Ovanlig Väggklocka (61 Bilder): Original Designer Klocka På Väggen I Köket Eller Vardagsrummet. Intressanta Alternativ För Olika Former Och Mönster

Innehållsförteckning:

Video: Ovanlig Väggklocka (61 Bilder): Original Designer Klocka På Väggen I Köket Eller Vardagsrummet. Intressanta Alternativ För Olika Former Och Mönster

Video: Ovanlig Väggklocka (61 Bilder): Original Designer Klocka På Väggen I Köket Eller Vardagsrummet. Intressanta Alternativ För Olika Former Och Mönster
Video: Klockan som blivit en världssensation - hittades på vinden - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Ovanlig Väggklocka (61 Bilder): Original Designer Klocka På Väggen I Köket Eller Vardagsrummet. Intressanta Alternativ För Olika Former Och Mönster
Ovanlig Väggklocka (61 Bilder): Original Designer Klocka På Väggen I Köket Eller Vardagsrummet. Intressanta Alternativ För Olika Former Och Mönster
Anonim

I en tid av avancerad teknik verkar mekaniska klockor ibland vara en obetydlig del av arrangemanget. Trots att vi kan ta reda på tiden på telefonen eller datorn kan ingenting dekorera interiören som en väggklocka. I vår artikel kommer vi att berätta om de ovanliga typerna av modeller, genom vilka du kan ändra även den tråkigaste inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Urmakarna ägnar idag mycket tid åt att skapa något kreativt. I kampen om köparens uppmärksamhet föds ibland de mest oväntade idéerna, vars utföringsform kan ses på butikshyllor eller i privata designersamlingar. Modeller kan klassificeras enligt olika kriterier.

Till exempel kan alla produkter delas in i tre grupper: industrimassa, design och hemlagad . Varianter av den första gruppen tillverkas i satser, med fokus på den optimala cirkeln av köpare. Designerartiklar tillverkas i en enda version, såväl som analoger, gjorda oberoende, ofta från improviserade medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggklockor kan delas in i ett antal typer.

Med kreativt tryck

Faktum är att själva klockornas design är standard: de har händer, en arbetsmekanism och en bas, vars form kan vara antingen rund eller fyrkantig, oval eller diamantformad. Designhastigheten i dessa modifieringar görs på mönstrets unika karaktär. Det kan till exempel vara en bild:

  • ett gammalt torn eller kvarn;
  • en nästan raderad urtavla;
  • rolig tecknad uggla;
  • dinosaurier mot bakgrund av en vulkan;
  • glamorösa katter dekorerade med strass;
  • ett symboliskt kort som visar olika djur;
  • en fotbollsplan med en boll;
  • mus som äter ost.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanlig form

I sådana modeller görs beräkningen speciellt för formen. Allt annat ändras inte: klockan har en välbekant urtavla, andra, minut och timvisare. Ofta är det här alternativ för barn, som kan göras i form av till exempel elefanter, möss, kaniner eller seriefigurer.

Men, förutom en enkel form kan utformningen av en väggklocka vara komplex … Till exempel i raden hittar du slående klockor i antik stil i form av ett leksakshus. Modellen kan se ut som ett timmerhus med gaveltak, liksom med invånare som är upptagna med sina egna angelägenheter.

Vissa alternativ är till och med dekorerade med figurer. Som regel har dessa ändringar en liten urtavla, eftersom tyngdpunkten här ligger på produktens form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inga nummer

Dessa modeller är också variabla när det gäller design. De kan vara runda, fyrkantiga. Utformningen av denna typ av produkt består av två pilar och en skiva, på vilken siffrans roll tilldelas, till exempel prickar, ränder . Ibland är cirkeln helt tom: förutom pilarna finns det ingenting på den. Ibland, utöver tim- och minutvisarna, har modellen också en sekund.

Denna rad innehåller också modifikationer, vars runda bas består av ränder. Varje stapel motsvarar en specifik timme. Designen kan vara mycket enkel, såväl som komplex när det finns många ränder och var och en av dem är dekorerad, till exempel med glasdroppar.

Ibland tar hieroglyfer plats för siffror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Variabel i diameter

Denna kategori är en väggklocka, vars nummer är fästa på en självhäftande bas . Modellerna är mycket varierande i utformningen och möjliggör en ändring av diametern i det rekommenderade intervallet från 20 till 40 cm. De är indelade i två linjer: vanlig och premium (i diameter kan de sträcka sig från 60 cm till en och en halv meter). Diametern i produkterna väljs på köparens begäran; för att markera samma avstånd från mitten ingår speciella mallar i modellpaketet.

Dessa alternativ i sig ser ovanliga och snygga ut . Tillverkarna har dock lyckats utöka designutbudet. I stället för siffror kan modellen dekoreras med fladdrande fåglar, vackra fjärilar, kattungar. Produkter där nummerplatsen är reserverad för ikoner i sociala nätverk ser extraordinära ut. Det kan också vara kaffebönor med kaffekoppar, bokstäver, inskriptioner, ballerinor, hjärtan, kärleksord, insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med kalender eller bakgrundsbelysning

Alternativ med en kalender ser unika ut: de kan vara en enda duk eller variera i formvariation alla kompletteras med en vanlig eller flip-flop kalender . Ofta är det här retromodeller med snygg design som kan dekorera olika rum i motsvarande interiör.

Denna rad innehåller modeller av olika typer, inklusive elektroniska . Dessa kan vara alternativ nära klassikerna med lysande tal. Dessutom innehåller den modeller i form av retro -affischer, upplysta från insidan. Typen av bakgrundsbelysning kan vara olika, LED -modeller låter dig se tiden även i fullständigt mörker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter materialtyp

Det är ingen hemlighet att bekanta råvaror används för tillverkning av ovanliga saker. Tillverkarna är emellertid ibland överlägsna sig själva. Till exempel från metall de lyckas skapa en pusselklocka med hål för flera bitar. Dessutom kan de göra klockor av samma metall, varav hälften är vanliga och den andra ramen. När du tittar på dem får du en känsla av att de är halvmonterade.

Tillverkare bevisar att metall till och med kan vara öppet, skapa en urtavla genom att blanda stora och små siffror samt roliga djur. Någon gör en klocka från plastskedar, makrame, trästoppar . Den kreativa lösningen är att göra bakgrunden till klockan från mossa.

En sådan klocka på väggen ser ovanlig och imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Någon verkar för tråkig trä urtavla . Med vissa färdigheter i att måla kan du måla över den med akvareller, rita till exempel solnedgång, gryning, natthimlen. Modeller av balsaträ med olika färgzoner ser också original ut i interiören. Dessutom kan produkten tillverkas från plywood, liksom stickat tyg . Det finns också modeller gjorda av textilier (till exempel i form av en moderhöna med kycklingar).

Hantverkare, som kreativt tittar på världen genom prisma av sin kreativitet, skapar produkter även från ringar och fyller sitt inre utrymme, säg, med ark från anteckningsböcker. På internet du kan se klockmodeller gjorda av:

  • brädor, hakar, foder;
  • cykel- och bilhjul;
  • vinyl- och CD-skivor;
  • antika brickor;
  • tallrikar, duk i en ram;
  • durkslager, tallrikar, bassänger;
  • polaroidfotografier;
  • domino.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom finns det alternativ med pilar och magasinrör, klistermärken, sömnålar, fotografier i ramar som fungerar som siffror. Produkter tillverkade av böcker, knappar, gymnastikskor, fotoramar, trälinjaler och även ett staket kan kallas kreativa.

Urvalstips

Välja din egen version av ovanliga väggklockor, det är nödvändigt att uppmärksamma ett antal nyanser.

  • Modellen måste matcha interiörens stil , som hon plockas upp i.
  • Storleken väljs med hänsyn till bilderna specifikt rum så att klockan inte verkar för skrymmande eller liten.
  • Det är viktigt att välja ett ämne välj ett alternativ med hänsyn till syftet med rummet. Till exempel är äggröra eller en kopp kaffe lämplig för köket, en bildpanel för ett sovrum eller vardagsrum.
  • Färglösningar timmar måste matcha valet av interiörnyanser.
  • Modellen ska inte slås ut från den allmänna inredningsbilden, varken form eller design.
  • Produkten kommer att se imponerande ut mot bakgrund av beklädnad utan tryck och en komplex konsistens.
  • Klockans status är viktig . En billig modell ser inte bra ut i en respektabel inredning.

Om en klocka tas för att skapa en viss komposition, tittar de på likheten mellan färg, stil, form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

För att en produkt ska lyckas passa in i ett visst rum måste du noggrant närma dig valet av dess design, storlek, stil och form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

I detta rum avgörs allt av film och plats. Här kan du hänga en klocka med individuell design ovanför eldstaden, på väggen nära en mysig soffa eller fåtöljer . Om rummet är komplicerat av en avsats kan du använda det. En självhäftande klocka med stor diameter kommer att se perfekt ut här.

Om rummet är litet kan du köpa en klocka med ett fodral, men utan huvudpanelen . De kommer att dekorera inredningen i gästrummet, inrett i olika stilar (modern, loft, grunge, art deco). För en klassisk hall kan du köpa en modell av en klocka med stuckaturdekoration. Sådana klockor ser extraordinära och mycket lämpliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

I köket kommer modeller från ett durkslag, tallrikar och andra redskap att vara bra . Dessutom kommer produkter med en ovanlig form och bild att passa ganska harmoniskt här. Men när du väljer en viss modell är det nödvändigt att ta hänsyn till interiörens stil. Till exempel kommer tallriksklockor att se vackra ut i interiören i provensalska, ryska köket, i Gzhel och lantliga stilar.

Du kan hänga produkten över matplatsen, på bardiskens vägg, på en öppen vägg där det inte finns några hyllor . Platsen beror på layouten, rummets egenskaper. För att få klockan att se uttrycksfull ut är det bättre att hänga den där den kommer att vara tydligt synlig. Storleken ska inte vara för stor, en komplex design är inte välkommen, eftersom det vanligtvis finns många små saker i köket, och en sådan design mot dess bakgrund kan skapa en illusion av röran.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Sovrummet behöver modeller med enkel uppfattning . Detta kan vara ett alternativ med en akvarellmålning gjord på duk eller trä. Du kan rita utifrån fanza, sakura kronblad som flyger i vinden, växter, abstrakta mönster, etniska ornament. Dessutom kan du dekorera sovrummet med en självhäftande klocka, välja alternativet med en enkel design och liten storlek.

I ungkarlens sovrum kan ursprungliga designerklockor hänga i form av sönderfallande pussel eller alternativ med LED -bakgrundsbelysning . Dessutom kommer modeller med ett fodral i brons eller silver att se ganska passande ut här.

I barnens sovrum kan du hänga alternativ med älvor, fjärilar, leksaker

I detta fall kan klockan till och med vara tillverkad av textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Vi erbjuder 10 snygga exempel på heminredning väggklocka av ovanlig form:

en klocka gjord av spegelbitar kommer att ge en speciell smak till interiören

Bild
Bild

dekorera ett rekreationsområde i loftstil i flera timmar

Bild
Bild
Bild
Bild

modeller av kreativa klockor i svart för att framhäva arbetsområdet

Bild
Bild

ett skyltalternativ som kan dekorera ett kök i vintagestil

Bild
Bild

kreativ klocka för ett rekreationsområde med en dekorativ belastning

Bild
Bild
Bild
Bild

ett stort tillbehör i retrostil som bibehåller en viss atmosfär

Bild
Bild

designkomposition i svartvitt för att dekorera ett modernt vardagsrum

Bild
Bild
Bild
Bild

en klockmodell i form av en spiral som kan dekorera en minimalistisk inredning

Bild
Bild
Bild
Bild

gigantiska självhäftande klockor som en accent i ett mysigt gästhörna

Bild
Bild

en klocka i form av en cykel som en vägg accent tegelvägg

Rekommenderad: