Inomhusväxter Med Vita Blommor (28 Bilder): Vitblommig Hemantus Och En Blomma Som Liknar Calla, Liana Och Andra Blommor

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusväxter Med Vita Blommor (28 Bilder): Vitblommig Hemantus Och En Blomma Som Liknar Calla, Liana Och Andra Blommor

Video: Inomhusväxter Med Vita Blommor (28 Bilder): Vitblommig Hemantus Och En Blomma Som Liknar Calla, Liana Och Andra Blommor
Video: Hur jag planterar om mina växter 2024, April
Inomhusväxter Med Vita Blommor (28 Bilder): Vitblommig Hemantus Och En Blomma Som Liknar Calla, Liana Och Andra Blommor
Inomhusväxter Med Vita Blommor (28 Bilder): Vitblommig Hemantus Och En Blomma Som Liknar Calla, Liana Och Andra Blommor
Anonim

Inomhusväxter fungerar som en riktig dekoration av hemmet och ger det mys och nåd, men förutom den estetiska funktionen fungerar de också som luftrenare. Inomhusblommor med snövit knoppar ser särskilt eleganta och känsliga ut.

Bild
Bild

Översikt över arter

Krukväxter med vita blommor är ganska många och varierade. De skiljer sig åt både vad gäller utseende och omsorg, men de förenas med sin vita färg på knopparna.

Azalea

Denna vintergröna buske hemma växer inte högre än 50 cm. På grund av sin frodiga och långa blomning har växten vunnit extrem popularitet. De stora knopparna i azalea är enkla och dubbla, bladen är lansettformade, tätt pubescenta på baksidan och ligger på grenade skott. Två sorter är mest lämpliga för hemodling: Melina (japanska) och Stella Maris (indisk).

  • Japanska har en mer kompakt storlek och ett mycket dekorativt utseende, hela busken är tätt täckt med små knoppar. De kan växa både enskilt och i blomställningar.
  • Indian har mörkgröna ovala bladplattor och ganska stora knoppar. De centrala kronbladen är strödda med crimson fläckar. Blommor kan vara av olika typer: enkla, dubbla eller korrugerade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardenia

En vintergrön växt kan växa både som en kompakt buske och som ett litet träd. I en lägenhet når blomman maximalt 70-100 cm. Täta små blad har en blank yta med uttalad venation, växer i 2 eller 3 bitar . Blommorna är rörformiga, med en uttalad behaglig doft. Den mest populära sorten är jasmin gardenia.

Stora vita gräddknoppar luktar starkt av jasmin och bildar blommor av blommor av 4-6 bitar.

Bild
Bild

Hoya

Växten tillhör lianor, så den behöver stöd. Bladplattorna har en oval form, först har de en blank yta och sedan blir de tråkiga. Knopparna skiljer sig inte i speciella storlekar, men har en ovanlig stjärnformad form och bildar små blomställningar. Blommorna är mestadels vita, men i mitten får de en röd eller crimson nyans . Följande sorter av hoya är lämpliga för odling i huset: grön, vacker, motorcykel.

Bild
Bild

Spathiphyllum

Denna ljusa representant för aroiderna kännetecknas av ett mycket spektakulärt utseende och frånvaron av uttalade skott, det liknar mycket calla liljor. Avlånga bladplattor växer nästan från roten. Blommorna har också ett ganska ovanligt utseende: på blompilen finns ett gult öra, insvept i en vit filt av breda kronblad . Växten har många sorter, både höga och dvärg.

Bland dem är de mest kända: "Riklig blomning", "Picasso", "Chopin", "Sensation", "Cannoli".

Bild
Bild

Vit orkidé

Växten har en tjock stjälk på vilken stora knoppar växer. Vita blommor är sällsynta, oftast har kronbladen kant eller fläckar av annan färg. De mest populära sorterna med vita kronblad inkluderar följande:

  • "Royal" kännetecknas av stora blommor, cirka 15 cm i diameter;
  • "Vanda" kännetecknas av lång blomning och behaglig karamelllukt av små blommor;
  • "Fjäril" sticker ut med ovanliga kronblad, formade som insekts vingar;
  • "Heron" har blommor som liknar en fågel i flygning.
Bild
Bild

Stefanotis

Av de många växtarterna odlas endast Stephanotis floribunda - en rikligt blommande liana. Små blad är ovala och glansiga. Stammarna är ganska flexibla, även om de är tjocka, lätt mottagliga för bildandet av en buske på stöd. Blommorna består av 5 kronblad, har en vaxartad yta och samlas i små klasar.

Bild
Bild

Plumeria

Växten är anmärkningsvärd för sin ovanliga doft, som är mer intensiv på morgonen och blir svag på kvällen. Den kombinerar dofter av citrus och jasmin med inslag av liljekonvalj och kryddor.

Inomhus plumeria kan bli upp till 2 m och kan se ut som en buske eller ett träd.

Bladplattorna är ganska stora, ytan under har vit pubescens . Blommorna är små, med fem kronblad, vars kärna är ljusgul.

Bild
Bild

Vitblommig Gemantus

Växten jämför sig positivt med sitt mycket dekorativa utseende. Bladen är breda, linguala, ganska tjocka, men släta vid beröring. De är målade i en mörkgrön ton och har cilia längs kanterna . På starka peduncles bildas runda paraply-typ blomställningar, spetsarna på spetsen har en guldorange ton.

Bild
Bild

Zephyranthes

Den kännetecknas av ganska många arter (cirka 40). Växten är en flerårig, förökad av lökar. Zephyranthes löv är smala i form, i längd kan de nå upp till 30 cm . Blommor växer enskilt på höga peduncles, blomman är vit inuti och rosa på utsidan, trattformad.

Bild
Bild

Lilja

Växten har länge och ofta planterats som en hemblomma. Beroende på sort kan det skilja sig något i utseendet på knoppen och bladplattorna.

Mängden liljor är slående i sina färger, men företrädet bland dem tillhör naturligtvis vita liljor.

Bland dem sticker ut följande:

" Eucharis" eller Amazonian lilja med mörkgröna bladplattor och en rörformig peduncle, på toppen av vilken doftande stora knoppar bildas (representerar en paraplyblomställning av 3-6 blommor);

Bild
Bild

" Appolo "med stora blommor (ca 12 cm), som bildar stora kluster;

Bild
Bild

" Madonna " har utseendet på ett rör med böjda kanter och kännetecknas av en snövit färg utan några nyanser.

Bild
Bild

Förutom dessa otroligt vackra hemväxter med vita blommor finns det en hel del andra som inte är mindre imponerande i sitt utseende

Clorodendrum Thompson har utseende av en liana och kan nå 2,5 m i rumsförhållanden. Skott längs hela längden är rikligt täckta med mörkgröna bladplattor som växer mitt emot. I axlarna finns små blommor, som består av 5 kronblad.

Bild
Bild

Plumbago auricular tillhör också vinstockar och kännetecknas av lockiga blad. Knopparna blommar i flera bitar på varje peduncle, i mitten är de målade i en ljus ton. Växten tillhör den solälskande växten och behöver stark belysning.

Bild
Bild

Hymenokallis har ovanliga blomställningar-paraplyer, bestående av cirka 10 blommor. Växten skiljer sig åt i en behaglig doft och anspråkslöshet i vården, den kan växa normalt under olika förhållanden, men för riklig blomning behöver den ljus.

Bild
Bild

Alsobia har krypande stjälkar, ganska mjuka. Bladplattorna är ovala och färgade gröna. Övre sidan är täckt med villi och har ganska mörka ränder på sig. Blomställningar växer ensamma och ser ut som tubuli med sammetskant. Längden på en sådan blomma når 6 cm.

Bild
Bild

Klockor ganska ofta planterad som hemmakultur. De är opretentiösa att ta hand om, men har ett vackert utseende, särskilt växter med vita knoppar.

Bild
Bild

Zantedeschia (calla) har hjärtformade, ganska stora bladplattor. Blomman består av en kolv, som är insvept i en tät filt, ligger på en stark peduncle. Knoppens färg beror på sorten, men calla liljor med snövit blomställning är de mest populära.

Bild
Bild

Jasmin med vita blommor - den vanligaste av alla arter som husväxt. Detta är en vinstock med både mjuka och lignifierade (mogna) skott. Blommorna är små och bildar klusterblomställningar av 5-6 bitar. Växten har en mycket behaglig doft.

Bild
Bild

Balsam vit bildar blommor i ändarna på stjälkarna, bladplattorna är lansettformade, har tandningar i kanterna. Den kan nå en höjd av 25 cm.

Bild
Bild

Vilket ska man välja?

När du väljer en blomma som krukväxt, du måste först bestämma följande nyanser:

  • pretentiöshet i vården - om det inte är möjligt att ägna mycket tid åt växten, bör du vara uppmärksam på opretentiösa grödor;
  • rumsbelysning - i närvaro av en liten mängd ljus är det bättre att odla skuggtoleranta växter och i starkt ljus - solälskande växter;
  • säkerhet - ofta har exotiska växter giftiga egenskaper, så du bör vara försiktig när du köper en sådan blomma till en familj där det finns små barn eller djur;
  • parametrar - höga växter med stora blommor är mer lämpliga för ett rymligt rum och låga sorter för ett litet rum;
  • utseende - här är preferensen uteslutande blomsterhandlaren, men det är värt att veta att växter med vita blommor har knoppar av olika form och utseende.
Bild
Bild

Av de mest opretentiösa inomhusväxterna med vita blommor kan följande särskiljas: eucharis, plumeria, spathiphyllum, clematis, hoya, hortensia.

Att ta hand om dem behöver inte ägnas mycket uppmärksamhet, de behöver inte särskilda villkor: en viss luftfuktighet eller temperatur, växer normalt på skuggade platser och med sällsynta vattningar. Men glöm ändå inte att även med så liten efterfrågan behöver växter elementärvård, annars dör de helt enkelt.

Bild
Bild

Vackra exempel

Inomhusväxter med vita blommor är den perfekta dekorationen för alla interiörer

Bild
Bild

Varje fönsterbräda eller hylla med en snövit blomma kommer att se mycket mer elegant ut

Rekommenderad: