Arrowroot Inomhusväxter (28 Bilder): Arrowroot Och Andra Blommor Av Arrowroot -familjen. Ta Hand Om Dem Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Arrowroot Inomhusväxter (28 Bilder): Arrowroot Och Andra Blommor Av Arrowroot -familjen. Ta Hand Om Dem Hemma

Video: Arrowroot Inomhusväxter (28 Bilder): Arrowroot Och Andra Blommor Av Arrowroot -familjen. Ta Hand Om Dem Hemma
Video: BIGGER THICKER PENIS AND HARDER ERECTIONS | Penis Enlargement Filler Injections | Dr. Jason Emer 2024, Maj
Arrowroot Inomhusväxter (28 Bilder): Arrowroot Och Andra Blommor Av Arrowroot -familjen. Ta Hand Om Dem Hemma
Arrowroot Inomhusväxter (28 Bilder): Arrowroot Och Andra Blommor Av Arrowroot -familjen. Ta Hand Om Dem Hemma
Anonim

Arrowroot inomhusväxter är örtartade stauder med mycket pråliga och ljusa blad. Deras färger kan varieras, från den ljusaste gröna, nästan vita, till mycket mörka. Samtidigt är blomningen helt obeskrivlig. Familjen har cirka fyra hundra arter och har sitt ursprung i Sydamerikas tropiska remsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Ett särdrag hos arrowrotfamiljen är ganska stora blad . Deras form kan vara antingen oval eller avlång. Ytan kännetecknas av ett originellt ljust mönster med olika fläckar och ränder, vilket får växten att se ut som en konstgjord.

Bland funktionerna kan också noteras underjordisk rhizom. Skotten förkortas något och rosetter av löv ligger på ganska långa bladblad. Eftersom växten inte kan tillfredsställa odlaren med ljusa och vackra blommor, ligger tonvikten på den dekorativa effekten av bladen.

Av alla inomhus sorter är den enda som kan skryta med en rik och iögonfallande blomning saffran calathea.

Bild
Bild

Vissa blomsterodlare föredrar att kalla arrowroot -böneplanter . Det finns en förklaring till detta. Om belysningsnivån ändras, till exempel före regnet eller på kvällen, höjer pilrötterna löven, som händer i bön. En annan funktion är det plattorna vänder hela tiden mot solen . De utvecklas bakom solljuset med hjälp av speciella förtjockningar vid basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över släkten och deras art

Arvrotfamiljen har cirka 400 arter. De är indelade i 30 släkten. De mest populära av dem är arrowroot, calathea, stromant och ktenantu … Vård, liksom underhåll, kräver alla ungefär samma. Florister noterar det det finns inga särskilda svårigheter att växa, men det kan fortfarande vara svårt för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrowrot

När det gäller rumspilen, den kan nå en höjd av endast 20-30 centimeter. I naturen växer denna växt upp till 1,5 meter . Bland funktionerna kan man notera förekomsten av ganska korta skott.

Det är pilroten som anses vara en blomma, minst av allt som kräver vård . Inomhusväxter kan inte alltid glädja ägarna med blomning. Om detta händer är knopparna ganska små, med kronblad av blekt lila eller vitt.

Växtperioden förutsätter 5-6 nya löv. Pilarots livslängd är ganska lång om den sköts om. Blomman kommer att kräva transplantation och delning vart 3-4 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland inomhusväxter finns det 7 sorter av pilrot. Oftast väljer blomsterodlare trefärgad eller tvåfärgad, Kerhoven arrowroot eller Massange.

Tricolor kan kallas den mest populära. Den har bladplattor med ljusröda vener som är rosa under. Runt ränderna finns en gulaktig eller ljusgrön gloria, som sprids på fläckar till kanterna och blir samtidigt mörkare och mörkare. Tvåfärgen kännetecknas av rödbruna bladblad och något vågiga kanter. Det finns ett litet ludd på botten av bladen.

För oerfarna odlare är det enklaste sättet att odla Kerhoven arrowroot. Hon är den minst humöriga och kräver ingen allvarlig vård. Det ser dock inte mindre ljust och extravagant ut än andra sorter.

Mer krävande är sorten Massange. Dess löv är täckta med mycket mörka fläckar, och den centrala venen är ljus, något silveraktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Calathea

Denna sort har breda löv med ett spektakulärt och ljust mönster av alla slags nyanser. Mönstret består av fläckar och ränder. Sådana växter ser väldigt originella ut, men du måste ta hand om deras vård.

Calathea är ganska lång och smal. Den kan odlas i en vanlig blomkruka om så önskas .men experter rekommenderar att man placerar växter i ett terrarium eller organiserar en "flaskträdgård" för dem. De är humöriga nog, de tål inte drag . Mycket känslig för vilken typ av vatten som kommer att användas för bevattning. För aktiv utveckling behöver de luft med en luftfuktighet i intervallet 85-100 procent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa sorter reagerar mycket negativt på sprutförfarandet. De kan inte hållas under duschen på länge. De kan ha både vacker, original form och obeskrivliga blad. De kännetecknas dock av ljus blomning. De mest populära är saffran calathea, Makoya, målad och rosa-färgad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stromant

Utåt liknar denna växt en pilrot, men färgen på bladen är närmare calathea. Den kan nå en storlek på 70-80 centimeter i höjd, medan bladen växer upp till 20-35 centimeter. Deras bakgrund kan vara vad som helst. Vissa kännetecknas av satinens variation eller glans. Den nedre delen har en vinröd nyans.

Stromanthus kan kallas en växt för vilken underhåll och vård är viktigast . Innehåller 13 sorter, men få slår rot hemma. De mest populära är stromanthus tilltalande och blodröda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ktenantu

Bladen på denna växt är ordnade i en tät rosett, vars nivåer är uppdelade med hjälp av internoder. Det måste jag säga utåt liknar blomman en calathea . Det är ganska nyckfullt för förhållandena i förvar, därför rekommenderas det inte för odling för nybörjare.

Bladen är ganska stora, ovala eller avlånga. De är asymmetriska, vilket ofta skiljer sig från andra familjemedlemmar. De kan inte skryta med riklig blomning, och blomställningarna ser inte särskilt imponerande ut. Bland inomhusväxter var den mest populära betyg "Oppenheim ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tar man hand om hemma?

Innan du köper en sådan växt för hemmet måste du se till att den är helt frisk. I det här fallet känns venerna på bladen väl. Experter rekommenderar att shoppa på kvällen för att se en blomma med upphöjda löv.

Du måste omedelbart bestämma var anläggningen ska placeras. Efter köpet transplanteras det i en behållare med jord.

Bild
Bild

Det finns ett antal regler som varje blomsterhandlare som bestämmer sig för att odla en växt av arrowrotfamiljen måste känna till. Höjdpunkterna är belysning, luftfuktighet och vattning.

Låt oss först tala om belysning. Växter föredrar främst starkt, men alltid diffust ljus . Det är inte värt att placera dem på solsidan, där det finns risk för direkt solljus, eftersom det kan leda till brännskador och torra löv.

På vintern kommer det dock att vara nödvändigt att organisera ytterligare belysning, som måste organiseras 16 timmar om dagen . Det är bäst att använda en lysrör. Om detta inte görs kommer stjälkarna att sträcka ut sig och bladplattorna blir tunnare.

Dessutom behöver arrowroot fuktig luft. Det är bäst att köpa en speciell luftfuktare, då blir det inga problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattningsproceduren är följande. Först hälls vatten i en kruka. När det har runnit ut i pannan hälls vätskan ut. Om det häller direkt på växten måste du undvika att falla på bladen. Underlåtenhet att följa denna regel kan leda till utseende av svamp och ruttning av plåten. Därför, om nödvändigt, torkas greenerna noggrant med en torr trasa eller servett.

Dessa nyanser är dock inte de enda som du bör vara uppmärksam på. Transplantationsförfarandet är mycket viktigt. Hemma rekommenderas det att utföra det två gånger om året.

Växten i denna familj kännetecknas av närvaron av små rötter, så behållaren ska vara grund och tillräckligt bred. Det är värt att överge keramiska krukor, eftersom kylning från fönsterbrädan på vintern kan de bidra till nedkylning av rötterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på beredningen av jorden .… Den bör innehålla humus, torv, barrträd och lövjord. Tillsatsen av kol skadar inte heller. För att utesluta förekomsten av röta måste du organisera ett bra dräneringssystem. Expanderad lera, som ligger på behållarens botten, är perfekt.

Korrekt beskärning kommer också att bidra till den korrekta tillväxten av växten. Det kan vara antingen hygieniskt när torkade och drabbade delar tas bort eller för att bilda en krona.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arrowroot -växter ställer också höga krav på temperaturregimen . De behöver konstant värme, och de tål inte heller drag. Men det viktigaste är att inte överdriva det, överhettning kommer inte heller att vara fördelaktigt . Jordtemperaturen på sommaren ska inte falla under 19 grader, och miljön ska inte sjunka under 23-25 grader. På vintern ska lägenheten inte vara kallare än 11 grader.

Rekommenderad: