Elektronisk Väggklocka: Vi Väljer Modeller Med Digital Display Och Stora Siffror På Väggen, Med En Termometer, Batteridriven Och Från Elnätet

Innehållsförteckning:

Video: Elektronisk Väggklocka: Vi Väljer Modeller Med Digital Display Och Stora Siffror På Väggen, Med En Termometer, Batteridriven Och Från Elnätet

Video: Elektronisk Väggklocka: Vi Väljer Modeller Med Digital Display Och Stora Siffror På Väggen, Med En Termometer, Batteridriven Och Från Elnätet
Video: Lär dig analog och digital tid! 2024, April
Elektronisk Väggklocka: Vi Väljer Modeller Med Digital Display Och Stora Siffror På Väggen, Med En Termometer, Batteridriven Och Från Elnätet
Elektronisk Väggklocka: Vi Väljer Modeller Med Digital Display Och Stora Siffror På Väggen, Med En Termometer, Batteridriven Och Från Elnätet
Anonim

Klockor är ett viktigt inslag i inredningen, eftersom du alltid behöver veta den exakta tiden. Väggklockor används ofta helt enkelt för att dekorera interiören. Marknaden presenterar många olika lösningar som kommer att komplettera alla interiörer i klassisk eller modern stil. Många föredrar elektroniska klockor eftersom de är lätta att använda och har en överkomlig prislapp. Du kommer att lära dig mer om digitala modeller i den här artikeln.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Väggelektroniska klockor har samma mekanism som kvartsmodeller. De arbetar på bekostnad av en kristalloscillator, som skickar pulser, omvandlas till signaler och reflekteras på ratten. En elektrisk generator brukar gå på batterier. Det finns flera typer av skärmar: displayen kan visa tiden i form av nummer eller en ratt . Många modeller har flera skärmdesigner som kan ändras regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med en elektronisk klocka är ett brett utbud av ytterligare funktioner.

Väggklockor kan ha en inbyggd barometer, termometer, kompass och andra funktioner. Du kan själv välja vilken data som ska visas på skärmen.

Dessutom är digitala klockor de tystaste och mest prisvärda alternativen. De är hållbara och är inte rädda för höga eller låga temperaturer.

Bild
Bild

En av nackdelarna med elektroniska klockor är att de ofta visar tiden med några fel. För att korrigera tiden kan du helt enkelt ange rätt värden i klockinställningarna . Men med tiden kan det återigen bli felaktigt. Många påpekar också att det kan vara svårt att se tiden då färgen är ljus. En annan betydande nackdel är att alla digitala modeller är känsliga för elektromagnetiska stormar och joniserande strålning. Under detta inflytande kan mekanismen misslyckas. Kvartsversioner har en längre livslängd än digitala modeller.

Bild
Bild

Översikt över arter

Den moderna klockmarknaden utvecklas ständigt. För närvarande finns det två huvudtyper. Dessa är elektroniska modeller och elektroniskt-mekaniska alternativ. Digitala alternativ skiljer sig åt genom att det inte finns några rörliga delar i deras mekanism.

Bild
Bild

Det finns flera typer på marknaden som skiljer sig åt i strömförsörjningen . I grund och botten drivs elektroniska klockor med batterier. Ett annat alternativ är modeller som drivs av nätverket. De köps sällan som dekorativa element, eftersom det kommer att bli nödvändigt att dölja sladden från klockan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på dina utmärkta behov och krav kan du hitta en klocka som visar den exakta tiden till den andra. Förutom, elektroniska modeller kan kompletteras med olika funktioner … Om det är nödvändigt att mäta den inre temperaturen kan du hitta ett alternativ med en termometer. Andra populära funktioner är stoppur, kalender eller datum.

Bild
Bild

Designalternativ

Klockans utseende är mycket viktigt. Genom att välja rätt modell kan du hitta den perfekta dekorationen för din inredning. För att göra det enkelt att ta reda på tiden är det bättre att välja alternativet med stora siffror. Dessutom kan ratten kompletteras med andra data eller en bild.

Många modeller har funktionen att välja färg på siffror och klockbelysning. De är ofta utrustade med flera alternativ för teckensnitt och visning av tid.

Bild
Bild

Klockan med ett vattenfall är lugnande och lugnande . De avger det karakteristiska ljudet av vatten. Elektroniska klockor har oftast en lakonisk och återhållsam design. De är ofta rektangulära med en stor urtavla. Sådana modeller är lämpliga för moderna interiörer. Runda alternativ är inte mindre vanliga. De kan dekoreras med panelutskärningar eller metall eller ljusinsatser.

Bild
Bild

Det finns modeller som kombinerar en klassisk urtavla och en liten numerisk panel . Men den elektroniska displayen visar ofta tid eller datum. För barnrum har många alternativ skapats i olika former. Uggla-formade modeller är mycket populära. För spädbarn, björnar, en sol eller ett moln är perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hitta en klocka är det viktigt att ta hänsyn till flera nyanser.

  • Vikt . Det är bäst att välja lätt design. De kan enkelt fästas på väggen. Om du har köpt en tung väggklocka rekommenderas det inte att fästa den på gips.
  • Utnämning . Experter rekommenderar inte att hänga digitala modeller i rum med hög luftfuktighet.
  • Glas . När du väljer elektroniska modeller är det viktigt att vara uppmärksam på rattens material. Det finns tre typer: mineral, akryl och instrumentglas.
  • Flytta . Om du köper en digital modell med pilar är det viktigt att vara uppmärksam på deras rörelse. Det kan vara smidigt eller diskret. Diskreta pilar rör sig i språng och gränser. Pilarnas rörelse åtföljs ofta av ett karakteristiskt ljud. I elektroniska modeller är det dock enkelt att inaktivera det i inställningarna.
  • Resultattavla . Det är bättre att välja modeller för hemmet med en ljus och stor urtavla. Om elektrodisplayen inte är ljus kan du inte se tiden på soliga dagar.
  • Design … Hemmaklockan ska matcha och komplettera det inre av rummet. När du väljer världsmodeller bör du noga överväga om de passar dig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För en lakonisk inredning i svarta och grå färger är en elektronisk klocka med ovanlig form perfekt.

Bild
Bild

En vägg dekorerad med målningar kan kompletteras med en diskret elektronisk klocka.

Bild
Bild

Den runda versionen i svart med en ljus urtavla kommer väl att komplettera ett loft eller högteknologisk interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg digital klocka med ljusstrålar hjälper till att diversifiera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rundklockan, som visar tid och temperatur, ser ovanlig ut.

Bild
Bild

En klassisk inredning kan dekoreras med en grå klocka som inte bara visar tiden, utan också veckodagen och datumet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett djärvt beslut skulle vara att köpa en stor klocka som kan hängas på väggen ovanför soffan.

Bild
Bild

Sådana alternativ lockar mycket uppmärksamhet och blir en av de viktigaste dekorationerna i det inre av rummet.

Rekommenderad: