på motorvägen och på andra liknande platser). Oftast säljer de förfalskningar av medelmåttig kvalitet. För att få den mest solida produkten är det bättre att kontakta specialaffärer eller direkt till tillverkare.

Samma regel gäller för Internet. De bästa online -klockbutikerna är Amazon, Ebay, Aliexpress.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klockan väljs också enligt rummets stil:

strikta modeller passar in i minimalism

Bild
Bild

i den avantgardistiska miljön ser surrealistiska motiv löjliga ut

Bild
Bild

retrostilen matchar perfekt med brons och marmor

Bild
Bild

En översikt över den bakgrundsbelysta skrivbordsklockan i videon.

Rekommenderad: