Väggklocka Med Pendel: Mekanisk Klocka Med Slag I Träfodral Och Antik Klocka Med Vikter, Andra Alternativ. Deras Historia

Innehållsförteckning:

Video: Väggklocka Med Pendel: Mekanisk Klocka Med Slag I Träfodral Och Antik Klocka Med Vikter, Andra Alternativ. Deras Historia

Video: Väggklocka Med Pendel: Mekanisk Klocka Med Slag I Träfodral Och Antik Klocka Med Vikter, Andra Alternativ. Deras Historia
Video: Väggklocka, fin klocka, äldre klocka, gammal klocka , Antiques and collectibles samlarobjekt 2024, Maj
Väggklocka Med Pendel: Mekanisk Klocka Med Slag I Träfodral Och Antik Klocka Med Vikter, Andra Alternativ. Deras Historia
Väggklocka Med Pendel: Mekanisk Klocka Med Slag I Träfodral Och Antik Klocka Med Vikter, Andra Alternativ. Deras Historia
Anonim

Väggklockor är ett viktigt dekorativt element som ges stor vikt. En korrekt vald modell kompletterar interiören, betonar rummets harmoni. Förutom den dekorativa funktionen är klockan också mycket bekväm eftersom den berättar för tiden. Vägganordningen med en pendel och en vikt är en bra lösning för att skapa en klassisk inredning, det ser väldigt imponerande ut och betonar stil.

Bland människor nu kan du ofta hitta dem som gillar att "återvända till det förflutna", med lämpliga attribut och dekorativa element för detta. Denna artikel ägnas åt denna fråga, som hjälper dig att bestämma valet av en pendelväggklocka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kort historia

De första mekaniska produkterna skapades på 1200--1400 -talen. Då var klockan en skrymmande enhet som drivs av lastens energi, som sänktes. Under lång tid var kettlebells en sådan belastning. Ursprungligen installerades enheterna på landmärken - torn: stad, kyrka. Under XIV-XV århundraden. de första klockorna skapades, designade enligt samma schema som tornklockan. De kunde hängas på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant faktum: klockans egenhet var att designen innehöll mycket långa pendlar, så de fick hängas högt upp på väggen.

För första gången skapades klockans tornstrukturer av munken Habert redan 996 . Tidigare kunde inte alla länder få ett sådant nöje, men idag kan vem som helst köpa en klocka som förvånar med dess ornatenhet och originalitet i utförandet.

Tornklockan var en "nyckfull" mekanism, den krävde konstant underhåll - på grund av friktion måste de ständigt smörjas, och det krävdes också arbetande händer för att lyfta lasten. Med tiden började tornstrukturen bli mer komplex - pilar, automatiska rörliga figurer, olika stridsystem och till och med fantastiska dekorationer började läggas till den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den första exakta klockan (pendeln) uppfanns och skapades av holländaren Christian Huygens, en stor matematiker och fysiker som arbetade från cirka 1656 till 1695 . Den här klockan hade redan en minutvisare. Men skapelsen blev möjlig tack vare de experiment som Galileo Galilei (den store matematikern) utförde. Han såg lampan, eller snarare, dess vibrationer, som hängde på en lång kedja. Dessa observationer tjänade till att utveckla en mekanism baserad på den oscillerande myntan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En klocka med en pendel (en enkel väggklocka med vikter kallas "vandrare") ser lyxig ut i interiören - detta dekorativa element betonar ägarens raffinerade smak. En gång var de en levnad som ärvdes och omsorgsfullt omhuldade. Klockans storlek ska stå i proportion till rummets storlek - det vill säga stora strukturer är lämpliga för ett stort rum och små för ett litet.

Det finns lika många fördelar med pendelklockor, som alla kan se själva. Modeller kan ha de mest olika formerna: runda, långsträckta, rektangulära, vilket gör att du kan designa ett sovrum eller vardagsrum i enlighet med kraven. Förutom, klockor är gjorda av olika material, vilket gör urvalsprocessen till ett nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att nämna nackdelarna, men något kan tillskrivas dem - en klocka med en slående , till exempel kan de med tiden bli irriterande, eftersom de utfärdar en strid 156 gånger om dagen. Vissa konsumenter märker att produkterna inte fungerar korrekt - de träffar vid fel tidpunkt (några minuter senare eller tidigare). Dessutom kan klockans slag irritera grannarna, och du kommer att behöva känna obehagliga blickar på dig själv när du krockar med dem på trappan.

Men samtidigt kommer en klocka med slående, en pendel och en melodi med ljudets ursprungliga akustik att betona för gästerna att husets ägare är förfinade och respektabla människor. Ringen kommer att ge animation till huset, muntra upp. Sedan antiken ansågs modellen vara ett dyrt dekorativt element, och sådana klockor ger fortfarande estetiskt nöje.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis, när du inreder ditt hem, bör du vara uppmärksam på detaljer. Men när det gäller klockan med en pendel är detta troligen inte en detalj, utan en ljus accent! Nu erbjuder tillverkare sina konsumenter ett varierat urval, inklusive olika storlekar, former, material. Det viktigaste är att komma ihåg vad du bör vara uppmärksam på när du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Med de små dimensionerna i vardagsrummet eller sovrummet är en kompakt modell lämplig, och om storleken på rummet tillåter, då det idealiska alternativet skulle vara en långsträckt klocka som når nästan till taket (med ett visningskvartsglas).

Det är värt att överväga att en sådan modell är dyr, men det är värt det - en fantastisk klocka kommer att glädja sina ägare i decennier med sitt utseende och kontinuerliga arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Saker som trä är definitivt en klassiker . För produktion kan ek, ask, valnöt, lönn eller mahogny användas. En klocka av högkvalitativt material kommer att ge komfort till huset och fylla det med värme. Oftast används trämodellen i vardagsrummet, där du vill betona rummets lyxiga stil. Naturligt trä kan dekoreras med dekorativa sniderier. En produkt med en pendel av trä är perfekt för barock-, imperium-, country-, rokokostilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En trämodell kanske inte är överkomlig för alla . Det är okej, det finns lika attraktiva material, till exempel metall. Men klockor med en metallpendel har vissa begränsningar - de passar inte den klassiska stilen, de är mer typiska för andra riktningar - högteknologisk, modern stil, loft. Sådana modeller är mest lämpliga för unga människor som föredrar gnistan och leken av innovativa dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En klocka av en blandning av trä och metall är, kan man säga, den gyllene medelvägen … Vanligtvis, i denna modell, är kroppen gjord av trä, och de dekorativa elementen är av metall. Det säregna med en sådan modell är att den är universell, vilket innebär att klockan är lämplig för nästan vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Formen är också av stor betydelse, eftersom en felaktigt vald kan förstöra, och den rätta kan dekorera utseendet på rummet. Till exempel är en klocka med en pendel i form av ett vitt hus, en uggla, en blomma eller något slags djur perfekt för ett barns sovrum. De kommer att bli ett utmärkt element i barnens sovrum - barnet lär sig att bestämma tiden och vänja sig vid den dagliga rutinen.

Observera: för en plantskola måste du välja en modell med en tyst mekanism. De förgyllda vikterna som svänger från sida till sida ger klockan en speciell skönhet med en pendel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast stannar konsumenterna vid den klassiska versionen av modellen - antik gökur . Denna modell anses vara den mest igenkännliga i hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringsregler, installation och vård

När du kommer hem med ett charmigt köp vill du naturligtvis genast använda det - det vill säga hänga det på väggen. Det finns säkert ett antagande om var de ska hänga. Det beror dock på var de finns, om de kommer att visa rätt tid.

Det är värt att komma ihåg följande:

  • om du vill att klockan ska visa rätt tid bör du inte placera den vid dörren;
  • produkten ska hänga exakt på väggen;
  • pendeln kan röra bakväggen, men en planka bakom kroppen hjälper till att rätta till situationen;
  • om pendeln är på ett stort avstånd från bakväggen, hjälper en planka bakom kroppen och tätt vridna skruvar;
  • efter att ha ställt in rätt tid krävs det att fjädern startas med en nyckel; att vrida med en nyckel ska endast vara medurs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att anpassa designen . Det är väldigt enkelt att göra detta: du måste ställa in handen på närmaste timme och ställ in minutvisaren på 12. Efter det måste de roteras och vänta tills de visar rätt tid. Och det sista steget är att svänga pendeln.

Bild
Bild

När klockan är inställd är det viktigt att veta hur man tar hand om den. Det finns inga särskilda regler, det viktigaste är att behandla dem med stor omsorg, eftersom saken är ömtålig . Det är nödvändigt att stänga dörren ordentligt, eftersom allt damm samlas i mekanismen, och då måste du betala befälhavaren för reparationen. Om du vill överväga klockan måste du dra ut pendeln, och efter att du har fixat den på en ny plats, utför startproceduren.

Bild
Bild

Intressant faktum: klockan sägs ha bråttom när dess ägare ständigt har fullt upp och har bråttom. Kanske, efter att ha slutat rusa någonstans hela tiden, kommer klockans arbete att förbättras och kommer inte att orsaka besvär.

Pendelmodellen i huset är alltid en”återgång till det förflutna” . Klockan fyller rummet med en semester och väcker en känsla av magi. De kommer aldrig att gå ur mode, för det här är omöjligt, eftersom en pendelklocka är en evig klassiker. En vacker modell kommer att bli en symbol för huset, kommer att imponera på alla gäster och kommer alltid att glädja sina ägare!

Rekommenderad: